Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nestrot10

0 bejegyzést írt és 1752 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Michael Knight Nyugtató 2010.09.20 20:37:00
Orbán Viktor szavai szerint tulajdonképpen teljesen felesleges bárkivel és bármiről is egyeztetni, hiszen a kétharmados kormány bárki és mindenki érdekeit képviseli, sőt: azonnal és nagyarányúan valóra is váltja... Basszus, most komolyan: a miniszterelnök néha legalább olyan…..
  Nemsokára új főpolgármestere lesz Budapestnek, és hamarosan eljön az ideje, hogy új Hagyó Miklósokat emeljenek ki a sorból. Hiszen lopás nélkül nincs politika, sajnos ez már törvényszerű. Félreértés ne essék, egyik sem jobb, mint a másik, mert ezek tökéletesen…..
nestrot10 2010.09.21 04:09:14
@OkoskaTo:rp: Bizony ám, nem lehet új Hagyót majd megtalálni, mert a POLT PÉTER megint ügyészfőnök lesz és nem engedi bírói szakaszba akármit és akárkit jelentesz fel. EZ A FIDESZ DIKTATÚRA FŐ ALAPJA!!!
EZÉRT MOSTÁK EL A FIDESZ ÖSSZES KORRUPCIÓS ÜGYEIT UTÁN:)
Varánusz Isten nevében 2010.09.20 17:58:55
"Pater nosteraz apád suszter,az anyád varga,te meg egy marha..."Pajor András atya megállapodást kötött, szentségeset. Na, nem magával Istennel vagy Jézussal, hanem földi helytartójukkal, Orbán Viktorral. Az országgyűlési választás első fordulója után íródott…..
nestrot10 2010.09.21 03:49:17
EZEN IS ELGONDOLKOZHATTOK ÉS GYORSAN FELÉBREDTEK ...:

2010.09.20. 20:37 | Michael Knight | 10 komment

Orbán Viktor szavai szerint tulajdonképpen teljesen felesleges bárkivel és bármiről is egyeztetni, hiszen a kétharmados kormány bárki és mindenki érdekeit képviseli, sőt: azonnal és nagyarányúan valóra is váltja... Basszus, most komolyan: a miniszterelnök néha legalább olyan szürreális tud lenni, mint Dévényi Tibi bácsi.

1., A kormány célja, hogy a törvények megalkotását társadalmi konzultációk sorozata előzze meg, és hogy hogy a civil szervezetek, érdekképviseletek, egyházak és egyéb tömörülések tapasztalatai, javaslatai az eddigieknél jobban integrálódjanak a jogalkotásba.

2., A kormány nagy ívben tesz a társadalmi egyeztetésre, merthogy ő maga a társadalmat képviseli, tehát pontosan tudja, hogy mi a jó a társadalomnak, éppen ezért felesleges bármiről is egyeztetni.

Kettő az elmúlt két nap kormányzati megnyilatkozásaiból. Ja, hogy a kettő tökéletesen ellentmond egymásnak? Igazán megszokhattuk már. Lassan kellene valami szótárféle a Fidesz-kommunikációhoz, olyan sok a kettős beszéd és a követhetetlen ellentmondás.

Tény, hogy az elmúlt hónapokban a Nemzeti Együttműködés Kormánya nagy ívben tett a szakmai és a társadalmi egyeztetés minden formájára - tulajdonképpen magára a nemzeti együttműködésre. A kormány és a miniszterek helyett "mezei" parlamenti képviselők nyújtottak be törvényjavaslatokat, így ugyanis nem kellett egyeztetni, sem a kormányon belül, a minisztériumok közt, sem pedig a szakmai szervezetekkel. Így nem kellett a tárcák között köröztetni az előterjesztést, és nem kell előzetesen kitenni a minisztériumok honlapjára sem a törvényjavaslatokat, nehogy egy szakmai szervezet esetleg a végén még értelmes módosító javaslatot tehessen. És meg is látszott mindez a jogalkotás minőségén...

Mindehhez képest felüdülést jelentett a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkárának, Rétvári Bencének a minapi nyilatkozata, amelyben az államtitkár - szögezzük le - rendkívül szimpatikus módon és kellő szakmai alázattal hitet tett a jogalkotáshoz kapcsolódó társadalmi és szakmai egyeztetés fontossága mellett. Már kezdtem azt hinni, hogy a Nemzeti Együttműködés meg a Nemzeti Konzultáció nem csak amolyan üres, de jól hangzó lózung.

Erre ma a nagyfőnök természetesen kinyilatkoztatta mindennek az ellenkezőjét.

Az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén tulajdonképpen arról beszélt, hogy az Országos Érdekegyeztető Tanácsra mint olyanra semmi szükség, hiszen a kormány nem csak a kormányt, hanem a munkáltatókat és a munkavállalókat is képviseli, elvégre a kétharmadban ők is benne foglaltatnak.

Innentől kezdve pedig - továbbgondolva a dolgot - ha a kormány egyeztetni akar a munkáltatókkal és a munkavállalókkal az adótörvényekről, a minimálbérről vagy éppen a foglakoztatáspolitika eszközrendszeréről, a legegyszerűbb az, ha egyeztet önmagával.

Vagy méginkább ha nem is egyeztet, elvégre nincs miről, hiszen minden, amit tesz, a kétharmados forradalomnál fogva eredendően tökéletes összhangban van a munkavállalók és a munkáltatók véleményével. Meg mindenki máséval. Akkor meg miről beszélünk?

Orbán Viktor szavai szerint tulajdonképpen teljesen felesleges bárkivel és bármiről is egyeztetni, hiszen ő és kétharmados kormánya egyszerre bárki és mindenki érdekeit képviseli, sőt: azonnal és nagyarányúan valóra is váltja... Basszus, most komolyan: a miniszterelnök néha legalább olyan szürreális tud lenni, mint Dévényi Tibi bácsi.

Apropó, szürrealitás... Nekem például a pápaság intézményében is a tévedhetetlenség a leginkább szürreális. Ennél már csak az a szürreálisabb, ha egy politikus vagy politikai párt tartja magát tévedhetetlennek. Sőt: ez utóbbi még veszélyes is.

Olyan rendszer volt már, amikor a kormányzó párt azt hitte magáról, hogy tudja, hogy mi a jó a zembereknek. A zembereknek meg az jutott, amiről a jó kormányzó párt azt hitte, hogy jó nekik. Az kényelmes élet volt: nem kellett például gondolkodni. Vagy legalábbis nem vették túl jó néven, ha valaki gondolkodni kezdett azon, hogy talán mégsem tudja egészen jól az emberek legszélesebb tömegeit képviselő párt, hogy mi is a jó a zembereknek.

Nem Mikola itt a Nemzet Doktora, hanem Orbán Viktor. Az ország pedig lassan olyan, mint egy nagy pszichiátriai Centrum, ahol a Főorvos Úr nap mint nap jön a pirulákkal, és mondja: "nyugodjon meg, mi tudjuk, mi a jó önnek, vegye csak be a gyógyszereit szépen, mi pedig majd mindent elintézünk..."
a Tisztelt Ház Sitt! 2010.09.19 19:11:00
Holy sitt! Mesterházynak még gyakorolnia kell a képes beszédetAz őszi ülésszak Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött el, amelyben a tradíciók szerint értékelte az elmúlt időszakot és az elkövetkezendő idők programjáról is szót ejtett. Abba…..
nestrot10 2010.09.20 11:11:59
@stratez: súlytalan vagy kisgyerek..ezt már hallottam Tőled, na gyúrjál még egy kicsit,...... ez a Hörcsögtosznádi falugyűlésre elegendő, de nem ide:))))
nestrot10 2010.09.20 15:39:53
@MickthePick: te barom, én csak a szar kis gonosz törpe és bandáját utálom!--az egyfarku kutyák pártját. Felőlem bármelyik párt és ember jöhetne..az utcáról bármelyik hajléktalan is jobban vezetné ezt az országot!-csak ez a kis szarcsősz ne született volna a földre!!!!!!
Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint új típusú, átláthatóbb törvényhozás várható január elsejétől. Hoppá, - kapkodjuk a fejünket, mint fácánok a madársörét elől - mit jelenthet ez vajon újfideszül? Mert a…..
Felháborítónak tartom a fiatal HR-esek viselkedését, ahogy a tapasztaltabb korosztályt lépten-nyomon lekezelik. Pedig hol van az ő tudásuk és tapasztalatuk! Az álláshirdetések zöme már nem is köntörfalaz, a szövegezésben egyértelműen értésünkre adják, hogy csak fiatalok…..
1 Főtáv áldozat dühös, nem meglepő módon. Házuk tavaly nyáron állt át a saját mérőórás távfűtésre, ugyanazon okból, mint annyian előttük: úgy érezték, a cég sorozatosan átveri őket. De hiába a szerződés, a Főtáv több, mint egy év alatt sem volt hajlandó…..
A Szaturnusz Mimas nevű holdját pontosan 221 évvel ezelőtt, 1789. szeptember 17-én fedezte fel William Herschel csillagász. Akkor még nem sejtették, hogy a Halálcsillag kering naprendszerünk második legnagyobb bolygója körül. Erre 2005. augusztus 1-én lett meg a bizonyíték, a…..
Varánusz Seggreforgók 2010.09.16 09:15:14
Jó a győzteshez tartozni! Éljen soká a csordaszellem, virágozzék minden falu és egyéb település sokáig, akinek olyan következetes vezetése van, mint Kántorjánosinak! Csak aztán egy selyemzsinór be ne csússzon valahogy, összerondítva a szépen felépített csudiboldogságot.…..
Fideszes forrásokból a Népszabó úgy tudja, hogy újra Polt Péter lehet a legfőbb ügyész. Ez egyáltalán nem lenne váratlan lépés, látva azt a trendet, hogy sorra kerülnek vissza emberek a 2002 előtti pozícióikba, és hogy pártkatonákkal töltik fel az elvileg független…..
Avagy a "Hogyan csináljunk/tunk segget a szánkból" tanfolyam x-ik leckéjét sikerült ma bemutatnia a Fidesznek a parlamentben. Történt, hogy az országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén Matolcsy bemutatta úgynevezett helyzetértékelő beszámolóját a tavalyi…..
nestrot10 2010.09.15 07:31:15
  Még mindig csak Gyurcsány képes magával ragadó narratívát adni a szocialista, liberális tábornak. Úgyhogy, Mesterházy: Gyurcsány: 0-1. Gyurcsány Ferenc egymaga össze tud rakni egy olyan iránymutatást, amelyre az MSZP vezérkara a nyár óta nem volt képes.…..
nestrot10 2010.09.14 10:05:49
@mb1: Én az Orbán temetésére mennék el szívesen ( meggyőződni):)
nestrot10 2010.09.14 10:07:45
@aszekelyek: FIDESZ BETEG DROID!
„Egészen elképesztő, hogy a kormánynak dolgozó emberek havi több százezres plusz pénzt kapnak, miközben a tanároktól orvosoktól elvesznek a durva adóemelésekkel és megszorításokkal” – mondta Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője. 2010. január elején.Akkor,…..
Száznyolcvan fokos fordulatot vett a kormány költségvetési retorikája az elmúlt egy hétben, és ezt nem én mondom, hanem elég komoly elemzők. És ez így van jól. Orbán mai parlamenti beszédének ugyanis röviden az volt az üzenete: nem lesz itt egy darabig még jó világ. 3,8…..
Subba Facepalm: MSZP.Tetszik. 2010.09.13 08:30:00
Ez a Szanyi tényleg nagy mágus, csak azt felejtette el, hogy a szavazóbázisukat nagy részét kitevő nyugdíjasok nem facebookoznak. (Az MSZP székház péntek reggel, köszi a képet Jamonserranonak!) ..
Pilu Izland-Izland! 2010.09.12 21:35:00
 Szívem mélyén mindig is erősen szimpatizáltam Izlanddal. Gyakorlati okát nem tudom megfejteni, de nyilván a „legkisebb királyfi” iránt táplált rokonszenv pszichológiai tényállásról van szó. Kevesen vannak, földrajzi értelemben a periférián…..
     Már hosszabb ideje gondolkozom olyasmin, hogy a blog tematikusságának erősítése érdekében indítok egy sorozatot olyan elfelejtett politikusokról, akiket a világ szörnyűségességére vonatkozó egészséges feledés okán, méltatlanul és igaztalanul negligáltunk.…..
    Mindannyiunk kedvenc Gyurcsány Ference utoljára a tavaszi választások előtt állt a nyilvánosság elé, akkor elmondott nagyívű beszédével azóta is rendszeresen álmodunk. Most, hogy megint választások közelednek, Gyurcsány újra úgy érezte, hogy túl jól áll az…..
  Néhány napja jelentették be, hogy Gyurcsány Ferenc és szokásos haknibrigádja -  Debreczeni József, Bauer Tamás, Vitányi Iván, Iványi Gábor stb. - egy konferencia keretében fogja értékelni az Orbán-kormány első száz napját. A helyszínt sokáig nem hozták…..
nestrot10 2010.09.12 09:33:06
@tiborc2008: a csürhének a tökét kellett volna letépni, mert azt is a Fidesz hozta létre, pontosabban Orbán maga...8 évig haknizott uszítani az országban. Gumilövedék kevés is volt..élessel kellett volna ezeket lelőni a felbújtóval együtt!!!!!
nestrot10 2010.09.12 09:34:13
@tiborc2008: már akkor ezzel a csürhe lázításával szervezte a gonosz törpe a Diktatúráját!!!!! naná hogy minimum gumival lőjjék ki a szemüket!
  Megígértük, hogy ha nem rendetlenkednek a kedves kommentelők, akkor közöljük a tegnapi Gyurcsány-féle konferenciáról készült videónkat. Persze rendetlenkedtek, de ha már megvágtuk az anyagot, nincs szívünk megtartani. Először Molnár Csaba beszédét tesszük közzé,…..