Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Barab

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MálnaHab Karácsonyi beköszönő 2013.12.18 22:35:45
Sziasztok!Ezúton is szeretnénk minden kedves blog olvasónak NAGYON BOLDOG KARÁCSONYT és ÚJ ÉVET kívánni.Ismét (ahogy már megszokhattátok:) eltűntem egy hosszabb időre, de jelentem minden kerek, két KISLÁNNYAL lett teljes és mozgalmas az életünk.Lola júliusban érkezett (igen, a…..
MálnaHab Kistesó? 2012.04.23 17:19:00
Sziasztok! Ahogy az egy újévi fogadalommal lenni szokott, én sem tartottam be azt, amit alant megfogadtam, vagyis azt, hogy többet fogok írni a blogra.. Ennek talán az az oka, hogy továbbra is éljük a teljesen átlagosnak mondható kis életünket, nem ért minket semmi…..
MálnaHab ...közkívánatra! 2012.01.13 20:50:39
Sziasztok! Valóban nem vagyok a munka hőse mostanában, ami a blogot illeti. Így most ezekkel a képekkel pótolom a karácsonyi elmaradásomat.Málna továbbra is szépen fejlődik, már kúszik, és ha tartom a két újjam, felhúzza magát ülésbe. nagyon kis kedves, vidám továbbra is,…..
MálnaHab Mikulás 2011.12.04 09:52:41
Málna növekedésének, azaz elevenségének és mind nagyobb éberségének köszönhetően már a gép elé is alig tudok leülni pár percre. Mindig rajta kell tartani a szemem. Az írásra emiatt szinte már csak nosztalgikusan gondolok, így most újabb fotót töltök…..
MálnaHab Sztárfotó 2011.11.17 21:02:37
Nemrég babafotózáson jártunk. Málnababa, azaz Böbszike, ahogy mi hívjuk, nagyon rendesen viselkedett, tűrte, ahogy újabb és újabb sapka, fejpánt kerül a fejére, majd másfél óra elteltével jelezte, hogy álmos, és a hordozóba téve el is aludt. Jólnevelt baba :) Amúgy…..
MálnaHab Könyvajánló 2011.11.03 17:53:03
Egy kedves ismerősöm hívta fel a figyelmemet Vas Maya  - Kapcsolatok szivárványa című könyvére, ami lényegében 14 interjút tartalmaz azonos nemű párokkal. Az ajánlóban pont egy hozzánk hasonló pár beszél arról, ők hogyan nevelik 20 hónapos kisfiukat, hogyan élték meg a…..
Barab 2011.11.05 12:06:59
@Mama K: Ha privát üzenetben megírod az e-mail címedet, elküldöm neked annak a zárt levelezőlistának a címét, amelyre hazai LMBT-szülők (vagy leendő szülők) feliratkozhatnak és igény szerint tarthatják a kapcsolatot.
MálnaHab Na és apuka hogy van? 2011.10.05 16:44:00
A szüleimnél töltött 1 hónap alatt rengeteg baráttal, ismerőssel, félismerőssel futottam össze. Néhány ezer fős kisváros lévén, pedig olyanok is rámköszöntek és leszólítottak, akiket csak látásból vagy úgy sem ismerek. Az illedelmes körök (jajj de édes! hány…..
Barab 2011.10.06 09:36:17
Ez szerintem attol fugg, hogy mennyire vagy(tok) - a tobbes szam alatt Mama P-t es a szuleidet ertve - elobujas-partik. Nyilvan az idealis az lenne, ha senki sem erezne magat kinosan attol, hogy ti ketten szeretitek egymast, egyutt eltek, gyermeket vallaltatok. Ehhez teljes mertekben jogotok van, szepen es jol csinaljatok, tehat semmilyen negativ erzes nem kellene, hogy legyen ekorul. Leginkabb a gyermek szempontjabol lenne ez fontos, hogy ne abba nojjon bele, hogy valamilyen titok lengi korul az o letet.
Persze tudom, hogy a valosagban nem ilyen egyszeru a dolog. Teny, hogy neked nem kotelezo minden kerdesre valaszolni, ill. rajtad mulik, hogy kit mennyire avatsz be a reszletekbe. Az igazsag - barmilyen kicsi is - viszont fontos, ahogy fentebb Tamko is hangsulyozta, legyen minel kevesebb hazugsag az ember eleteben!
Szoval nekem ilyesmik jutnak eszembe mint altalanos valaszok:
"Ugy dontottem, hogy apa nelkul vallalok gyermeket."
"Mesterseges megtermekenyitessel fogant, igy nem tudjuk, ki az apa."
"Ez egy kenyes kerdes, többet nem szeretnek most errol mondani."
Ezek a valaszok kb. egy osztalytalalkozon is megalljak a helyuket, ha nem akarsz tobbet mondani a maganeletedrol. Ha pedig fel tudod (akarod) vallalni a teljes igazsagot, rovidre zarva es kedvesen elo lehet adni pl. igy:
"En egy masik novel osztom meg az eletemet x eve, nagyon boldogok vagyunk egyutt, nemreg gyermekunk is szuletett. Malna mesterseges megtermekenyitessel fogant, en vagyok az edesanyja. Most x honapos, egeszseges, mosolygos baba. Korbeadok egy par fenykepet, hogy lassatok ti is."
Sok batorsagot es sikert!
Barab 2011.10.07 11:02:18
@ellis_bell: @ellis_bell: Engem érdekelne hogy szerinted az "Egyedül nevelem" válasz miért nem hazugság, ha Mama P-vel neveli a gyermeket? Másrészt: honnan lehet azt tudni, hogy "Apuka jól van", ha nem ismert az apa?
MálnaHab Itt és most - 4 hónap 2011.10.03 16:02:15
Ismét eltelt egy hónap, repül az idő. Közhely, de Málna mellett valóban így érzem. Felkelünk, szopizás, büfizés, pelusozás, kis játék, altatás, majd Málna alszik kb. 1 órát és ez így ismétlődik négyszer és már fürdetés van, majd altatás. El is repült egy nap. Ha…..
MálnaHab Képzelt apa neve 2011.09.26 10:17:54
Bár még van több mint 2 évem eldönteni, azért folyamatosan motoszkál a fejemben ez a képzelt apa név dolog. Kaptam is két jó ötletet az előző post kommentjeiben Bimbától és Barab-tól (MamaP vezetékneve vs. Nagypapám vezetékneve), amiket nagyon köszönök!! Mindkettő…..
Sziasztok, üdv újra itt a blogon. Nagy hallgatásom oka (bár az e-mailekre és kommentekre azért szorgosan válaszoltam) az volt, hogy kerek 1 hónapig nyaraltunk Málnával a szüleimnél, vidéken. 2 hétig MamaP is velünk volt, majd utána onnét járt be dolgozni.…..
Nem kis meglepetésemre Málna születése utáni héten megérkezett a TAJ kártyája, majd adókártyája is. A lakcímkártyát már a kórházban megkaptuk, így egy hét leforgása alatt gyakorlatilag minden azonosító irata a kezünkben volt. Manapság ennyire hatékonyan…..
MálnaHab Anyai és anyai szerepek 2011.07.04 11:48:00
A napi teendőink valahogy a következőképp alakulnak:-én szoptatok - ő intézi a bevásárlást-én büfiztetek - ő vezeti a háztartást-én pelusozom - ő leviszi a szemetet-én öltöztetek - ő fürdet-én csitítgatok - ő elkészíti nekem a reggelit, ebédet, vacsit-én…..
Barab 2011.07.05 09:05:45
MálnaHab Képek - 1 hónaposan 2011.07.04 19:08:06
Barab 2011.07.05 08:57:52
MálnaHab Az első 6 hét macerái 2011.07.01 11:32:00
Miért is nehéz az első hat hét? A negyedik hét után már énis érzem a változást, a javulást, úgyhogy magam mögött hagyva a legdurvább heteket (ezt le is kopogom), bátran merek írni azok maceráiról.1. Nem alvásMár az első napon világossá vált, hogy az alvás lesz az egyik…..
Barab 2011.07.02 16:36:44
Egyszerűen nem értem, miért nem hagyják végre békén őket. A melegeket, leszbikusokat, transzneműeket, biszexuálisokat. Mindig az jut eszembe, amit anya mondott: csak az kukkol a másik paplanja alá, akinek a paplanja alatt semmi izgalmas nem történik. Kinek mi köze hozzá,…..
A szülés viszonylag simán ment. Viszonylag. Leszámítva, hogy nem lehet felkészülni arra, hogy mennyire fáj a vajúdás a párodnak és milyen sűrűn fáj, meg hogy mennyire szíven üt, hogy azt mondják négy óra vajúdás után, hogy császározni kell. Belegondolva, volt…..
MálnaHab Születés 2011.06.07 20:34:08
Mivel kezdjem? Mama K sokszor mondta, hogy írjak, írjak, mert fontos az is, hogy én mit érezek. Mindig tudtam, hogy igaza van, csak nekem kevéssé beszédesek az újjaim. Meg a lelkem. Én csak vagyok, a legtöbbször. Mintha ott sem lennék. Ez sokszor hátrány. Általában az. De nem a…..
Örömmel jelentjük, hogy megszületett picilányunk Málnababa, 50 centivel és 2700 gramm súllyal. Ahogy már említettem, dupla anyás szülés volt, de a végét sajnos császárral kellett befejezni, így volt biztonságosabb.Szerencsére a kicsi súlyon kívül már minden…..
MálnaHab A terhességről röviden 2011.05.18 19:33:00
...már amennyire röviden le lehet írni 40 hetet..  A lényeg viszont, hogy a terhességem szinte teljesen zavartalanul telik. Hála Istennek! A 16. héttől járok kismama jógára az ASRAM-ba, ami gyakorlatilag egy nyugdíjas torna: kis fejkörzés, kis karkörzés, majd ülve…..
Kedves Olvasók! Úgy érzem, meg kell osztanom veletek a rövidke blog írásából származó tapasztalataimat. Ez a néhány poszt, és a mesterséges procedúra leírása nem várt érdeklődést hozott. Kiderült, sokan vagyunk hasonló helyzetben, hogy egyedül vállaljunk babát,…..
Finy Petra verseinek faluját, versvilágát hátborzongató misztikum hatja át: valami bujkál a háttérben, valami borzongat, s a végén kiderül, nincs külső hatalom, maguk a faluban élők építették így fel az életet. (Akárha M. Night Shyamalan filmjében járnánk.) Még pontosabban:…..
"s mellesleg ha nagyon érdeklődöm, akkor elárulhatja, hogy egész nap az asztal alatt dugott, és most hagyjam, de ezek után már nem hagyhattam, még hogy izékélt ott, nélkülem,s ez fájt, de tényleg fájt, aztán Lilla elmosolyodott..."Kiss Mirella már nem ismeretlen ICA régi…..
Régésznő körömcipőben címmel jelent meg nemrég Polgár Anikó második verseskötete. ICA-olvasók figyelmébe ajánljuk, nem csak vasárnapi olvasásra!  "Ki hinné, hogy az antik romok közt körömcipőben egyensúlyozó régésznő, aki Vravrónában a medveistennő…..
Barab 2010.07.11 09:30:00
„Nem ezt ígérték neked”– szól Somogyi Aranka egyik versének első sora. Ha úgy tetszik, ennek a sornak kibontása az ő költészete; nem felháborodott, nem számon kérő, inkább csodálkozó. Néha keserű, olykor önsajnáló, és még az önsajnálatban…..
Barab 2010.06.28 08:27:41
@sTormy: Nem a központozás hiányával van (itt) baj. Ld. pl. Falcsik Mari verseit.

A szerző helyében tartanám magam az Osztálytalálkozó-szerű és -szintű versekhez (felütés, lerakás, a kettő között pedig mondanivaló). A csillagocskákkal elválasztott töredékek nagyon amatőr megoldás, fölöslegesen húzzák le a kész verseket, és úgy általában az összképet. Ezeken dolgozni kellene még, és eldönteni, lesz-e belőlük új és kerek mondanivaló/vers, vagy összeszorított szájjal el kell tenni őket későbbre, eljöhet még az idejük. A kevesebb több.