Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kimura

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alapvetően ez egy autós blog, de ha valaki gépi hajtás nélkül megy igazán keményet, akkor helye van, kijár a tisztelet. Ezen a videón Danny Hart, a huszonhárom éves downhill-ikon mutatja meg, hogy milyen az, amikor versenyre készül. Igen, ez csak egy edzőkör, de már a pálya elején…..
Tekerés forgalommal szemben a legzsúfoltabb budapesti főutakon, átgázolás pirosban többsávos kereszteződéseken, ezek az attrakciók rendszeresen előfordulnak a kerékpáros futárok gyorsasági versenyén. A futárok világszerte több mint tíz éve rendezik meg saját maguk számára…..
Merényi Dániel riportja Sokszor gondolkodtam azon, hogy miért is nem fogtam bele valami sokkal egyszerűbb vállalkozásba. Mondjuk lenne egy frankó kis diszkontom egy panelház alatt. Reggel szépen meglibbennének a fagyis zászlócskák, ahogy a lemezajtót szélesre tárom, esténként…..
Kimura 2013.05.17 14:05:40
abszolút nem érted a kézzel készített vázak lényegét. van olyan kézzel készült ösztelós, aminek kb a felfüggesztési rendszerét sem érted:
ride4lifemag.tumblr.com/image/50646617527
mégis működőképes, de sose fog tömeggyártásba menni, egyszerűen azért, mert furcsa és nem szexi.

amit a nagy gyártók bullshittelnek folyton, az a hányinger kategória, és a legtöbb idióta be is veszi, erre remek példa a corratec icebow, ami ott vesztette el a lényegét, hogy aluból készül... el kell magyaráznom? :D annál sokkal de sokkal előremutatóbb egyedi cuccokat gyártanak.

abszulót nem sznobság olyan orszűgúti biciklin ülni, aminek a geóját rád igazították, és nem egy konfekciószemét, amit ha megvettél még cserélgetheted a kormányt, a stucnit, és minden mást, hogy tényleg testhezálló legyen.

"soroljam? macskakőbe, sínbe akadó virsligumi, dinamikus közlekedésre alkalmatlan ss hajtás, nullergonómiás koskormány, vékony felni, féknélküli bringa stb."

a virsligumival mi bajod is van? az, hogy nem tud valaki közlekedni, nem egy szabvány hibája.

dinamikus közlekedésre alkalmatlan ss hajtás?
persze lehet puffogtatni ezeket a nagyszerű kijelentéseket, de képzeld, monti maratonokon is indulok ss montival, ami gondolom szerinted elképzelhetetlen, és a mezőny jó részét nagy csodálkozás mellett odacsapom. városba teljesen felesleges a váltás, egy jól megválasztott áttétel karbantartásigénye jóval alacsonyabb.

hol veszélyes egy kézzel készült váz egy sorozatgyártotthoz képest? megint egy nettó hülyeség...

a nullergonómiás koskormány, gondolom a régi outikra gondolsz, amivel mostanában közlekednek. csajok alatt látni tipikusan, hogy csak alsó fogásban lehet velük rendesen közlekedni. nem tudom miért hasonlítasz 20 évvel ezelőtti dolgokat a mostanihoz. teljesen más a geoja a mostani gépeknek... mindenki vegyen saját céljainak megfelelő gépet, ebben segít a handmade cucc

nem tudom amúgy a nagyobb gyártók áraival tisztában vagy-e? mennyibe kerül egy karbon váz, amit két-három, max 4 év múlva kukázhatsz, és mit nyújt ehhez képest egy Merényi acél, vagy ne adj isten egy jobbfajta titán váz...

gyakorlatilag az összes kijelentés amit tettél a féknélküli bicikliken kívül hülyeség volt
Kimura 2013.05.17 14:55:39
@shitgun: szerintem a "mindenki vegyen saját céljainak megfelelő gépet, ebben segít a handmade cucc" - mondatomban minden bennevolt. a legnagyobb baj, hogy a boltokban olyan dolgot sóznak rá az emberre, amire nincs szüksége.
az ember ezeket a bringákat nem városba közlekedni veszi, így a te érvelésed se helytálló

amúgy szerintem a legjobb városi bicikli ár érték arányban és tartósságban:
www.google.hu/search?q=btwin+vitamin&client=firefox-a&hs=iFg&rls=org.mozilla:en-US:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=5ieWUaDkFtHxtQanmYDQCA&ved=0CDIQsAQ&biw=1920&bih=927
22-23 ezer volt anno, az emberek nagy többségének nincs szüksége jobbra...
Kimura 2013.05.17 14:57:10
@hét: az ergonómiai is benne van, mert felső fogásban a legtöbbel nem lehet fékezni. ezt sajnos több 40 éves gyári állapotú outin is tapasztaltam. egyszerűen a fékkar úgy áll, hogy nem bírod behúzni, vagy annyira nehéz húzni hogy nem lehet felső fogásból
Hitler portré, Szálasi portré, horogkereszt és angolul Halál a zsidókra! feliratot is magára varrt a békés megyei Petrovszki Attila - civilben cukrász - aki most pénteken, a prágai Heroes Gate MMA-rendezvényen lép fel. A szervezők ígérik: Attila testét trikó fogja…..
Olyan kis naiv voltam lánykoromban a házasságot illetően. Nem, azt azért nem hittem, hogy az oltártól aztán tényleg mindenki holtomidlagholtomiglan, de valahogy úgy gondoltam, hogy akinek ez nem jön be, az elválik. Ehhez az is hozzájárult, hogy a mi jó kis konzervatív köreinkben,…..
Kimura 2013.04.26 17:15:10
@mindent látó szem:
"Sajnos a pasik egyre inkább az ősösztönlénység felé fordulnak, míg a nők egyre inkább a tudati, tudatos lét felé. A kettő teljesen egymás ellentéte; abszolút nem hozható egy szintre."

te valami feminista idiót vagy nem:?
A budapesti belvárosi Erzsébet térrel már többször foglalkoztam, a legtöbbször sajnos azt megállapítva, hogy az egykori pihenőpark mára egy elhasznált, karbantartás nélküli sivár területté vált, melyet az esti lazításra vágyó fiatalok mellett kereskedők vettek birtokba,…..
Kevés szórakoztatóbb dolog létezik az amatőr rappereknél a Youtube-on, azonban egy bizonyos Miss Beretta és Szókimondó egészen új dimenziót nyitott a műfajon belül. A tavaly feltöltött szuper low budget videóban egy szexturkálóból kisemmizett jelmezbe öltözött nő és egy ördögmaszkban parolázó csávó…..
A 3D-és nyomtatás gazdaságot átalakító hatása Az „adatokból dolgok” szókapcsolat Matolcsy egy tavaly novemberi írásában bukkant fel a Heti Válaszban. Eszmefuttatása végén akkor arra jutott, hogy a „dolgokból adatok, majd az adatokból dolgok” folyamata válthatja fel a…..
Kimura 2013.04.02 20:02:20
@endike:
nem véletlenül írtam be, hogy ennyi. akartam venni 3d nyomtatót, körbenéztem a piacon, és megnéztem otthoni felhasználásra mennyi az anyagköltség... két fajta műanyag van hozzá, 10 ezer per kilóért, és nincs olcsóbban, nem is lesz, pont ezért, mert kinek érné az meg?

amúgy ha annyira komolyan gondolnám, legyártatnám a fröccsöntő szerszámot 300 ezerért, és utána annyit nyomnék filléresen amennyit akarok...
Kimura 2013.04.02 20:05:43
@komplikato: abs-ről beszélünk, ami filléres anyag...

shop.digit.hu/index.php?self_url=1&mode=products&cid=1843&language=hu

gondolkodjunk Béláim, ez itt a fogyasztói társadalom...
Az Androlib, az internetes folklórnak hála, ma felbecsülhetetlen szolgálatot tesz drága olvasóinknak: egyetlen képpel választ ad ideges rokonok, családtagok kérdésére. Ezt kellene mind benyomni a hátizsákunkba, ha nem lenne nálunk okostelefon. (Ismeretlen művész alkotása, ha…..
Kimura 2013.04.02 16:49:59
@Kellemes Zérókomponista:
ennél szebben nem tudtam volna én sem megfogalmazni azt a virtuális faszverést, amellyekkel emberek próbálják bizonygatni, hogy mennyire, de mennyire jó egy ilyen telefon. "okostelefon"tól szimplán többnek érzik magukat, ahogy ezt láthattuk már az indexes iphone5 videóban is...

utóirat: könyvet papíron kell olvasni, fotókat előhívva nézegetni, térképet térképen, internetezni meg pc / laptop, nem szarás közben a zsebkütyün
Érdekes nap ez a mai. Három magyar vonatkozású dolgot is találtunk, amire büszkék lehetünk. Soroljuk is! Az első, hogy írtunk nektek a Prada Candy új illatáról és a reklámról is. Na, kiderült, hogy ezt a Csepeli Munkásotthon egykori színháztermében forgatták és még a Párisi…..
BringaBuzi™ Dreams come true... 2012.12.23 11:09:14
Összejött! Új kezdet, új bringa... sikerült elboltolnom a montimat erre: Cannondale Trail SL3 29er SS! Ha valaki, azt mondja, hogy idén már egy SS 29er nyergében zárom az évet, lehet körberöhögöm....  but the dreams come true! Boldog ünnepeket mindenkinek és mégegyszer…..
Onlinemarketing blog Véletlen? 2013.01.26 14:41:28
Ha az ember azt veszi észre, hogy amit felrak a Facebookra tartalmat, kis idővel később máshol újra látja, elgondolkozik: vajon van olyan, aki ennyire hasonlít hozzá, vagy lopják a tartalmát? Mert ha csa néha történik ez meg, akkor azt lehet a véletlenre fogni, de ha többször…..
Kimura 2013.01.26 15:47:30
érdekes és hasonló téma, de mostanában folyamatosan ilyen szemetek jönnek fel a falamon:

www.facebook.com/OnlineTelitalalatStudio

rendszeresen jelentgetem is őket spamnak, mert idegesít, hogy lopott képekkel, szemét közmondásokkal televízjeleznek mindent.

ezek nyílvánvalóan lopott képek, nem lehet valamit tenni az ilyen cégek ellen? ez már nem egy sima repost kategória sajnos
Nem is olyan régen rávettem magam, hogy eltöltök egy teljes napot a mobilom nélkül. Az ember azt hinné, hogy mennyire egyszerű a telefonmentes élet, de egy ilyen próba során könnye rá lehet jönni, hogy a telefonunk sajnos olyan mértékben megkönnyíti az életünket, hogy a hiánya…..
BringaBuzi™ I have a dream... 2012.12.21 08:48:15
drukk drukk drukk..
Kimura 2013.01.11 17:44:46
Sokatmondó fotók a Dob utcából. Élhetetlen város épül a mi pénzünkből, ellenünk! Kép forrása:  Kazinczy utca / Kazinczy street És ha már Dob utca. Az úgynevezett erzsébetvárosi panama kapcsán is ismerté vált 19-21 is a mennybe megy?! Kép forrása (és egy kis háttér…..
Kimura 2012.11.29 12:08:39
@Bíboros úr:
és mi a francnak kell a belváros közepére autó? mert messze van a match hazacipelni a bevásárolt cuccot? vagy mert a város közepén messze van a munkahely?

az élhető város azt jelenti, hogy le tudok úgy menni az utcára, hogy a járdán ketten is elférnek egymás mellett. tudod, az utca nem egyenlő parkolóval. fenének kell autó a város kellős közepére? kifogás az lesz rá persze.

és most lehet hepciáskodni, de furcsa, nekem az első kerületben nincs szükségem autóra, sőt, tudok gyalogolni a spártól haza táskával. persze meg lehet magyarázni, hogy miért olyan rettenet fontos a belvárosba autó, de nem fogom elhinni... ha arra kell, hogy hétvégén le lehessen menni nagynénihez vidékre néha, akkor meg lehet bérelni is autót... olcsóbb mint fenntartani
Kimura 2012.11.29 12:19:08
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

ha ki lehetne váltani értelmes villamos és troli hálózatra nem kéne :)
Kimura 2012.11.29 15:24:51
@enpera:
letahózól? vicces, pont arról van szó hogy a beévárosba minek, és azzal vágsz vissza h én vagyok a budapesti tahó, mert nem tartok feleslegesen kocsit. szövegértésre és releváns válaszra pazarolj több energiát, mint parasztkodni feleslegesen.

bírom ilyenkor mindig előjönnek a kifogások, mert én árút szállítok, gyereket cipelek, stb. szerintetek ezt más emberek nem tudják medolgani, úgy h tömegközlekednek vagy megkérnek egy ismerőst ha néha szükség van rá, esetleg taxi? dehogynem.

most hogy fel van húzva a margitszigeten a sorompó, egyre több suv megy keresztbe, arra is lenne kifogás biztosan
Új divat terjed Csehországban a romák közt: egyre több video kerül fel a megosztókra, amelyen kisebb-nagyobb csoportok ököllel, botokkal, rúgásokkal egymásnak esnek. A rendőrség egyelőre tehetetlen, de a jelenség már évek óta jelen van fiatal futballhuligánok között is. A…..
Ha egy reklám átlépi a beszédtémává válás küszöbét, elmondhatja magáról, hogy a minimális célt teljesítette. Ha a beszélgetés arról folyik, hogy kinek tetszik és kinek nem a kampány, még eggyel beljebb van. A Danone új Avtivia reklámja most ebben a szakaszban van. Én magam…..
Elkészült Cristofel legújabb klipje, ami még az előzőnél is sokkal bénábbra sikerült, ráadásul még két feltűnően artikuláló nyomott faszt is bevett maga mellé. Bár már hetek óta azt szajkózta mindenfelé, hogy ebben a számban majd jól elküldi az anyjába Fluort, ahhoz…..
Hülyék az egészségügyben... (de nem a személyzet.) Az emberi butaság határtalan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1. Dolgozom épp... nemrég jött egy fazon,     hogy neki nagyon súlyos betegsége van (tényleg, igaz, kb 120 kg).     Beszélgetés:- ... és mégis, mi a panasza?- Kongói…..