Regisztráció Blogot indítok
Adatok
873ujr3rk

0 bejegyzést írt és 1237 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ment-e a világ elébb az elmúlt harminc esztendőben? Vörösmarty Mihály e kérdést még a könyvekre fogalmazta meg, érdemes volt-e annyi könyvet megírni, kinyomtatni. Mi most azon merengünk, hogy előrébb járunk-e a korrupciós technológiák területén? Vajon hatékonyabb…..
Civil a TASZ, civil a Krétakör, civil a NANE, civil az Amnesty, civil a Transparency és civil a Helsinki. Civil a Labrisz, civil a Greenpeace, civil a Patent, civil Háttér a Melegekért. Civil a Liberális Fiatalok Egyesülete, civil a melegfelvonulás, civil a Norvég Alap, civil a Soros.…..
Bajban van a „balliberális” „értelmiség”. Idézőjelbe tettem mindkét szót, hiszen jól tudjuk, hogy mindkét kifejezés értelméről, jelentéséről, értelmezéséről esszéket lehetne írni. Miközben tudjuk, hogy kikről van szó. Ezek a körök bajban vannak − egyébként…..
Schiffer András összefoglalta a politikai világképét egy interjúban, amelyből most azzal foglalkoznék, ami túlmutat a konkurens politikai pártok minősítésén. Az LMP a modernizáló újbalololdal első képviselője nálunk, ezért különösen érdekes, hogy vajon mit remélhetünk…..
873ujr3rk 2014.07.14 19:13:01
@Deepblue Noir: furcsa, azt gondolná az ember, hogy az ő színtjén ennyire fullba nyomni a csúsztatást nem illendő.
Vendégszerzőnk, Forgács István írása.Ha nem lennék magam is cigány és nem látnám minden nap a munkámból adódóan, mekkora a baj cigányügyben az országban, akár még izgalmasnak is tartanám azt a folyamatot, amellyel az elmúlt napokban nagyon gyorsan megtelik a közélet. Főleg…..
873ujr3rk 2014.07.11 11:10:34
@Tiszteltetem Brüsszelet: ja, akkor mind1. ha a spanyolok meg az olaszok is. akkor hagyni kell a picsába. én régota mondom, hogy nem kéne erőltetni a nyugati értékrendet, hanem el kéne fogadni, hogy ez itt a balkán. sokkal boldogabbak lehetnénk, fellélegezhetne végre a magyar, nem nyomasztaná, hogy azért illene rendet tartani, hanem beleszarhatna az egészbe és élhetne mint a cigányok. ahogy nézem a többség eléggé irigyli is őket, mer lophatnak, baltázhatnak meg baszhatnak következmények nélkül.
Egy tanult barátom, ha meglátta Draskovics Tibort, élete fontos történeteként mindig elmesélte egy professzora alábbi intelmét: "Kollégák, maguk közül egyszer néhányan vezetők lesznek az államigazgatásban, és dönteniük kell két jelölt közül. Az egyik középszerű, de…..
Ha “biciklistaként” reagálnék Stump András cikkére, bizonyára a fenti címet adnám neki. Csakhogy ennek nincsen sok köze a modern közlekedéspolitikához, amivel foglalkozom, és hozzám sem - már sokszor leírtam: nem vagyok “biciklista”.  Tehát az alábbi cikk új…..
873ujr3rk 2014.06.17 15:51:12
@George the Rock: van a hozzád hasonló halom az élet minden területén. elmondom mi van: elérte azt a mértéket a kerékpárosforgalom amit már nem lehet földbe döngölni azzal, hogy kevesek divathóbortja.
végtelenül sokan közlekednek így és valóban sok köztük a teljesen idióta. például nem közlekednek más járművel, nem ismerik a szabályokat, és még kerékpáros szemmel is visszatasztó dolgokat művelnek.

de: nem ütheted el őket, nem büntetheted őket, nem szorthatod le őket, még csak nem is üvöltözhetsz velük. így mondja a törvény. és ha elvárod bárkitől hogy betartsa a nyavajás törvényt, akkor be kell látnod, neked is be kell tartanod.

hogy mi a megoldás a faszkalapul közlekedő kerékpárosokra ? nem tudom. de mint a legtöbb esetben, az erőszak itt sem tűnik megoldásnak.
sok helyen elég lenne a forgalmas utak mellett kitáblázni a biciklisek számára biztonságos megoldásokat.sok helyen esetleg még a rendőr is beleférne.
873ujr3rk 2014.06.17 16:08:43
@nemunalamasafelhasznalotiltas: kedvesem, nem említettem kátyút.
873ujr3rk 2014.06.17 16:09:29
@sid979: "Mert attól, hogy felbicajoztatok a tanyáról kb. 10 éve, (de azért már az autósok vannak útban) itt nem lesz egyből oviudvar, ahol majd arra mentek amerre láttok, akármennyire is ezt hiszitek.
"

pedig de. majd csak figyelj.
A PLT cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában, amire elsősorban magukat megszólítottnak érző…..
873ujr3rk 2014.06.14 12:59:35
www.youtube.com/watch?v=H72yZgrWbxU

"Való Világ, Megasztár, X-Faktor
szidjuk mindet, de nincs, aki elkapcsol
és hiába védjük másoktól a földet
ha lengyel húsért sorban állni ragyogó ötlet
mi tévézünk öt órát, de a jenkik a hülyék
hősök vagyunk, csak sose állunk ki az ügyért
aki akar itt bármit, az úgyis dobbant
és marad egymillió kamurokkant
az országban, ahol mindenről más tehet
a bankok, a zsidók, az IMF, a melegek
balhé van, de sosincs felelős
mindenki megússza, van jog, csak nem erős"
Az Orbán-kormány gyorsan helyretette mindazokat, akik valamiféle konszolidációt megnyugvást vártak a permanens szabadságharc utáni második ciklustól. Pedig ismerhették a programot: csakafidesz. A programjához, ahogy az elmúltnégyévben, úgy a következőben is szigorúan ragaszkodik…..
Jobbegyenes Igény, az volna rá 2014.06.05 20:01:56
Szerdán törölték a Tolvajkergetők közel 200 ezer rajongóval rendelkező Facebook oldalát. Az indoklás a szokásos volt, rasszista és sértő tartalmak miatt kellett eltűnniük. Az internetezők egy része ünnepel, a másik része sopánkodik, a tolvajok átmenetileg fellélegezhetnek,…..
A PLT cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában, amire elsősorban magukat megszólítottnak érző…..
873ujr3rk 2014.05.27 21:10:18
@Narancskommunista: így igaz. kb. de szerintem a 30 év az jelen világunkban már maga a végtelen.
szóval kedves poszttoló ha jót akarsz, huss itt sem vagy.
Tagadhatatlan, hogy a tegnapi választás legnagyobb győztese a baloldalon az a Gyurcsány Ferenc, akit már mindenki szeretett volna politikai értelemben egy szépen kidolgozott márvány sírboltban látni. Legalábbis ezt hittük eddig. Tegnap az EP-választáson azonban Gyurcsány és pártja,…..
Hogy az ukrajnai hatalomváltás előkészítésében és lebonyolításában az amerikai titkosszolgálatoknak mekkora szerepe volt, azt egyelőre csak találgatni lehet, de azt csak a liberális demokrácia iránt végletesen elfogultak nem látják, hogy az Egyesült Államok egy új…..
873ujr3rk 2014.05.23 07:59:55
Mafla szerző, ájvékolhatsz, hogy a zamerikaiak meg a zeurópaiak már vesztettek is, hisz, mint a minap kiderült a palagáztörténet lufi.
Mivel balkáni nyelveket nem beszélő tipikusan magyar fordításokból tájékozódó jobber vagy, lövésed nincs a világ dolgairól, úgy értekezel róluk hogy az alapokkal sem vagy tisztában.

www.latimes.com/business/la-fi-oil-20140521-story.html
www.reuters.com/article/2014/05/21/eia-monterey-shale-idUSL1N0O713N20140521

Illetve, kérlek ne feledd, leginkább azért lettünk NATO tagok, mert kb mindenki fosott az oroszoktól. Tudod, elég sokan nőttünk úgy fel, hogy egy olyan idegen hadsereg állomásozott a hazánkban, amely először felrobbantotta, felégette, megerőszakolta, elhurcolta, aztán visszajött ideiglenesre.
Most pedig a hozzád hasonló faszfejek, akik a nemzetközi piacon nem élnek meg, azt akarják kimagyarázni, hogy mennyire jó lenne ha végre visszahívnánk őket, mer a zeu kizsákmányol. ostoba.
873ujr3rk 2014.05.23 08:01:24
@Conchobar: már miért is ne ? nem elemi érdekünk, hogy a szövetség amelynek tagjai vagyunk növekedjen, erősödjön, terjeszkedjen ?
inkább az-e az érdekünk, hogy összeessen, gyengüljön, fogyatkozzon ?
Varánusz Az örök schifferizmus 2014.03.22 11:49:26
Egyszervolt szimpatizált pártomban minden és mindig változik, egyvalamit leszámítva: a schifferizmus marad örök. Januárban csináltam egy tablóképet az LMP 2010-es induló parlamenti válogatottjáról, ami mára annyit változott, hogy a listaállítás és a reális esélyek után Mile…..
873ujr3rk 2014.03.22 16:27:40
A KARD Meglesz a szociknak a 15%? 2014.03.08 12:08:40
A választási törvény alapján a pártszövetségeknek a bejutási küszöb 15%, legalábbis három vagy több párt együttes indulása esetén. Az elmúlt héten publikált közvéleménykutatási mérések 20% környékére jelezték a baloldali összefogást, ami gyakorlatilag még kevesebb,…..
873ujr3rk 2014.03.09 10:38:13
@♔bаtyu♔: te e fogyatékosok halmazát erősíted, szavazz hát a jobbik, fidesz, mszp triumvirátus valamelyikére
Szerdán elkezdődött a budapesti bérbringa-hálózat állomásainak építése. A dokkolótelepítés több helyen indult egyszerre. A VI. kerületben, az Andrássy út és a Körönd környékén, valamint a Nagykörúton is szerelnek. A munkákat nehezíti, hogy - bár előre kiplakátolták -…..
873ujr3rk 2014.03.05 15:55:22
@dumdidum42: el-e olvastad-e ?
mer kettő lehet:
A: funkcionális analfabéta vagy
B: tökéletes tájékozatlanság mellett bármibe belepofázó vagy
A marketinges egyértelmúen divatszakma. Lassan már az általános iskolában marketingesnek készülnek a gyerekek, mert azt látják a filmekben - mert ez a sztereotípia - ,hogy a sikeres, kreatív ember, az legalább is marketinges. A képet azonban árnyalni kell, mert aki tényleg az…..
873ujr3rk 2014.03.04 15:25:02
@Mária: A kivétel, kedves Mária nem erősíti a szabályt. próbára teszi azt.
Az elmúlt négy év, az évértékelő beszédek, a parlamenti felszólalások megannyi témát, szakpolitikai kérdéseket felvetettek és a kormány illetve ellenzék kompetenciáját kétségbe vonó retorikától harsogtak. Természetesen a kampány során ugyanezeket ömlesztve viszont…..
Lámaszeme Gyorséttermi dumák 2014.02.23 10:00:00
-Csá, egy megdonálc menü lesz. … -Hallod? A mekcsikken az milyen húsból van? -Csirke. -Azt tudom b*zmeg, de sertés? … -A halas b**zásban van szálka? -Nincs. -Ha találok benne akkor beperelhetem a céget? -Igen. -Uh, király akkó aggyá hármat menübe! … -Itt fogyasztásra kell…..
873ujr3rk 2014.02.24 09:24:42
@Cukor88: lusta vagyok rákeresni, de tedd meg. ez bazmeg nem hogy a tékasztoriknál, de ádámnál és évánál is öregebb...
Szerintem a volt NAV-os Horváth András harca az áfacsalás ellen hiábavaló. Habár a legtöbb ember szimpatizál vele és munkájával, de valójában a magyar vásárlóknak igen nagy szükségük van az áfacsalt termékekre -mert "olcsó". Pedig nem, de erről majd később. Nem titkolom,…..
Most randa idő van, meg egyébként is még csak a februárt tapossuk, tehát a kerti aktivitás időszaka még pár héttel odébb van, azt azonban semmi nem akadályozza, hogy terveket szőjünk, ötleteket gyűjtsünk a tavaszi szezonindulóhoz. Aki előrelátó, már belefogott a…..