Regisztráció Blogot indítok
Adatok
charliefirpo1

430 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Ezt szoktam mindig Évitől kérni :)Szereti is sütni mer' páfoneccerű, nameg persze kurvafinom. Olyan „nemlehet abbahagyni” téma. Sokminden nem is kell hozzá, vaj, liszt, víz, reszelt citromhéj meg persze cukor. A receptér meg lehet menni a Chili és vaníliára ;)..
Ehhez nem sok mindent mondanék, annyit talán hogy eszement jó étel, a lassú sütéstől annyira omlós lesz a hús, hogy kanállal is lefejthetjük a csontról, és annyira puha, szaftos, hogy egy másfél éves gyerek is vígan elboldogul vele :) Hozzávalók:Egy báránycomb (2 kg-ból kb. 6-7 adag lesz), 4-5…..
Lassan betöltöm a 40-et, úgyhogy már túl vagyok egy pár húsvéti sonkán. Idén a főzés helyett a sous vide mellett döntöttem, és ha emlékezetem nem csal, ennél csak rosszabb eredmények születtek, úgyhogy nekem ez lesz a tökéletes húsvéti sonka. Belül puha, omlós lett a hús, abszolút nem száradt ki,…..
fastfood Belga gofri 2019.04.07 07:21:54
  Kicsit utána jártam ennek a gofri kérdésnek, mitől más a belga gofri,és milyen fajták vannak. Eszerint a cikk szerint az egyetlen, de lényeges különbség az élesztő lehet, amitől belga a belga. Ez most a brüsszeli verzió receptje, a liége-i változat egy kicsit hosszadalmasabbnak tűnhet, azt majd…..
fastfood Pulled pork 2019.02.25 20:50:45
A pulled porkot azt hiszem nem szükséges bemutatni, hisz a gasztroforradalmunk kézműves hamburgerei mellett talán erről hallani leggyakrabban. A fűszereket leszámítva egy igazán filléres étel, jól elkészítve viszont szuper ízt ad, és akár fél focicsapatra is elég. Kis kutakodás után egy dél…..
Ismét közeleg a karácsony, ha esetleg valaki ötletet keres és nem akar sokat vesződni a főzéssel, meg megkűzdeni egy ötkilós pulykával, annak egy klasszikus pecsenyekacsa  jó opció lehet.       Kacsa (kb négy főre) Egy egész pecsenye kacsa, kb. 2 kiló, 2-3 rozmaringág, 4-5…..
Egyszer egy étteremben futottunk össze ezzel az elsőre talán meglepő párosítással, azóta évente egyszer előkerül. Igazi őszi / téli komfort fúdnak mondanám. Hozzávalók (kb 6 adag):Kelkáposzta főzelék1 fej kelkáposzta (kb. 1 kg), csíkokra vágva,80 dkg krumpli, kockákra vágva,1 fej vöröshagyma,…..
A hagyományos almás pite teljes kiőrlésű változata. Persze sima liszttel is ugyanolyan finom, ha lett volna otthon még egy tojás, még a tetejét is megkentem volna vele, hogy teljesen autentikus legyen. Úgy olvastam, hogy egyesek tesznek a tésztába élesztőt is, én most idő szűkében csak összedobtam…..
fastfood Töltött paprika 2018.09.16 10:31:16
Évente egyszer ilyentájt kedvem szottyan töltött paprikát főzni, így volt ez most is. Ha valakinek ismerősek a hozzávalók, igen, Szél Tamás receptjét vettem alapul, de ezt-azt még adtam hozzá. Tejet például, ami elsőre kicsit furcsán hangzik, de ettől kicsit kevésbé lesz savas a mártás. Hozzávalók…..
fastfood Peposo 2018.07.01 20:41:41
Majdnem pontosan egy éve, hogy beleszaladtunk ebbe az ízig-vérig toszkán ételbe Cortonában. Túlzás nélkül mondhatom, hogy ennél egyszerűbb étel nem nagyon létezik, még a mi pörköltünket is megelőzi a hozzávalók tekintetében. Az eredeti változat, amit Bruneschelli is megkóstolhatott Firenzében, se…..
Azt hiszem új kedvencem lesz a tengeri sügér, a nyelvhal mellett. Nem szálkás (legalábbis amit én kaptam az nem volt az), húsa tömör, nem szétesős fajta, 5 perc alatt könnyen elkészíthető serpenyőben. Íze kicsit markánsabban „halízű”, de nem tolakodóan. Ennek megfelelően nem is vittem túlzásba ennek…..
Két kedvencem, a tészta, és a kacsamell zseniális  párosítása. Bármilyen zöldséggel (brokkoli, babcsírák, grillezett paprika, ceruzabab) működhet a tészta része a receptnek, én most pak choit, meg a shimeji gombát vettem, mert az utóbbival még nem dolgoztam. A tökéletes kacsa elkészítésének is…..
Ha valaki még mindig kétségbeesetten keresgélne karácsonyi receptek után, annak bátran tudom ajánlani a tavalyi menünk egyik nagy slágerét, a Gordon Ramsay féle céklás gravlaxot. Persze ehhez meg kell barátkozni a nyers, pácolt hal gondolatával, de ha ezen túltesszük magunkat, egy omlós sonka…..
fastfood Szilvásgombóc 2017.08.23 21:20:17
Épp szezonja van, úgyhogy mikor máskor főzzünk szilvásgombócot, ha nem épp most? Alapjáraton nem egy diétás étel, de egy kis csavarral azért javíthatunk a dolgon. Akinél meg esetleg kiverné a biztosítékot a graham liszt, meg az édesítő, nyugodtan használhatja a hagyományos hozzávalókat, lényeg hogy…..
Hét közben általában egyszer főzünk, ha elfogyott a hétvégi maradék, szerda magasságában. Ilyenkor előkerülnek az egyszerűbb receptek, nagy klasszikusok (alla sajtostejfölös), olyan ételek, amik hamar elkészülnek és kitartanak hétvégéig. Így kerüljük el a céges menzát, foodexpresszt már vagy 8 éve.…..
Újabb levelet kaptam egy séftől, én pedig szívesen engedek teret a szakmai diskurzusoknak, hiszen közben a laikusok is nagyon sokat megtudhatnak arról, hogy miért is kerülhet egy rántott hús 6000 forintba. Vagy akár még többe. A kép csak illusztráció Ez pedig a világ legjobb rántott húsa, amiért…..
fastfood Lecsós mangalica tarja 2017.06.12 20:32:20
Ha nyár, akkor lecsó, ezt gondolom nem is kell tovább ragozni. Amitől viszont egy egyszerű lecsó akár több napra is elegendő „kalóriaforrás” lehet, az nálunk a nagy kedvenc, a lecsós tarja.  Hűtőben napokig eláll, olyan, mint a töltött káposzta, élvezeti értékéből az idő múlásával sem veszít,…..
charliefirpo1 2017.06.13 20:46:38
@n3spr3ss0: Szia, ha ehetetlenül rágos lett volna, nem írtam volna meg. Pláne nem lenne kedvenc.
Végre itt a nyár, eljött a gyors tészták ideje. Jöjjön hát rögtön egy új szerzemény, grillezett kápia paprikával, pármai sonkával. Fél óra alatt elkészíthető, így nem kell sokáig izzadnunk a konyhában sem, cserébe igazi olasz életérzés keríthet hatalmába egy frissítő, hideg fröccs…..
fastfood Carbonara alaprecept 2017.05.20 16:52:03
Fejenként 80 g spagetti tészta, 4 tojás sárgája, Nagy maréknyi reszelt parmezán, 70-80 g pancetta, kockákra vágva, Tengeri só, Frissen őrölt fekete bors, Extra szűz olívaolaj Főzzük a tésztát lobogó sós vízben 8 perc alatt al dentére. Közben kockázzuk fel a pancettát, egy gerezd hámozatlan,…..
fastfood Pisztrángfilé 2017.05.01 09:01:06
A pisztráng azon kevés halak egyike, amiket szerencsére általában tényleg frissen megvehetünk itthon is. Többfajta fűszer és köret is passzol hozzá, szóval bátran lehet vele kísérletezni. Egyben sütni pofonegyszerű, leszedjük a pikkelyeit, fűszerezzük, aztán mehet a sütőbe vagy a grillre. A filé már…..
Elsőre kicsit furcsának tűnhet a tonhal-bab párosítás, de nem kell megijedni, a bab nemcsak a  sertéssel, marhával működik. 15 perc alatt össze lehet dobni az egészet, egyszerű, és még egészséges is. A vörös tonhal ára ugyan kissé borsos, de ki lehet fogni néha akcióban is (pl. Auchan), én is így…..
fastfood Tárkonyos borjúragu 2016.12.18 09:13:17
 Tárkonyos borjúragú levessel talán már mindenki találkozott, de mi lenne ha a levest elhagynánk, és helyette megelégednénk "csak" a raguval?   Hozzávalók (6-8 adag): 1,2 kg borjú lábszár vagy lapocka, megtisztítva, felkockázva, 12 g tengeri só (fél kiló húshoz kb 4,5 gramm só), Frissen őrölt…..
charliefirpo1 2016.12.19 06:21:01
@Takács Gyuláné Erzsike: Talán a rizs jobban passzol szerintem a tejszínes ételekhez mint a bulgur, de ki mit szeret ;-)
fastfood Steak taco 2016.11.02 21:13:50
A taco-val, azaz a félbehajtott, ropogós tortilla lapba töltött mexikói „sztrítfúddal” már szemezek egy ideje, de eddig, ha mexikói ételre került sor, maradtam a sima tortilla tekercsnél. Aztán egyik hétvégén addig nézegettem a csomag félbehajtott tortillát, hogy végül vettem egyet. A taco…..
fastfood Karaj paradicsomos babbal 2016.10.09 08:22:42
Olasz stílusú recept, sok paradicsommal, babbal, zsályával, és az egyik nagy kedvencemmel, karajjal. Nem is szeretném túlragozni, aki ezen hozzávalók mindegyikével barátságban van, az próbálja ki bátran, nem fog csalódni. Hozzávalók: Karaj Egy, 1-1,5 kg közötti, csont nélküli sertés, vagy…..
fastfood Pavin 2016.09.01 19:09:06
Az idei nyaralásunkból szeretnék most egy szedett-vedett kis éttermi ajánlót rittyenteni, az ilyesmi úgyis ritka nálam.   Idén is sikerült eljutnunk az olaszokhoz, a tavalyi Liguria után most Toszkánát vettük célba. Grosseto környékén sikerült szállást találnunk, ami Toszkánának már inkább a déli…..