Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_akos

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ilyesmi Hol járunk? 200 2012.03.29 11:10:00
na és ez melyik város? egy kicsit nehezebb, 200 pontot ér.(egy kis segítség: a kávézó egy híres írónőnkről kapta a nevét... és a főtéren vagyunk.) ..
_akos 2012.04.09 22:06:58
ilyesmi Hol járunk? 500 2012.04.05 11:59:45
És az ötödik magyar város, melyet meg lehet tippelni... Sok pont, nem segítek. ..
_akos 2012.04.09 22:06:03
ilyesmi Hol járunk? 400 2012.04.05 11:57:51
 Hol járunk? 400 pont. Sétálóutca, belváros, sok víz... Na? ..
_akos 2012.04.09 22:05:06
ilyesmi Hol járunk? 100 2012.03.29 11:07:00
melyik magyar városban készültek a képek? kommentben várom a megfejtéseket!(a Szóval?! stáb ne segítsen!) ..
_akos 2012.04.09 22:04:02
Futóblog Félmaratoni eredmények 2011.09.04 15:36:00
Néhány Futóblog eredmény: Csétomi 1:26:14 DaMartian 1:27:23 (és ez PB — vagy Ecs, kinek hogy tetszik)  Jani 1:30:00 Bitliszbá 1:34:51 Szasza 1:35:13 Winklair 2:01:43 mgergoo 2:05:24 Juanék csapata a Next Wave Running Lab Trióban 2:07:22…..
Új funkció jelent meg a Gmail felületén. Ha emailt írunk vagy olvasunk, a jobb hasábban megjelenik az emailezésben részt vevő kontaktunk widgetje, amiből megtudhatjuk, hogy utoljára milyen témákban leveleztünk az illetővel, online van-e.Így, leírva talán nem tűnik olyan hasznos…..
A wikipédián sétálva láttam, hogy külön szócikk van a filozófia egyelőre megoldatlan problémáiról. Néhány példa közülük: A Molyneux-probléma: ha valakinek, aki vakon születik, és megtanul érintéssel különbséget tenni egy gömb és egy kocka között, visszaadják a…..
_akos 2010.08.07 17:37:31
@Siendor_:
Azt írod, hogy lopni mindenkinek tilos. De ha nem a lopással nézzük majdnem ugyan ezt a sztorit, hanem például az öléssel. Elvileg az is mindenkinek tilos. De ha valaki véletlenül pont hentes és naponta megöl x darab állatot, az természetes, neki szabad, elfogadjuk.
_akos 2010.08.08 07:57:53
@blogíró: amikor a gyerekek játszanak egy békával, vagy egyéb állattal, akkor rá szoktak szólni hogy nem szabad az állatokat bántani. Állatvédők már láncolják is ki magukat ilyen esetekben. Majd ha bejön egy szúnyog a szobába, akkor azt teljesen elfogadott megölni.
Kb ilyesmire gondoltam. Arra, hogy a lopás megítélése is változik annak tükrében, hogy ki, hogyan, miért követi el, ugyan úgy, mint ahogy az se mindegy, hogy egy aranyos báránykát vagy egy szúnyogot ölünk éppen meg.
iPhone 4. Bár egyesek szerint hülyeség volt, amikor azt írtam, hogy az Apple-nek nincs más választása, mint ingyen tokot adni a júzereknek, vagy javítani az antennakereten, de a pénteki Apple-sajtótájékoztató szerint mégis ez fog történni. Sőt. Az Apple az egyik legkörmönfontabb…..
Az előző bejegyzésben linkelt előadásból még eszembe jutott egy érdekesség. Az előadó a vége felé megemlítette, hogy ha az embereket megkérdezik a saját értelmi képességükről, akkor a tapasztalatok szerint 95% úgy válaszol, hogy szerinte az ő intelligenciája átlagon…..
Egy gazdag üzletember egy kis halászfaluban nyaral. A tenger partján üldögélve látja, hogy egy helybéli halász kis csónakján reggel kievez a nyílt vízre, délben visszatér néhány hallal a hálójában, megebédel, és azután csak üldögél a parton napnyugtáig. A gazdag…..
Kovács Kati rengeteget készült a Qualitons-zal közös, A38-as fellépésére, és mint az a videóbol látszik, megérte. A közönség egy emberként lúdbőrözött, a 65 éves énekesnő formabontó előadása minket és őt is kizökkentette a szintis haknik világából. ..
Bár rengeteg nagyon jó, alapvető kérdéseket boncolgató írása van Jakob Nielsennek, néha azt érzem, hogy nem tud mit írni usability témában, és ezért dobál be egy-két hülye ötletet a hírlevelébe. Hogy legyen mit rágcsálni. Ja, most én is ezt fogom tenni pár…..
Nem nagyon szeretek panaszkodni. Főleg postban nem. Főleg olyan témában nem, ami csak nekem fáj. Ám mégiscsak arra érdemesnek gondolom, hogy legyen itt erről egy post, mert egyszerűen nem értem, hogy hogyan lehetséges valamit ennyire szerencsétlenül menedzselni.Ugye történt, hogy…..
Asszem nem lövök nagyon mellé, ha azt mondom: megvan az első miniapp sikertörténet. Az "Egymás szemében"-ről van szó, mely minden képzeletet felülmúló népszerűséget ért el az iWiW-en, néhány hét alatt.Sikerült megtudnunk pár statisztikai adatot a…..
Régóta adós vagyok ezzel a posttal. És bár már mindenki elmondott mindent az MSI Windről, gondoltam leírok pár hosszabb távú tapasztalatot is. Hátha segít azoknak, akik netbook-vásárlásban gondolkodnak. Nos, az én választásom az újabb U-100-as modell lett. Van benne 2 giga…..
Azon tűnődtem, amikor a Szonda Ipsos válsággal kapcsolatos kutatását olvasgattam, hogy miközben a válaszadók úgy vélik, hogy vissza kell fogni a mindennapi kiadásaikat majd a jövőben aközben a "közlekedés, autófenntartás, benzinköltség" kiadásának mérséklésére…..
Csenki Attila, a Showder Klub egyik humoristája úgy megszopatta a Best nevű bulvármagazint, hogy még mindig sírunk a röhögéstől a történetet olvasva. Célja csak annyi volt, hogy kiderüljön: mennyire néz utána az újságíró a cikk alanyának, tud-e egyáltalán arról, hogy kiről…..
_akos 2009.01.08 11:58:28
@David Shanee: DE vicces!!! Ha újságíró lennék és valakivel riportot készítenék abból felkészülnék, már csak azért is, hogy tudjak mit kérdezni. És ebben a korban amikor van iwiw, meg még ezer más információ forrás, akkor azokat nem kihasználni badarság. Másik oldalról a cikkíró pénz kapott ezért a munkáért...
Sztem nem szemétség, hanem vicces és elszomorító is egyben.
_akos 2009.01.08 13:09:56
@David Shanee: Mindent visszavonok. Az újságíró jól végezte dolgát (amit az interjú alany mond, azt beírja az újságba, meg aláírat vele egy papírt). És igazából azt is megértem, h benyalta az ikertesós sztorit, hiszen az iwiw-en is van egy ilyen képe: images.iwiw.net/0104/user/00/81/67/61/0/user_8167610_1145534698673_box
Én persze nem vagyok újságíró és nem is tudom, hogy mi a pontos feladata. Elképzelhető, hogy csak ennyit kell tennie, amit diktálnak azt leírja és kész a cikk.
Webisztán Itt a Gmail video chat 2008.11.12 10:25:00
Úgy tűnik, mostanra értek be a Google Gmail-fejlesztései. Egyrészt egyre jobb labsos kiegészítések jelentek meg, másrészt az amerikaiaknak ott van az sms-küldés funkció is. Harmadrészt tegnap bemutatták a Gmail videochat funkcióját. Ahhoz, hogy ismerőseinkkel videofonálhassunk,…..
Bár a Google hivatalosan még nem jelentette be, minden jel szerint újabb minialkalmazással bővült a Gmail Labs: mostantól az amerikai felhasználók akár sms-t is küldhetnek ismerőseiknek a Gmail Chat felületén. A funkció egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el. Állítólag…..
A Gmail Labs újabb két kísérleti minialkalmazással bővült. A sok értelmetlen widget helyett most itt van két hasznos megoldás: a Google Calendart és a Goolge Docs-ot jeleníthetjük meg a Gmail oldalhasábjában.A Google Calendar gmailesítése azért is jó húzás, mert így valódi…..
A nyaralás utáni első olyan hír, mely valóban érdekesnek tűnik, a Google Media Server megjelenése. A Windowsra fejlesztett modul csak a Google Desktoppal együtt használható. Úgyhogy akik utóbbi szoftvert teljesítménytakarékossági okokból már régen uninstallálták gépükről,…..
A Google-alkalmazottak idejük 20 százalékát úgynevezett homokozó-projektekkel tölthetik. Vagyis kedvükre szórakozhatnak, próbálgathatják szárnyaikat akár olyan területeken is, melyek nem tartoznak szorosan munkakörükhöz. Nem kevesen ügyködnek persze a Gmaillel is ebben a 20…..
Ti milyen énblogokat olvastok rendszeresen? Van kedvencetek? Vagy olyan, amit nagyra tartotok? Fontosnak gondoltok? Írjátok meg nekünk kommentben vagy emailben. A legjobb énblogok bekerülnek az Indastartba. Ami számukra elsősorban nagyobb publicitást fog jelenteni. Úgyhogy érdemes tolni…..
_akos 2008.05.28 16:21:25
A Google újrafotózta Manhattan utcáit, egyrészt azért, hogy élesebb és frissebb képeket tudjon pakolni a Google Maps "Street View" funkciójába. Másodsorban pedig azért, hogy tesztelje új archomályosító technológiáját. Úgy tűnik, a Google nem akarja további perek…..
Nem, semmi jóról nem tudok igazából beszámolni. Mégcsak halvány utalást sem hallottam az elmúlt hónapokban arra, hogy esetleg egyszer majd valamikor a magyar nyelv is bekerülne a Google Translate-be. Pedig ez talán a Google egyik legjobb és legprofibban megoldott webes szolgáltatása.…..