Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Puller István

0 bejegyzést írt és 202 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legjobb receptek úgy készülnek hogy körbe nézünk a kamrában és a hűtőben, fagyasztóban is. Így született meg ez a recept is. A hűtőben ott várt a darált hús, kamrában a konzervhegyek és tészták. Vagyis minden meg volt hozzá, nem kellett ezért boltba menni. Én serpenyő helyett inkább wokot…..
Puller István 2024.06.09 00:20:26
Puller István 2024.06.10 18:47:14
@Petőcz Ferenc: Abból már sírás lenne. További jó főzőcskézést kívánok!
Megjelent: Népszabadság, 2003. szeptember 25. A magyar nyelv több másikkal együtt a hatezer évvel ezelőtti uráli alapnyelvből alakult ki, miközben mindezen nyelvek, nyelvelődök többségének használói az Urál hegység vidékéről nyugat felé vándoroltak – többségünk így tanulta iskolai tanulmányai…..
Puller István 2024.05.26 14:26:53
@Esküdt: Sebaj, akkor majd én - uzsonna előtt találkozunk az ugrálóvárban. Boldog gyermeknapot mindenkinek!
Minél nagyobb áruforgalma van egy raktárnak, annál több hozadékkal kell számolni a raktárlogisztikai rendszer felépítésekor. Az iparág alapvetően elég jól fejlődik a hordozott rendszerhibák kiguberálása terén, viszont a szereplők itt sem mindig tudnak vagy akarnak megfelelő sebességgel…..
Puller István 2024.05.20 22:57:10
Puller István 2024.05.21 13:30:01
@bthomyka: Pedig az egér nem válogat, összeizél az mindent! De nem is akarom a falra festeni - jó egészséget kívánok.
TINTA blog Ragoznak, de nem rokonok 2024.05.16 23:22:45
Megjelent: Népszabadság, 2003. június 21. A magyar nyelvet sokan rokonították már törökkel, sumerrel, japánnal és ki tudja, még hány másikkal. Akadnak, akik Ausztrália őslakóinak nyelvét is kapcsolatba hozzák a miénkkel. – A magyar nyelvészek közül alighanem Vászolyi Erik ismeri legjobban…..
TINTA blog Ady Endre-breviárium 2024.05.01 10:00:00
Lectori salutem, üdvözlet az olvasónak! Breviáriumsorozatom jeles gondolkodók, kiemelkedő alkotók műveiből válogatott fontos üzenetek, melyek a mában is aktuálisak. A szerzők tekintetében az ábécérendet választottam vezetőül, így a különböző korok világlátása, értéktudata egymáshoz közel kerülve még…..
USA (Crossbow, Springtime, U-M), 88 perc, Pathécolor, angol Rendező: Mel Brooks Producer: Sidney Glazier, Jack Grossberg Vannak filmek, melyek 1001-es listán való szereplése számomra kész talány. Ez a film is ilyesmi. Általában jól megválogatom, hogy mely színházi előadásokat látogatom. Szeretem…..
Még az elvártnál is több viharfelhő gyűlt össze a My Dying Bride körül: a brit doom/death-intézmény személyi feszültségek miatt a pénteken megjelent új nagylemez megjelenését követő összes koncertet lemondta...
A ciszterci apátságot 1212-ben alapították, eredetileg a mai helyétől valamivel keletebbre. Ott némi perpartvar jelentkezett az ingatlanviszonyok terén, ezért tíz évvel később átköltöztek a szerzetesek Marienstattba, a Westerwald hegyei közé, kb. 65 kilométerre keletre Bonntól. ..
Megjelent: Olvassbele.com, 2024. április 5. Messze-messze, tengeren túlra kalauzolnak el bennünket ezek az eredeti ősi japán népmesék, oda, ahol a Fudzsi szent hegye magasodik az ég felé. E hajdan szájról szájra terjedő rövid tanító történetekben csodás módon életre kelnek a virágok, az állatok…..
Végre-végre megszületett az a regény, ami a helyére teszi a kicsavarodott, embertelen viktoriánus közerkölcsöt! Ez a mindent (de különösen a nőket) gúzsba kötő, merev és képmutató rendszer az alapvető emberi érzelmek teljes elnyomását írta elő, miközben kettős mércét alkalmazott nők és férfiak,…..
Egy érdekes levelezése bukkantam a miskolci sajtóban az akkor még Görömbölyhöz tartozó és Görömbölytapolcának nevezett településrész elszakadása kapcsán. A Magyar Jövő újság hasábjain próbáltak új nevet adni az olvasók Tapolcának.    Forrás: Miskolc a múltban Facebook csoport  Tapolca soha nem…..
Puller István 2024.04.07 19:40:43
Megjelent: Népszabadság, 2000. december 9. Egy skót nyelvész, Isabel Forbes egy nemzetközi konferencián azt kérdezte magyar kollégáitól, hogy lehet az, hogy a magyar nyelvben két szó is van arra – a „piros” és a „vörös” –, amire az angolban, a németben, a franciában csak egy. A hajdani beszélgetés…..
Itt a Húsvét, és gondoltuk meglepünk benneteket, egy Pacsmagonc különkiadással.  Amennyiben kíváncsiak vagytok az eredeti történetre is, azt ezen a linken keresztül érhetitek el: Mesekönyv – Pacsmagoncok Jó szórakozást és boldog Nyulat mindenkinek!..
"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást. Paradicsomos Káposzta Főzelék Sült Virslivel Bevezetés:A paradicsomos káposzta főzelék sült virslivel egy kedvelt magyar házias étel, amely a hagyományos ízeket ötvözi az egyszerűség és tápláló jelleggel. A…..
Megjelent: Magyarország 1977/36, 21. o. A II. világháború legnyomasztóbb időszakában — amikor Magyarországot megszállta a német hadsereg — önéletrajzi regényének utolsó fejezetein dolgozott Illyés Gyula. Az utcákon nyilas pártszolgálatos suhancok száguldoztak, amikor ő lélekben a húszas évek…..
Puller István 2024.03.20 21:56:22
@_kolléga_: Ezt kétlem, a betűleves nemigen ütközhet moderációs alapelvekkel; bízom benne, hogy csak a hozzászólása hetedik kötetét fogalmazza éppen. Lesz itt rend!
Hamarosan Magyarországon is drón hozza ki a pizzát? Elindítja drónos ételkiszállítási szolgáltatását a Foodora. A globális ételfutárcég hazai üzletágának igazgatója beszélt arról, hogy mikor érkezhet Magyarországra a szolgáltatás. A Foodora ételfutárcég a Tele2 és az Aerit vállalatokkal közösen…..
(Hogy miért jutott eszembe? Mert most is "ádáz Erynnis lelke uralkodik", egyelőre "csak" a szomszédunkban, meg a Közel-Keleten, de bármikor eljöhet az újabb - az utolsó? - Nagy Háború...) Huszár volt. Három év volt a kötelező katonai szolgálat ideje, két héttel lejárta előtt tört ki a Nagy Háború,…..
Most már tényleg elegem van az időjárásból, hogy csesződjön már meg ez a rohadt eső. Alig akad időszelet, amikor ki tudok menni a kertbe. Istenbizony akármilyen szárazság lesz is, nem fogok esőért rimánkodni többet, legfeljebb akkor, amikor kiszárad a kút is, mint 2022-ben, de ami azóta van, ez már…..
Emléknapjaink között két olyan esemény dátuma található, ami történelmi mártíromságra jutott személyek kivégzésének napja is egyben. Október 6-án az aradi vértanúkra, június 16-án pedig a kivégzett Nagy Imrére és társaira emlékezünk. A két esemény között eltelt bő évszázad tudományos-technológiai…..
Puller István 2024.03.18 13:24:35
@Gábor Ármin Barna: Örülök, bár csak nagyjából olyan mértékben, mint amilyen mértékben ön örülne, ha én indítanék blogot "A világ legokádékabb blogjai" néven, és illusztrációként az ön blogját használnám annak magas színvonalától függetlenül - pusztán azon az alapon, hogy egy hozzászólásomra kizárólag ön reagált beilleszthető tartalmat megtestesítő, érdemi válasszal. De persze, és hogyne. További jó kutatómunkát.
“Az Akropoliszra felmegyünk, és ott a csikket a városra pöccintjük” – áll a Kispál és a Borz felejthetetlen klasszikusában. De amennyire vonzó a dalban megjelenített lázadó hangulat, olyannyira káros, ha a való életben is eldobáljuk a használt cigarettacsikkeket, ugyanis a bennük található anyagok…..
Itt Magyarországon ha zsebes pitáról van szó, akkor bizony a körúti “gyros” jut elsőnek eszünkbe, ami azért több ponton is kérdéseket vet fel. Bécsben viszont van egy hely, ami vad mediterrán ízeket pakol elénk - nem is akárhogy! A hely Bécs első kerületében található, közel a Szent István…..
Segítők 8. - INDEX, HOL.VAN függvények     Feladat:         Három testvér a nyáron vállalta, hogy minden nap legalább az egyikük meglátogatja a szomszédban élő idős bácsit. Ha kell, bevásárolnak, segítenek a ház körül, vagy egyszerűen csak beszélgetnek vele. A vállalásukat teljesítették is. 8. A…..
Puller István 2024.02.25 00:21:39
Mi?
Puller István 2024.02.26 17:19:08
@Excelkezdő: Így már minden világos, nagyon köszönöm!
Soha akkora vihart nem kavart a dolgozó nép körében vers, mint Weöres Sándor Antik eklogája, amely az Új Írás 1964/2. számában jelent meg. Háborgó levelek, telefonok ezrei zuhantak rá a pártszervekre, a szerkesztőségre. Kádár Jánosnak is jutott belőlük. A nép másik része a versre vetette magát…..
Puller István 2024.02.22 15:01:06