Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ggg333

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem, nem haltunk még meg, él a blog, csak kicsikét megint lusta a szerkesztőség. :D Visszatérünk, van sok mondanivaló, hátha lesz megint olvasó is. Szóval. A nagy nyári autós hazamenetel, ami igazából őszre sikeredett, mert tele lett az összes szervünk a kibírhatatlan…..
A jelen:Az utóbbi években különösen foglalkoztat az e-tartalmak kérdése. Kiemelten az e-book-ok körül jár az agyam, mivelhogy könyves vonalon dolgozok. Az e-könyvolvasókon bármely szöveges tartalom megjeleníthető olyan módon, hogy az a szemet kíméli, tehát egy e-könyvolvasó…..
A tegnapi (többféle értelemben is) forró poszt után ma hűvösebbre vesszük az irányt és egészen Svédországig szaladunk. Kiderül, tényleg olyan magasak-e a svéd adók; hogyan jöhet össze egy évben 61 nap szabadság (háromszor adtam össze és annyi...); és az is, mi a…..
Határátkelő Merre tovább? 2012.10.12 05:50:33
A mai történet némileg kapcsolódik a tegnapihoz, amennyiben ismét egy egyetemről induló történetet olvashatunk, ám Attila sztorija teljesen más fordulatot vesz. „Az én történetem 2010-ben kezdődött, amikor is Erasmussal kijutottam fél évre Írországba, Limerick városába.…..
Geekblog Isla Dorada 2011.11.28 14:32:00
Az Isla Dorada műfaját tekintve családi társasjáték, de már az első, betanulós játékot követően kiderül róla, hogy lehet sokkal több annál. Az embernek a családi játékokról rögtön a Monopoly vagy a Ki nevet a végén? jut eszébe, de legalábbis egy olyasfajta új generációs…..
ggg333 2011.11.29 15:44:07
A Magyar tarsasjatekegyesulet egyebkent fenntart egy jatekszabalyszolgalatot ahova lehet kerdeseket kuldeni meg nem ertett szabalyokkal kapcsolatban. A fentebbi lfg-s link is jo hely, rendes emberek, normalisan szoktak valaszolni jatekszabalyokkal, jatekokkal kapcsolatos kerdesekre. Gyakran nem afelhasznalok hibaja hogy nem ertik a szabalyokat, ezek forditasa es szerkesztese is kulon szakma szerintem.
Visszaterve a Tobagohoz, nagyon jo kis jatek az, ne add fel-egyebkent a kincset senki sem rejti el, hanem a kor lejen annyit tudunk, hogy valahola szigeten van, majd a jatekosok megadnak bizonyos informaciokat a kincs holleterol (anelkul hogy tudnak pontosan hogy hol van-tudom kicsit furan hangzik, de pl: ha valaki kijatsza azt az infot hogz a kincs folyo mellett van , akkor a szigeten levo lehetseges helyszinek nagyresze kiesik, es ez a szukites addig zajlik, mig egyetlen lehetseges helyszin marad, NA OTT VAN A KINCS!). Mokas mechanizmus, korrekt a jatek-ha tovabbi kerdeseid vannaka jatekkal kapcsolatban, szedd pontokba oket, es az lfg-n hamarosan valaszolni is fog valaki, ha nem mas, akkor en magam.
Es valoban rohadt dragak tudnak lenni a tarsasok, foleg az ujdonsagok, gyakran ezta penzt nem is erik meg mert van olcsobb alternativa, csak ugye azt meg kell kerdezni, utanna kell jarni. Erre ugyancsak ajanlom az lfg-s forumot.
Es ha mar idei jo jatekoknal tartunk, mindenfele anyagi erdek nelkul hadd ajanljam a Dicsoseg Romanak! c jatekot ami 4500 HUFert azt hiszem nagyon korrekt (vigyazat, nem kezdo jatekosoknak valo!)

Bocs, valoban van egy "egyik" jelzo a szalagcimben es azert igy korrektebb a megkozelites (bar sztem nem allja meg a helyet, de ez izles kerdese)
Messze nem gaz kiadni 12000 HUFot egy jo jatekert, de ez valoban sok penz, ezert mindenki jol fontolja meg miert ad ki ennyit!
Jo jatekot!
A játékot Magyarországon a Delta Vision forgalmazza.Sziasztok! A nyáron Wostry meghívott, álljak be én is a geekek sorába, és írjak ismertetőket társasjátékokról. Bár nem ígérek heti rendszerességgel megjelenő kritikákat, mivel a huzopakli.blog.hu szerkesztője is vagyok,…..
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Április 19-én nem sokkal…..
Ma jelentették be a NEFMI-ben, hogy 600 szakorvosjelölt és 20 szakgyógyszerészjelölt számára kívánnak ösztöndíj formájában havi 100 E Ft pluszfizetést adni, cserébe a mai rezidenseknek 10 évig kellene TB-finanszírozott eü. intézményben dolgozni, és nem fogadhatnának el…..
ggg333 2011.07.17 09:41:22
Meg egy gondolatfonal, ami igen ritkan szokott elhangzani:
a maygar egeszsegugyi rendszer masszivan importalt szakembereket a hataron tulrol, leginkabb Romaniabol az utobbi 5-8 evben, ha ok nem jottek volna valszeg kelet Magyarorszagon mar nem lenne fenntarthatoa rendszer..Azok, akik allandoan azt hangoztatjak, hogy a kimenok fizessek vissza a kepzesuket, ugyanilyen vehemenciaval koveteltek, hogy mi , magyarok fizessuk ki Romanianak a kepzesi koltseget? (btw egy dolog az alami koltseg, meg azert masszivan van jarulekos is+ hidd el ha egy szakorvos-rezidens 100000vagy 140000ert melozik, ugyel stb akkor erosen nyomott aron dolgozik, de ezt mar emlitettek)
2.Igen a halapenz csak az egyik rakfeneje a dolgoknak, de hihetetlenul torzitja a realitaserzetet beteg es orvosoldalon egyarant
3.oosztondij:lehet bzonyitani, hogy ez nem sok 10 evre, de sokaknak a merleg nyelvet jelentheti es ugy dontenek maradnak: ha ez csak 100 ember, akkor is sikerult egy kenen,orhaznyi! fiatal orvost itthon tartani-lehet nem menti meg arendszert, de valahogy megprobaltak
4. 100000 forintbol nem lehet szigoruan veve ehen halni, de ha csak csoppet szamolunk: 50000 rezsikoltseg-kozlekedesi berlet?-kenyer, viz meg evente talan cipo+ruha (nem sok sarkitas van benen)-na ezert ugyelni, alazatosnak es mindig kedvesnek, odafigyelonek lenni. Okes.
Az ilyen forumokon valahogy az jon le, hogy csak orvos legyen, letezzen- emberek, egy alap szakkonyv 10000-15000 forint, ebbol nem 1et kell beszerezni, megtanulni, mar ha van Magyarorszagon, de ha esetleg kintrol kell beszerezni az 80euronal kezdodik. Es azt a konyvet kb nem 1x kell elolvasni, mint az aktualis leslie l lawrence-t. Es ez is idobe kerul-ezt valaki ki szokta fizetni?
5.berfeszultseg-lehet lesz, de most nincs? Ennyit meger, csak hogy megprobaljuk..
BTW mondjuk 50 evesen paraval az ember keres annyit amennyit-ha az osztondijat sajnalja arezidnsetol, akkor mint embert, kollegat, orvost egyarant minositi.
Es vannak olyanok, akik 50 evesek nem parasok, nincsen mellekallasuk nincs gyogyszerceges tamogatasuk es nincs hatterbol ki tamogassa (csalad, orokseg stb), na az lehet vesztesnek erzi magat.
De megprobalni akkor is meg kell, mert egyszeruen 5 ev es nemhogy penz nem lesz, de egyszeruen nem lesz ember, orvos-nem hozzaerto, hanem semmilyen sem...
Tessek megprobalni rendszerben, es legalabb kozeptavon gondolkodni es nem abbol kiindulva, hogy a korhaz parkolojaban kinek milyen autoja van es kinek mennyi parat adtam a protezismutet utan....
Polaris So say we all 3. 2011.05.08 08:23:00
A héten a végére értem a Battlestar Galactica harmadik szezonjának (talán már említettem, hogy szándékosan visszafogom magamat, és egy nap legfeljebb egy részt nézek meg). Igen érdekes volt, egyre inkább tetszik a sorozat, szinte sajnálom, hogy már csak egy szezon van hátra (a…..
Sziasztok!Mindig elhatározom előre, hogy milyen játékról/játékokról akarok írni (van pl. egy beígért Agricola bejegyzés is), aztán mindig valami olyasmiről írok, aminek majdhogynem a létezéséről sem tudtam korábban (ez egy az egyben igaz pl. a Jamaica játékra). A…..
Sziasztok!Hétfőn volt szerencsém végre valahára kipróbálni a Catan alapjátékot is. Bár kb. 3-4 éve csöppentem be a társasjátékok világába, egyelőre csak a kétszemélyes változattal játszottam (megvan idehaza, néha elő is kerül, úgyhogy nemrég szereztem be hozzá két…..
ggg333 2011.02.16 18:16:46
Okes, ez volt az elmélet és akkor jöjjön a gyakorlat: mondjuk feszüljetek neki 4en egy La Citta partinak. Lehet, hogy (főleg mai szemmel) a szabály mögül marha egyszerü utak vezetnek a sikerhez, de mikor kb 3 szomszédos város terjeszkedik feléd és mind a te embereidet akarja és ha sikerül a csábítás, akkor nagyon ott kell lenned aszeren, hogy megállítsd a városod hanyatlását. Vagy ha enenk az elelnkezője történik és mindenkit lenyomsz, észre sem veszed és túlnépesedés áll fent és ez hasonló problémát jelent. Szóval "bemelegítő" fél óra után 1,5 óra kemény agyégetés jön. való igaz, a játék végére nehezen átlátható a szituáció, ennek köv. az utolsó év elhúzódik. de nagyon kemény partikban volt eddig részem. És ha 4en vaygtok nem olyan könnyű figyelni az igényekre sem.
BTW miért baj az ha egy év 8 körből áll és abból csak az 5. az akciófázis amikor is felváltva 5 akciót hajtotok végre? A többi gyakorlatilag csak "papírmunka" kb 2 perc alatt megvan.
Catan-lehet szintén mai szememl nézve gyengének érezni, de alapjáték és még mindig nagyon sok eembert fog meg. Minden benne van ami egy jó társashoz kell, mondom ezt úgy, hogy az én polcomról sem ez a játék kerül le elsőre ha játszásról van szó.
A Catanban igen sok a kockadobás, van olyan, hogy rossz, sorozat, mint ahogyan hihetetlen is (igen, fordult mar elo, hogy mas 2es v 12es mezeje tobbet hozzon mint az en 8asom). De az a jo a Catanban hogy az ellenfelek altalaban megprobaljak megfognia mindenkori elso helyezettet es ez altalaban oda vezet hogy 10-9-9-8 szeru eredmenyek szuletnek. Altalaban nem egyertelmu ki nyer meg egy Catan partit.
Sziasztok!Mai bejegyzésem egy kicsit szokatlan lesz. Sok társasjátékról lesz szó, de ezek nem egy-egy játékbemutatónak készülnek, sokkal inkább a tapasztalatomat és a véleményemet írom le róluk a mai, közös játékparty után. Ugyanis a Szolnoki Társasjáték Klubban (SZTK) a mai…..
comment:com Megasztár 360 fokon 2010.11.05 16:30:00
Egy különleges kamerának köszönhetően 360 fokos panorámaképen élvezhetik a Megasztárt azok, akik péntekenként erre a címre kattintanak. Az élő show-val egy időben közvetített online adásnak ráadásul maguk a látogatók lehetnek az operatőrei, ők határozzák meg, merre…..
Zoli barátom készített egy kimutatást, amely a Boardgamegeek ranglista (Geek rating) alapján sikerességi sorrendbe állítja a játéktervezőket. A kimutatás az alábbi kritériumokkal készült: Minden top 500-as játék után pontot kap a tervező: (top10: +3 pont; top100: +2 pont;…..
Sziasztok! Ne haragudjatok, hogy az elmúlt néhány hónap igencsak „csöndesen” telt itt a blogon. Mentségünkre legyen mondva, hogy akadt egyéb elfoglaltságunk bőven a kora őszi hónapokban. Szakdolgozatírás, munka-dömping, költözés, gyermekáldás…csak hogy a legnagyobb…..
ggg333 2010.05.11 14:50:37
@jancsoo:
A keldon szerintem nagyon jo: 5 perc alatt le lehet zavarni 1 jatekot rajta, ugy hogy nem kell lapkat kevergetni, csippeket tologatni. csak azoka nehez dontesek...Es 3-4 AI igen ugyesen ki tud szurni veled...