Regisztráció Blogot indítok
Adatok
impala

0 bejegyzést írt és 386 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretek vásárolni, ezzel nincs is gond. Amit rühellek, az az önkiszolgáló pénztárak és a hűségkártyák meg bolti appok. Na, ezeket nagyon nem kedvelem. Viszont van hűségkártyám több boltlánchoz is. Évekig tartott, mire rászorítottak, nem én akartam, nem az én ötletem volt, én ellenálltam, de azért…..
A világraszólóan dicsőséges magyar gazdaságnak szüksége van a Brüsszelből különböző jogcímeken érkező pénzekre. Nem nagyon, csak mint egy falat kenyérre. De azok meg nem igazán akarják adni. Nehezül a világ a dán, német, holland, svéd stb. adófizetők számára is, ezért alapból sincsenek adakozó…..
impala 2022.09.02 13:19:10
@zord íjász: annyi vacakot összeolvasok.
sokkal többet a Fórumon, de úgy éreztem egy ilyen nyílt beismerést díjazni kell :)

a Videoton hangszóró egy nagyon ismert TV-s vetélkedő már-már kultikus nyereménye volt az ősidőkben, szinte szállóigévé vált, mint a jutalmazás netovábbja.

rákerestem, az Egri János féle Lehet egy kérdéssel több? volt az.
Gálvölgyi paródiát is készített belőle:

www.youtube.com/watch?v=5EZIxGK-1f8&ab_channel=hyppolipot
impala 2022.09.02 15:47:57
@zord íjász: ünnepélyesen bocsánatot kérek!

én is elég vén vagyok, még pár hónap, és munkanélküliből átvedlek nyugdíjassá.

nekem kicsit gondolkodni kellet, hogy mi is volt a legendás ajándék, a vetélkedő címére meg rá kellett kugliznom.
A „cancel culture”, amely nem más, mint a „politikai korrektség” szélsőséges változata, ma már ott tart, hogy a brit egyetemeken összeállítottak a „tiltott”, vagy a legalábbis „nem javasolt” könyvek listáját, amelyen nemcsak kortárs, vagy modern szerzők szerepelnek, hanem például William Shakespeare…..
impala 2022.08.31 13:45:28
@gigabursch: a film sem volt rossz.
A politikai folyamatok, általában a társadalomtudományok és történettudomány egyik legnagyobb problémája, hogy nem reprodukálhatók a kutatások eredményei. A természettudományokban kiszámítható, hogy egyes feltételek milyen eredményhez fognak vezetni egy kísérlet során. Például a NASA tudósai a…..
impala 2022.08.30 14:18:10
A kollektív bűnösség témája nem új, azonban manapság végtelenül aktuális kérdés. Oroszország Ukrajna elleni agressziója komoly humanitárius és társadalmi problémák mellett újra felszínre hozta a kollektív bűnösség létjogosultságának a kérdését. A hazájukat védelmező, illetve otthonukból menekülni…..
impala 2022.06.05 15:41:57
@birkamenet: Putyin maga a ruszki nép. Mint ahogy a magyar nép is maga orbán.

sok évig hitegettem magam, hogy csak a megtévesztésnek, médiatúlsúlynak a következménye, amit itthon látunk a választásokok.
szar kimondani, de mára kénytelen vagyok osztani a véleményedet.
1895. Bergeni halpiac, Norvégia..
impala 2022.05.30 11:37:15
Határonkívül Hogy van Putyin? 2022.04.24 12:19:35
           /Copyright: Reuters/              Egy biztos, az ördög nem alszik           Putyin egyáltalán nem tűnik egy makkegészséges,kicsattanó formában lévő 69 éves férfinak.       Arca felpuffadt, egyes plasztikai szakértők szerint  arca "túl" sima, ránctalan korához képest. Feltételezhető…..
impala 2022.04.25 14:16:49
@apro_marosan_petergabor: csak hát errefelé nem Biden az igazán érdekes, hanem mondjuk Putyin, megy csüngőhasú.
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! Helló baby, kezdjük újra! Mocskos idők: apám szerint már a fokszimakszin is minden áthallásos volt. Már '85 előtt. A rendszer recsegett. A tanárok arról beszéltek, hogy idővel a szocializmus képtelen…..
Egyetlen kérdés Orbánnak és győz az ellenzék   Orbán Viktor csatába indul. Csatába a békéért. Csatába Brüsszelbe, miközben Ukrajnában van háború. Csatába a saját NATO szövetségeseink ellen… Akárhogy is nézzük, van azért ebben az egészben egy iszonyatos nagy adag abszurditás. Azt hinné az ember,…..
impala 2022.03.25 16:03:54
@GyMasa: nem volt szavazás Ukrajna NATO csatlakozásáról, mert az ukik még csak a közelébe sem jutottak a tagságnak.

orbánc veri a tamtamot, hogy adott esetben vétózni fog.
impala 2022.03.25 16:17:52
@GyMasa: még mindig nem látom, hogy lett volna szavazás a tényleges tagságról.
annál többet találok arról, hogy miért nem engedheti meg a NATO az ukik csatlakozását.

pontosan tudták már a háború előtt(amiben ugye csak a NAGYON H.LYÉK hittek :) ), hogy az mennyire kockázatos.

de legalább megerősödött a tudásunk a nagyon h.lyék kilétéről.
  Két kérdés foglalkoztatja jelen pillanatban a magyar társadalmat, amelyet néhány nap alatt szinte teljes egészében átitatott az Orosz - Ukrán háborúval kapcsolatos vélekedés és közbeszéd. Az első kérdés a társadalom józanabb, empatikusabb részében fogalmazódik meg és így szól; Hogy tudok…..
impala 2022.03.04 11:21:20
@gigabursch:
"Nyer a Mi Hazánk Mozgalom, mondjuk a mandátumok 45%-val"

persze, hogy jó. arra, hogy végleg elássukmagunkat
Érdekes méltatlansági-jogelméleti vita látszik kibontakozni Hódmezővásárhelyen, hiszen az önkormányzat hírszolgálata két fideszes önkormányzati képviselő esetében arra célzott, hogy akár a mandátumuktól is megfoszthatják őket, mert nem közöltek helyreigazítást egy (részben) elvesztett perben.…..
impala 2021.12.22 12:32:20
@Veszéjben a lyogállamiság !:

"Megkapja hamar a selyemzsinórt"

mégis, kitől kapja meg? mögötte nem egy NER parancsuralmi szervezet áll.
Hallo, a Sas horgászni ment, vétel   Bár világszerte kiverte a biztosítékot, nálunk viszonylag kisebb hullámverést okozott a politikai és társadalmi közéletben az izraeli kémszoftver vitatható felhasználásával kapcsolatos PEGAZUS botrány.  Úgy tűnik eddig. Ha igaz ugyanis a direkt 36 oknyomozó…..
impala 2021.12.14 20:53:06
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Egy se volt komcsi."

abban igazad van, hogy a "volt" felesleges.
impala 2021.12.14 21:41:10
@CSOKKI MÁLNA: lehet, hogy ők "alapoznak", bár ezzel sem értek egyet, de nálunk nem alapoznak, hanem megőrzik a kommunista hagyományokat.
impala 2021.12.15 08:48:38
@CSOKKI MÁLNA: tudod én bolsevista magatartásra gondolok.
természetesen megkülönböztetem a leninistákat a mi újbolsijainktól, ami minden ellenőrizetlen, kontrollálatlan hatalomra jellemző lesz előbb-utóbb.

éppen ez vonz az ellenzékiséghez, hogy vegyes összetétele révén, egymásra is figyelni fognak, nem engedik meg a teljhatalmat.

ebben a témában részemről befejezve.
A Színes mindennapok sorozatra összesen eddig 800 ezer kattintás érkezett, ami elképesztő szám. Az eredetileg színesben készült régi magyar fotók számomra nagyon kedvesek és tudom hogy nektek is tetszenek. Most 1974-ből láthattok 26 fotót! Imperiál és Color Star, MALÉV és FKF, dohánylevél és…..
impala 2021.12.04 14:24:21
@¿Qué tapas hay?: én is a fordított F betűt néztem, és hogy a tulajok vsz franciák, már csak az öltözékük alapján is.
impala 2021.12.04 14:33:51
@zweitakt: most, hogy írod, már látom. pedig 72-76 - ban jártam a a Móriczba, és naponta megfordultam itt. meg a körszállóban is sokszor megfordultunk.
most munkásszálló lesz egy darabig :)

a Váci utca is olyan hely volt, ahol a családi trafik miatt gyakran jártam. a népművészeti sréhen szembe volt vele, előtt az édességbolt. imádtam azt az antikváriumot is.
Az első magyar televíziós vetélkedőt 1958. június 17-én közvetítette a Magyar Televízió, a Fővárosi Operettszínházból. A Csak könyvsorsjeggyel! című műsor az Állami Könyvterjesztő Vállalattal közösen készült. A három óráig tartó vetélkedőt Horváth Tivadar vezette, a rendező Bednai Nándor volt. Annak…..
Ezért aztán fogok kapni a pofámra, de akkor is: ha adott egy helyzet, ami finoman szólva senkinek sem a szíve csücske, nem lehetne az ellene való folyamatos és hasztalan, erősen váltakozó hevű küzdelem helyett valahogy az előnyünkre fordítani? Ha a lomtalanításban turkáló emberek tevékenysége szúrja…..
impala 2021.09.18 14:11:39
@okleveles naiv: ez csak a németeknél működne.
nálunk pont az lenne, amit írsz :(
Egy hónap híján két éve láthattátok a 'Színes mindennapok' sorozat utolsó részét. 1972-nél hagytuk abba az MTI Fotóarchívumának színes fotóiból álló válogatást, de örömmel jelentem hogy folytatjuk, hiszen a szocialista Magyarországnak még 17 év adatott a történelem színpadán. Így ma 1973-ból…..
impala 2021.09.11 14:41:34
@Almandin: még jó, hogy előbb olvastam.
nekem már nem kell beírni, hogy téves a képaláírás.
„Színház az egész világ. És színész benne minden férfi és nő: Fellép s lelép: s mindenkit sok szerep vár Életében…” Shakespeare szavai nem is lehetnének időszerűbbek, ugyanis az egyesített baloldal által szedett-vedett módon kitalált előválasztás maga a megtestesült színjáték. Vegyük sorra, hogy…..
Adott volt egy rendszer, amelyet elvben húsz éve arra készítettek fel, hogy ellen tudjon állni a demokratikus visszarendeződésnek. Mégis pillanatok alatt omlott össze, amikor a rendszert fenntartó erők kivonultak...
impala 2021.08.24 14:30:03
@nemecsekerno_007: és most tűrjük szó nélkül a szemünk előtt folyó szabadrablást?
van aki nem ilyen lovat akart, bár örült annak, hogy a régi elporoszkált.
impala 2021.08.24 20:29:10
@nemecsekerno_007: Visszakérdeznék: Akkor a rendszerváltás utána szabadrablást elfelejtsük?!?

látszik, hogy csak egyféleképpen vagy képes látni a világot.
ki mondott ilyet, hogy azt felejtsük el?
én biztosan nem.
akkoriban ellenük köpködtem, most meg az aktuális rablóbandát szapulom.

annak a "gondolkodásnak" vagy zászlóvivője, ami miatt itt a büdös életben nem lehet demokrácia, csak Afganisztán.

a balos hülyék meg mindenre azt mondják, hogy bezzeg Orbán.

én nem mondom, hogy bezzeg, én utálom a tovajokat, és ha már Afganisztán, tőlem levághatják a kezüket is, tanuljanak meg zacskót ragasztani fél kézzel!
Sziasztok! A mai Érdekesben már nem hívom kedvencnek a kiemelt képet, mert több olvasó nehezményezte hogy nekem hogy lehet kedvencem ez vagy az a szomorú téma. Mivel nincs kedvem a kommentszekcióban mindig elmagyarázni az index címlapról egy-egy alkalommal beszédülő futóbolondoknak, hogy ez egy…..
impala 2021.06.28 14:51:17
@bratya: szóval a kétfarkúak plagizáltak :(
Nem sokkal Alan Shepard 1961. május 5-i űrrepülése előtt, komoly vita alakult ki a NASA és az Egyesült Államok Nemzeti Repüléstechnikai Szövetségének (NAA) tisztviselői között. A kiindulási okot Jurij Gagarin április 12. első űrrepülése generálta azzal, hogy miként kellene igazolni a történelmi…..
impala 2021.06.24 14:14:07
impala 2021.06.25 20:35:01
@daytona500: nem akartam, mert ilyen helyeken csak a tulajdonneveket írom naggyal.
ellenben az úr-toll(minek a kötőjel, ha ekkora nyelvész vagy?) megfejtése számomra beletelt némi időbe, mert gőzöm sem volt, hogy milyen anekdotára gondolsz.
támadásnak vettél valamit, ami nem volt az, most viszont már szúrtam.
Szokásához híven a parlamenti választás közeledtével vesz elő éles, megosztó témákat Orbán Viktor, így egyszerre provokálja ellenfeleit, és teszteli a sajátjait. A héten elfogadott úgynevezett pedofil törvény eklatáns példája ennek a taktikának. Azzal, hogy tudatosan összemossa a pedofíliát és a…..
impala 2021.06.17 21:18:51
@morph on deer:
"Ne hajolj le a szappanért Birca"

na de a pásztor elől úgysem tud elfutni.
Mostani epizódunkban Észak-Koreába látogatunk el. Kicsit vissza is megyünk az időben, oda, ahol még a jelenlegi diktátor apja, Kim Dzsongil vezette az országot. Egy magas beosztásban lévő ember, akinek többek között az volt a feladata, hogy dél-koreai híreket hamisítson és a rezsimet éltesse, egy…..
impala 2021.06.05 15:17:52
@gigabursch:
"két nappal előtte fullra lenyírták a hajukat"

a magyar honvédségnél tilos volt full kopaszra vágatni a hajat.
gondolom büntit is kaptak.
Ilyen a magyar ember: amin egykor mérgelődtünk, ma már teli szájjal nevetünk. Ilyen volt az élet a keleti blokk autóival...
impala 2021.05.10 14:42:44
@rdos: mázlid volt, hogy parkolás közben nem kellett tolatnod :)