Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Teena

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasod a blogot, de van olyan kérdésed, amire még nem kaptad meg a választ? Nosza, tedd fel a kérdést, és én megpróbálok válaszolni rá! Vagy kommentben, vagy akár egy teljes bejegyzésben! Kérdésre tehát fel! Üdv, Macska-fogó LEGYÉL PÁRTFOGÓ! Kérlek, ha tetszett egy cikk, vagy rendszeresen…..
Teena 2015.07.17 22:06:01
Kedves @Macska_fogó! Igazán hasznos tanácsokat olvastam a blogodon az összeszoktatással kapcsolatban amiket ezúton is köszönök :) Ezeket használjuk jelenleg itthon. Két, 2 éves ivartalanított kandúrunk mellé fogadtunk be egy apró kandúrt, közös etetéssel, játékkal próbálkozunk. Jelenlen állapotok szerint az egyik nagymacs szinte teljesen közömbös - csak fekszik a polcon és nézi az eseményeket, de egyáltalán nem közeledik a picihez. A másik nagy mindig lesi, hogy mit csinál a kölyök, követi, néha próbálná szaglászni, de a kicsi játékos megmozdulásaira legtöbbször morog és fúj - bár ezt egyre ritkábban, némi "atyai" pofozkodással megspékelve szokott elmenekülni a pici "támadásai" elől. Mit gondolsz, ez jó irányt jelent? Szerintük lassan, de biztosan napról napra közvetlenebb a kapcsolat, bár a mufurc kandúrral nem tudunk mit kezdeni. Addig jutottunk, hogy már hajlandóak egymás mellett enni mindhárman :)

És egy "rendhagyóbb" kérdésem lenne a pici kapcsán. Néhány napja elkezdett szopizni. Nem tudom, hogy miért, de mindenféle bőrfelületet megtalál (kéz, ujjak, láb, hát, fül, tényleg mindegy neki), kitámaszt, dagaszt és dorombolva szopogat. Úgy látszik, hogy megnyugtatja, bár alapvetően sem egy zaklatott típus, nagyon kedves, bújós, játékos rosszcsont. De nem tudom, hogy kell-e, szabad-e hagyni neki ezt a mama-pótlást, ahogyan azt sem, hogy mitől jött ez nála elő. Mindenféle orvosi tipp után jelenleg valahol 8-11-12 hét körül lehet a csöppség kora, mondtak már mindenfélét. Ha ezzel kapcsolatban tudnál némi útmutatást adni, azért nagyon hálás lennék! Addig is kellemes nyarat neked és a cicáknak!

Tina
Teena 2015.07.20 19:09:45
@Macska_fogó: Köszönöm szépen, hogy ilyen gyorsan válaszoltál :) És sikerült is megerősítést adnod a leírtak kapcsán, úgyhogy folytatunk mindent úgy, ahogy eddig :)
A szopizással kapcsolatban megnyugodtam akkor. Mivel mentett cicáról van szó, ezért kicsit aggódtam amiatt, hogy valami benne ragadt reflex-szinten, esetleg most szeretné pótolni a hiányosságait, stb.
Mondjuk mire ide jutottam hogy válaszoljak, lett is újabb kérdésem, amiről nem olvastam nálad, bár lehet, hogy csak figyelmetlen voltam. Szóval feltűnt, hogy 1-2 őrlője mintha fogköves lenne a picinek (legalább is barna foltosak). Olvastam, hogy ezt mindenképpen kezeltetni kell hosszútávon, de nem tudom, hogy nála számít-e mivel idővel úgyis elhullajtja majd ezeket a fogacskáit. Egyébként meglepő, mert még nem is nőtt ki neki rendesen az összes foga, szóval elég meglepő, hogy már most ilyen gondjai lehetnek.
Nemsokára úgyis vissza kell mennünk vele az állatorvoshoz, legfeljebb megmutatom majd neki is, de az még legalább 2 hét, és nem tudom, hogy érdemes-e emiatt külön menni hamarabb.

Szép napot! :)