Regisztráció Blogot indítok
Adatok
impala

0 bejegyzést írt és 379 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdekes méltatlansági-jogelméleti vita látszik kibontakozni Hódmezővásárhelyen, hiszen az önkormányzat hírszolgálata két fideszes önkormányzati képviselő esetében arra célzott, hogy akár a mandátumuktól is megfoszthatják őket, mert nem közöltek helyreigazítást egy (részben) elvesztett perben.…..
impala 2021.12.22 12:32:20
@Veszéjben a lyogállamiság !:

"Megkapja hamar a selyemzsinórt"

mégis, kitől kapja meg? mögötte nem egy NER parancsuralmi szervezet áll.
Hallo, a Sas horgászni ment, vétel   Bár világszerte kiverte a biztosítékot, nálunk viszonylag kisebb hullámverést okozott a politikai és társadalmi közéletben az izraeli kémszoftver vitatható felhasználásával kapcsolatos PEGAZUS botrány.  Úgy tűnik eddig. Ha igaz ugyanis a direkt 36 oknyomozó…..
impala 2021.12.14 20:53:06
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Egy se volt komcsi."

abban igazad van, hogy a "volt" felesleges.
impala 2021.12.14 21:41:10
@CSOKKI MÁLNA: lehet, hogy ők "alapoznak", bár ezzel sem értek egyet, de nálunk nem alapoznak, hanem megőrzik a kommunista hagyományokat.
impala 2021.12.15 08:48:38
@CSOKKI MÁLNA: tudod én bolsevista magatartásra gondolok.
természetesen megkülönböztetem a leninistákat a mi újbolsijainktól, ami minden ellenőrizetlen, kontrollálatlan hatalomra jellemző lesz előbb-utóbb.

éppen ez vonz az ellenzékiséghez, hogy vegyes összetétele révén, egymásra is figyelni fognak, nem engedik meg a teljhatalmat.

ebben a témában részemről befejezve.
A Színes mindennapok sorozatra összesen eddig 800 ezer kattintás érkezett, ami elképesztő szám. Az eredetileg színesben készült régi magyar fotók számomra nagyon kedvesek és tudom hogy nektek is tetszenek. Most 1974-ből láthattok 26 fotót! Imperiál és Color Star, MALÉV és FKF, dohánylevél és…..
impala 2021.12.04 14:24:21
@¿Qué tapas hay?: én is a fordított F betűt néztem, és hogy a tulajok vsz franciák, már csak az öltözékük alapján is.
impala 2021.12.04 14:33:51
@zweitakt: most, hogy írod, már látom. pedig 72-76 - ban jártam a a Móriczba, és naponta megfordultam itt. meg a körszállóban is sokszor megfordultunk.
most munkásszálló lesz egy darabig :)

a Váci utca is olyan hely volt, ahol a családi trafik miatt gyakran jártam. a népművészeti sréhen szembe volt vele, előtt az édességbolt. imádtam azt az antikváriumot is.
Az elmúlt tíz esztendőben közel ezer milliárd forint adó vesztette el közpénz jellegét úgy, hogy azt a cégek nem az államkasszába fizették, hanem sportegyesületeknek. Talán nem csoda, hogy a támogatásoknél tarolt Felcsút, és a foci. Nem hiányzik senkinek sem ez a pénz? Kétlem... Mielőtt bárki…..
impala 2021.11.23 21:06:14
@CSOKKI MÁLNA: tudod a színházak tömve vannak, és kurva drága a jegy. mégsem kell ajándékokkal toborozni az iskolásokat, hogy lézengjen valaki a nézőtéren.
olyan demagóg balfasz vagy, hogy a fal adja a másikat.
impala 2021.11.23 23:57:18
@CSOKKI MÁLNA: te szerencsétlen! csak a lényeget nem veszed le.
vannak értelmes támogatások, és vannak értelmetlenek.
azt rád bízom, hogy válasz ki, melyik, hova tartozik, bár az előzmények után sok jót nem várok.
Az első magyar televíziós vetélkedőt 1958. június 17-én közvetítette a Magyar Televízió, a Fővárosi Operettszínházból. A Csak könyvsorsjeggyel! című műsor az Állami Könyvterjesztő Vállalattal közösen készült. A három óráig tartó vetélkedőt Horváth Tivadar vezette, a rendező Bednai Nándor volt. Annak…..
„Van egy nyugdíjprémium, amit fognak kapni, Feri bátyám. Novemberben egy nyolcvanast, és a következő évben pedig február közepén szerintem meg fog kapni egyhavit. Még azért küzdenem kell kicsit, mert ne kétheti legyen, hanem egyhavi, de rajta vagyunk a szeren. Ott loholok a pénzügyminiszter nyakán”…..
A négyévente megtartott parlamenti választásokon rendszerint 5 - 5,5 millió ember szokott szavazni, így többnyire ez a népességszám dönti el, hogy ki kormányozzon Magyarországon. A szavazásra jogosultak 30-35 százaléka (3-3,5 millió ember) inkább otthon marad és a többiekre bízza a döntést. A…..
impala 2021.09.29 21:18:25
@Boldeone2: sajnos MZP nem győz, én is rá szavaztam most.
de legalább tudja segíteni Gerit, hogy ne a Dobrev legyen a befutó, mert az tényleg nagy érvágás lenne.
Valahogy ezt most elkúrták, nem kicsit, nagyon. És csak ott, ahol lehetett. A lebonyolításnál, a magyarázatoknál, és a javításnál is. Ja igen: az ellenzéki előválasztás on line részére gondoltam. Onnan kezdődött, hogy már az off line szavazás sem indult el.Kicsit na elindult, belassult, majd…..
impala 2021.09.25 07:13:43
@evilwolf: majd elmondják, hogy a gyerek asztmája miatt kell az ottani klíma.
Ezért aztán fogok kapni a pofámra, de akkor is: ha adott egy helyzet, ami finoman szólva senkinek sem a szíve csücske, nem lehetne az ellene való folyamatos és hasztalan, erősen váltakozó hevű küzdelem helyett valahogy az előnyünkre fordítani? Ha a lomtalanításban turkáló emberek tevékenysége szúrja…..
impala 2021.09.18 14:11:39
@okleveles naiv: ez csak a németeknél működne.
nálunk pont az lenne, amit írsz :(
Egy hónap híján két éve láthattátok a 'Színes mindennapok' sorozat utolsó részét. 1972-nél hagytuk abba az MTI Fotóarchívumának színes fotóiból álló válogatást, de örömmel jelentem hogy folytatjuk, hiszen a szocialista Magyarországnak még 17 év adatott a történelem színpadán. Így ma 1973-ból…..
impala 2021.09.11 14:41:34
@Almandin: még jó, hogy előbb olvastam.
nekem már nem kell beírni, hogy téves a képaláírás.
„Színház az egész világ. És színész benne minden férfi és nő: Fellép s lelép: s mindenkit sok szerep vár Életében…” Shakespeare szavai nem is lehetnének időszerűbbek, ugyanis az egyesített baloldal által szedett-vedett módon kitalált előválasztás maga a megtestesült színjáték. Vegyük sorra, hogy…..
Adott volt egy rendszer, amelyet elvben húsz éve arra készítettek fel, hogy ellen tudjon állni a demokratikus visszarendeződésnek. Mégis pillanatok alatt omlott össze, amikor a rendszert fenntartó erők kivonultak...
impala 2021.08.24 14:30:03
@nemecsekerno_007: és most tűrjük szó nélkül a szemünk előtt folyó szabadrablást?
van aki nem ilyen lovat akart, bár örült annak, hogy a régi elporoszkált.
impala 2021.08.24 20:29:10
@nemecsekerno_007: Visszakérdeznék: Akkor a rendszerváltás utána szabadrablást elfelejtsük?!?

látszik, hogy csak egyféleképpen vagy képes látni a világot.
ki mondott ilyet, hogy azt felejtsük el?
én biztosan nem.
akkoriban ellenük köpködtem, most meg az aktuális rablóbandát szapulom.

annak a "gondolkodásnak" vagy zászlóvivője, ami miatt itt a büdös életben nem lehet demokrácia, csak Afganisztán.

a balos hülyék meg mindenre azt mondják, hogy bezzeg Orbán.

én nem mondom, hogy bezzeg, én utálom a tovajokat, és ha már Afganisztán, tőlem levághatják a kezüket is, tanuljanak meg zacskót ragasztani fél kézzel!
Sziasztok! A mai Érdekesben már nem hívom kedvencnek a kiemelt képet, mert több olvasó nehezményezte hogy nekem hogy lehet kedvencem ez vagy az a szomorú téma. Mivel nincs kedvem a kommentszekcióban mindig elmagyarázni az index címlapról egy-egy alkalommal beszédülő futóbolondoknak, hogy ez egy…..
impala 2021.06.28 14:51:17
@bratya: szóval a kétfarkúak plagizáltak :(
Nem sokkal Alan Shepard 1961. május 5-i űrrepülése előtt, komoly vita alakult ki a NASA és az Egyesült Államok Nemzeti Repüléstechnikai Szövetségének (NAA) tisztviselői között. A kiindulási okot Jurij Gagarin április 12. első űrrepülése generálta azzal, hogy miként kellene igazolni a történelmi…..
impala 2021.06.24 14:14:07
impala 2021.06.25 20:35:01
@daytona500: nem akartam, mert ilyen helyeken csak a tulajdonneveket írom naggyal.
ellenben az úr-toll(minek a kötőjel, ha ekkora nyelvész vagy?) megfejtése számomra beletelt némi időbe, mert gőzöm sem volt, hogy milyen anekdotára gondolsz.
támadásnak vettél valamit, ami nem volt az, most viszont már szúrtam.
Szokásához híven a parlamenti választás közeledtével vesz elő éles, megosztó témákat Orbán Viktor, így egyszerre provokálja ellenfeleit, és teszteli a sajátjait. A héten elfogadott úgynevezett pedofil törvény eklatáns példája ennek a taktikának. Azzal, hogy tudatosan összemossa a pedofíliát és a…..
impala 2021.06.17 21:18:51
@morph on deer:
"Ne hajolj le a szappanért Birca"

na de a pásztor elől úgysem tud elfutni.
Mostani epizódunkban Észak-Koreába látogatunk el. Kicsit vissza is megyünk az időben, oda, ahol még a jelenlegi diktátor apja, Kim Dzsongil vezette az országot. Egy magas beosztásban lévő ember, akinek többek között az volt a feladata, hogy dél-koreai híreket hamisítson és a rezsimet éltesse, egy…..
impala 2021.06.05 15:17:52
@gigabursch:
"két nappal előtte fullra lenyírták a hajukat"

a magyar honvédségnél tilos volt full kopaszra vágatni a hajat.
gondolom büntit is kaptak.
Ilyen a magyar ember: amin egykor mérgelődtünk, ma már teli szájjal nevetünk. Ilyen volt az élet a keleti blokk autóival...
impala 2021.05.10 14:42:44
@rdos: mázlid volt, hogy parkolás közben nem kellett tolatnod :)
1853 körül. Egy asszony mosáshoz vesz vizet egy angol falu kútjáról. Csaknem 170 éves a fotó ..
impala 2021.04.26 14:15:18
@Kőnig Tibor: no igen.
így már érthetőbb.
de mit művelhettek azzal, ami itt be lett válogatva?
Sikerét nemcsak a nyers marhahúsnak köszönhette és a falai között alapítottak egy még ma is aktív magyar zenekart...
impala 2021.04.22 13:11:32
@Bunkóné Barom Ildikó: igen voltak dohányboltok, mert nem a hentesnél vettél cigarettát, csak nem koncesszióban, a haveroknak osztogatták.
impala 2021.04.22 13:19:21
@Bunkóné Barom Ildikó:
erre válaszoltan bunkókám:
"eddig azt hittem, hogy térben és időben kizárólag Zorbányisztánban jellemzően a dohányboltok"

egyéb kérdéseiddel fordulj a történészekhez!
Szipiszuper minikvíz! 10 képkocka, 10 híres-hírhedt magyar film! De te felismered őket? Szoktál magyar filmet nézni tévében vagy moziban akár? Ha igen, akkor ez a játék jó eséllyel menni fog, de ha nem akkor is van esély néhányra. Jó szórakozást, az a lényeg!    ..
A közéleti szerep nem választható, és nem hárítható jogilag. A név, az arc és test önként nyilvános térbe helyezésével a név és képmás leközléséhez nem kell engedély. A 2021. februárban közzétett miniszteri vagyonosodási nyilatkozatot, a családtagokat és azok barátait is bevonó milliárdos…..
impala 2021.02.09 14:52:10
@Ekrü: tudtommal még mindig Rogán Cecília a neve a kettes számúnak.
Tegnap este nagyon felgyorsultak a folyamatok az Európai Unió költségvetési tárgyalásairól. Biztos, hogy Orbán Viktor nem sokat aludt, különben nem nyilatkozta volna azt, amit másnap reggel "rádióba mondott"..
impala 2020.12.06 14:51:50
@MAXVAL birсaman közíró: Mo. jobb alkut fog tudni elérni kemény ellnbállásának ksözönhetően.

jobb alku alatt azt érted, hogy marad valamennyi lopási potenciál?
impala 2020.12.06 19:19:09
@MAXVAL birсaman közíró: a válaszod értelmezhetetlen. mit akartál mondani?
Véleményem szerint nem azzal van a baj, hogy Szájer József milyen bulikba jár vagy az, hogy milyen az identitása (annak ellenére is, hogy van felesége). A baj azzal van, hogy ezeket a cselekedeteket nem vállalja fel, nem áll ki a nyilvánosság elé azzal, hogy igen, én ilyen vagyok. Ez a baj a legtöbb…..
impala 2020.12.04 13:30:40
@MAXVAL birсaman közíró: Hol látsz itt fuldoklást?

például téged olvasva :)
Kritizátor Farkasokkal álmodó 2020.10.17 13:00:00
Ridley Scott újra visszatér egy ambiciózus, sötét és kifacsart Sci-fi sorozattal, ami szándékait tekintve minden bizonnyal egyenesen a klasszikusok közé akarna bevonulni. A farkas gyermekei azonban végérvényben nem más, mint egy fáradt, pszeudo-mély próbálkozás Scott részéről, hogy ma is releváns…..