Regisztráció Blogot indítok
Adatok
josqui

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasónk (Ádám) szúrta ki a The Dieline oldalán Forrai Ferenc boroscímkéit, melyeket a Horváth Borház számára készített. Talán a legjobb marketing a hazai borokat illetően, ha megjelenésben, a küllem presztízsében fel tudunk zárkózni oda, ahol a kommunikációs eszközöket…..
josqui 2010.03.25 12:55:30
@pumpa: semmi rossz szándék nem fogja a kezem csak kis hazánkban ezt a stílust már 5 éve csinálja más. Külföldön nyilván régebben.
Egy beismerő vallomás az elejére kívánkozik: nekem még nem igazán volt szerencsém Sebestyén Csaba szekszárdi boraival. Igaz, nagyon nem nyüstöltem őket, de egyszer a bikavére, másszor a kékfrankosa kényszerített enyhe fejcsóválásra. Többször kérdeztem már itt is, hogy vajon…..
Mindig mosolyognom kell - gúnyt bizony csúnya módon nem nélkülözve - mikor kinyilatkoztatásszerű verdikteket olvasok vagy hallok magyar borok érlelési potenciáljáról. Úgy gondolom, nem áll még kellő mennyiségű empírikus adat rendelkezésünkre ahhoz, hogy biztosan kijelenthessük…..
josqui 2009.10.12 11:47:41
@loading: a múlt héten kóstoltam végig az összes st.andrea chardonnayt /kovászó, sziráki, ferenchegy/ minden pincémben talált évjáratát, de nem találtam hibás v. elöregedett tételt. vegyes volt a kép, de nem kiábrándító.
josqui 2009.10.12 13:47:39
@loading: ennél a fajtánál én nagyon nehezen találom a fa-fajtajelleg határát. nem is mondanám, hogy kedvenc fajtáim egyike a chardonnay. egyébként érlelhetőség és eger kapcsán néhány közelmúltbeli pozitív élményem: simon merlot 02,03, simon pinot blanc 02, simon sauvignon blanc 02, orsolya kékfrankos 02, orsolya százrejtekű 02,03. mindegyik baromi jó volt. érlelhetőség kapcsán meg sztem bárki mondhat bármit, tapasztalatok hiányában csak a palacknak hiszek.