Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gesternmann

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az a jó  az öntudatos futóbolondokban, hogy annyira ragaszkodnak monomániájukhoz, hogy azt sem veszik észre, ha Kárész Róbert és Tatár Csilla éppen gúnyt űz belőlük, márpedig ez itt lent egy színtiszta cinkelés videója, amiről üvölt, hogy a két műsorvezető a pokolba…..
gesternmann 2014.11.26 12:04:11
@Gavroche11: És ennyi!
A Bors mai számában kétoldalas cikk foglalkozik Ördög Nórával, vagyis pontosabban nem kizárólag Nórával, hanem férjével, a fotós Nánási Pállal is, akiről Kolosi Péter megpengeti, hogy akár ő is távozhat a csatornától. Nánási fotózta az X-Faktor…..
Addig is itt egy új dal róla. Énekelnek benne rendesen. És bár azt mondták, hogy ordítás már nem lesz, azért egy kicsi mormogás ebben is van. Az a címe, hogy Chimes At Midnight. Ez az egyik a 15 új dal közül, de a lemezen csak 11 kap helyet. Így is lesz vagy hatvan perces, ami kicsit…..
Így szól Hajós András jelmondata, akit dobozba zárnak az új műsorában, ezért azt a címet kapta, hogy Hajós a dobozban. Az nem világos, hogy ilyen vallomásos rész lesz minden epizód elején, vagy csak a premier miatt kaptunk betekintést a szomorú középkorú férfi mindennapjaiba,…..
Unásig ismételhetnénk, hogy a kilencvenes években minden jobb volt, de a mai fiatalokat nehéz lenne erről meggyőzni. Még azzal sem, ha öregzenéket mutogatunk, de mi akkor is azt fogunk mutogatni. Hihetetlenül hangzik, de a Therapy? máig legsikeresebb lemeze, a Troublegum ma húszéves.…..
gesternmann 2014.02.07 12:26:53
Hát, igen... Amikor hétfőn reggel az isiben fő téma az előző esti 120 Minutes/Headbanger's Ball felhozatal elemzése volt. A Therapy?-nak sikerült megtalálni az utat a Helmet/Jesus Lizard/Big Black-, a grunge- meg talán még az akkori metálrajongókhoz is, persze az igazi megmondók a slágerességét már anno is felhánytorgatták, ugye.

Ha a '90-es évek első felének hangulatát egy néhány perces koncertfelvétellel akarnám jellemezni, ez lenne az:
www.youtube.com/watch?v=qhDppQRzZQs

A Teethgrindertől a mai napig borsózik a hátam, de ami 0:31-nél, 0:37-nél és 0:41-nél látható, az a nemmindegy, arrólvanittnagybaszó! Ma már, persze, megmosolyogtató, de akkor sokan tényleg úgy hittük, hogy ezentúl minden másképpen van. Hehehe.

A Troublegum februárban jött ki, a fenti koncert március 4-én volt (az Mtv május végén adta le), Kurt meg április 5-én "szaxofonnak nézte a vadászpuskát". Nagy idők!
Mindenkinek, aki a nyolcvanas években volt gyerek, mély és kitörölhetetlen nyomokat hagyott a tudatalattijában a hozzánk akkor még csak csordogáló, az Óperencián túl azonban már saját zsánert kikövetelő nindzsafilm áradat, különös tekintettel azok amerikanizált válfajára.…..
gesternmann 2014.01.09 15:30:34
Tegnapi hír: Ausztria Niederösterreich tartományában (Alsó-Ausztria, itt tolom az ipart) egy orvvadész lelőtt három rendőrt és egy mentőst, aztán elbarikádozta magát a parasztházában. Puskákkal, éjjellátó irányzékkal, ezzel-azzal. Tegnap még gránátokat is emlegettek, meg…..
gesternmann 2013.09.18 17:03:18
Hol a határ jó és rossz között? Ez egy olyan kérdés, amire sosem tudjuk meg a választ. És hol a határ jó és rossz film között? Ó, ez sokkal könnyebb kérdés, vágná rá sok filmkedvelő kapásból. Aztán előkerül az Őrült Stone, avagy 2008, a Patkány éve, ami máig…..
Geekblog Piranha (1978) 2013.05.30 06:00:00
„What about the goddamn piranhas? They’re eating the guests, sir.”Spielberg 1975-ös Cápája a világ addigi legsikeresebb filmjének bizonyult, és teljesen átalakította a hollywoodi stúdiók nyári bemutatókkal kapcsolatos politikáját. Az akkor született modell (high concept filmek…..
A brit NME magazin listáin mindig nagyokat szoktunk nézni, mivel zenei hetilap néha egészen furcsa sorrendet képes összeállítani egy-egy témában. Most minden idők legjobb ötven gitárszólóját próbálták összeszedni a szerkesztők és zenészek segítségével, aminek a végén a…..
gesternmann 2013.05.27 14:00:41
Hát én meg ezt nem értem, miért nincs bent:
www.youtube.com/watch?v=hw60q0wEt6g
1:45-2:00

Illetve a RATM kétszeri szereplése helyett valami Pantera, de ha már NME, akkor a Bad Brains mellett egy Clash is elférhetett volna, például:
www.youtube.com/watch?v=bFHEuKkTa5k
2:20-2:30
Őket épp a NME tette híressé, épp az ilyen "szólókat" ajnározva a '70-es évek második felében.

Na, mindegy, a Radiohead túlzás ennyiszer, de a Suede Animal nitrate kellemes meglepetés volt, a Smashing Pumpkinstól meg inkább a Zerot kellett volna.

A Nirvanaról meg annyit, ha Kurt Cobain látta volna ezt a listát, tuti, hogy fejbe lövi magát.
gesternmann 2013.05.27 14:08:47
@sajó d.: "akkor a Bad Brains _mellett_" - írtam, tehát magyarul: lehetett volna valami olyan szigetországi punk is, amit ők tettek naggyá... Mindegy
Geekblog A sebezhetetlen 2013.05.24 06:00:00
A szuperhős témát annyiszor feldolgozták már, mint zughentesnél a kóbor kutyát. Minden stílus belekóstolt a zsánerbe, hogy többé-kevésbé fogyasztható végeredményt tálaljon elénk, de igazi ízorgiához csak kevés esetben volt szerencsénk. A 2001-es A sebezhetetlen ebből a…..
gesternmann 2013.05.24 19:20:26
@TheBerzerker: Ez a "világ legtúlértékeltebb rendezője"-duma már tíz éve is gáz volt, szerintem, vele kapcsolatban. Pénzt termelt, nem is keveset, de ízléssel, nagyon markáns és kifinomult stílusban. Tény, kissé monomániásan.

Én speciel sosem értettem a hatodik érzék hihetetlen sikerét, ellenben a Sebezhetetlen, a Jelek és Az esemény is ott vannak a "Kismesterek fasza zsánerfilmjei"-polcomon, A cápa, a Brazil és az Alien mellett.

Igen, Az esemény, Mark Wahlberggel meg a gyilkos növényekkel.

És eszembe jut egy baráti diskurzus a film (Happening) bemutatójának tájékáról, mikor már ismerőseim java otthon, bele-belepörgetve nézte az újabb filmeket, aztán osztva az eszet. Ekkor volt, ugye, az elhíresült "fussunk a szél elől"-történet; legalább öt különböző fórumon, beszélgetésben találkoztam ezzel. Sokadszorra, mikor már meguntam, mondom egy nálam okosabbnak: "barátom, ne már ezzel gyere, hogy ez végképp kiverte nálad a biztosítékot, a szél, miközben ilyen >halottakat látok<-dumákat élből benyelsz..." Erre a haver azt mondja, "mert az ilyen what the stájsz-fíling volt a végén, vágod?" Na, akkor fordultam ki a krimóból.

Én azt gondolom, hogy Shyamalan éppen az ilyen kis szemtelenségeivel, fricskáival tűnik ki a többi hasonszőrű hollywoodi mester közül. És azért ezeket a filmeket, akármennyire visszafogottak is, még tényleg mozivászonra komponálták, mozitörténettel, moziszínészekkel, amolyan re-újhollywoodi stílusban.

Hozzáteszem, Az esemény utáni filmjeit nem láttam.

@Desrix: Kösz az írást, a betelefonálós történet külön aranyos. (Ma már nehéz elhinni, de a '90-es évek közepén, a Ponyvaregény után is hallottam hasonlókat Bruce Willis kapcsán.)
Nyitott koporsós temetést kértünk. De nagy hibát követtünk el a nővéremmel. Nem adtunk hála(?!)pénzt a halottasházban. A koporsó lezárva érkezett. Édesanyám története tavaly novemberi halála óta sem hagy nyugodni. Bánt, hogy tehetetlenül néztem végig szenvedéseit,…..
gesternmann 2013.05.22 15:14:34
@incognita: Markusovszky, Onkológia. Tényleg zsúfoltság van, egyébként hihetetlen, de a fiatalabb (40 alatt, nem vicc) rákbetegek átadják a helyüket az idősebb (vagy rosszabb állapotban lévő) sorstársaknak, akik például a kemóra várnak.

Ezen túl le a kalappal. Én anyámat viszem néha, és mindig elcsodálkozom, mennyire figyelmesek, kedvesek a nővérek, dokik. Lehet, hogy itt, az onkológián empatikusabbak, de nem is sokan jattolnak, szerintem.

(Most, hogy érik az eper, mutter kitalálta, hogy visz nekik, kábé ilyenek. Tőlem a doki nem is fogadott el pénzt, mondjuk, ez belgyógyászat, kemo-mellékhatás, műtét, még a téllen. Azt mondta, "van annak jobb helye, étkezésre, daganatos diétára odafigyelni!")
gesternmann 2013.05.22 15:39:02
@incognita: Kösz a jókívánságokat, anyám nevében is.

Nekem ilyen kórházi élményem a budapesti Fiumei úti Balesetiből van csak, szerencsére, kézsebészet - na, ott rend van, komolyan. Én öt napot (négy éjszakát) voltam, de a szobánkban naponta cserélődtek emberek, volt, hogy éjjel kettőt is betettek. Reggel hatkor takkra ébresztő, lázmérés, ez-az, a nővérek nem vicceltek. Hétkor volt a váltás, azt hiszem.

Meg egyáltalán, korrektek voltak, de ha valaki indokolatlanul hosszan vinnyogott vagy osztotta az észt, azt nagyon talpraesetten intézték. Engem, mondjuk, megnyugtatott a profizmusuk; egyébként meg a szobatársakkal megbeszéltük, ki mit ad a nővéreknek, mikor lelép. (Minden szívfájdalom nélkül rejtettem el a tábla csokikban a pénzt, pedig nekem sem jattos melóm van. Úgy gondoltam, hogy megérdemlik. Ennyi.)
Geekblog Gillian Flynn: Holtodiglan 2013.05.10 06:00:00
A cikk vendégbloggerünk, Baráth Katalin krimiíró munkája. Jegyesoktatás Rohadt Ribanccal és Anyu Kedvencével.Nálatok megvolt már a „csavard vissza a fogkrémes tubusra a kupakot”? És a „te elfelejtetted, hogy ma este anya születésnapjára megyünk”? Esetleg a „nem tudnál…..
Balogh Asszonyverő József boldog lesz, ha kinyitja a mai Borsot, D. Tóth Kriszta egykori m1-es műsorvezető ugyanis igazolja sztoriját: tényleg át lehet úgy esni egy kutyán, hogy zúzódásokat szenvedjen az ember. Mint ahogy az Index is megírta, a lemondott fideszes képviselő azzal…..
gesternmann 2013.05.08 18:48:53
@xunilo: @greatwideopen: Gyerekkoromban az utcánkban (Nyugat-magyarországi kisváros, '80-as évek) lakó tizenhat családból hétben a családfő minden nap ivott. Négyben biztosan sokszor megütötte az asszonyt, néha a gyerekeket is. Ez valamilyen formában, nagyjából hatvan embert érintett rendszeresen; mondom, kis utca, kis foci.

Az azóta felnőtt gyerekek közül (30-as korosztály) ötnek van komoly gondja az alkohollal. Egyikük nő. Két férfinek nincs már családja - pont a tettlegességek miatt.

Ez, tudom, nem statisztika, de átgondoltam, leírtam. Semmi köze Balogh képviselőhöz, a pálinkához, a falunaphoz meg a kutyához.

A bagatellizáláshoz igen, meg ahhoz, hogy egy ilyen bulvár-reklám-írás kapcsán is előjöhet olyasmi, ami tényleg kicsit komolyabb történet. (És mesélhetnék, miken estek át itt az utcában, mondjuk, javarészt a férfiak... Hát a kutyán a legritkábban, elárulom.)
A cikk vendégboggerünk, Ingorion munkája. A cliffhangernek, vagyis függővégnek, wtf-nak, az olyan történésnek, amely után órákig, jobb(?) esetben napokig, hetekig céltalanul kóválygunk az emberek között, minden médiumban – filmekben, sorozatokban, regényekben és…..
gesternmann 2013.04.09 19:32:21
@kpeter4: Ez a cliffhanger twist ending bájos így együtt.

Nekem legutóbbi wtf cliffhanger(?)-élményem a Downton Abbey 3. évadzárójában volt. Nem lövöm le, hátha valaki nézi, de azt azért megjegyezném, hogy sajnos a mai világban már a cliffhanger sem a régi... Mert ha valaki veszi a fáradságot, és az imdb-n rátekint a sorozat adatlapjára, már az előkészületi fázisban lévő epizódok alapján is sejtheti, hogy valamelyik szereplővel történni fog valami drasztikus.

Hát én teljesen véletlenül jártam így a DA-val, az évadzáróban már vártam, mikor is történik a mi. Hogy kivel, azt erősen sejtettem.

(Persze, Bobby Ewing és Tamás atya visszatérése után semmi sem lehetetlen...)
gesternmann 2013.04.09 22:24:10
@endberg: Twin Peaks, persze, alap.

Jó, hogy írod. Néhány éve újranéztem, és a legmegdöbbentőbb az volt, hogy a sztori és a karakterek mellett stilárisan biztosan veri a mai mezőnyt.

Nem a nosztalgia mondatja velem, és közhelyes is, de a plánozástól kezdve a hangokig (nem csak a zene, de az is, persze), trükkökig minden arcátlanul formabontó - tévésorozat mércével.

Végiggondoltam, de most hirtelen nem tudnék még egy olyan sorozatot mondani, amiben az évszázados filmes eszköztár akár csak töredékét is kihasználták volna annyira, mint anno a TP.

A humora meg gyilkos.
Molnár Levente, vagy ahogy a rockzenét kedvelők ismerik, Cseresznye, 2012 januárjáig a Tankcsapda gitárosa volt, de 20 év után távozott a zenekarból (finom eufemizmus arra, hogy kirúgták). Egy ideig a Bedlam zenészeivel dzsemmelgetett és össze is raktak egy nótát, de aztán…..
A világot járva gyakran bukkanhatunk érdekes, meghökkentő dolgokra. Olvasónk, Gábor a tennessee-i Knoxville repterén készítette ezt a képet. Világmárka, ugye? ..
Nem mondanánk, hogy túl kedvesek szoktunk lenni a Limp Bizkittel és ez a helyzet a nemrég megjelent új számuk után sem változott. Még tavaly szerződtette a zenekart Lil Wayne kiadója, a briliáns fantáziáról árulkodó Cash Money Records, ahol idén megjelenik a Stampede of the Disco…..
David E. Kelley új sorozata február 4-én indul a TNT-n, ennek örömére kapott is egy ötperces betekintőt, amiből csak az derül ki hogy sok dühös ember lesz benne, és mind orvos, ami nem feltétlenül jó kombináció. A szereposztás jónak tűnik, Ving Rhames, Alfredo Molina vagy Jamie…..
Ha azt hittük volna, hogy a Heti hetesben súlyos milliókért mondanak fáradt politikai poénokat az asztal mellé bebetonozott fejek és a pár új arc, akit sikerül rávenni az egyre kínosabb műsorban való szereplésre, akkor tévedünk. A mai Bors számolt be arról, hogy Hajós András…..
Gordon Zsigmondot 1956 novemberében látták utoljára. A parlament felé sétált, cigarettát szívott, jobb kezében egy szórólapot tartott. Bár azóta senki sem hallott a zsurnalisztáról, szerencsére a korábbi évtizedekben éppen elég ügybe keveredett bele ahhoz, hogy legyen miről…..
gesternmann 2013.01.20 13:22:11
@Boltzmann: Ez tényleg jó. Mi a ponyva, ha már? Shakespeare elmegy még?

Történelmi háttér?

Olvasni szokol-e? Jézusom!

@Hepci: Én sem vagyok meghalva tőle, de szórakoztat. Nekem olyan, mint egy Raymond Chandler történet Jávor Pállal a főszerepben - ez áll a háború utániakra is. Kicsit geil, de még ott van.
gesternmann 2013.01.20 13:25:12
@szempontpuska: Azt, hiszem, egyre gondolunk.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
gesternmann 2013.01.13 20:14:58
@vgera: Jó, hogy visszatértünk - ideig-óráig.

Nekem semmi közöm az iskolához, elolvastam a két bejegyzést, a kommenteket - levontam a következtetést.

Ami annyi, hogy igen, ez történt, reálisnak gondolom. A magam részéról mindkét felet megértem, az okos hozzászólásokból még tanulni is lehet.

Ami viszont szomorú, hogy most már tényleg mindenki "politikailag érintetté" vált ebben a szerencsétlen országban, amikor a diákok (gyereke(in)k) lettek az ütközési zóna a kicsinyes játszmákban.

Csak gratulálni tudok!
gesternmann 2013.01.13 20:28:27
@Brando: Neked is sikerült a lényegre tapintani!