Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TopFeri

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Ikarusok készítője, a Magyar Autóbuszgyártó Kft. nyerte a BKV PKD (Partly Knocked Down) tenderét. Az első új háromajtós Ikarus V127 2014 tavaszán állhat forgalomba. Korábban megírtuk, hogy a BKV PKD, azaz részben kiszerelt konstrukcióban szállna be az autóbuszgyártásba.…..
Kipróbáltuk a Siemens hajtással szerelt Rampini Alé elektromos midibuszt. A 2003-ban csődbe ment Carozzeria Autodromo Modena legfrissebb fejlesztését, az Alé midibusz gyártási jogait a speciális felépítmények, és repülőtéri kiszolgáló eszközök gyártásával foglalkozó…..
Csoda történt! Legalábbis ha a BKK tavaly novemberi álláspontját vesszük figyelembe, mivel most épp ők terveznek beszerezni 16 darab dízel meghajtású buszt a kohéziós alapok támogatásával. A buszbeszerzések akadozása tavaly októberben arra sarkallt minket, hogy megnézzük a…..
Szeptember 24-én jelenik meg a Dream Theater új nagylemeze, a Dream Theater. A progresszív metálzenekar címkével ellátott csapat új albuma 68 perces lesz, ebből az utolsó dal lazán elfoglal majd 22-t, szóval az epikusságra biztosan nem lehet panasz. Rajongóknak nagy öröm lehet, hogy…..
TopFeri 2013.09.23 11:00:08
Az új albummal is hangzása a legnagyobb bajom. Röviden összefoglalva: modern, műanyag, tompa és rendkívül erőtlen. Innentől lehetnek bármilyen jók a dalok, a koncertvideó kiadásáig ez nem lesz érzékelhető.

Dob: Tucat metál hangzás. A pergő nem harap (abszolút nem érzékelni a megütés dinamikáját, szinte mintha dobgép szólna), a lábdob nem vág tüdőn. Ugyanez az album mondjuk a Scenes from a Memory dobsoundjával nagyságrendekkel ütősebb lenne. Mangininek ideje lecserélnie a hangmérnökét. Nem gondolom, hogy elektromos dobon kellene felütni egy progresszív metál vagy bármilyen rock albumot, de ezt hallgatva elgondolkoztam, mi lett volna, ha Mangini kap egy nagy Roland TD-30-as cuccot összekötve Addictive Drums szoftverrel. Abban aztán kegyetlen jó természetes hangzású dobsoundok vannak. Az egész album életre kelne általuk. Néhány metál hangzás példa:
www.xlnaudio.com/en/products/view/19 (jobb oldalt alul van egy lejátszó, ott keressétek a Presets & Beats (with Diabolic MIDI Pak-ot.)

Ének: Az egyik online kritika LaBrie-t marasztalta el az album jellegtelensége miatt. Pedig ugyanez az ének más mastereléssel sokkal jobb is lehetne. Egyszerűen le van tompítva az egész. A magas lírai részek elvesznek a gitár mögött, így a libaőr is elmarad.

Egyéb hangszerek: Kicsit természetesebb, akusztikusabb hangzás kellene. Ebből a szempontból talán a Falling into Infiniti sikerült a legjobban. Volt is libabőr rendesen. Ezzel a hangzással sajnos ez esélytelen.
Az illegális fájlmegosztó közösségek ellenzői minden alkalmat és lehetőséget megragadnak arra, hogy visszaszorítsák az illegális tartalmak megosztását a világhálón. Az Európai Bizottság – egy tervezete szerint – vizsgálja, miként bírhatnák rá az…..
Amikor végigmegyek az utcán, - legyen az bárhol - legalább egy ablakból egy macskaszempár figyel. Misztikusak, kedvesek, kíváncsiak, mégis rejtőzködőek ezek a macskaszemek. Ilyenkor elgondolkozom, hogy vajon csak nézelődnek és teljesen elégedettek helyzetükkel, vagy sóvárognak a…..
Van ám még havazós sztori a postaládában, de már attól elkezdek fázni és beázik a zoknim, ha a blogra jövök, úgyhogy amíg meg nem jön a mára ígért újabb adag hó, történetből is másfélét kaptok. Mondhatjunk, hogy Csaba peches, a címből sejthető is, hogy miért. Tud valaki…..
Információink szerint nem mindenki örült felhőtlenül annak, hogy a magyar kereskedelmi rádiózás önjelölt istenei, azaz a Boros-Bochkor kettős ismét hallható az éterben: a Sláger rádió egykori reggeli műsora ugyanis legalább nyolc (más források szerint tíz) korábbi Neo…..
A Forma-1-főnök elárult egyet radikális tervei közül, amit eddig nem sikerült keresztülvinnie.”Nagyon könnyű lenne minden pályán olyan helyet kialakítani, ahol időt lehetne spórolni, és előzni, mondjuk úgy, levágni. A pilóták futamonként ötször tehetnék ezt meg, így…..
Szemtanú a gyerekek lelketlen lehúzásának tartja a Kutyatanya nevű, virtuálisállat-nevelgetős közösségi oldalt. Mások szerint ez egy szokásos üzleti modell, minek moralizálni a gyerektémán. Az oldal lényege, hogy elindulunk egy 1 napos kölyökkel, akit etetnünk, itatnunk és…..
Sírva fakadt Jamasina Tadasi csapatelnök, amikor szerdán bejelentette, a gyár kiszáll a Forma-1-ből.Bár Japánban megszokott az ilyesmi, szégyenérzete nem csoda: az istálló szűk tíz év alatt nagyjából hárommilliárd eurójába - 830 milliárd forintjába - került a…..
Hogy érzed, Neked van méltóságod?  Tótavé legújabb böfögése után Molnár Oszkárnak van-e? Most mindegy, hogy rasszista-fasiszta-antiszemita-náczi-közszereplő-barom-e Molnár Oszkár, vajon milyen következmények mellett lehet valakit manapság nyilvánosan becsmérelni,…..