Regisztráció Blogot indítok
Adatok
babba1

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sefatias MIÉRT?????? 2014.11.18 12:12:29
Az utóbbi időben sokat foglalkoztat az ember-Isten viszony.Az előző posztban már boncolgattam, hogy Isten törvényeiben látszanak azok az alapelvek, melyek segítenek felismernünk, hogy Istennél mindig fontos a gyengébbek, kiszolgáltatottak helyzetének biztosítása. Isten mindig…..
babba1 2014.11.18 23:10:50
@kingdom: Teréz anyának is voltak gondjai. Az, hogy kitartott abban a szolgálatban, amire elhívása volt, az talán épp a bajok sokasága. És természetesen más mással együtt gyászolni, mint megvívni a magunk gyászát. Nagyon sok személyes tragédiát is legtöbbünk csak akkor tud feldolgozni, ha egy idő után nem kutatja a miértleket. Vagy addig keres, amíg nem talál egy olyan választ, ami feloldja az addigi hite által valott különbségeket.
Egy Őrtorony katona fenyegetőzése! Szeretném megosztani veletek egy 22 éve Jehova Tanúja hozzászólását, aki olvasta, értelmezte, és véleményezte Sziszi levelét! A hölgy a Gyakorikérdések.hu oldalon próbálja meg védeni Jehova Tanúi becsületét. Véleményem szerint, Ő egy…..
babba1 2013.06.04 20:30:25
@karalabe4: Drága karalábé, én megértem a képmutatoskodó tanúkat is, ha úgy vesszük, én is voltam az. Másként nem is lehet élni köztük, ha az ember lánya rá rá talál az igazságra. Mármint a valódira. :O) És inkább a még bent lévő, de sajnos a képmutatóskodásra kényszerülő testvér oldalán állok, mert ő már gondolkodik. Tényleg csak annyit szerettem volna, hogy ha valaki már szóba áll más emberekkel, tanú létére, és tudja, hogy azok hitehagyottak, ne bőszítsük fel azzal, hogy azt támadjuk, ami al egerősebb benne. Egy tanúnak az agója a legnagyobb, és leginkább azt kell kenegetni eőbb. :o) Bocsánat, ha valakit megbántottam volna, nem állt szándékomban. :o)
babba1 2013.06.05 00:10:01
@karalabe4: rendben. :) Megértettem.
babba1 2013.06.05 00:10:52
@svtor: Köszönöm. Magam is így gondolom..:o)
Most kell, hogy fájjon! Sokat szenvedtél, félelemben éltél, nem lehettél őszinte sem magadhoz, sem másokhoz, még a szeretteidhez sem... Rájöttél, hogy csúnyán átvertek és aljas módon manipuláltak; rájöttél, hogy nem ez az igaz vallás; rájöttél, hogy nem jó ez így neked...…..
babba1 2012.08.01 17:45:52
@Környezettudatos: dr Hammer szerint nincs immunrendszer. :o) eddig még sehol nem találták meg, és a nyugati orvoslás találta ki, hogy okként szerepeljen a betegségek kialakulásában. hát.... most akkor mi van? :o))
Verse Chorus Verse 2008.11.09 16:40:29
Elvesztettem, akit szerettemNélküle megszűnik az értelemElmém rendje átadja helyétHáború dúlja szét a békétAtombomba robbant fel bennemPorrá perzselte a régi énemElpusztult az összes értékEgyedül várom a világ végétMeghalni muszáj, de élni nemLétezni többé már nincs…..
Verse Chorus Verse 2008.11.24 21:15:14
Milyen isten ez, Hogy képes gyermekének hátat fordítaniMilyen élet ez, Hogy kedvem lenne a végét venniMilyen szerelem ez, Hogy mélyen magamba kell folytaniAzt kérdem én, milyen lélek ezHogy nem képes Téged soha elfeledni?Miért van az, Hogy nem tudok beletörődniMiért van az, Hogy nem…..
... még igazán nem mondtam ki a "boldogító nem-et" JT.-ra,de ott legbelül érzem, hogy valami nincs rendjén. Voltak nagyon rossz tapasztalataim, többször álltam már talpra és álltam vissza a sorba a robotok közé. Mára már elfogyott az erőm, de még hordozom a nevet. Mit…..
Bár az Őrtorony irodalom tele van gyűlöletkeltő "kereszténység"-ellenes vitairatokkal, a szervezet parazita jellegét bizonyítja, hogy a "kereszténység" kutatásától függ a saját érveinek felállítása, és hogy szinte kizárólag más keresztény felekezetek tagságát veszik célba…..
babba1 2012.05.18 22:29:51
@leslie07: én nem értem...miért nem szabad?
http://index.hu/kultur/2012/04/02/kozerthetobb_nyelven_jelenik_meg_a_karoli-biblia/  Ki mit vár a fordítások összehasonlításától? Ajánlott olvasmány: Jehova Tanúi Bibliája, az Új Világ fordítás..
babba1 2012.05.17 21:14:04
@sefatias: De kár. :o) Hogy nem olvasod. A hitvallások azokat a bibliai tanításokat összegzik, amiket a szó "szelleme", "lelke" ad meg. Megfogalmazza azt, amit a betű nem tud vissza adni. Amit csak a Krisztussal való találkozás tud megfogalmazni. :o)

„Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is. Az az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt: mert ő Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlő Istennel, hanem megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult; megalázta magát, és engedelmeskedett mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig. " (Fil. 2,3-9.)

No, hát legyen bennünk is az az indulat, ami Jézusban, és legalább érdeklődjünk az iránt, ami másnak fontos. MOst pl. a hitvallás iránt, és olvassuk el, ha már a tesónk mondani akar vele valamit. :o))
Kedves Blogozók, ismerősök, és ismeretlenek, Tanúk, és nem Tanúk, Szegediek, és nem Szegediek ! Sokan kíváncsiak a helyzetünk alakulására, arra, hogy a "Végelszámolás" milyen nyomot hagyott, mekkorát szólt ? Nagyot szólt, mert azonnal pánikba esett a Fiókhivatal, és…..
Már elég régen eljöttünk a tanúktól, immáron 12 éve. Azóta sikerült a bennünk felmerülő kérdésekre választ kapni, amire meg nem, azt majd a Jó Atya elrendezi. :o) Amikor eljöttünk, nem csak a tanításokat szerettünk volna helyre tenni, hanem az emberi viselkedések miértjére…..
babba1 2012.05.10 20:55:06
@reboot: Kedves, hogy kérdezed. persze, leírom, de csak majd szombaton. Most mennek az évzárók az oviban, nehezen tudok másra figyelni...:o)
babba1 2012.05.12 21:56:41
@reboot: Egy linket küldenék, a Zsolt blogját. Ott le van írva néhány gondolatban, ha nem gond így. :o)

zsotza.blogspot.com/2012/03/ki2.html
Új világ és a többiek. Mindenki aki Tanú gondolkodott ezen a kifejezésen új világ. Vajon milyen lesz? Olyan, mint amit a kiadványaik képein ábrázolnak? Mindenki együtt az állatokkal a földön ülve és gyümölcsöt eszegetve él nagy-nagy boldogságban? Grillezni nem fognak igaz?…..
babba1 2012.05.11 22:18:30
@Ping-Pong: "Egyébként az emberek általában abban a hiszemben vitatkoznak a másikkal, hogy a maguk igazságát erősebbnek érzik a vitapartnerükénél. Ez elég magától értetődő dolog."

Gondolataim szerint, ami nem mindig helyes, a vita mindig meddő. Mert mind két fél a magáét hiszi az igaznak, és mindkettő inaszakadtáig védi is azt. Ezért gondolataim szerint, ami mondom, nem mindig igaz, az lenne a jó, ha úgy állnánk egy beszélgetéshez, hogy "nem biztos, hogy igazam van, de képes vagyok minden pro-kontra érvet ütköztetni magamban."
babba1 2012.05.12 21:14:35
@Mark Tailor: Barátom, engedd meg, hogy szóljak néhány szót. A Jt-k főleg kölcsönzött ideológiát tanítanak. Ha voltál már a Bételben, vagy ha oda figyelsz arra, hogy bruklinban mit tesznek, akkor láthatod, hogy akkora könyvtáruk van, hogy más csak szégyelheti magát azt látván. :o) És biztosan tudod, hogy az a saját magyarázatuk szerint az ENSZ-be is azért léptek be, hogy a könyvtárat használhassák. Mikor el jössz majd a tanúktól, és egyre több más könyvet is fogsz olvasni, látni fogod, hogy milyen sok helyről ollóztak. Persze nem csak azért, hogy magukat igazolják, hanem hogy főleg ellenérveket használjanak. A ping-png szavait olvasd el mégegyszer. Lassan, és alaposan. Nem bántani akart, hanem egy nagyon is Isten általi tettre szólit. MInden érvet, amit hallassz, ütköztess magadban. NYugodtan, és megfontoltan. Az életedről, a gondolataidról, és tetteidről neked kell számot adni, és neked kell vele együtt élni. Hidd el, bármi történik veled, az szervezet mossa kezeit...:o( Áldás, béke. :o)
Ezt a zárójelentést annak bizonyítása végett hozzuk nyilvánosságra, hogy bizonyítsuk, a szektás tagság káros a személyiségre. Az alábbi zárójelentés egy olyan 17 éves fiatalé, aki keresztelkedés után 16 hónappal kórházba került. A konkrét esetről bővebb információkat…..
Ki nevezi ki a testvéreket? A szent szellem, vagy a Társulat? Az elmúlt 20 évben feltűnt, és elgondolkodtatott egy fontos dolog. A kisegítőszolgai, és véni kinevezések mögött ki és mi áll valójában. Sajnos azt kellett tapasztalnom,hogy az esetek többségében nem a szakmai…..
Vajon mi ösztönzi Jehova Tanúit arra, hogy éveken át kitartóan részt vegyenek sokszor fárasztó vallásos tevékenységekben, akkor is, ha semmi örömöt nem találnak bennük? Ha megkérdezzük őket, azt fogják mondani, hogy a szeretet (Isten és embertársaik iránt). Ez részben igaz…..
babba1 2012.04.21 23:16:22
@Zsolt520: mi 12 éve jöttünk el a szervezettől. Előtte 2 évnyi vívódás, meghurcolás, lelki kín. Semmink nem volt. Sem kiadványok, sem internet....úgy kezdődőtt, hogy mindennek utánna jártunk. Ami annyit jelentett, hogy kikerestünk minden igehelyet, elolvastunk minden őrtornyot, tanulmányoztunk éjjel-nappal. Döbbenten vettük észre, hogy az őrtorony úgy hívatkozik biblia versekre, hogy semmi köze ahhoz a mondanivalónak. Nem bírtuk feldolgozni a kiközösítéseket, nem találtunk rá megfelelő érveket. De hangsúlyozom, semmink nem volt, "csak" a bibliánk, és az ima. Letettük az őrtornyot, le az összes irodalmat, és gondoltuk, maradjon a biblia. És akkor már tisztán hallottuk Krisztus hangját. :o) Mikor eljöttünk, jó félév múlva találkoztunk volt tesókkal egy könyv ajánlása révén. Addig azthittük, mi vagyunk az elsők, akik eljöttek a tanúktól. :o)) Mikor Gyuriék megmondták, hogy ők akkor jöttek el, mint mikor mi el kezdtünk tanulmányozni, a guta akart megütni. :o))) Viszont nyílvánvalóvá váált, miért van a kiközösítés. :o) Ma aki keres hamarabb talál, és hamarabb tud dönteni is. :o)
babba1 2012.04.22 11:57:25
@szehenza: Ebből az a következtetés, hogy egyforma tanítás ugyanolyan viselkedést-gondolkodás módot eredményez. A 12 év alatt nyugodt lelkiismerettel mondhatom, több országból is ismertünk meg volt tanúkat, és mindenhol ugyanez a helyzet. Sőt, amikor ejönnek a tesók, akkor is ugyanaz a viselkedés zajlik: biztos démonos, eddig is láttam rajta, mindig éreztük, hogy valami nem stimmel, könyvet fog írni, gyülekezetet alapított, stb.... volt egy barátnőm még a tanúknál, és nálam maradt egy kazettája. Átküldte a 12 éves kislányát, hogy hozza el. A gyereket örömmel fogadtuk, de az teljesen lemeredt, reszketett, tágranyílt szemekkel nézett rám, majd elrohant. Másnap hallottuk még bent maradt másik barátunktól, hogy a gyerek azt mondta a gyülekezetben, hogy "érezte a démonok jelenlétét nálunk". Azt sem tudtam
sírjak-e vagy nevessek...... :o(
babba1 2012.04.22 12:00:58
@answers: Nálunk nagyon jó volt a könyvtanulmányozás. :o) Mindig sütöttem sütit, és alig akartak haza menni utánna. Ajándékot vettünk közösen a kedves idős néninek, aki szeretett sütni, de nem volt elektromos kütyüje hozzá, takarítást szerveztünk, és kirándulást. Szegény páromat meg is rótták érte. :o))) Nem szabad ennyit nyűzsögni, engedélyt kell rá kérni, mondták...:o) Persze nem tettük...
Idézet az Őrtorony 2012. április 15-i számának 12. oldaláról: "Mi a helyzet akkor, ha az egyik rokonunkat vagy közeli barátunkat kiközösítették? Ebben az esetben próbára van téve a lojalitásunk, mégpedig az Isten iránti, és nem a személy iránti lojalitásunk. Jehova figyel,…..
babba1 2012.04.20 21:59:10
@gabrielle81: Gabi, ha egy főzős oldalon valaki a szakács könyvből másolja be a receptjét annak az ételnek, amit megfőzőtt, azzal azt akarja elérni, hogy feltétlenül és csak azt főzd meg? :o) Ha a bibliából érvel valaki, vagy mondandóját alátámasztja egy idehelyel, azzal csak nyomatékot szeretne adni annak, amiben hisz. Sokan már átélték a személyes találkozást Krisztussal, és a bibliában található szavak, mondatok, igék ezt a találkozást erősítik. Ne gondold, hogy térítés szándékával, és megítélés alapján teszik. :o)
Kedves Olvasóim!  Midőn hozzáfogtam, hogy tanulmányom megírásához a szükséges anyagot összegyűjtsem, még nem gondoltam, hogy milyen mélységekig jutok majd el a kutatásban. Írásom csakis hiteles, mindenki számára hozzáférhető dokumentumokon alapul. És saját személyes…..
 "Harc a független gondolkodás ellen 19 Amikor a Bibliát tanulmányozzuk, azt látjuk, hogy Jehova mindig szervezett formában vezette szolgáit. És ahogy az első században is csak egyetlen igaz keresztény szervezet létezett, Jehova ma is csak egyetlen szervezetet használ fel (Efezus…..
babba1 2012.04.19 18:42:15
@szehenza: Nekem az volt a gyanús, hogy hogyan gondolkodhat egyformán annyi ember. Mikor beszélgettem valakivel, ha csak egy valakivel i az életem során, már ketten nem tudtunk egyformát gondolni. :o) Csak akkor, ha azt mondják, hogy gondold ugyanazt.... de akkor meg aki átadja a szellemi eledelt, és Jehovától felkent vén, akkor annak hitelesnek kell lennie. vagyis amit gondol, azt cselekedje.... hat ván volt nálunk, abból egynél láttam ezt. El is jött a szervezettől...:o)
Ján. 13,34-35 Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; amint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást. Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok. A kereszténységben az az újdonság az ószövetségi…..
babba1 2012.03.15 17:59:09
1, Szerintem az ószövetségi időkben is szerették egymást, sokkal jobban mint a nem zsidókat. Zárt közösség volt.

2,A keresztény közösségekben azért embert próbáló feladat egymást szeretni, mert nem jó tudással szeretik egymást az emberek. A gyülekezetbe járás

is kissé erőltetett, tehát az egymás felé mutatott-érzett-cselekedett szeretet is erőltetett. Ez szüli az embert próbáló oldalát.

3, Mt. 5,46-47,Lk. 6,32-33
És bizony. Itt épp arról beszél az ige, hogy de, képesek a bűnösök is szeretni egymást, de ők csak azokat, akik őket is szeretik. Ezért nincs jutalom. Sem a földön, sem a mennyben. MIntahogy a kereszténynek sincs, ha csak a keresztényt szereti. Mégha emebrt próbáló is, akkor sincs jutalma érte, hiszen olyat szeret, aki "kötelességből" viszont szereti őt.

4,Nem ismerem a Balatit, de nem téved. Létezhet önfeláldozó szeretet közösség. De nem ezen van a hangsúly. Azon van a hangsúly, hogy milyen az igazi szeretet. Feláldozhatja magát, de kérdés, hogy mi a cél....

5, Nem a kereszténnyel kell úgy bánnod, mintha az Úrral tennéd, hanem úgy kell szeretned, mint ahogy téged szeret az Úr. Ő már akkor szeretet téged, mikor meg sem voltál, és azt sem lehetett tudni, hogy vajon keresztény leszel-e, vagy sem. Vajon honnan tudod, hogy aki szeretetre szorul a közeledben, az keresztény-e, vagy sem?

6, Azért tűnik embert próbáló feladatnak a szeretés, mert nem az Istent szeretjük viszont az emberekben, hanem mi akarjuk eldönteni, hogy hogyan szeressünk, és kit. És még azt is belemagyarázzuk, hogy ezt úgy tegyük, hogy tessen az Úrnak....agyrém.

7, "A legtöbb szeretetre ösztönzést a Bibliában bizony azzal kapcsolatban találjuk, hogy a keresztények egymást szeressék."

Nem!! Súlyos csúsztatás. Meghirdetjük a dzsihádot is? A fenti rettenetes példa kinek az agyából pattant ki? Csak nem valami igefórumos volt az illető? Azokból nézem ki...:o)

A keresztény a testvérünk, tehát őt valóban más szeretettel szeretjük. testvéri szeretettel. Ha van testvérünk, akkor tudjuk, hogy ez bizony megkülönböztetést jelent, némi kivételezést. De nem nagyobb, jobb szeretést. Mindig az Atyát szeretjük viszont minden embertársunkban, bármilyen helyzetben, tudatában annak, hogy minket is annak ellenére szeret az Atya, hogy kik, és mik vagyunk.
A szeretet a helyes ismeret, és érzelem együtt. A példa úgy buta, ahogy van. Félre vezető, embertelen, és Istenhez sincs köze. Kár volt róla értekezést írni. :o)
Bizonyos tekintetben egy újabb "nehéz szülésen" vagyunk túl. Nagyon sokszor előállt ami múltkor: a használt álnevekből szépen rá lehetett ismerni valakire. Most előre jelzem a szerző üzenetét, hogy valakinek a nevét eredeti alakjában hagyta. Nem mondta el kinek a neve…..