Regisztráció Blogot indítok
Adatok
toronte

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Május végén már Csabinál volt a fényezett kaszni. Egy hónapra rá benne lakott a motor, a váltó, a saját kerekein állt. Augusztus elején már lehetett nyitogatni-csukogatni az ajtókat (igaz, csak a hátsók voltak bent), ott tekergett benne az egész kábelezés, fent volt a…..
A Lexus GS árpolitikája mar és horzsol, kérdés, hogy ez és a hibrid hajtáslánc elég lesz-e ahhoz, hogy végre beérje a prémium-triót és elnézzék hibáit? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
toronte 2012.06.13 10:43:42
@toronte: Az utolsó gondolatomat törölném. Már leesett hogy az alapmodellek között lehet választani. Így "reggel" az zavart meg hogy a cikk nem alapmodellről szól. :)
Hű, most látom csak, hogy lassan több, mint egy éve nem írtam semmit saját, metálszürke S70-esemről. Pedig meg voltam róla győződve, hogy nem így van, de valószínűleg csak a temérdek mivanavolvóval? – jellegű olvasói kérdés visszhangja rezonált a fejemben. Nagyjából…..
Vezessük rá őket arra, hogy autóst csak akkor állítsanak meg, ha annak valódi oka van. A fennmaradó időben eredjenek a tulajdon elleni szabálysértések elkövetői után. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Az örök kérdés, amire mindig annyi megnyugtató válasz születik, hogy hogyan fér egy 49 literes tankba 59 liter üzemanyag. De mi van akkor, ha naiv ügyfél magának tankol és nem nyomogat pöcköket? Nemrég kipróbáltam a frissen átadott, gyönyörű és szélsőségesen…..
And when you slow down and relax, the Mégane is simply a nicer place to be and feels more special despite its humble roots. Yep, oversteer-obsessed EVO gives the nod to the front-drive Mégane. The BRZ has shown moments of brilliance on the road, but often failed to hit the spot. Henry Catchpole…..
Belsőség Köszi, gyökér! 2011.12.16 18:18:00
Ma egy kicsit később értem be a szerkesztőségbe a megszokottnál. Jó mentségem volt: Károly kutyámmal állatorvosnál voltam, ami nincs is annyira messze a lakásunktól és a szerkesztőségtől, de annyira éppen, hogy autóval kelljen menni. Szinte végig a szentendrei úton. Az idő…..
Belsőség Aláz a Ford 2011.11.21 18:18:00
Ha figyelmesen megnézték, minden bizonnyal észrevették, hogy Belsőség blogunk új ruhájába finoman beleszőttük minden idők legsikeresebb motorját, a Cosworth DFV-t is. Amit leginkább Fordokkal azonosítanak. Idősebbek tudják ugyan, de a fiatalabbak között mára a Ford nem éppen…..
12 év elteltével sem csúnya Nos, igen, nem sietem el a dolgot. Tavasszal találtam ki, hogy megválok tőle, de sajnos túl jó az a fránya Integra, nem könnyű elengedni. Nyolc év után még a rosszból is nehéz kiszállni, nekem viszont jó volt, szóval nincs okom panaszra, és ettől még…..
Belsőség Autót a semmiből 2011.10.08 08:00:00
A formája remek, majd meglátjuk, mi lesz belőle Minden valószínűség szerint ön egy folytatásos reality-show első részét olvashatja/láthatja most, érezze át a pillanat nagyszerűségét, főszerepben egy autóra emlékeztető tárgy, két hülye és kazalnyi szórakozás. - Arra…..
Belsőség Ki kivel van? 2011.08.24 14:02:00
Az utóbbi napok híre, hogy újabb nagy konszern döntött úgy, hogy felhagy a teljesen önálló fejlesztéssel és inkább költséget csökkent. A Ford okosan úgy döntött, hogy SUV-jai és kisteherautói megmentése érdekében összeáll a Toyotával, melynek nagyon bejött a…..
toronte 2011.08.24 16:04:03
@Kistvan_from_tb:
azért írtam múltidőben, azért ennyire naprakész vagyok :)

De aztán beugrott pl az SLR merci...
toronte 2011.08.24 16:05:43
@toronte:
"When it was developed, Mercedes-Benz owned 40 percent of the McLaren Group."

Így már azért jelentős. (Wiki)
Belsőség A hondások lelke 2011.08.24 07:39:00
Jó autó a Honda és a BMW, de nagyon rossz az Alfa Romeo? Ha megszeretünk egy autót, akkor elviseljük a hibáit, ha nem szeretjük, akkor pedig a hibátlan sem elég jó. Mai cikkünk blogposztja...
toronte 2011.08.24 15:59:49
@kolompár szmélgol:
Pécsen láttam a "testvérét" fehér ITR, de a hab a leopárd mintás műszőrme a piros recarocon :) (most hogy belegondolok lehetett fekete is, régen volt már)

és egyetlen facelift EP3 CTR-ről tudok Pécsen, amit szintén egy idős úr "hajt" 40-el...
Robogó Ötvenes papírokkal 2011.06.24 15:01:00
Érdekes ez a magyar használtmotor-piac. Néha böngészem a hirdetéseket, és csodálkozok, mennyien meg vannak kettyósodva. Próbálj csak egy endurót venni: őskövületekért kérnek 3 kilót, és még mindig elvétve akad csak olyan, ami rendszámmal is rendelkezik. Ennyien laknak…..
A napokban hozta le az év hírét a Spiegel, melyet olvasva a legőszintébb káröröm felhőtlen kacajában fetrengtünk egy fél óráig. A történet – mint minden ilyen – egyszerű és mulatságos. Bár az mondjuk nem lehetett valami vicces, mikor az ember szembesül azzal, hogy…..
A Baleno költségszámításait hadd kezdjem a kedvenc kommentemmel, amit valami használtautós cikkemhez írt be valaki. Aszondja: azért jó a regadó, mert a használtautóknak van ára. Hát van, csesszék meg! Nálunk minden használt kocsi annyival drágább bármely más országhoz képest,…..
toronte 2011.03.20 15:16:15
Egy kis okoskodás:
A piacgazdaságról (vagy ahogy te nevezed a nyitott piac): Ha teljesen megvalósulna itthon(ahogy egyébként talán a világon egy országban sincs) akkor neked nem lenne munkád, mert egy kínai elvállalná 100Ft-ért óránként. (Sarkítok, csak hogy érzékeltethessem a dolgot) De mondom másképp: ha nagyobb lett volna a piac védelme (adókkal, vámokkal), akkor lehet, hogy még mindig több cukorgyárunk lenne 1-nél és nem lenne 400Ft a cukor kilója.

A regadóról, benzinárról: országonként változó, hogyan adóztatják a gépjárművek használatát. Nálunk így védik a piacot. Mindenki Angliából szeretne autót venni ,mert töredéke az itthoni áraknak. De persze ott olyan biztosítás van rájuk, akár elérheti az autó teljes vételárát. Ilyen példákkal a 'Top Gear' autós műsorban többször is találkozhattunk. A Németországban szintén lényegesen drágább a biztosítás, mint nálunk.

Tibi. Az emberek jó része nem azért vesz új autót, hogy 14 év múlva egy százassal drágábban adja el. Hanem mert nem akar kockáztatni, szeretne új autó garanciát, hibátlan autóba szeretne beülni, ő finghat bele először, stb.

Javarészt olyan költségeket írtál fel, amelyek minden használtautó vásárlásnál fennállhatnak. Még aránylag jól jártál, hogy nem találkoztál egyéb rejtett betegségekkel. A költségek nagyobb autóknál (S70) a többszörösére rúghatnak. Hiába kerül papíron ugyanannyiba.

A cikk remekül szemlélteti, mennyire fáj, amikor az embert a legérzékenyebb pontjánál fogják meg. A pénztárcájánál.

Egyébként ennyi pénzért, még így is jó autót vettél, gratulálok! Bár valószínűleg én mást típust vettem volna magamnak; mondjuk hazai Swiftet, de ez már csak személyes preferencia.

Ui: az, hogy a gazdaság ebben az országban olyan mértékben van elbaszva, hogy ennyiből kell gazdálkodnunk, az másik asztalra tartozik.
Belsőség Kálmán és a tahó 2010.11.28 09:15:00
Úgy gondoljuk, több szóra nincs is itt szükség, talán csak egy kis segítségre az olvasók részéről. Kálmán levele azért kicsit mellbevágott minket is. Szervusztok! Hétfő este, Kodály körönd. Szinyei Merse u. felől közelítve állok az Andrássy út előtti lámpánál,…..
Örömmel jelentem hogy elindult a SAP blog. A cél nem több, mint hogy nyíltan, közérthetően, és függetlenül beszélhessünk minden olyan témáról, ami az SAP-val, ezzel a nagyszerű ERP rendszerrel kapcsolatos. A postok rendszerességét hetire tervezem, de ettől természetesen el…..
Elég mondjuk az ötven-hatvanezres, ahhoz, hogy mi lehessünk a környék legkirályabb drifterei. Most, amikor már a csapból is Monster által kreált Ken Block folyik (Tényleg, mikor indul már WRC-ben, hogy megmutassa igazán mit tud? Volt róla szó nem?), egyre inkább divatba jön a…..
toronte 2010.09.20 20:15:48
@streetsta:
nincs semmi bajom a kisautó bloggal. az az elképesztő, hogy ezt a valódi drifteléshez hasonlítják :D

valóban nagyjából 2 perc az ameddig én élvezni tudnám a mulatságot. nem elég közvetlen az élmény. még ha a teljesítmény valóban elképesztő is. de ez személyes dolog.

filozófiámnak vallom: " A férfiak örök gyerekek,csak a játékaik lesznek nagyobbak"
Ennek kapcsán: nőjetek fel! ;)
Nem mintha nagy truváj lenne, az összes ablaktörlőlapátot úgy találták ki, hogy még az is ki tudja cserélni őket, akinek máskülönben a kapucsengő használatával is problémája van, mert komplikált. Nem túlzok, ha azt állítom, hogy ablaktörlőlapátot az autók jó részén…..
toronte 2010.06.08 14:52:55
@Herr Bruder Netzwerk: gumiszalagot külön nem,lapáttal együtt. egyébként én leleményességből a hátsó rövidebb ablaktörlőn kicseréltem a gumiszalagot a régi első gumijából(ami még jó volt) de nem ajánlom senkinek,elég macera volt. jobban megérte volna inkább párszázért venni hátsót is.
Belsőség Jó, ha van Panthenol 2008.05.09 15:11:00
A Fiat eltökélte, hogy végre kiaknázza a Ferrari ismertségét, így itthon is lesz „Ferrari Racing Days”, ahol a képen égőhöz hasonló F430 Challenge autók versenyeznek majd, augusztus legvégén. Talán nem szándékosan gyújtották fel az autót az újságírók előtt; a…..
Nem hiszek a hibátlan 400 000 kilométert futott autóban. Sőt, nem hiszek a 200 ezresben sem. Szinte minden – saját autóinkkal foglalkozó blogposzt – kommentelői között feltűnnek a most vettem olaszban egy kilenc éves 320d-t, hibátlan és a kilenc éves B Vectrával járok…..