Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Turulsólyom

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Laslavic Tímea A városok általában büszkélkednek neves szülötteikkel, jobb helyeken pedig turisztikailag keményen ki is használják azt, hogy egy bizonyos településen látta meg a napvilágot ez vagy az a személyiség. Vannak azonban olyan esetek is, amikor kevésbé ismert egy-egy ilyen tény, amikor…..
Az utóbbi időben egyre nagyobb az információéhségem. Már nem elég, hogy reggelente indulás előtt átlapozom a legnagyobb híroldalakat, rászoktam a szakmai lapok mazsolázgatására. Rutinszerű reggeli cselekvés-sorozat: jobb fültő vakargatás, kávé és reggeligyártás, aztán még…..
Kicsi Ház DIY hideg zsíroldóval 2012.10.02 14:30:06
A hideg zsíroldóval nem vagyok túl nagy barátságban. Egyszer, lefolyt a konyhapolcomról, és megmarta a festéket a falon. A költözködéskor lemarta a bőrt a kezemről. Kemény cucc. Amihez hozzáér, ott semmi sem marad. Ezért jó arra, hogy tükröt öregítsünk vele. Ez a projekt…..
Kézzel lassan már csak a szerződésinket és a bevásárló listákat írjuk - romantikus hajlamúak a szerelmesleveleiket is -, egy szép toll viszont mindig is fontos kiegészítő lesz. A Montblanc most olyan tökélyre viszi a kézzel írás művészetét, amitől talán még a kalligráfusok…..
A mai történet nem intővel, hanem egyessel végződött, ennek ellenére igen érdekes tanulságokkal szolgál mindenki számára. Általános iskola, nyolcadik osztály, erkölcstan óra (keresztény suli), éppen az eutanáziáról volt szó előző órán, az ominózus napon pedig feleltetés.…..
Turulsólyom 2010.11.06 23:10:47
@Birca Maxval: Mikor volt szlovákia, és hol?
Én történész volnék...de....ezt eddig én sem tudtam:)
Turulsólyom 2010.11.06 23:12:17
@antiszociális exlúzer: Miu az a valódi liberalizmus,s ha valóban létezik e feltételezett nemes formája. akkor ki képviseli pl. szép hazánkban?:-)
Laudator temporis acti Depontanus 2010.11.06 14:13:00
A minap akadtam a címbeli szóra, egy 18. századi tudós levelében olvastam. Korábban még nem láttam, de rögtön tudtam, hogy miről van szó. A "depontanus"-ban ugyanis a "de ponte" vagyis "a hídról" (le) szókapcsolat bújik meg, valamint az ebből képzett ige, a deponto ("a hídról…..
                „Ebben az órában én voltam felelős a német magyar nép sorsáért, így én lettem a német magyar nép legfelsőbb bírája.”   Az előző rész tartalmából: az Alkotmánybíróság…..
Turulsólyom 2010.10.28 00:45:02
@kalamáris: Székelyek:)
HAsonló jogállás...csak régebben kialakult közösség!
Turulsólyom 2010.10.28 00:45:44
@kalamáris: A hajdúk is kálvinisták amúgy!!!
Turulsólyom 2010.10.28 00:47:01
A Fidesz a középületeket is kormányépületeknek tekinti. Azok dolgozói azonban a köz szolgái, nem pedig a kormány emberei. Az ellenzék hihetetlen felháborodással, a sajtó nagy része pedig gúnnyal fogadta azt a kormányrendeletet, mely előírja, hogy minden államigazgatási szerv…..
Turulsólyom 2010.07.05 23:20:26
@Nick_: Ha történész vagy, kedves kommentelő - merthogy én is az vagyok! - tudnod kell, hogy alapos rendcsinálás nélkül nem lesz megújulás az országban. 1998-2002 - ig a kormány számos remek intézkedésének a teljes körű végrehajtása ott lett elszúrva, megakadályozva, hogy a közigazgatásban ott maradt főosztályvezetőig felfelé minden kommunista, az internacionalista - bolsevik szemléletével...Végre eltávolítják ezeket...már éppen ideje volt egy teljes körű rendszerváltásnak!
Bevallom, a kormány hatékonyabban s jobban működik, mint ahogy azt vártam.

Huj-huj-hajrá!
w Észre tért hű Felvidékünk 2010.06.13 06:32:00
Szlovákia választott, és tanulságos, ahogy. Azért is, mert élnek ott magyarok, és mert a szomszédaink arra vannak, hogy megnézhessük, mit lehet másképp csinálni és gondolni nagyjából ugyanezzel az emberanyaggal, hasonló éghajlattal és geopolitikai helyzettel. Kiesett, nagyot…..
Turulsólyom 2010.06.14 00:30:43
Szegény, szegény liberális országlakók!
Ha valaki tényleg magyar, s azt érzékeli, hogy a felvidékiek - na jó, ők is értsék: szlovákiaiak - nemzettudata megromléott, megroggyant, hajlamossá váltak az önfeladásra, asszimilációra, s képtelenek (valós) érdekeik felismerésére és képviseletére, akkor ezen elsőként el kellene szomorodni, majd elemezni ennek a hanyatlásnak, romlásnak az okait, a vegyesházasságok ijesztően magas arányának eredőjét és eredményét, végiggondolva a változtatás módjait, kimódolva folyamat lehetséges visszafordítását...ugyanúgy, ahogy egy gazdasági zuhanás vagy más ágazatok bajainak esetében.

Nem elfogadni kell, hogy betegek vagyunk, hanem keresni, kutatni a gyógymódot, egy egészséges jövőért.

Tótával s hasonszőrű társaival az a baj, hogy lehetnek bár akármennyire intelligensek, műveltek (tudom, a kommentelők közül sokak ezt is vitatják), a megfelelő alapok, gyökerek, értékrend nélkül süthetik. Az irány rossz lesz, hiszena kiinduló gondolat, cél alapvetően hibássá válik.

Én végül is sajnáűlom őket, hiszen Isten nélkül nyilván nehéz.

Nem én mondtam, hogy ateista szegény Tóta, ő írt valami olyasmit annakidején, hogy ha létezne ateista egyház, ő ott minumum püspök lenne...

Isten és Jézus nélkül nehéz, nagyon nehéz, ezért egyet tehetünk értük: imádkozhatunk, hogy részesüljenek a megtérés kegyelmében, s így lehetővé váljon, hogy keresztyén magyar emberként megélhessék az élet teljességét.

E nélkül minden nehéz, igen nehéz.
Turulsólyom 2010.06.14 00:30:45
Kedves olvasók, annak érzékeltetésére, hogy Tóta w. mennyire tudta, tudja megítélni annak az országnak - nem a hazájának!:-) - a helyzetét, ahol él, íme, egy 2009. márciusi cikkrészlet tőle...az eredmények nyilván igazolták:-):

"
...Sokan ábrándoznak manapság kétharmados, négyötödös, kilenctizedes Fidesz-győzelemtől, vagy éppen rettegnek tőle. A kutatások erre okot adnak, mindenféle megkérdezésben magasan vezet a Fidesz, az MSZP pedig a rendszerváltáshoz mérhető pofon előtt áll.

De ezek mindig visszajönnek. Sőt, maradnak akkor is, amikor mérés szerint – főleg egy évvel választás előtt – takarodniuk kéne az utolsó szálig. Hogyan csinálják?

Úgy, hogy végül mégis elmennek szavazni. Azelőtt, ha kérdezték őket, megvonták a vállukat, ingadozik/nem szavazna, "szaromle", "mindhülye" mondás. Azt se tudták, hogy min is kéne felháborodva lenniük aznap.
A város és a csillagok

Az ellenzéki szavazók választáson kívül is hadat viselő magja szélesebb is, aktívabb is, mint a többieké. Ezek egyszerűen szeretnek tüntetni, gyűlni, kifütyülni, online agitálni, összekapaszkodva öngyújtózni jobbosrockra, Schmitt Pálra és Orbán Viktorra. Társkereső hirdetésben kikötni, hogy nemzeti érzelmű, Dacia Logan hátuljára Nagy-Magyarországot ragasztani, pártállásukat fennhangon megvallani. Ők nem méregetik gyanakodva az árut, hanem direkt traccsolni, klubéletet élni mennek a zöldségesükhöz, és ők kérnek elnézést, ha a tojás esetleg záp. Tipikus megtestesülése ennek a habitusnak a polgári kör.

Közösségként élik meg a pártválasztásukat, tulajdonképpen egy gyülekezetnek tekinthetők.

Körülöttük persze ott gomolyognak a szociális népszavazással, illetve a 2002 óta tartó szakadatlan hazudozással lekenyerezettek, vagy a saját balsorsukért a kormányt - akár joggal - vádoló protestszavazók.

A baloldal - és a gyülekezet-mentalitástól idegenkedő liberálisok - jóval ritkábban élik meg ilyen intenzíven azt a fejleményt, hogy több párt közül választhatnak. Nem járnak össze egymás baloldali érzelmét szagolni, kocsijukat nem matricázzák fel szimbólumokkal – nincs is olyanjuk –, nem telefonálnak be és nem mennek a másik gyűlésére kerepelni.

Ez talán az egyik oka az ódzkodásuknak: nehezen értik, miért ér valakinek ennyi energiát, időt és önhergelést, hogy ő fideszes. Orbán részben ezért gyanús: azok a túlbuzgó mániákusok teszik azzá, akik közben szentül hiszik, hogy segítenek neki.
A sötétben bujkáló

Azok, akik 2010-ben a baloldalra - vagy ki tudja, talán nem is így fogják hívni, hanem az Orbán Viktoron kívüli oldalnak - szavaznak majd, ma valószínűleg máshol keresik a közösségi élményt, a szórakozást, a művelődést. Ha a diszkóban vagy az aluljáróban elkapja a kérdezőbiztos, akkor éppen nem foglalkoztatja ez a kérdés. Lehet, tudja már, hogy az Orbán-dimenzió eljövetele ellen fog szavazni, de nem ér most annyit neki, hogy válaszoljon. Még zaklatásnak tenné ki magát, lehazaárulóznák, leköpnék.

A kutató tehát beírja, hogy nincs adat, aztán kisüti, hogy tíz, kilenc, nyolc százalékon áll a baloldal. Rászámolnak keményen a tudósok a komcsikra. Örvendezik erre a gyülekezet, eljárja a győzelmi táncot, rettenetesen berúg a medve bőrére, és már kötekedik, leszámolást ígér és börtönrácsokat.

Aztán amikor tétre megy a meccs, akkor ez az eddig kecsesen ingadozó szavazó előveszi az ő előítéleteit, világnézetét és személyes ellenszenveit, és megy, mégis. Fölkél és újra lépked. Előbújik a panelházakból, a netcafékból, a belvárosokból, a romkocsmákból. Zászlót, pártjelvényt nem visz. Egy napot szán erre a négy évből, nem többet. Nem volt Gyurcsány-szopkodó gyűlésen öregasszonyok és disznóképű ifjúszocik között, nem ragasztott plakátot, nem csöngetett be ismeretlenekhez, hogy szavazni hajtsa őket. Nem baszkurált másokat a munkahelyén ezzel évekig, nem ordított a buszon részegen – közösségileg –, hogy takarodj. Viszont végül arra jutott magában, hogy akárki is Orbán Viktor, az nagyon szar lenne, ha a rajongóinak még nagyobbra nyílna a szája. A miniszterjelölttől a hentesig...."

Ezek után egy tisztességes újságíró soha többé nem írna elemzést, nyilvánosan bevallaná, hogy hülye, s nem ismeri az országot, az emberek véleményét, gondolkodását. Elfuserált liberális baráti körén kívül senkivel sem szokott beszélgetni, s a ballib sajtón kívül semmit sem olvas, néz...

Nekem pl. nincs tévém, de állítom, sokkal többet tudok mind a mai magyar valóságról, mind a Felvidék helyzetéről, jelenéről, múltjáról, mint az ilyen "liberális" agyamentek.
Nervus ajánlotta nekünk saját blogján megjelentetett posztját - nervus.us.to , eztúton is köszönjük-, amelyben egy "képzeletbeli" egyházi gimnázium hétköznapjaiba pillanthatunk be. A liberális iskola engedékenységére panaszkodó olvasóink, most megismerhetik a …..