Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tomcat

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt már hasonló témájú - ráadásul hepiendes - poszt a Homáron, amiből kiderült, hogy mivel a UPC nem un. egyetemes szolgáltató, mint a gáz- vagy a villanyszolgáltatók, nem köteles beruházni és hálózatot építeni sehol. Ugyanebből a posztból azt is tudjuk, hogy ilyekor általában felajánlják a…..
tomcat 2016.01.08 12:59:21
@busman76: Nem mindig érdemes a mindent egyben (tévé, net, telefon) megoldást választani, mert ha pl. a kábellel gond van, akkor egyszerre megy le az összes. Nézd meg a tányéros TV-t, a UPC-nek van HD szolgáltatása is. Nálunk egy DSB-S2 vételre alkalmas tévé van a nappaliban plusz két beltéri, kint egy sima offszet tányér 4-es fejjel, tehát még van plusz egy tartalék is (igaz, nincs annyi szobánk). Tizedik éve tányérozunk, évente párszor szokott néhány percig gond lenni a vétellel, ha nagy vihar van augusztusban vagy amikor pont telibe süti a Nap. HBO Pak, MaxPak, HBO GO ugyanúgy elérhető, mint a kanócossal. HD-t amúgy sem kapnál analógon, STB kell hozzá minden készülékhez (vagy DVB-C modul).
Netet most a telekomtól vesszük kábelen, de ha minden igaz, hamarosan lesz a környéken DIGI is, 5x nagyobb sávszélesség két ezressel olcsóbban. Meglátjuk.
Szóval szvsz akkor jársz jól, ha diverzifikálod a távközlési portfóliódat. :)
Tette fel Gergely a címbeli kérdést. Rövid válasz: igen, a hossszú válasz pedig a miértekkel és általános tanácsokkal együtt a poszt alján.  Sziasztok! Bocs, tömör leszek, biztos sok levelet kell átnyálaznotok. Több bejegyzés kapcsán is előjött, hogy netes…..
tomcat 2015.12.04 21:34:00
@atpijkamo: Jól látod. Nem mai a szabályozás, a vállalkozásokat korábban sem illették meg a fogyasztóvédelmi jogok. A vállalkozás és a fogyasztó között van egy elég jelentős különbség: a vállalkozás-vállalkozás viszony más, mint a vállalkozás-fogyasztó viszony. Itt nem az ÁFA meg könyvelési dolgokról van szó, hanem arról, hogy a vállalkozások (jogi személyek) a törvény előtt egyenlő felek, a magánszemélyek a jogi személyekkel szemben pedig védelmet élveznek, mert jelentős jogérvényesítési aszimmetria állhat fenn egy vállalkozás és egy fogyasztó között.
A távoli felek között létrejött ügyletek ezt az aszimmetriát tovább torzíthatják, ezért fontos a fogyasztók védelme.
Ugyanakkor ha kereskedő lennék, simán szívlapáttal csapkodnám azt a sok gyökeret, akik sportot csinálnak abból, hogy pendrive-ot, memóriakártyát, grillsütőt vásárolnak online, majd 13 nap használat után az elállási jogra hivatkozva visszaviszik.
Kétélű dolog ez és feltételezi mindkét szereplő részéről a jóhiszeműséget.
Az elmúlt 2 hétben ez a harmadik kéményseprős levél, szóval láthatóan továbbra is többeknek probléma az éves kéményellenőrzés megoldása. A Violetta által felvetett kérdések nagy részére a FŐKÉSZTÜSZ honlapján megtalálható a válasz, szórakoztatóbb formában pedig…..
tomcat 2015.11.19 00:02:04
@Aureliano Buendía: a FŐKÉTÜSZ felettes szerve a Kataszrtófavédelem. Ha másodszor nem jutnak be a gázkészülékhez, megy a bírság. És ez nem vicc. Többszázezres is lehet a bírság.
Semmilyen értelmes emberi kommunikációra nem hajlamosak. Párban járnak, hogy igazolják egymást, egy nyomorult 2000 Ft-os felülvizsgálatnál nem képesek egyeztetett időpontban a telefon használatára. Nem kötelességük.
Nekünk két nap szabadság, sok telefonálás árán sikerült elérni, hogy belekukkantsanak a kéménybe.
Bizonyára igen kevesen vannak azok, akik ne ismernék ezt a mára már legendává vált autócsodát a Vissza a jövőbe című filmekből. Akinek megadatott, hogy ilyen kocsija legyen, az bizonyára vigyáz rá, ápolja és törődik vele, mintha csak a saját gyermeket lenne - gondolnánk. A…..
Hozzávalók:  2 csirkeláb  2 csirkeszárny 2 csirkenyak  2 csirkemáj  1 nagy egész csirkefarhát  1 csirkeszív  2 csirkezúza  6-7 szál sárgarépa 3 burgonya  2 vöröshagyma  2 szál fehérrépa  1 közepes zellergumó  1 közepes zellergumó szára és levele 2…..
tomcat 2015.10.04 17:07:19
@motoroskonyhaja: Ne menjünk már le full gasztrosznobba. Aki csirkelábat rak a levesbe, arról talán feltételezzük, hogy nem látványkonyhát visz. A csajok sikítófrászt tudnak kapni ettől az alkatrésztől. Na persze nem mindenhol.
Elképzelhető egy olyan jobb-szebb világ, ahol a sarki közértben is tanyasi tyúkok teremnek, de a realitások talaján maradva létezhet csirkeleves is.
El lehet készíteni közértes dolgokból is, szándék kérdése.
Belsőség Heti merítés 2015.02.22 08:49:13
A megbízhatóság mintapéldánya Átültem az Accordba és megmozgattam a váltót. OTT ELDŐLT MINDEN, de nem szóltam senkinek. Munkatársam is beült és hasonlóan kezdte. Rám nézett... tudtam mi játszódik le benne, hiszen 1 perccel előtte én is átéltem. Jó volt, szép volt,…..
tomcat 2015.02.22 15:39:52
@novothauto: totalcar X5 2014 teszt:
"A kocsit éppen origós kollégánk vezette, próbálgatta a követős tempomatot, csodálkozott, milyen nagy helyet hagy az automatika az előttünk haladó autó lökhárítója és a két túldimenzionált X5-vese közt, mikor valaki úgy érezte, simán befér elénk. Erre az X5 rávillantott. Egymásra néztünk, nem értettük, mi történt. Majd nemsokára más is beslisszolt elénk, annak is megperzselte a tarkóját a LED-es reflektor fénye.

Szóval ez nem viccel, tényleg fénykürttel figyelmezteti a túl közel merészkedőket. Aztán lassít, sőt: ha kell, fékez is. Bár még mindig bizonytalan vagyok, nem egy bug okozta-e a dolgot, mert feature-ként könnyen sokba lehet az ilyen villogtatás a német autópályákon, ahol a Drängeln/Nötigung (tolakodás/kényszerítés) bűncselekménynek minősül, és szigorúan büntetik. Igaz, nem lenne német a német, ha nem írnák körül kínos precizitással, minek mennyi ideig kell történnie, hogy tolakodást/kényszerítést valósítsunk meg: legalább három másodpercig kell követési távolságon belül „tolni” az előttünk haladót, hogy a tényállás meg legyen valósulva. Ezt nem árt, ha mindenki szem előtt tartja, amikor a németeknél elkezdi tolni az előtte haladót és ész nélkül villogtat rá."
Ez az egy rossz van a blogolásban, hogy szinte kétszer ugyanazt nem eheted, mert mindig valami újdonsággal kell előrukkolni. De most nem foglalkoztam ezzel, sőt azzal sem, hogy ez a poszt már egyszer volt kint. Hátha valaki más is kedvet kap egy kiadós vadas készítéséhez. Ha valakinek nem tetszik a…..
tomcat 2014.03.23 21:25:32
@fincsanindzsa: Hát, én mondjuk onnan indítanék, hogy nem szeletelem a marhát, hanem egyben körbepirítom (eretnekség) sertészsíron a koncot és aztán mehet tovább a buli lassú főzéssel több órán át. Szóval teljesen eltérő koncepció. :)
A többit leírtam fentebb. Csak pár lépést kell felcserélned ügyelve a karamellizálásra, egész más lesz az eredmény.
tomcat 2014.03.23 22:19:03
@Húsimádó: Visszaolvastam, én itt nem láttam trollkodást.
A hozzászólásod emlékeztet kicsit a szőke kóla-barna kóla vitára.
Tudtad, hogy a sárgarépa (karotta) jelenleg közismert színe egy holland termesztő tisztelgése volt a holland királyi család előtt és ugyanebből a biológiailag levezethető ágból létezik a fehértől egész a cékla színig mindenféle változat?
A petrezselyemgyökér viszont nem tartozik közéjük.
Értem én, hogy fehérrépa - a citromos fanta meg a szőke kóla.
Ezúttal pont te trollkodtál bele egy nem ezzel összefüggő társalgásba.
tomcat 2014.03.23 22:38:36
@Hivatásos beszólóművész: Pazar! Van korlátlan ISDN-ed? Lányok hívjatok! :))
Lassan gyűlik össze bennem a feszültség. Próbálok megértő lenni, nyilván a kukás élete sem fenékig tejfel. Hajnali kelés, birkózás a munkába induló, türelmetlenkedő autósokkal, lassú araszolás órákon keresztül. Nyilván az ő fizetésükből sem jut Kanári-szigeteki…..
tomcat 2014.02.21 16:38:32
@Androczi Balázs: A KRESZ 26. §. segít:
(1) Az egyes járművekkel - ha e rendelet másként nem rendelkezik - legfeljebb a következő sebességgel szabad közlekedni:
b) egyéb gépjárművel - kivéve teherszállításra kialakított motoros triciklit -, valamint gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel
...
lakott területen 50 km/óra

Azonban:
d) teherszállításra kialakított motoros triciklivel, elromlott járművet vontató gépjárművel, segédmotoros kerékpárral, lakott területen kerékpárral 40 km/óra

Segédmotoros kerékpárral jogkövető állampolgárként nem előzhetsz meg egy 40+ km/h-val haladó járművet, ugyanakkor egy 50 km/h-val haladó kukásautó teljesen jogosan, akár sávon belül is megelőzhet.

Más fórumokon is írtam már: az 50 ccm robogók a hatályos jogszabályok szerint nem alkalmasak a nagyvárosi közlekedésre, ön- és közveszélyesek.
A 70ccm felfúrt és a kistestű nagyccm rendszám nélküli robogók egyszerű csalás kategóriába esnek, balesetnél a f@sz rosszabbik oldala garantált.
A WinMagazin facebookos csoportjában merült fel a kérdés, hogy vannak-e vírusok WP8-ra, illetve van-e ajánlott antivírus a platformra. Érdekes és egyre gyakrabban felmerülő kérdés, ami nem csak a Windows Phone tulajdonosokat, de a biztonságtechnikával foglalkozó cégeket is…..
tomcat 2014.01.16 19:54:32
mek.oszk.hu/07300/07366/07366.pdf
Vírushatározó 1992-ből.
Memóriarezidens, polimorf vírusok DOS alatt is léteztek, 45-ik oldal: Whale.
#359 Az IMAX-ek technológiai jellemzői egészen elképesztőek: eleve az, hogy nem az átlagos moziknál megszokott 35 mm-es filmre forgatnak, hanem hetvenesre, lehetetlenné teszi az új tekercsek kézi beemelését, egy átlagos film így van vagy 200 kg. Mozis átbaszós vagányság a…..
tomcat 2014.01.05 21:17:10
@Kovacs Nocraft Jozsefne: ugyan jogos, de kezdettől hangsúlyoztam, hogy nem izzókról, hanem sávos spektrumú kisülési csövekről beszéltünk (lásd az első kommentem 1. pontját).
tomcat 2014.01.05 21:52:15
@Kovacs Nocraft Jozsefne: mivel a bloggazda is lezártnak tekinti a kérdést, szerintem ne folytassuk :)
De azért maradjon itt ennyi, hogy ha esetleg egymás után teszed a kommentjeimet és együtt értelmezed:
- kisülési cső
- nátrium lámpa (L_V: az utcai közvilágítás az mind kisnyomású)
- sávos spektrum (Na esetében a D-vonal)
- monokromatikus lámpa korrelált színhőmérséklet
- CRI érték
akkor talán kisül (sic!) belőle valami értelmes is. :)
Peace
tomcat 2014.01.05 22:51:14
@Lord_Valdez: Igen, bocs, valóban nagynyomású. De nem ez volt a lényeg, hanem a Na D-vonal környéki kvázi-monokromatikus jelleg.
Az összevetés eredeti tárgya ráadásul nem is a korrelált színhőmérséklet elemzése, hanem a napfelszín és az ívkisülés fizikai hőmérsékletének összevetése volt.
Szerintem érted miről van szó, nem fogok minden kommenthez külön kisesszét rittyenteni, a felsorolás minden egyes pontja önállóan több oldalt tenne ki.
A templom egere Koleszos fapadosok 2013.11.07 18:02:59
Tegnap este kaptam egy kedves levelet, a feladó Büdösbúvár, gratulált a bloghoz és elküldte egy pár bevált kolis receptjét. Mivel láttam, hogy igény van rá, közzéadom őket, biztos lesz, aki nagy hasznát veszi. Egyúttal szeretnélek bíztatni titeket, küldjétek el a bevált…..
Orbán Viktor után a brit Munkáspárt is felveszi a harcot a rezsidémonnal. Ed Miliband pártelnök ugyanis a Labour brightoni éves konferenciáján bejelentette: ha pártja megnyeri a 2015-ös választást Nagy-Britanniában, akkor akár húsz hónapra is befagyaszthatják a közműdíjakat.…..
tomcat 2013.09.25 23:40:56
@calabria007: Paks állami üzem, a hazai villamosenergia termelés 40-45%-át adja. Az MVM állami monopólium, Paks zsinóráramát és a zömében import szlovák és cseh áramot értékesíti a lakossági és állami (együtt ún. egyetemes szolgáltatás) valamint a vállalati szereplők felé. Ugyancsak az MVM értékesíti a nem állami villamosenergia termelők árait naponta 15 percre előre eladott mennyiségekben, szabott árakon.
Az MVM profitja 2010 és 2012 között évente duplázódott, a legutóbbi pénzügyi évben 100 milliárd forint extraprofitot termelt.
Az MVM hazai beszállítói (Csepelen GDF-Suez, a Dunamenti, E-On Szabolcs megyében, AES Borsodban) sorra leépíteni kényszerültek az erőművi kapacitásokat, mert ezen a területen a kormány nem úgy gondolja, hogy a hazai munkaerő és az itthon adófizető vállalat az jó. A kapcsolt erőművek kiesésével külön kazánokkal kell a veszteséghő felhasználása helyett biztosítani a távhőt.
Mindezt csak azért, hogy az MVM-be menjen az extraprofit, onnan átsimicskázzák óriásplakát hirdetésekkel osztalékba. És legyen pénz olyan bolondériákra, mint a gázüzletág államosítása.
Gratulálok.
Még mindig ér nevetni rajta, de azért ha megnézzük, mekkora erőfeszítéssel propagálja és nyomja a FIA a jövőre induló Formula E világbajnokságot, lassan illik észrevenni, hogy a károsanyag-kibocsátás mumusa lassan, de biztosan túrja ki Európából nem csak a szívómotoros…..
tomcat 2013.09.07 21:31:04
@novothauto: Vonatkoztassunk el egy percre attól, hogy miből élsz jelenleg. Nem F1 autókból, ugye? :)
Azért írtam, hogy élvezettel olvasom a cikkeidet, mert én magam is egy kétsugaras 20 MHz Hitachi szkóp mellett nőttem fel és szereztem szakmát - köszönhetően a technikumban a tanáraimnak.
Egész biztos lehetsz benne, hogy a mostani autók még legalább 30 évig megélhetést biztosítanak számodra, szóval nyugdíjas koron túl is lesz még mit szögelni.
Azonban ettől függetlenül érdemes elgondolkozni a kevésbé szubjektív vonatkozásokon.
Szerintem.
A magam részéről jelenleg a nagyköbcentis őszinte vasakat preferálom, még az is lehet, hogy a távoli jövőben ügyfélként megjelenek a műhelyedben. :)
De a saját kölkeimnek és leendő unokáimnak egy tisztább, NOx és CO, CO2 mentes városi jövőt nem lehet feltételezni?
Nézd meg a Mavir kimutatást, csúcsban a csehek és szlovákok felől jön be a villany 30%-a, a jövőben lehet, hogy a német szél- és villanyfarmokról jön, de az is lehet, hogy kiépítik a 600 kV HVDC vonalakat a Szaharáig, ahol 16 órát süt a napocska.
A protekcionizmus minden szakmában okés, de a nyitottság a változásokra azért fontos, hogy ne legyünk szakbarbárok.
tomcat 2013.09.07 21:34:57
@ommm: Mármint melyik üzemanyagcella? A hidrogén (ami rengeteg platina és palládium felhasználásával működik és gazdaságtalan egy autó méretében, mert nem űrállomás), vagy az oxigén üzemanyagcella, ahol épp most sikerült 900 celsius fokról 600 celsius fok környékére vinni a működést.
Szemedbe mondom én is fél méterről, hogy ez egy baromság, nincs azzal gond. :)
tomcat 2013.09.07 21:39:47
@TommyStarr: Nabacki, még egy rivális vásárló a 635CSi-re. :))
Formailag minden rendben volt a köztársasági elnök éjfél után leadott szilveszteri beszédével, amelyet a nemzethez intézett, mégis olyan dologra vetemedtem, amire korábban soha: a nyílt színen, pezsgőspohárral a kezemben küldtem el egy bizonyos helyre Áder Jánost.A k. elnök nem…..
tomcat 2013.01.01 17:45:08
@torró: nem unod még ezt az adósság kamut? A fidesz által bevezetett kamattámogatott lakáshitelezés 2007-ig 1500 Mrd-al növelte az államadósságot. A fideszes önkormányzatok (igen, az is beleszámít) további 1200 Mrd-ot hoztak össze 2006 és 2010 között.
Ez összességében a GDP közel 10%-a.
1240 Mrd Ft ott volt a kasszában kormányváltáskor, ez 4%. 2850 Mrd lenyúlt MNYP vagyon nyom nélkül eltűnt.
Csak olvass utána, az IMF lejáró törlesztések a devizatartalék terhére történnek, mert Bajnaiék szépen bepakolták az MNB-be, az meg továbbhitelezte (kamatra) a ker. bankoknak.
Ha már memóriaproblémákra hivatkozol, nem ártana a tényekre emlékezni és nem a pártsajtó hazugságaira.
Rossi csak egy van, gondolnánk, de nem: a motoros szakma kettőt is jegyez. Valentino nálunk is ismert, hisz minden idők egyik legsikeresebb versenyzője, de Robertót inkább a customok szerelmesei emlegetik: az olasz motorépítő finom stílusa közismert. Legújabb építése a…..
"5. A 3. pont szerint elfogadott Magyarország Alaptörvényének átmeneti rendelkezései (2011. december 31.) az Alaptörvény részét képezi. "    (Magyarország Alaptörvénye Záró Rendelkezés)          "Mindebből az következik, hogy az Ár.…..
tomcat 2012.12.29 15:06:33
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
- az "átmeneti rendelkezések" az alaptörvény törzsanyaga - mondta ki a kormány és megszavaztatta a gombnyomkodó biodíszlettel
- az "átmeneti rendelkezések" alkotmány ellenesek - mondta az AB
No akkor mit is mondott az AB?
Korunk egyik nagy találmánya a villanybojler. Hozzáteszem, hogy népszerűségén sokat dobott a Star Warsban nagyot alakító R2D2. Legalábbis nálam a bojler volt a sztár a háztartásban. Tekintve, hogy távfűtéses lakásban nőttem fel, csak a nagymamámnál volt lehetőségem…..
tomcat 2012.11.23 22:30:26
@lionking: "A bojlerszerelés az nagyon nem a házi barkács kategória."
Szerintem a blogger fel sem fogta, mennyire veszélyes, amit posztolt. A hálózati feszültség nem játék, az nem úgy megy, hogy lefotózom, aztán mint a filmekben visszakötöm! A víz és a villanyáram nem olyan jó barátok, a villanyszerelés egy szakma, a vízszerelés egy másik, ezt azért kell komolyan venni, mert aki nem kiképzett szakszemély és otthon barkácsol, aztán lesz belőle haláleset az igencsak megszívja. Volt ilyen: barkácsolt bojler anyonvágta az albérlőket, a tulaj meg ment a sittre. Ér ennyit a blogon jópofizás?
Szerintem nem.
A hosszú pálcában jó esetben egy hőbiztosíték van, ami leold 95 fokon és ezért nem robban fel a bojler. Ha már a túlnyomás szelepet nem említik.
EZ NEM JÁTÉK!
Nem ugyanaz a kategória, mint felfúrni a falra egy polcot.
Don't try this at home. Soha ne kísérletezz ilyesmivel otthon szakértelem nélkül. Ezzel kellett volna kezdeni!
A sorok a bloggernek szóltak, csak azért egészítettem ki egy gyakorlott szerelő kommentjét, mert itt nem a spórolásról van szó, hanem emberéletről és aki valaha dolgozott ilyen területen, az tudja, hogy mekkora a felelősség.
tomcat 2012.11.23 22:58:58
@Mr. Furdancs: ne haragudj, de az első komoly hibát a villamos résznél ott követted el, hogy nem hangsúlyoztad: soha nem lehetsz biztos abban, hogy a készülék nincs feszültség alatt (akárhány kapcsolót és kismegszakítót kapcsoltál le, biztosítékot iktattál ki), amíg legalább egy fázisceruzával meg nem győződtél róla, hogy egyik vezetékben sincs feszültség! Mert lehet a nulla és a védőföld is olyan potenciálon, ami agyonvág egy rosszul földelt, többször kontár módon barkácsolt rendszerben.
A másik: ha már otthon villanyt szerelsz, mindig legyen melletted valaki akár egy törölközővel, aki ki tud szabadítani az áramkörből, mert az izomgörcs miatt erre esélyed se lenne.
És még folytathatnám.
Tessék ezt (egy amúgy olvasmányos barkács blogon - mert nem először olvaslak) nagyon komolyan venni és kihangsúlyozni, nem pedig bagatelizáni, mert élet múlhat rajta.
Sok mindenről szó esik a Bajnai Gordonnal készült tegnapi, közel háromnegyed órás videóinterjúban. Felmerült témaként 2006 ősze is többek között, de most mégse ezt emelném ki (az erről elhangzottakat jól visszaadja a a Haza és Haladás blog szintén tegnapi…..
tomcat 2012.11.16 17:12:40
@Blogger Géza: "Lassan egy éve készült el, még nem hallottam, hogy bármit megcáfoltak volna belőle."
Hülye-e vagy? :)))
Budai Gyula ügyész volt, nála jobban senki nem tudja, hogy a vádló félnek KELL bizonyítania.
Ehhez képest Gyulánk 1000 "elszámolástats" összesen 3 bírósági ügyet hozott. Abból a filozófusokat felmentették az 500 milliós hűtlen kezelés vádja alól.
Ennyire hiteles Gyula.
Aki mellesleg ügyvédként ellenjegyzett halott nevében egy adásvételi szerződést. Nem tűnt fel nekije, hogy az illető porhüvelye nem tartózkodott ott?
Elévült, végül ezért nem került sittre a kis zugírász.
Szikáran, tényszerűen nézzük meg, miként tálal hírblokkjában egy, az emberek életviszonyait befolyásoló hatóságiár-változtatást a Hírtelevízió.Első mondat:Szeptember elsejétől módosul a közösségi közlekedés tarifarendszere.A változás lényegének összefoglalása,…..
tomcat 2012.08.29 00:00:33
@Blogger Géza: zsenikém, ez erős öngól volt azért azt tudod? :)
"Simor Andrást (a minősített 50 közül) a világ ötödik legrosszabb jegybankelnökeként értékelte a Global Finance."
Biztos hallottál már a fiskális és monetáris politika szétválasztásáról és a jegybanki autonómiáról. No akkor példaként egy kis mateklecke: ha pártod és kormányod növeli az áfá-t, a jövedéki adót és a különadókat pedig a piaci szereplők simán áthárítják a "neazemberek"-re, ebből a maginfláció 2-ről 5,5-re nő, akkor ezt monetáris eszközökkel hogy lehet a 3% cél felé korrigálni?
Mondjuk ez a hozzád hasonlóknak már túl bonyi, a lényeg, hogy pártállami lelkületeddel nem egyeztethető össze annak a felfogása, hogy ha szeretett vezetőd minden eszközzel korlátozza a jegybank mozgásterét, akkor a jegybank elnök érdekérvényesítő képessége jelentősen csorbul. Ezt értékelték, ott van a sorokban konkrétan leírva.

"A Monetáris Tanács (vélhetően Simorral szembeszállva) csökkentette a magas jegybanki alapkamatot a gazdaság élénkítése érdekében."
Oszt a MT-ban hány orbánista ejtőernyős is van? 4? Hurrá ma is gyengült a Forint. És mostantól még sokkal többet keres a kötvényeken a Templeton, holott eddig is pártod és kormányod fizette a világon a legmagasabb profitot nekik. Külön gratulálok az ilyen észlényeknek.

"Kijöttek a legfrissebb munkaügyi statisztikák, meredeken emelkedik a munkavállakók száma, a munkanélküliségi ráta határozottan csökken."
Statisztikából egyes, leülhet. A regisztrált munkanélküliek száma csökkent, mert csökkentették az ellátás időtartamát. Közben a teljes munkaidőben foglalkoztatottak száma folyamatosan csökken. Éljen a közmunka, mehetsz 47 ezerért szántani valamelyik narancsoligarha frissen nyert földjét.
Valamikor a 90-es években, ha valaki felvetette, hogy a hunoktól származunk, kiválasztott ázsiai nép vagyunk, szelíd sajnálattal átitatott megértéssel néztünk rá, mint egy injekciós királypártira, sejtettük: a közelben MIÉP-gyűlést tartanak. Manapság a szittyák a Kurultájon…..
tomcat 2012.08.15 23:24:12
@ökörpöröly: azért nem teljes (és helyes) az összehasonlítás, mert ugyan mindkét elnyomó rendszer az ellenségképek kialakításával indult és teljesedett be, de amíg a szovjet szocializmusban a feudális berendezkedés és az elnyomó tőkések megdöntése volt az eredeti cél, addig a náci állam emberi fajokban találta meg az ellenségképet.
Legismertebb példa Henry Ford és a náci rezsim kapcsolata.
Ugyancsak közismert, hogy amíg Joszif Visszarjonovics Dzsugasvili a saját használatú vonatkocsiján és dácsáján túl nem vágyott vagyonra, addig Adolf Hitler 10-12 birodalmi márkát zsebelt be minden eladott Mein Kampf után. Márpedig 1,5 millió példány kelt el csak pártban és az esküvőkre eladott példányok után. Micsoda képmutatás ugye.
Nem lehet és nem szabad relativizálni a két diktátort, mert milliók halála szárad a lelkükön.
Ugyanakkor szemmel látható, hogy a Hitleri ideológia elitista volt, Himmler vezetésével az SS a Lebensborn programban a második házassággal a náci faj kitenyésztését propagálta a párton belül, Sztálin pedig antielitista volt, mindenkit kiiktatott, akit magánál okosabbnak, tehetségesebbnek, saját hatalmára veszélyesebbnek gondolt.
A rendszere mégis kitermelt egy Zsukovot, aki végül méltó ellenfele lett Guderiannak és Rommelnek.
Nincs egyenlőségjel.
tomcat 2012.08.15 23:25:12
@roki: persze-persze... úgy választottak, hogy eltüntettek egy-két felesleges trónörököst, az anyai ági leszármazást hol elfogadták, hol nem.
Na menj már, a feudalizmus minden volt csak nem választás. Erősebb kutya + többé-kevésbé átvert szövetségesek, de leginkább több hatalom és fegyver.