Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lottie

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alkotóktól kaptuk ezt a kis found footage horrort. Ami ékes bizonyíték arra, hogy egy ilyen kaliberű filmet már egy jobb mobillal is el lehet készíteni... Amatőrnek egyáltalán nem rossz, bár én egy 8 perces alkotásnál sokallom a 4 perces felvezetőt. Illetve nem logikus, hogy…..
Örülünk, Vincent? El lehet menni 2012.05.11 22:28:00
Pár hónapja védte meg a doktoriját egy fiatal kollégánk. Nagyon jó munkát végzett, egészen biztos lehet benne, hogy az eredményét komoly folyóiratban publikálhatja. Nagyon, nagyon tehetséges matematikus és mellékesen a svájci egyetemi programozóbajnokságban is a legjobbak…..
Lottie 2012.05.12 14:47:43
Azt már nagyon régóta tudom, hogy ki szeretnék menni.
Angliába jelentkeztem egyetemre, de más irányba vitt az élet, így itthon kellett maradnom még két évig. Ebből egy már letelt és kb. számoljuk a hátralévő napokat, annyira szeretnénk menni, és nem azért, mert (mielőtt bárki a torkomnak ugrana) ott 'kolbászból van a kerítés'. A f*szt van abból. Néhány rokonom 10 éve még nulla nyelvtudással és tapasztalattal el tudott helyezkedni ott, ma már viszont nem így működnek a dolgok, ezzel tisztában vagyunk mi, fiatalok is.
Bár alapvetően boldogok vagyunk és nem hajszoljuk a pénzt, előbb-utóbb szeretnénk családot és egy biztos, kiszámítható életet (ami nem egyenlő a gazdagsággal!), ez pedig itt nem megvalósítható.
Én művészember lettem (bár tudnék, nem akarok más lenni, nem akarok kitanulni kényszerből valami mást), a barátom pedig műszaki beállítottságú.
Mi várna ránk itthon? Rám semmi, hisz itt nincs szükség művészekre, amíg a nép kvázi éhezik (ez teljesen érthető) ; a barátom megkeresne tisztán kb. 150-et havonta és örülhetne magának, amiért van munkája. Ha szerencsénk lenne, talán 30 éves korunkra összegyűlne a pénz egy esküvőre, olyan 37-40 felé pedig már gondolkodhatnánk a gyerek-témán is..
Mi várna ránk ott? Inkább nem írok összegeket, legyen elég annyi, hogy a szakmáink ott népszerűek és megfelelőképp honorálják is.
Na most akkor számunkra még legyen kérdés, hogy hol akarunk élni?
Nehéz ma érettségi és felvételi előtt álló nagykamasz édesszülejének lenni. De különösen kontrasztos ez akkor, ha a szülő visszagondol a saját érettségijére és felvételijére. Nyugodtnak és kiszámíthatónak nem volt mondható akkor sem semmi, hisz éppen rendszert…..
Lottie 2012.02.24 12:44:18
Azt azért hozzá kell tenni, hogy nagyon felhígult az iskolák, intézmények összetétele manapság, rengeteg olyan ember tanul tovább, akinek inkább a mezőn kellene kapálnia ahelyett, hogy 3-5 évig ellébecol jó esetben közepes szinten. Ennek ellenére az igazán tehetséges, jó eszű embereket támogatni kellene. Ha csak azokat vennék fel egyetemre/főiskolára, akik valóban méltóak rá, akkor simán tudná az állam fizetni az oktatásukat. Én speciel ebben (is) látom a probléma gyökerét.
(Most pedig személyes tapasztalat következik: Tavaly érettségiztem, akkoriban kötötték röghöz az orvosokat és ahogy figyeltem az eseményeket, egyre biztosabb lettem abban, hogy hamarosan más szakokkal is így lesz. Nos, én nem vagyok hajlandó egy ilyen országban leélni az életem, azt pedig pláne nem tudnám feldolgozni, hogy a majdani gyerekeim egy ilyen helyen nőjenek fel, ahol semmi motiváció, semmi remény és javulás helyett csak egyre rosszabb lesz. Így egy külföldi egyetem mellett döntöttem, ám végül nem vettek fel, mert bár megfeleltem a kritériumoknak, már nem volt hely számomra, az összes betelt. (Művészeti szakra mentem volna egyébként.) Végül elkezdtem itthon egy 2 éves OKJ-s alkalmazott grafikusi képzést, amivel bár sokra nem mehetek, legalább lesz róla egy papírom, és megmutathatom, hogy ilyenem is van, nem csak lábat lógattam. Először igencsak megviselt a helyzet, de aztán rájöttem, hogy a lehetőségekhez képest én nagyon jól jártam és szerencsés vagyok. Nemrég találkoztam a volt osztálytársaimmal, akik eléggé el vannak keseredve, hiszen nagy tervekkel álltak neki az egyetemnek, de most úgy néz ki, hogy pár (fél)éven belül fizetniük kell, mint a katonatisztnek és nem fogják bírni. Két osztálytársam ment tovább művészeti képzésre egyetemre, az egyiket valószínűleg már jövőre átpakolják fizetősre (ez kb. 400 ezret jelent félévente), a másikat pedig (ha szerencséje van), csak az utolsó félévében, 2013-ban fogják átpakolni, de az is 600 ezer forintjába fog kerülni. Az előbbi azt mondta, hogy mivel közülük nagyon kevesen tehetik meg, hogy ennyi pénzt kifizessenek, valószínűleg összeállnak többen és nyitnak egy kis stúdiót, ahol elművészkednek..Igen ám, de akkor nem lesz papírjuk. És ez azt jelenti, hogy minden eddigi erőfeszítésük (majdhogynem) időpocséklás volt.
Mindössze 20 éves vagyok, nincs semmiféle előképzettségem, de az még számomra is világos, hogy a magyar családok 80-90%-a képtelen lesz finanszírozni a gyerek(ek) oktatását.
Nézzünk egy teljesen átlagos helyzetet: Ha (jó esetben) a szülők még együtt vannak és mindketten dolgoznak (már ez a két feltétel is nagyon ritka manapság), akkor átlagban ketten együtt megkeresnek kb. 3 milliót évente. Ha egy gyerekük van, aki egyetemre jár, akkor (mondjuk 400 ezerrel számolva) csak majdnem egy millióba kerül nekik évente a taníttatása. Ehhez jön még a kaja, bérlet, költőpénz, a szállás/koli (amennyiben nem helyben van az intézmény és lássuk be, a legtöbb esetben messzire kell menni egyetemre, mert elég sokan vagyunk vidéken) és az egyéb kiadások. Így évente cirka 1,5 millióba kerül majd a gyerek, a szülőknek pedig kettejükre marad még másfél milla. És ha tegyük fel van egy másik gyerekük, aki ugyanúgy tanulni szeretne? Netalántán több is? Lehetetlen.
Úgy érzem, lassan visszakerülünk nagyanyám korába, amikor a legtöbb családban csak a legidősebb testvér tanulhatott, a többinek el kellett menni kétkezi munkát (kapálás, varrás, stb.) vállalni.
Én mindenesetre amint megkapom másfél év múlva a papírt, menekülök el innen, amíg csak lehetséges, még ha emiatt sokan gerinctelennek tartanak is. Itt már nem rólam van szó: Az én életemet már így is jócskán megnehezítette ez az ország, nem hagyom, hogy a majdani gyerekeimnek is ugyanezeket kelljen átélnie.
(Elnézést a kisregényért, de úgy gondoltam, elfér itt egy olyan ember véleménye is, aki ebben él.)
A drogtörvény módosításának múlt héten nyilvánosságra került tervezete alapján újabb ideológiai iszapbirkózásba keveredhet, és ismét szembe mehet a világgal a kormány. Miközben ma már szakmai közhely, hogy büntetőtörvényekkel a kábítószer-fogyasztást nem lehet…..
Lottie 2012.02.17 15:15:39
Ne aggódjon senki, ha minden jól megy, 15 éven belül hatalmas változások lesznek világszerte, és talán ide is eljut majd belőle egy kicsi. Az lesz az az időszak, amikor a mostani fiatalok lesznek a fejesek és ők fogják hozni a döntéseket. A mi generációnkból egyre többen tudnak véleményt alkotni, 'szabadságba' születtünk, láttuk, hogy ez milyen, mik az előnyei, hátrányai, gondolkodunk. (Persze most ne soroljuk ide a Való Világon nevelkedett fiatalokat.) A mostani 50+-osok a szocializmus gyermekei voltak, a beszabályozott élethez voltak hozzászokva, a mostani 30-40-esek pedig fiatalként átélték a rendszerváltást és belecsöppentek a 'szabadságba', amit még sok esetben helytelenül értelmeznek.A mi generációnk más: utazhatunk, ismerjük a világot, a tudás bárki számára elérhető kis utánajárással és már nem szeretjük homokba dugni a fejünket és igazságtalan törvényekre bólogatni.Egyre tudatosabbak leszünk. Ezzel viszont együtt fog járni a fű legalizálása is, hiszen a földből nő ki, a természet adta, nem károsabb az alkoholnál és a cigarettánál, akkor miért kellene betiltani? A csattanó maszlagból néhány mag már halálos, mégsem érdekel senkit, hogy ha mondjuk a Bükkben sétálva lelegelem a fél cserjét. Sőt, ültethetek gyöngyvirágot a kertembe, ha akarok, bár az igaz, hogy még a vázában utánamaradt víz is erősen mérgező, nemhogy a növény. Akkor a fű miért olyan felháborító? Azért, mert éhes leszek tőle, nyugodt és jókedvű? Ez valóban borzalmas. Álszent emberek ülnek az irodájukban. Egyelőre.
(Elnézést a kisregényért, de nagyon bele tudom magam lovallni ebbe a témába és olykor el is kalandozom.)
Stiller Ákos, a HVG fotósa végigkísérte Néző Ferenc tanyagondok egy napját, remek fotókat készített. A tanyagondnok 17 tanyát jár be nap mint nap, már több mint 20 éve és segít az ott lakó embereknek.A béketelepi általános iskolában is készített pár fotót. Békatelep…..
Nem felel meg az Eurovíziós Dalfesztiválra való jelentkezés szabályainak a Bebe and The Change Fans will be Friends című száma, így az MTVA és a Magyar Televízió Zrt. kizárja a dalt az Eurovíziós Dalfesztivál hazai elődöntőjéből - áll közleményükben. A versenyt szervező…..
Nehéz lehet Frei Tamásnak lenni, komolyan, ha én lennék a híres műsorvezető-regényíró, és Miamiban is azzal kellene szembesülnöm, hogy bizonyos gazdasági körök fenyegetnek, bebújnék a sarokban álló, színarany vécécsésze mögé (ami, jól látják, csak úgy ott áll a…..
Lottie 2011.12.12 11:13:57
@nick:: Nálad a pont.
A kávéit imádom, és árban is rendben vannak (a többi kávézóban is ennyibe kerül kb. egy normális kávé és szerintem feleannyira sem finomak), a könyve annyira nem tetszett, de még mindig jobb, mint a többi, mostanság megjelent magyar 'irodalmi művek' 70-80%-a. Ja, és nem, senki nem fizet nekem azért, hogy kiálljak Frei mellett.
Volt, hogy bókoltam neki, hogy én örökre vele szeretnék már maradni és nekem csak ő kell. Mire ő: én sem akarok már mással lenni. A kettő nagyon hasonló mondat, de valahogy kimondva mégsem ugyanaz. (Elnézést, tegnap az Oscar miatt kicsit elaludtunk) Mindenféle bevezető helyett…..
Lottie 2011.04.18 22:09:48
Odamentem hozzá arcon köptem 2x,majd hozzámvágta a poharat,majd otthagytam. Annyit se mondott ne haragudj, inkább kinevetett. A kép csak illusztráció innen   Szia. Szeretném ha az én történetemet is megosztanád az oldal látogatóival! Nem rég történt, nagyon durva és…..
Lottie 2011.04.18 21:59:29
Másnap csak nem nyugszom felhívom névtelenül:-Tényleg otthagytál volna a Dunaparton?    A kép innen Kittivel találtunk ezen a csodás új alkalmazáson egy cuki pasit.Bringázik szeret fotózni stb.Ideális.Olyan izgatottak lettünk hogy mint utólag megtudtam tőle 10 db üres…..
Az építőipari szakmunkásokra általában nem az intelligens és a művelt jelzőket aggatják, de ő az.Képek a héten innétSziasztok! Nem egy eget rengető sztori, de azért leírom I-vel pár éve ismerkedtem meg. Már sokat hallottam róla másoktól, de személyesen még sose…..
A Rolling Stone magazin nemrég megkérdezte az olvasóit, melyek szerintük az 1980-as évek legjobb lemezei. Az eredmény nem túl meglepő, de azért pár dolgot a szerkesztőknek is meg kellett magyarázniuk: a Clash London Callingjának szereplése például vitatott, hiszen a lemez…..
SF.blog Begőzölt punk 2011.02.15 07:00:00
A spekulatív fikció egyik kis ága, a gőzgépekkel és Viktoriánus-kori technológiákkal és divatokkal foglalkozó steampunk egykor nem volt több, mint néhány író hobbija. Mára azonban tagadhatatlanul külön sf műfajjá nőtte ki magát, sőt, megkockáztatható, hogy külön…..
Lottie 2011.02.15 13:20:43
Úgy látszik a szombat esti chilei film valakinek eszébe juttatott egy spanyolos szakítást. LA VIDA DE LOS PECES from sebastian olivari on Vimeo.   Szia! Itt egy történet, nem életem szakítása, de van benne lerázós mondat:)   Pár éve Spanyolországban töltöttem egy évet.…..
Lottie 2011.02.14 15:09:05
hogyvolt VV4 - 4X22 2011.01.06 09:00:00
Folytatódik Mesék a kriptából című sorozatunk. Gina nagyon szeretne már hazamenni, próbálta elterelni a gondolatait is, de a nap huszonnégy órájából csak egy-egy órára sikerül neki. Megbánta hogy bejött, nem ismerte magát ebből a szempontból. Akár történelmet ír, akár nem,…..
Lottie 2011.01.06 11:24:13
Valahogy kifutottam az őszből, na. A világ biztos tele van olyan emberekkel, akik a holnap problémáival foglalkoznak, én többnyire a ma kérdéseire keresem a válaszokat. Így nem eszem, amikor nem vagyok éhes, nem alszom, amikor nem vagyok fáradt, és nem veszek téli ruhát, amíg be nem…..
Love or hate? Előre bocsátom, én imádom! Igazi finom és elegáns luxus termék. Hordom is.         Egy igazi ikontáska, amelyen a Louis Vuitton megmutatta, hogy nem feltétlenül kell feltűnő monogrammos táskát hordanunk ahhoz,…..
IDDQD A Wii-nek annyi 2010.11.22 08:01:00
A játékiparban kering néhány, Stephen King-regénybe illő hátborzongató legenda, ezek közül a Madden-átok a legismertebb (ami szerint rossz dolgok történnek azokkal a sportolókkal, akik a Madden sorozat játékainak borítóin szerepelnek). De létezik Hancu-átok is, csak hogy…..
Új sorozatot indítanék, ahol felsorolom a kedvenc akármilyeimet. DVD gyűjteményemet látva feltűnhetett nektek, hogy bizony aktívan fogyasztom a horror műfajt is, úgyhogy nem feltétlenül sorrendben, de íme kedvenc horrorfilmjeim: 1. Texas Chainsaw Massacre (Remake): Ez az…..
A Felicia Day-poszt sikerén felbuzdulva most sem olyan játékcsaj jön, aki virtuális melleivel került be a játékosok nedves álmaiba, hanem egy hús-vér nő. A múlt heti pornós körkép okozta sokkot enyhítendő ezúttal egy agyban erős hölgyet választottunk, Jeri Ellsworthöt. Aki egy…..
Lottie 2010.11.19 13:44:16
IDDQD Ami Marionak sikerül... 2010.10.27 17:11:00
A nap animgife, a nap failje, a nap röhögőgörcse. (innen)..
Lottie 2010.11.19 13:34:23
IDDQD Gémer Halloween 2010.11.01 18:30:00
Nálunk ugyan nincs különösebb hagyománya a Halloween-napi jelmezes buliknak, de Amerikában például igen - és egy igazi gémer persze az ilyen hepajokra is a jedvenc játékhősének öltözve megy el. Megvan az a TBBT-rész, amikor Sheldon egy Halloween-bulira Doppler-effektnek öltözik?…..
Lottie 2010.11.19 13:32:55
IDDQD Pénteki játékcsaj - Alice 2010.11.05 12:11:00
Az Alice Csodaországban szerintem a világ egyik leginkább megosztó mesterműve, közömbös ember talán nem is létezik (leszámítva a lenti kommentben tiltakozókat), így aztán tökéletes alapot nyújthat mindenféle felfogású videojátékoknak. Függetlenül attól, hogy éppen…..