Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Amanitin2 (törölt)

0 bejegyzést írt és 166 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A javíthatatlan őskommerek kihalnak, nincs mese. Elég végignézni egy mszp-s rendezvény nézőin, vagy egy szabadság téri koszorúzást. Az ember nyugodtan dől hátra, hogy ez csak idő kérdése. Három fiatal igazi kommunistát ismertem. Ketten még 16 év alatt, korosztályukhoz…..
Nappali fényességet keltő tűzgömb száguldott át az USA felett néhány nappal ezelőtt, az eseményt több biztonsági kamera is megörökítette, ismét. A denveri esethez hasonlóan egy rendőrautó fedélzeti kamerája, illetve automata biztonsági kamerák is felvették a jövevényt. Az…..
Amanitin2 (törölt) 2009.11.25 07:54:21
@AgentO:
"sokkal nagyobb sebességgel annál, amennyire a gravitáció miatt felgyorsulhatott volna"

ezt hogy tetszik érteni?
 A jelenlegi helyzet meglehetősen fura, hiszen az alapfelállás 180 fokot fordult. A General Motorsnak valószínűleg egy büdös petákja sincs, amiből megmenthetné az Opelt, viszont az erő pozíciójából tárgyalhat tovább, hiszen Amerikában megmentette őket a kormány, itt e…..
Amanitin2 (törölt) 2009.11.18 11:39:30
Szerintem aki alapvetően nem fér hozzá olyan információkhoz/lusta utánajárni, amikre szüksége lenne egy elemzés megírásához, az ne írjon elemzést.

A gm részvény nem 2006-ban kezdett összedőlni, hanem 1999-ben. Nem 2006-ban vetett először gyűrűt a szar.

Az Opel és a gm viszonyáról nyílvánvalóan sem a szerzőnek nem lehet pontos fogalma, sem a mainstream sajtónak, ahonnan összeollózta ezt az írást.

"a németeknek már hosszú évek óta (1928 óta) bögyükben van a GM és az, hogy az Opel ütőerére cuppanva szívják el a pénzüket."

"Mivel az Opel fenntartása napi 70 millió euróra rúgott, kénytelen voltak versenytárgyalást hirdetni."

Ez a két idézet pölö 'némileg' ellentmond egymásnak.

"az Opel után támadt űrt, nem beszélve arról, hogy ezentúl a GM-nek fizetnie kéne mindenért, amit ezidáig – jóformán ingyen – megkapott"

Te ezek szerint kaptál egy facsimilét az opel és a gm közt fennálló ip transfer megállapodásról. Továbbá arról is kaptál, hogy a magna deal megkötése esetén ez hogyan módosulna.

"Az üzleti életben az ilyesmi – főleg ezen a szinten és ekkora üzletnél – ritkán fordul elő."

A nagy büdös fenét fordul elő ritkán.

"Hogy megértsük az ígéret súlyát, tudnunk kell, hogy a General Motors maga Amerika. A nép szemében a betonbiztos és erős országot jelképezi már évtizedek óta"

Igen.
Én meg láttam több felmérést, ami szerint az amerikaiak TÖBBSÉGE ott hagyná megdögleni az egészet ahol van.
A Mission: Readiness nemrég jelentette meg Ready, Willing and Unable to Serve c. jelentését - pdf-ben hozzáférhető itt -, amelyet elsősorban azok figyelmébe ajánlok, akik az Irakban és Afganisztánban tevékenykedő amerikai bombavadászokról szóló hírt érdekesnek találták.…..
Balkan A lakó legyen otthon! 2009.11.16 21:00:00
 Kiírták a lépcsőházban egy falra celluxozott papírra, hogy kedden jönnek leolvasni a gázórát, és mivel egy évben egyszer van ilyen (sárga kiemelővel), és ekkor digitális fényképet készítenek az óráról, ezért saját érdekében mindenki biztosítsa a lakásba való…..
Amanitin2 (törölt) 2009.11.17 07:31:37
@El Argentino:
" Uhh, micsoda problémák. "

Kicsit hosszabbítsuk meg a vonalakat, mitszólsz? Az ÖSSZES állami intézmény KIZÁRÓLAG munkaidőben hajlandó foglalkozni veled, az ismert hatékonysággal.
Próbálj meg elintézni valamit, ami frekventáltabb párbeszédet kíván ezekkel. Pl elvesztetted a pénztárcát, benne az iratokkal. Egy hét szabadság minimum, mire mindent pótolsz.
Szűklátókörű ostoba barmok. Kinderszörprájz: az államnak az az érdeke, hogy dolgozzon a paraszt.
A földi példányokkal való tesztelés mellett a Marson tavasszal elakadt rovert is megmozdították, 145 marsi napnyi tétlenség után. Nem kell nagy dolgokra gondolni, csak a kerekek állásán igazítottak, de a Spirit talán már elkezdheti a lassú kimászást a homokcsapdából. Üröm az…..
Amanitin2 (törölt) 2009.11.11 07:51:25
@klacus:

"Úgy hallottam, hogy az orbitális pályára állítás költségét aranyban mérik szó szerint. 10 tonna hasznos tömeg kb 10 tonna arany ára..."

az aranyárnál még a LEO is jóval többe kerül, a marsi pálya szerintem több nagyságrenddel arréb van.
Az aranyárral való hasonlítgatásra egy érdekes példát láttam: az amerikai vadászgépek közül az F-4 phantom volt az utolsó, amelyik olcsóbb volt, mint a súlya aranyban.
Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy ez a fajta reklámtechnika törvényes-e. Az biztos, hogy a bankjegyeket megrongálni nem szabad, de azt nem tudom, hogy ha ráfirkálnak, illetve - mint ebben az esetben is - rápecsételnek valamit, az érvénytelenné teszi-e a bankjegyet. Valószínűleg…..
Tegnap az időjárás megakadályozta az Ares I-X rakéta indítását, talán ma sikerül. A körülmények jobbak, csak egy vörös jelzésünk van jelenleg, az elektrosztatikus feltöltődés-veszély. Tervezett start 14:00-14:15 között, magyar idő szerint. A visszaszámlálás T-4 percnél…..
Ma Szekeres Imre az Országgyűlés külügyi bizottságában bejelentette, hogy két magyar Mi-17-es és harminc fős személyzetük Afganisztánba települ 2011-ben. A deklaráció hosszas bizonytalanság végére tesz pontot, még akkor is, ha szerintem erre a misszióra korai lenne mérget…..
Belsőség Tolvaj magyarok 2009.10.28 07:25:58
  Majd kiesett a szemem, mégis alig láttam az útjelző táblákat. Ma már azt is tudom, miért. Mert lopunk. Mindenhol, mindent ellopunk, amit csak bírunk. Vélemények az azonos című írásunkról...
Belsőség Az ovisok nem hülyék 2009.10.27 09:31:00
Két doboz, egymás közt Abban a sajnálatos esetben, ha mégis döntéskényszerbe kerülnék, a Citroënt választanám, egyszerűen azért, mert ez jobban megfelel a feladatának, olyan primitív eszközökkel, mint a használható csomagtér és a létező rugózás. Véleményük mai…..
Volt az a régi – cseh és szlovák barátaim szerint teljesen téves – legenda arról, hogy a Terminátor második részét Elektromodulator dva-nak fordították, a méltán híres „Hasta la vista, baby”-t pedig „Ahoj, ahoj poplacsek”-nek. Valószínűleg nem…..
Amanitin2 (törölt) 2009.10.26 18:16:59
a szinkronizálás a 'nacionalizmus' szülötte?
Mi ez az összemosó általánosítás?
A szinkron a fasiszta Orbán Viktor ötlete. Valamint Áder Jánosé is.

@Jejjo:

"Aki a felirat mellett kardoskodik, az egész biztos, hogy meg tudja oldani, hogy feliratosan nézzen amit akar, mert különben honnan tudná, hogy az a jobb? Így meg mi a frászért szenvedtek azon, hogy mások szinkronnal néznek filmet, mi közötök hozzá?"

Esősorban az, hogy a köztévének a szinkront az én adómból fizetik.
Kigördült a szerelőcsarnokból az Ares I-X tesztrakéta, évtizedek óta először új lakó foglalja el a 39B indítóállást Cape Canaveralon. Kérdés, hogy látunk-e még ezekből az óriási ceruzákból többet is itt a következő évtizedben. A start október 27-re van ütemezve, a…..
A Magyar Bormarketing Kht. elindította eddigi legnagyobb költségvetésű kampányát, elkészült a honlap, híres emberek győzködnek rajta, hogy igyak bort, mert az jó. Az utcákon óriásplakátok buzdítanak ugyanerre, ha jól dekódolom az üzenetet. A plakátokon mindenesetre színes…..
Az orosz illetve szovjet haditengerészetről általában kevés szó szokott esni Oroszország illetve a Szovjetunió tárgyalásakor. A mainstream filmipar is csak egyszer karolta fel e haderőnemet, a Vadászat a Vörös Októberre című filmben. Oroszországban viszont - joggal - jóval nagyobb…..
Nekem eddig az osztrákokról az volt a benyomásom, hogy türelmetlen, idegengyűlölő népség, akik Bécsben, ha magyar rendszámot látnak, és a hozzá tartozó autó nem indul el a zöldre két tizedmásodpercen belül, azonnal egy kurvaanyád hosszúságú dudát nyomnak, és még mutogatnak…..
Amanitin2 (törölt) 2009.10.17 10:59:04
@GSX-R:
te hol élsz, mondd csak.
Az m1-m5 útvonalon közlekedő nyugat-európai rendszámos autók 99%-a román/bolgár/török vendégmunkás. Ennek megfelelő a színvonal.
Eddig a legjobb amit láttam egy szakadt nyújtott kabinos tréler, tele emberrel, rajta autó, mögötte autó utánfutón, és megelőzött, miközben 130-al mentem.
A németek helyben lelőnék és elásnák az ilyet, nálunk a matricát is basznak megvenni. Kompetens, tökös magyar rendőrség, köszönjük néked.

Apropó németek. Az a sztori megvan, hogy egy fickó nyomult a pályán, villogta le az autókat, és sajnos az egyik civil rendőrautó volt? Utánament, a következő hetet lefilmezte, aztán kiszedte, a fickó 6500 euró büntetést, és valahány év eltiltást kapott. És a legjobb: azért ennyit, mert a fickó építési vállalkozó, és az egyik helyszínen eltört valami gázcső, és oda rohant. A bíróság ennek utánajárt, és méltányolta. Úgyhogy csak 6500.
Elképzelem nálunk megbüntetnék a villogókat pár ezer euróra. Asszem megoldódna az államháztartási deficit igen gyorsan.
Imre, a józsefvárosi virágültető lakcím nélküli  példája ragadósnak tűnik. Ő ugyanis nem a nyomora hangsúlyozásával vár segítséget, hanem azzal, hogy megmutatja: többre képes, mint siránkozni lehetetlen helyzete fölött.   Tegnap a 13. kerületben láttam egy…..
Belsőség Anya, hajó! 2009.10.06 06:47:00
Bármennyire is feszítette a szakmát az új Punto, nem kell hozzá nagy látnoki képesség, hogy észrevegyük, a bemutató helyszíne is közrejátszott, hogy ilyen szép számban jelentünk meg. Az olasz haditengerészetnek (Marina Militare) 2008-ban átadott Cavour az olaszok büszkesége.…..
Míg a LégierőBlogger Lengyelországban járt LÉGIERŐT nézni, idehaza felpörgött az élet Kecskeméten, s a kedves spotter- és szakíró-ismerőseim beszámolói szerint a bázis aktivitása elérte egy komoly katonai repülőtér elvárható szintjét a Lion Effort 2009 PfP…..
KatPol Blog Lendületben az ország 2009.10.03 08:58:00
Október 1-jén 60. jubileumát ünneplelte a Kínai Népköztársaság. Mondanunk sem kell, hogy a világ legnépesebb országa fordulatokban gazdag, jelentős utat tett meg ebben az időszakban. Pekingben immáron a hadsereg lényegéről is másként gondolkodnak, mint az elmúlt hatvan évben.…..
 Az MTA elnöke szerint a Hallgatói Önkormányzatok vezetői lusták, és rossz tanulók. Ennek hatására a Debreceni Egyetem hallgatói önkormányzatának vezetői már el is küldték tanulmányi eredményeiket igazoló papírokat Pálinkás Józsefnek. Az Aktív Szemeszter legújabb…..