Regisztráció Blogot indítok
Adatok
harcsabajuszos

0 bejegyzést írt és 383 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az iPhone 4 magában sem ronda éppen, de azért még lehet tovább pimpelni. Aki szeretné a műanyag toknál erősebben kényeztetni telefonját, valamint nem sajnál további 120 dollárt, annak remek választás lehet a Snow Peak Titanium iPhone 4 Case. A karcmentes titánból készült házat…..
Három gyermekhez többféle módon juthat az ember: kitartó gyermekszüléssel, jól sikerült második házassággal, az ügyesebbek egy patronból megoldják. Viszont ilyenkor egy csapásra szembesülnek az nagy kérdéssel: milyen autóban fér el három gyerekülés? Mai cikkünk…..
harcsabajuszos 2011.07.07 10:00:12
@JawasZoli: Csak kreatívan. Mivel 5 személyről beszélsz, hátsó középső ülés kiugorhat és máris megnőtt a csomagtér kb. 3/4 köbméterrel.
Én így utaztam ötösben önellátós két hétre európai körutazásra emberméretű idegenekkel, s nem volt gondjuk, élvezték, pedig annyi idő alatt kijött volna, ha kényelmetlen.
Vannak jobb távolsági utazós kisbuszok, vannak kisebb városi rombolók, de ami mindkettőt egyesíti az csak a Multipla.
Védi a prosztatát, elősegíti a jobb vérkeringést, és kényelemesebb ülést biztosítva a fenékrészre helyezi át a kerékpáros súlyát, mindezeket az előnyöket tudományos orvosi vizsgálatok is alátámasztják. Az orr nélküli nyereg mégsem lett világhódító újítás, mert van…..
Itt a nyár, ilyenkor többször utazunk, ami rendben is van. A bökkenő, hogy ebben az időszakban a lakásban illetve teraszon élő zöld kedvenceket is többet kell locsolni. Persze, van néhány klasszikus megoldás. Tavalyelőtt például megkértem legkedvesebb szomszédomat, hogy…..
harcsabajuszos 2011.06.29 14:27:35
harcsabajuszos 2011.06.29 17:02:47
@Németh András: Használtad már? Tudod, mi a különbség? Igen? Nem?
harcsabajuszos 2011.06.30 18:13:42
@Németh András: Már megbocsáss, de elgurult a tablettád? Mi van a farkassal meg báránnyal meg reklámmal meg úgy általában ezzel a nyögvenyelős felbuzdulással?

A koma kérdése az volt, hogy oldom meg az automata locsolást. Én így.
Ezért aztán egy osztrák lapot linkeltem be, ahol meg lehet nézni, mi az amit hasznosnak ítélek automata öntözőrendszernek, nemcsak nyaralásra, de hétköznapi használatra is.
Ez egy kapilláriselven működő rendszer, mint a vick vagy viledacsík, csak egyrészt a kerámia pontosan szabályozza a nedvességet, túlcsordulás és kiszáradás nélkül, másrészt a csövezés miatt flexibilisen köthető tartályhoz vagy csaphoz mindenféle további trükkök nélkül.
A fúrt lukasoknál hosszas kísérletezgetés, hogy épp mekkora legyen a luk, túlfolyik, kiszárad, akármi, nekem erre nincs kedvem, sem időm. A koma is csak reméli, hogy beválik, sok sikert neki, remélem nincs értékes növénye.
Ha valaki nem akarja állandóan a locsolóval járkálni a növényeket, vagy épp utazgat, ezzel a rendszerrel megkönnyíti az életét.
Jobbat nem tudok, ennyi, se több, se kevesebb, aztán mindenki azt használ, amit akar.
Alapjában véve békés természetű ember vagyok, nem bántok senkit. De amikor megláttam a kis bazsalikompalántákon lakmározó csigahordákat, tudtam, hogy eljött a cselekvés ideje.Ravasz tervet eszeltem ki: csapdába csaltam ezeket a gonosz lelkeket! Nagymamám sváb receptje szerint…..
harcsabajuszos 2011.06.12 13:54:15
@sappeni: Próbálj meg neem olajjal permetezni, szintén hatékony baktérium és gombaölő.
harcsabajuszos 2011.06.29 18:37:06
@sappeni: Nekem kissé gyanúsak a képek a háló miatt, hogy ez takácsatka.
A hálóban nincsenek véletlenül csak nagyítóval látható kis mozgó dögvészek?
Neem olajat nekik, azt nem bírják ki, de egyébként rendkívül ellenállóak és jobb izolálni a fertőzött növényt, mert gyorsan terjednek.
Két, a nagyközönség számára eddig ismeretlen jobbikos politikus gondolta úgy, hogy ideje beszállni a Monty Python-cirkuszba, ezért aztán írtak egy rövidke törvénymódosítót.Erre máris visszatérünk, de először ismerjük meg a két ötletgazdát.Dr. Gyenes Géza1949. június…..
harcsabajuszos 2011.06.22 17:13:13
@béé8: Érdekes párhuzam, nekem a filteres és a leveles tea különbsége ugyanez. Az apróra vágott, előre csomagolt egységbe bármilyen szemetet bele lehet tölteni, a levélnél látom a minőséget, ott nem lehet szart eladni. Filterest nem iszom.
Míg 1989 június 16-án egy kócos-borostás fiatalember rövid, de velős beszédével felrázott egy országot, addig ma, 22 évvel később ennek fiatalembernek a kormánya a legsunyibb, legpitiánerebb módszerekkel akadályozza meg, hogy honfitársaink egy csoportja, élve alkotmányos…..
2001. szeptember 11-én Amerikának egy új fenyegetéssel kellett szembenéznie. Most kivételesen nem a repülőgépekről és a WTC-ről van szó, hanem azokról a borítékokról, melyekben a küldemény szövegét fehér porral is nyomatékosították. 22 ártatlan alkalmazott halt meg az…..
harcsabajuszos 2011.06.16 10:54:11
Érdekes írás. Az utolsó kérdésre a választ hamar megtalálni, pl. www.bloomberg.com/news/2010-06-04/who-pandemic-flu-advisers-received-payment-from-roche-glaxo-report-finds.html
De a magyar vonzat is is több, mint gyanús az Omnivest tevékenységével.
Ha fel akartok készülni egy ilyen járvány túlélésére, nehéz munka, mivel meg kell valósítani, hogy legalább egy évig zárt környezetben lehessen élni, beleértve étel, ital, energia és szűrt levegő.
De nem lehetetlen megvalósítani.
Egymásra talált az antiglob és a nemzeti-spirituális kultúrharcos: a Fidesz képviselője is támogatja az LMP "plázastop" javaslatát. Az elképzelés szerint 2012-től nemes egyszerűséggel betiltanák új bevásárlóközpontok és hipermarketek építését. A mérethatárt…..
harcsabajuszos 2011.06.10 09:15:57
@misc: " nézd, én alapvetően úgy gondolom, hogy az emberek az esetek 99%-ában képesek eldönteni, mi jó nekik, "

No igen, ebből az alaphelyzetből borul az egész elméleted, ami hasonlóan mélységes tájékozatlanságról árulkodik. Az emberek java része képtelen bármilyen döntés hosszútávú következményeit felmérni, erre számtalan példa van a közelmúltból is, lásd csak a frankhitelezés problémáját.
Azt eszik, amit kapnak, csordában tülekednek egymás nyomában és vezető nélkül a káosz teljes.
Varánusz Elkúrás Fidesz módra 2011.06.03 06:02:00
"A legfontosabb kormányzati feladataink között említeném, a kormánynak és a kormányzatnak meg kell őriznie emberi, gőg nélküli, a cél iránti alázatra épülő jellegét. Szerénység, szolgálat, visszafogottság. " - mondta Kedves Vezetőnk tegnapelőtti…..
Lemérhetik áramfejlesztői képességüket a kerékpárosok. Az ELMÜ Energiabringája szombaton és vasárnap a Városligetben üzemel, aki akarja, kipróbálhatja, hány Wattra van hitelesítve valójában. A legedzettebb biciklis is csak egy törpeerőmű, bár a jelek szerint ez meglepő,…..
A lövöldözés után az utcára tóduló emberek többsége először azt hitte, hogy a gárda nyitott tüzet házaikra. A sértettek máig nem heverték ki az éjszakai támadás sokkját. - Stépán Balázs írása   „Asszony ébredj, becsapott a villám” – ordította…..
harcsabajuszos 2011.05.26 11:00:43
@kamuszutra: Nem kapsz ennivalót troll.

Túl mélyen nem követem ezt a pert, de nem véletlenül a Balázs familíát takarja a B. rövidítés? Mert az bizony remekül ismert Galgagyörkön agresszivitásuk, állandó balhékeresésük, lopásaik, garázdaságaik miatt, egy google keresés hírek tucatjait dobja fel a nevükkel. Biztosan a szívem szakad meg értük ennek fényében.
A törvény előtt sajnos mindenki egyenlő. Vagy még egyenlőbb.
harcsabajuszos 2011.05.26 11:01:38
@blah: Nos igen, tűnnek el szépen a kommentek, mint Gyöngyöspatán a hétvégi házak.
Május végén virágzik a sokak által kedvelt fekete bodza. Illatos, ehető virágait egy-egy kiránduláson begyűjthetjük, de ügyeljünk arra, hogy ne az út mellől szedjük, mert a bodzavirágot mosatlanul kell felhasználni. Készíthetünk belőle szörpöt vagy bort, de kisüthetjük…..
harcsabajuszos 2011.05.19 10:04:50
@Macskamenta: Finomnak finom, de eltarthatósága rövid.
Nem probléma, ha a virág nem fehér, az állás alatt mindenképp megbarnul. A pollen a lényeg, ami az ízt adja, virág szűrés után megy a komposztba.
A keseredésről: nem véletlenül virágnyéllel, szárakkal együtt szórod a szirupba? Ha igen, az gond, a zöldből nem kifejezetten ízletes anyagok oldódnak ki.
Csak tiszta virág mehet bele, minél kevesebb zöldanyaggal, valahogy így néz ki:
lh4.googleusercontent.com/_xJTrWznhzhE/SgiaBzM4zuI/AAAAAAAABp8/i_1tjo2I-tM/s640/P5110262.JPG
Én ha csinálok kb. 15 litert főzök le egyszerre, a szükséges 100-150 virág lemorzsolása megvan fél óra alatt. Cserébe évekig eláll a kamrában és finom marad.
harcsabajuszos 2011.05.19 10:07:09
@Wondruschka: Ugyanez a tapasztalatom, csak száraz időben érdemes szedni a friss virágokat, eső után eltűnik a virágpor és az íz.
A Wikipédia definíciója szerint "a gerillakertészet (guerrilla gardening és avant-gardening) erőszakmentes civil kezdeményezés, amelynek során a lakosság hivatalos engedély nélkül virágokat, fákat helyez ki vagy ültet el különböző nyilvános helyeken, ahol arra…..
Az Akácfa utca egyik titokzatos vaskapuja igazi belvárosi dzsungelt rejt. Nagy zöld lombok adnak árnyékot a belső udvaron, a tetőből ecetfa csemeték nőnek. Ez utóbbiak megtekintéséhez halált megvető bátorsággal másztunk fel a romos épületben, de megérte! Ez az udvar ugyan nagyon…..
w In memoriam dr. D. S. K. 2011.05.17 06:00:00
Mielőtt a nyugati civilizáció erkölcsi összeomlását készpénznek vennénk, érdemes Dominique Strauss-Kahn esetét egészében vizsgálni. Ugyanis pont az ellenkezőjét bizonyítja. D. S. K. lehet, hogy molesztálta a szobalányt, de még nem biztos. Mivel van rá esély, hogy igen, D. S.…..
Mondjátok meg, mit tehet egy civilszervezet, építse meg az illetékesek helyett az infrastruktúrát? - László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke kétségbe esett, amikor a biciklisek szemszögéből vizsgálta meg, használható produktum született-e a Margit híd 30 milliárdos…..
harcsabajuszos 2011.05.11 17:51:10
e?
Stevia (sztívia, jázminpakóca)Ezt a Paraguayban és Brazília déli részén őshonos növényt az ottani indiánok már évszázadok óta használták édesítésre, sebek, bőrbetegségek kezelésére. A 16. században a spanyol hódítók is felfigyeltek különleges tulajdonságaira, de az…..
harcsabajuszos 2011.05.11 15:03:15
@single: Tőről szaporítani jobb, kevés mag csírázik. Nem télálló, de fagypont felett áttelel, cserepes növény a mi klímánkon.
harcsabajuszos 2011.05.11 15:06:34
@Yarner: Tévedés, máig nincs engedélyezve EU szinten:
2011 április: Although stevia has not been confirmed as approved for use yet in the EU, this region still represented 8.6 percent of volumes globally. Sales are currently concentrated in France, where stevia has been approved nationally; in Switzerland, which is not a member of the EU and therefore not subject to its laws; and in Germany and Sweden, which are EU members but allow stevia to be used as a sweetener in dietary supplements.
harcsabajuszos 2011.05.11 15:10:46
@Yarner: Össze kell darálni, vagy szárítva összetörni és úgy felfőzni. A mennyiség értelemszerűen függ a kívánt édességtől.
2 deci vízbe két evőkanál őrlemény szokott menni, de ízlésfüggő.
Tegnap megkezdődött Képíró Sándor pere (egy különösen ízléstelen sárgacsillagos performansszal az elején, jót nevetgéltek a fiatalok), akit az ügyészég háborús bűntett elkövetésével vádol, mégpedig az 1942. január 23-i újvidéki események miatt. Érdekes egy tárgyalás…..