Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gk

444 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden filmet beválogattunk a top 10-be, ami elérhető az Index Indafilm oldalán, és amit olvasóink legtöbben kattintottak az elmúlt évben. Önök szerették Árpa Attila vígjátékát, egy focis drámát, két Szigetfilmet, de az első 10-be bekerült egy Esterházy-adaptáció és egy leszbikusokról készült…..
gk 2017.01.01 18:30:20
@jorosz5: de nem errol szol a cikk
Az egyik legismertebb magyar természetfilmesnek, Tóth Zsolt Marcellnek a filmjével ajánljuk az Indexen a Gödöllőn vasárnapig futó második Nemzetközi Természetfilm Fesztivált. A film címe: a Vargyas-szoros elveszett világa.  A 2002-ben befutott Tóth Zsolt Marcell rendező-operatőrnek már eddig is…..
Arról mi is megemlékeztünk, hogy a II. Magyar Filmhét minden vetítése előtt lement egy pár perces videó, amiben a filmszakmai halottjai előtt tisztelegtek. A Nemzeti Színházban tartott ünnepélyes díjátadón (beszámolónk) is vetítettek az In Memoriam összeállításból egy hosszabb verziót, de a teljes…..
Idén is készítettünk egy válogatást az előző évi Friss Hús fesztiválról az Indafilmre, hogy olvasóink maguk nézhessék meg és értékelhessék a magyar kisjátékfilmeket. A tavalyi fesztivál 30 filmjéből válogattunk, és kértük az alkotók hozzájárulását az internetes megjelenéshez. Szempont volt, hogy jó…..
33 ezren nézték a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) előző évadának tíz díjazott kisfilmjét az Indafilmen, az idei fesztivállal párhuzamosan. A tíz film még a hét végéig itt megtekinthető. Ez lett a top 3:1. Heaven’s Vanguard (Szabó András) - 9587 néző Itt…..
Abból az alkalomból, hogy szerdán kezdődik a 12. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF), feltettük az Indafilmre az előző évad legjobbjait: a KAFF 2013 válogatás itt tekinthető meg az idei animációs fesztivál végéig, június 28-ig. Itt látható neten először online Glaser Kati szellemes…..
Az előző évad Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) legjobb filmjei akár grafittal, akár számítógéppel készültek, az eredetiségükkel a hazai díjazásuk óta számtalan nemzetközi fesztiválon is nyertek. Most nézzük ezeknek az animációknak a rendezőit: honnan indultak,…..
Ma már egyáltalán nem olyan egyszerű filmesnek tanulni, hiszen számos iskolában képeznek filmeseket. A legegyszerűbb út az ELTE Filmszakán át vezet, ahol egy ideje már szintén készülnek vizsgafilmek, a legnépszerűbb pedig a 150. születésnapját ünneplő SZFE. Eközben azonban a…..
Kiteszünk egy válogatást a Friss hús-fesztivál 2014-ben mozikban bemutatott kisfilmjeiből az Indafilmre. A Daazo szervezte idei fesztivál vasárnapig futott a Toldiban, erről itt írtunk ajánlót. Csúszópénz (r: Kovács István) A közönségdíjat tavaly a vetítések után leadott…..
A 2012 óta megrendezett Primanima nemzetközi animációs fesztivál diákoknak és elsőfilmeseknek ad lehetőséget a bemutatkozásra. A vetítéseket  a budaörsi Jókai Mór Művelődési Központban tartják november 1-ig. A Primanima korábbi felhozatalából egy rakat díjazott filmet…..
8 osztállyal filmsztár, jogvédőből a romák kifosztója, avagy bűnbak: Sztojka Kati portré. Egy fiatal lány közösséget szervezett a nyomorban és addig kilincselt a polgármestereknél, amíg ki nem járta a rászorulóknak a segítséget. A nyolc osztályt végzett szociális munkást…..
Hitler és Rákosi, Pacelli bíboros és Brezsnyev is tiszteletét tette, persze nem egyszerre. Volt, amikor több ezer biciklit áldottak meg egyszerre, máskor alacsonyan szálltak a Vörös csillag-alakzatban a gépek, de indult pincérfutóverseny is a Hősök teréről. Kádár itt…..
És a horgonytetkós farkas. A Malackó rajzfilmsorozat a Preston Pig mesekönyv alapján készült a Varga stúdió közreműködésével, Hugh Laurie hangja volt eredetileg a gonosz. A teljes évad kikerült az Indafilmre. A sorozat Colin McNaughton író-rajzoló Preston Pig mesekönyvei…..
Kiemelkedően sokan, 62 ezren nézték meg az Indafilmen online elérhető 15 kisfilmet az utóbbi két hét alatt. Ezeket a Daazo rendezte Friss Hús fesztivál tavalyi, Toldi moziban bemutatott filmjeiből válogattuk. Olvasóink nemcsak néztek, de szavaztak is, úgyhogy most eredményt…..
Két újabb film érkezett a "legjobb friss magyar film"-versenyünkbe: Papp Gábor Zsigmond Én is téged, nagyon és Szabó Szonja Turiszt című filmje. A Friss hús-fesztivál a Toldi moziban futott vasárnapig a Daazo szervezésében, mi mindeközben a tavalyi versenyfilmeket tettük fel az…..
A Friss hús-fesztivál a Toldi moziban futott vasárnapig a Daazo szervezésében, mi ezalatt a tavalyi versenyfilmeket tettük fel az Indafilmre. Most megnézheti egyben, hogy rendeznek a fiatal rendezőink, mint például a Cannes-i fesztiválon is szereplő Nagy Dénes (Lágy eső), hogy…..
Lőrincz Nándor és Nagy Bálint nagy kört futottak januárban a sajtóban, ugyanis ők készítették Boggie Parfüm című számát, ami különböző videómegosztóknál már 10 milliós nézettséget ért el. Elkértük a páros 180/100 c., 2011. őszén készült filmjét az Indafilmre. Az…..
Egy korábbi O.K. filmszemle 1. helyezettjének, Szabó Máténak az új animációs filmje bekerült a James Newton Howard Emmy- és Grammy-díjas zeneszerző "133... At Least" című zeneművére meghirdetett pályázat döntőjébe, a legjobb három videó közé. Január 26-ig lehet rá…..
Két évvel az első rész után megjelent a Cycle me Home második része is, a Feel free. Az első részben a madridi futár EB záróeseményeként indult haza Klára Levente és csapata, Magyarországra bringával és egy filmstábbal. A folytatás ennek a megtervezett filmnek a fogadtatását,…..
Mivel már majdnem két éve nem volt filmszemle, sokan ki lehettek éhezve, hogy lássák, milyen dokumentumfilmek készülnek itthon. Legalábbis ezt mutatja, hogy 200 ezer feletti nézőszámot produkált az egyhetes előszemlével együtt az Indafilm november 15-én záruló kéthetes őszi…..
1956-ot nem ábrázolni, hanem megteremteni kell ahhoz, hogy beszélni tudjunk róla. Ilyen a Kolorado Kid-mozifilm, ami négy év hercehurca után elkészült, majd három évvel a mozibemutató után felkerült az IndaFilmre, és végre olvasóink is megnézhetik. A filmbuzi újságíróból lett…..
A héten 92 évesen szívelégtelenségben elhunyt Bárdy György színész nemcsak az Egri csillagok-beli Jumurdzsák szerepéről volt ismert, és persze nemcsak a Gugyerák kabaréjelenetekről, amiket - jobb híján - akkor találunk, ha a youtube-on  valamilyen filmrészletet keresünk az…..
A Discovery Channel Kíváncsiság: A Sandy hurrikán című epizódja a Karib térségre és Amerika keleti partvidékére nemrégiben lesújtó Sandy hurrikánt vizsgálja. Ez a szupervihar minden idők legpusztítóbb – és a második legtöbb anyagi kárt okozó – atlanti hurrikánja…..
Nagy Navarro Balázst az év műesésével vádolta a Heti Válasz mai cikkében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda utcai gyártóbázisánál tartott november 19-én tüntetéseken történt atrocitások miatt. Ezt egy összevágott videóval is…..
Az OzoneNetwork tévécsatorna december 8-ától új, saját gyártású sorozatot mutat be Hogyan készül? Megmutatjuk! címmel. Gyetván Csaba műsorvezetésével a nézők főként Magyarországon előállított termékek gyártási folyamatainak részleteivel ismerkedhetnek meg.Az OzoneNetwok…..