Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kókuszoscsemege

36 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kultúr-Fröccs Juhúúú!!! :D 2016.10.18 19:38:08
...eljött ez a pillanat is, egyévesek lettünk! Köszönjük minden kedves Olvasónknak az eddigieket, hiszen értetek érdemes csinálni! :-) ;-)..
  Női szemmel: Fura egy filmcím... bevallom, nekem több hónapig nem sikerült megjegyeznem, kb. egy hete tudtam már biztosan megmondani, ki van kinél. Hajdu Szabolcs azt mondta a díszelőadáson, hogy lehetett volna a cím például Ágiék Zoliéknál is... de az milyen snassz már! És igaza van, nem…..
    A debreceni Víztorony a megnyitása óta folyamatos fejlődésen megy keresztül, nagy örömünkre. Minden héten koncerteket, irodalmi, kulturális programokat tartanak, és a nyár közeledtével egyre időszerűbbé vált egy szabadtéri helyszín kialakítása is. Egy ilyen kültéri rendezvény zárásaként…..
  A Lovarda Pódium idei első színdarabja A lepkegyűjtő című John Fowles regény színpadi feldolgozása volt, ami egy kétszereplős kamara thriller/dráma. A főszerepben Bereczki Zoltánt és Ágoston Katalint láthatjuk. A történet szerint Freddie egy pincében fogva tartja Mirandát, és a kettejük furcsa,…..
    És igen-igen-igen!!! Ezekért a cikkekért éri meg blogot írni! Más dolgunk sem volt egy hónapig, mint fagyit kóstolni Debrecenben, ami azért valljuk be, nem esett nehezünkre. Nem vagyunk szakértők, szóval kénytelenek voltunk saját ízlésünkre és élményeinkre hagyatkozni, kerülve a szakszavakat…..
  kókuszoscsemege: Elfogult vagyok ezzel a zenekarral, mert mitagadás, Esztert (Vighné Balla Eszter), az énekesnőt régóta ismerem, és őt nehéz nem kedvelni. Dalszövegíró, énekes, gitáros... gyereket nevel, lelkiismeretesen dolgozik, és mindeközben szórakoztat. Igen, saját bevallása szerint is…..
Debrecen az ország második legnagyobb városa, a gasztronómiában valahogy mégsem voltunk eddig kiemelkedő központ. Az utóbbi években viszont szerencsére lendületet vettek a helyiek, és sorra nyílnak a minőségi alapanyagokat felhasználó, igényes street food és hagyományos éttermek. Gasztro fesztiválok…..
...ahogy kókuszoscsemege látta: Megmondom őszintén, már nagyon vártam ezt a filmet, aminek több oka is van. Egyrészt Till Attila (rendező) a Propaganda című portréműsorával belopta magát a szívembe, mivel már ezekben a késő éjszakai műsorsávba száműzött riportokban is érződött Tilla igényessége,…..
Sztori: a magyar átlagember sajnos kevés halat eszik, évente egyszer karácsonykor biztosan, de máskor szinte csak a bolti halrudacskáig jutunk el. Ehhez hozzájárul az is, hogy Debrecen nem a folyóiról és tavairól híres, ezért sem volt eddig halakkal foglalkozó étterem a városban, de végre megtört a…..
A rossz időre tekintettel melankolikus, bekuckózós, elgondolkozós estékre, sok szeretettel. Ethnofil:Amarant /Fehér hang Egyszerre népzene, jazz és finom elektronika, lüktetés és megnyugvás. Tehetséges magyar fiatalok, akik tökéletesen keverik a stílusokat. Sokszor hallgatós.     Árstíðir -…..
Sztori: A Péterfia utcán, a hadkiegészítő parancsnokság mellett valószínűleg senki sem számított  gyorsétteremre. Az elmúlt év őszén mégis lett. Ráadásul egy bátor megoldással rögtön a déli szomszédaink gasztronómiáját vették alapul az ötletgazdák. Nem tették rosszul, hiszen a Balkán Grill…..
Kezdésként be kell vallanom valamit... én kicsit minden egyes fellépésekor szerelmes leszek a Grecsóba... De csak pont addig, amíg beszél, vagy gitározik, vagy énekel. Meg aztán egy kicsit tetszik a Kollár-Klemencz is. Ahogy lobog az az ápolatlan haja, és úgy zenél, mint egy vad cowboy (mondta, hogy…..
  Már másodjára adott koncertet a Roncsban az utóbbi évek legötletesebb és legújítóbb formációja, a Random Trip, melynek két állandó tagja Delov Jávor dobos és Dj Q-Cee, mellettük pedig minden este más zenészek és énekesek lépnek fel (többek között Fábián Juli, Barabás Lőrinc, Wolfie vagy Mc…..
  Sztori: Bevalljuk őszintén, hogy az ázsiai ízek nem állnak nagyon közel hozzánk, bár sokszor még nem volt szerencsénk kipróbálni őket. Kókuszoscsemege a sushit egyszer kóstolta, de az nem maradt meg igazán jó élménynek a nyers összetevők miatt, egyebekben pedig a szójaszósz az, amit szokott…..
Bevezetés: ebben a rovatban a város ismert, de méltatlanul elhanyagolt, illetve kevésbé ismert, és ez idáig rejtett kincseit szeretnénk bemutatni, helyeket, ahova érdemes betérni, ahol fel lehet pezsdülni, meg lehet pihenni, amit érdemes felfedezni. Egy kis sziget: Ha valaki megkérdezné, hogy mi a…..
31 éves vagyok, nem vagyok házas, nincs gyerekem. A szüleim néha célozgatnak arra, mikor lesz már unoka, rég nem látott rokonok keresik a gyűrűt a kezemen, munkatársak néznek rám rossz szemmel, ha bulizni megyek a csajokkal. Ezzel kell szembenéznie szinte az összes korombelinek. Mi ugyan tudjuk,…..
    Szubjektív kritika női szemmel   Hó, lovaskocsi, vér, kávé, vér, agyvelő, zongora, véres agyvelő, betört orr, letört fog, vér. Ha csak szavakkal kellene kifejeznem Quentin Tarantino nyolcadik filmjét, ezek jutnának eszembe.  De persze lány vagyok, genetikailag nem is szerethetem az…..
www.24.hu A jó filmzene kétféle lehet, vagy észre sem vehető, és belesimul a film jeleneteibe, erősíti azokat az érzelmeket, amiket a rendező ki szeretne váltani bennünk (pl. John Williams Star Wars-a). A másik típus az, amikor a mozi közben felkapjuk a fejünket arra, hogy ez a zene…..
„Valami elemi erővel keresem mindig tovább a boldogságot, és futok valami után, amiről csak nagyon halványan sejtem, hogy létezik” Péterfy-Novák Éva Egyasszony című önéletrajzi könyvéből készített színdarabot Paczolay Béla rendező, melynek 13. előadását láthattuk…..
A karácsonyi hajrá és ajándékvásárlási láz egyre jobban begyűrűzik hétköznapjainkba, ezért álljon itt ez a kis versike pihenésképp, és nem utolsó sorban azért, hogy felköszöntsem anyukámat születésnapján. Ja és szerzőtársam, Boldog Névnapot! :)   Szabó T.…..
A debreceni Csokonai színházba évek óta van bérletem, szeretem, hogy kicsit kiöltözhetek, és már maga az épület is minden alkalommal lenyűgöz. Alapesetben a darabnak kellene lennie az est fénypontjának, de sajnos az utóbbi években az évi hat darabból ha kettő volt igazán…..
Kultúr-Fröccs Ahol elkezdődik... 2015.10.18 20:44:28
„Mi visz rá egy embert egy blog indítására? Azt hiszem engem elsősorban a hiányérzet, hogy nincs egy olyan kulturális, Debrecen minden ízét megragadó, azt megmutatni próbáló oldal, ahova felmegy az olvasó, és kicsit bepillantást nyerhet a körülötte zajló eseményekbe. De…..
Hozzávalók: 50-60 dkg szögletes háztartási keksz 2 nagy pohár tejföl (valami kevésbé karakteres ízű, mondjuk Kunsági) 9 evőkanál cukor 3 csg vaníliás cukor 1 evőkanál kakaópor   Elkészítés: Az egyik pohár tejfölbe belekeverünk 4 evőkanál cukrot és 2 csomag…..
kókuszoscsemege 2011.03.19 13:42:07
Hozzávalók: 1/2 csirkemell 1 bögre nyers vagy mirelit borsó (persze, lehet konzerv is) 1 közepes vagy kis sárgarépa 1,5 dl tejszín só 1 evőkanál morzsolt majoranna 3 evőkanál olívaolaj 2 marék penne   Elkészítés: A csirkemellet apró kockákra vágom, serpenyőbe rakom,…..
Hozzávalók: 20 dkg liszt (van az 25 is) 10 dkg vaj 5 dkg cukor 5 dkg barnacukor 1 tojás 10 dkg csokoládé10 dkg nutella 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna Elkészítés: Keverjük össze a lisztet, a cukrokat és a szódabikarbónát. Adjunk hozzá egy csipet sót is. Adjuk hozzá a…..
kókuszoscsemege 2011.02.11 12:49:38