Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Puller István

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rövid pihenő után újra itt veletek, de mindenekelőtt: nektek. Mindjárt egy Napi érdekessel kezdünk, és kérünk, hogy olvassátok a következő bejegyzéseket is, mindennél jobban kell kitüntető támogatásotok ezekben a hetekben hogy így maradhassunk, és itt maradhassunk. Ha ritkábban néztek az indexre,…..
Ismét egy tészta étellel készültem nektek amiben most az a pláne , hogy egy igen drága alapanyag is helyet kap benne . Azt tudnotok kell rólam , hogy mielőtt elkészítettem az ételt soha , egyszer sem kóstoltam még garnélát így elfogultság nélkül mondhatom el róla a véleményem . Egy kicsit furcsa…..
Básti Juli, a számtalanszor elismert, díjazott színésznő zenei pályafutása a kezdetektől összeforr Dés Lászlóval. Első albumának, a Cserhalmi Györggyel közös Hallgass kicsit című lemeznek zeneszerzője is Dés volt, a szövegíró pedig Bereményi Géza. Utána a Férfi és Nő következett, ahol Udvaros…..
Puller István 2020.08.07 11:25:48
“Joey, láttál már falon pókot?” Az 1980-as Airplane! szinte bármelyik mondatát idézhetném, valószínűleg akkor is mindenki rávágná a film címét. A Leslie Nielsen hírnevét megalapozó mozi a repülős katasztrófafilmek paródiája, pontosabban szólva a Zero Hour! és az Airport című filmek kifigurázása…..
Három éve írtam a világ legsikeresebb "sikertelen" gitárjáról, majd arról, hogy hogyan találták fel az ötvenes években a nyolcvanas évek metáljának hangszereit, de egy klasszikus kimaradt. Eddig. Ha tízéves korom környékén valaki megkér, hogy rajzoljak le egy elektromos gitárt, szinte biztos, hogy…..
A Junk ismerős lehet azoknak, akik jártasak Paul McCartney szóló karrierjében. A szám McCartney 1970-es Every Night című albumában jelent meg. Azonban azoknak, akik a Beatles történelmében nem járatosak, új információ lehet, hogy akkor már régóta késznek mondható volt ez a szerzemény. Ezt az is…..
1857. május 4-én kezdődött Ferenc József császár és Sissi császárné első közös látogatása Magyarországra, amelynek több célja volt: a tartomány problémáinak megismerése mellett a császár az országos körút állomásain tervezte bemutatni alattvalóinak a császárnét és a kislányait, valamint a…..
fáymiklós A szellem napvilága 2020.05.02 07:55:52
Volt egy szuper és tényleg vicces film, a Trópusi vihar, abban filmforgatásosat játszottak, és a főszereplő Robert Downey jr egy fekete őrmestert játszott, úgy értem, magán a filmbéli filmforgatáson. És már akkor is értetlenkedtek a többiek, hogy ezt miért imádja a média, ezt a nagy átalakulást,…..
  A Strawberry Fields Forever javarészt John Lennon műalkotása, de  hasonlóan a többi Beatles dalhoz a többi tag is segédkezett benne, George Martinnal együtt. Lennon a Strawberry Fields Forever alapjait 1966-ban Spanyolországban való tartózkodása idején írta meg, azonban a remekmű csak ‘67 végén a…..
Puller István 2020.04.15 14:45:53
Az angol nyelvtörténet újabb fejleményei közé tartozik, legalábbis egyes változatokban a melléknevek, főnevek, sőt más nyelvi elemek teljes reduplikációja, amely egyes melléknevek esetében a főjelentést hangsúlyozza (‘a szó eredeti, igazi értelmében olyan’), a főnevek esetében pedig a jelölt dolog…..
A Gyalog galoppot mindenki ismeri, de azt kevesen tudják, hogy ez a színházi előadás és film voltaképpen egy irodalmi szövegnek, egy regénynek, vagy inkább egy regényciklusnak a paródiája. Most olvasható először magyar fordításban ez az ”eredeti”. Az Artúr királyhoz kapcsolódó regények a középkorban…..
A krumpli- vagy burgonyabogár, esetleg származási helye után tévesen Colorado- vagy kolorádóbogár a hidegháborúval egy időben jelent meg a keleti blokk országaiban, ahol természetesen egy új amerikai biológiai csodafegyvert láttak meg benne...
Kedvenc történelmi korszakom az 1880-as évektől közel negyven éven át tartó nagy magyar kivándorlás, melyről ezt megelőzően az “Amerikából jöttem, mesterségem címere:...” című bejegyzésben már részletesen írtam. Bár abban a szösszenetben egy viszonylag átfogó, általános képet próbáltam adni az…..
’Náladnál kétszer idősebbnek s tapasztaltabbnak vert ide a sors. Eszemmel nyerjelek meg? Nem mennék vele semmire.” Málta,1966   Ezeket a sorokat Faludy György 1966-ban, írta akkori szerelmének Málta szigetén. Bevallom, hogy legfőképpen ő volt az oka hogy pihenésem színhelyéül pont Máltát…..
Puller István 2019.05.15 18:31:06
@Terézágyú: Blogger nekiállt letükörfordítani valami angol promóanyagotnak, de arra nem számított, hogy fgja hátráltatni alapfokú nyelvviszga és , félkézzel közbe Facebook meg a izé a .
Sorozatunkban most a lengyel „kötelezőket” listázzuk – egy nagyon szűk, ötös listán, ami természetesen egyéni preferenciák alapján bővíthető, kiegészíthető. Továbbra is olyan filmeket kerestünk, amelyek nemcsak közelebb visznek az ország filmművészetéhez, de az adott ország kultúrájáról,…..
Puller István 2019.02.23 18:32:25
Egy faék egyszerűségű kocsmakaja receptje jól jön otthon is. A következő brit étel pedig igazán a legegyszerűbbek közé tartozik. A húson, a zsíron, a borson és a són kívül csak mustárra és Worcestershire szószra van szükség. Utóbbi kettő pedig nálam mindig van otthon, ahogy ketchup is. Az…..
Money, money, money.. Megelőztek minket Abbáék, akik akkor is megmondták vagyishát, elénekelték már vagy 40 évvel ezelőtt, hogy éjjel nappal dolgozunk, számlákat fizetünk és ez szomorú és hogy mindig a gazdag embereknek süt a nap (Money, money, money, Always sunny, In the rich man's world).…..
A hagyományos társadalom családja általában idealizálva, szülők és gyermekeik biztonságos, meghitt közösségeként jelenik meg a közbeszédben, szembeállítva a jelenkor állítólagos válságával. Pedig a nagy halandóság miatt a mostoha- vagy mozaikcsalád legalább olyan gyakori volt a modern kor előtt is,…..
Gnocchi, kolbász, zöldbab, hollandi mártás, fantasztikus íz és látvány. Fél óra alatt elkészíthető, ne hagyd ki!..
Piroskockás Firenzei pacal 2018.01.04 15:48:28
Februárban a firenzei kirándulás okán írtam a trippa frittáról (ropogós pacal). Most a hagyományos, a városban száz helyen kapható trippa fiorentina (firenzei pacal) receptje következik, ami nagyjából hasonlóan készül, mint a ragú alla bolognese (bolognai ragu).   Trippa alla fiorentina Hozzávalók…..
Puller István 2018.01.05 14:02:03
Mint egész Európában, nálunk is hosszú időn át a legnagyobb mumus a pestis volt. Persze előfordultak más betegségek, járványok is, a fekete halálon túl a legismertebb - és legrettegettebb - talán a lepra volt, mégis, a pestis volt az, ami minden vonatkozásában mély nyomot hagyott történelmünkben. ..
Puller István 2017.05.21 13:06:45
Emlékszem, hogy 30 évesen, kommunikációval foglalkozva totálisan irrelevánsnak tartottam a "silversurfer" vagy ötvenentúli megnevezéseket. Nem is értettem, hogy miért kellene érett felnőttek igényeivel foglalkozni, hiszen ők már kész és bölcs emberek, rengeteg élettapasztalattal. Maximum a…..
Az üres bébiételes üvegekből egy kis kreativitással mind a magunk, mind a gyermekeink számára hasznos és szép dolgokat készíthetünk, nem mellékesen a családi kassza is jól jár. Mutatjuk, mi mindent készíthetünk belőlük:..
Puller István 2017.05.02 09:21:15
Függő vagyok, mi tagadás, nincs ezen mit szépíteni. Tavasszal csak az alkalmat lesem, amikor méregdrágán vehetek egy kilót és nekieshetek habzsolni. A saját az igazi, már elvetettem (lilát, cherise-t és cleopatra-t), naponta nézem; "még nem bújt ki, franc". Tegnap is hazakullogtam egy szatyor…..
Puller István 2017.04.12 23:56:21