Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drrodopszin

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezzel a hangzatos címmel találtam egy írást, melyben egy nevét nem vállaló, nyugalmazott háziorvos lerántja a leplet, mert hát a háziorvosok nyugdíj alatt mi mással foglalkoznának, mint leplek lerángatásával és saját több évtizedes munkásságának tarkón lövésével...
Lorenzo Baldisseri bíboros levelet küldött a máltai püspököknek, amiben Ferenc pápa nevében köszönetet mondott azért az útmutatójukért, amiben az Amoris Laetitia szinódus utáni apostoli buzdítás vitatott 8. fejezetének gyakorlatba ültetéséről rendelkeztek. Emlékeztetőül: a máltai püspökök…..
Orbán ellenfelei egy olyan focicsapatra hasonlítanak, akik a sokadik megalázó vereség után is ugyanazzal a vesztes taktikával futnak ki a pályára. Sőt, a borítékolható bukás előtt/közben még kifejezetten lelkesek is, aztán meg nem értik az eredményt. Nézem a CEU-ért menetelő tömeget, és magamban…..
A nemi szerepek mindenkit megnyomorítanak. Te meg azt hiszed, azért vagy nyomorult, mert nem tudtál nekik elég jól megfelelni. És az áldozatot hibáztatod (önmagadat), mert az erősebbet nem mered. - Szóval azt akarod mondani, hogy csecsemőkorod óta kék festékben pácoltak, de te…..
Eddig rossz mp3-as minőségre fogtad, hogy te inkább letöltöd a CD minőségű fájlokat, minthogy a Deezert vagy a Spotifyt használd? Hát ennek most vége, mert itt a Tidal. Mármint eddig is volt Tidal, de most már Magyarországról is elérhető ez a norvég tulajdonú streaming oldal,…..
drrodopszin 2015.03.11 14:14:42
@superben: "mobilnettel meg pláne nem lehet kiélvezni a Tidal előnyeit, kivéve persze, ha letöltjük offline hallgatásra a dalokat"

Olvasás felmerült már opcióként?
Az Óriás a fenti feldolgozással úgy odabaszott most az Ossian- és trve heavy metal rajongóknak, hogy csak úgy csattant. Van a magyar metáltörténelemnek egy olyan szűk órája, amit legszívesebben minden igaz hívő elfelejtene, kitörölne a kollektív emlékezetből. 2000-ben történt,…..
drrodopszin 2015.02.13 14:23:06
@Kitsilatzi: Azt hiszem a fordítottja igaz, hogy csak az elvakult rajongók nem ismerik be, hogy tényleg vicces. Aki nem ismeri az Ossiant csak tud mosolyogni a nyelvi humoron, az baromi jót röhög, és ez számtalanszor kiderült, mikor mutogattam. (14-60-as korosztályon tesztelve, a geológustól a raktárosig.)
Ha mondjuk a Kispáltól lenne egy ilyen felvétel én azt is ugyanígy imádnám, és azt meg lehet, hogy te hallgatnád mind a mai napig.
Korábban írtam már arról, hogy milyen is az, ha magasabbra nőttél az átlagnál, sőt mindehhez még nőnek is születtél. Az biztosan borítékolható, hogy az emberek nem mennek majd el a szó nélkül a jelenség mellett. Én is szinte minden nap kapok valamilyen kedves vagy bosszantó megjegyzést, amelyeket…..
„Ha nincsenek erőforrásaid moderálásra,az internet törvényeinek megfelelőenaz oldalad a rasszista és szexista genny lefolyója,pöcegödre lesz” Itt egy elgondolkodtató cikk Bede Mártontól. Bede - nemzetközi tapasztalatokra hivatkozva - amellett érvel, hogy meg kellene…..
Bizonyára neked is van olyan ismerősöd (,szomszédod, vagy annak a kiskutyája), aki vette a bátorságot (mert ugye ehhez hatalmas bátorság is kell) fiatalként (Y generáció tagjai) székhelyet váltani angliába. Eleinte nem retúr, csak oda. Aztán a városi legendák elkezdtek terjedni, ahogyan a Londonban…..
drrodopszin 2014.11.07 11:52:04
@Atiati: Jaja, azt én is megnézem. Ellenben ismerek olyat, aki havi 79 nettóért 12 órázik itthon, szervezői/lebonyolítói munkakörben. Mert mondjuk művelődésszervező diplomája van. És hiába teszi oda magát, dolgozik becsületesen - nincs nyelvvizsga, nincs jó papír... Akkor bocsi, nincs pénz, mert "nem kell" adniuk. Nonszensz.
Akkora szöveg is gyors lesz: a Gutting Revue 2012-ben alakult Budapesten, jelenleg kilenc fős a csapat. Azt mondják magukról, hogy a szövegvilágukat és előadásmódjukat tekintve a groteszk humor jellemzi őket, míg zenéjük leginkább a swing, a rockabilly, valamint a rockzene alapjain…..
1. Reinhard Heydrich SS-Oberngruppenführer 1941-ben hozta létre az Einsatzgruppékat, a megszállt Szovjetunióban a Harmadik Birodalom ellenségeinek likvidálására életre hívott bevetési csoportokat. 2. Az SS-vezetés négy bevetési csoportot állított fel, melyeknek 500-1000 főből…..
drrodopszin 2014.02.07 12:01:41
@csedársajt: Csőlátás. Súlyos csőlátás. Gratulálok, hogy a szélsőjobb szekeréd tolod vele!
Nem vagyok történész, de ezekre még én is emlékszem:

Szíria, Irak, Mali: iszlamisták/kormányerők vallási alapon (név alapján pl. "Szunnita neve volt") teljes családokat irtanak ki (BBC, Human Rights Watch stb.), nőket és lányokat erőszakolnak meg, gyerekeket kínoznak halálra. Nemrég volt valami több ezer áldozatról fotó(!), ami a szíriai kormányerőktől csempésztek ki.

Kambodzsa: a vörös khmerek mindenkit irtottak, de többek között a vietnami származásúakat, aztán később azokat, akik vietnamira hasonlítottak, az értelmiségieket, aztán azokat, akik értelmiségire hasonlítanak.

Tatárjárás megvolt? Buda visszafoglalása, amikor a gyerekeket a nők felvágott hasába tömték vissza és belökték őket a Dunába?

Mindenki ostoba, csőlátású csótány, aki nem érti, hogy a háborúk nem országok, hanem ilyen-olyan ruhákba öltöztetett civilek, kollaboránsok és pszichopata, szörnyeteg döntéshozók közt zajlik. Nem érdekel, hogy ki milyen származású, egy szám kell csak: hány civil szenvedett?

És végül: mi lesz ezeknek a cikkeknek a hatása? Ha csak a németek és magyarok voltak szörnyeteg - nem volna egyszerűbb kiirtani őket? És akkor ugyanott vagyunk csak X-et kicseréltük Y-ra és újabb totális ártatlanokat gyilkoltak meg teljes faszságok miatt.
Egy évvel ezelőtt rendezték Németországban a fiúgyermekek vallási indokokból végzett körülmetélésének a helyzetét. Az évforduló alkalmából hét orvosi szakmai szervezet és civil szervezet közös nyilatkozatban ítélte el a tavalyi törvényt, amely jogszerűvé tette a…..
Mit csinál egy ember, aki kitalálja, hogy márpedig ő mostantól zenélni fog, és ráadásul még nem is olyan, mint Kurt Cobain, aki egyes pletykák szerint nem nagyon tudta elviselni, hogy szeretik őt, hanem még be is akar futni? Vagy legalábbis törekszik arra, hogy minél több emberhez…..
drrodopszin 2014.01.07 17:56:01
@rock_lobster
Videóválasz:
www.youtube.com/watch?v=eNwBwYXS3f8

Hosszabb válasz: tizenix éve gitározom és kb. azóta rakok is össze zenéket a "gépen". Kb. ugyanígy vélekedtem, amíg egyszer nem akartam összedobni a vicc kedvéért egy prosztó house alapot.

Véletlenszerű dolgok, amik eszembe jutnak, hogy miért kell hozzá tehetség:
- lehet, hogy nem te játszod a lábdobot, de ki kell választanod sok száz minta közül azt, ami a legerősebben szól
- ezt a (és talán még pár másik) mintát be kell pontosan lőnöd (milliszekundumokat, fázisokat vadászva!) - kurva nehéz ám!
- vagy te írod magadnak a cineket, vagy fel kell túrjál egy hangulatban illeszkedő menetet
- ebben a zenében nem lehet megúszni a hangszerelés nem ismeretét (mikor mi NE szóljon), ugyanis nagyon könnyen fogatlanná válik (eltűnik a lábdob pl. vagy az egész meghatározhatatlanul erőtlennek tűnik: meghallgatsz egy szalondubstepet és nevetségesnek tűnik, amit egy hét alatt összenyomkodtál...)
- jó, ha tudod, hogy egy hangszer (pergő dob, fúvós, stb.) milyen karakterisztikákkal rendelkezik (lecsengés, hány milliszekundom az attakja stb. mik a legfontosabb frekvenciái)
- nem elég zenélni, a saját hangmérnököddé kell válni
- ha nincs hallásod ugyanolyan hamar bohóccá válsz (vagy hát nem tudom, hallottam én már vérgyenge remixet, amit mindenki istenített, de azért sosem lett népszerű)

Ez van baszki. Ahhoz, hogy üssön és ne legyen "gagyi robot", rengeteget kell dolgozni. Az megint más kérdés, hogy milyen tudatállapotra írják a monoton mixeket.
"Általában a koncepció van meg előbb" - mondta Mégötlövés a Lángolónak adott interjújában, és ez a munkamódszer valószínűleg a müpás, 15 éves jubileumot ünneplő koncertre is ugyanígy igaz volt. "Ráadásul a bulizás Magyarországon fesztiválhangsúlyos lett, hiszen a nyári…..
Számtalan Turbo-koncertvideó kering a neten a zenekar és a rajongók jóvoltából, azonban a közel nyolcéves pályafutása alatt nem nagyon halmozta el a rajongóit a csapat úgynevezett hivatalos videókkal. Most viszont nekiálltak és egy nem hétköznapi technikai megoldást választva…..
A Vörös az évad legfontosabb kőszínházi előadásának tűnik. És ezt a kijelentést úgy is megkockáztatjuk, hogy még csak december eleje van. Fotó: Barakonyi SzabolcsKépeinkért kattintson! A színházi évad egyik meghatározó előadása a Katona József Színház és a…..
drrodopszin 2013.12.05 10:41:16
@Andriska07: Nem érted. Az életben több esélye van a sikerre annak, aki szembenéz a sötéttel, mint aki nem.
Úgy hívják ezt, hogy igazság, azzal szemben amit szeretnénk magunkról gondolni.

Ha mi nem az igazságot mondjuk, akkor nem is kérhetjük számon. Ha mi nem vagyunk bocsánatot kérni, akkor a másiktól sem várhatjuk el.

Abban igazad van, hogy az nem lehet, hogy mi bocsánatot kérünk, aztán (fontos a sorrend!) a Benes dekrétumok ellen meg nem harcolunk. Az igazsághoz hozzátartozik ez is.
Pár nappal indulás előtt már botrányba is keveredett a HVG blogversenye, ráadásul egyre több jel utal arra, hogy az egészet Bajnai Gordon találta ki. "15 éve blogolok, ebből tartom el a családomat. A mostani pályázat csak úgy hirtelen megjelent, nem volt idő felkészülni rá.…..
A kormány már régóta tudja, hogy az egyetlen járható út valamennyi szektor államosítása. A Fidesz úgy gondolja, hogy az egészségtelen élelmiszerek, a megtévesztő devizahitelek és a médiából ömlő szenny,  a drága földgáz, valamint az ezek miatt külföldre áramló…..
drrodopszin 2013.06.28 10:49:29
@dr. mesterseges szinezek: Jó oka van rá, de most hagyjuk miért.

Lesz belpesti-lencsés közös duett? Megnézném. Sőt, a legjobb az volna, ha drágabolgárúrral és farkasháziteddyvel együtt lenne egy közös beszélgetős műsoruk, mondjuk "Titánok harca" címmel.
WC-t mindenkinek magának kell vinnie, az indexeseket még a megyébe sem engedik be, Heller Ágnes Brazzers casting videózása pedig nyilvános lesz. A nagy sikerrre való tekintettel liberál-baloldali viasz bábuk, muppet-figurák és kitömött ex-miniszterelnökök helyett élő…..
drrodopszin 2013.06.26 16:35:09
A Metallica elég komolyan gondolja ezt a saját fesztivál dolgot. Az idén második alkalommal, most éppen Detroitban megrendezett Orion Music And More tényleg a zenekarról és rajongóiról szól. A tagok hol itt hol ott bukkannak fel a fesztiválon, autóbemutatót tartanak, régi…..
Spiritual Beggars – Earth Blues(InsideOut) Mike Amott igazi munkamániás gitáros. Amikor a Heartwork képében a kilencvenes évek egyik legzseniálisabb metállemezét összerakó Carcassból kiszállt, amelyik amúgy egy felemás album után földbe is állt, akkor két év különbséggel…..
drrodopszin 2013.06.07 14:36:41
Új, háromszámos EP-vel jelentkezik a Dereng, akiktől legutoljára a Csípőhöz készült klipet mutattuk be a fantasztikus címmel rendelkező A szén-dioxid összegyűjtése és visszasajtolása földtani szerkezetekbe kislemezről. Most elkészült a zenekar friss hanganyaga is a…..
drrodopszin 2013.03.01 14:42:51
A Neokhrome zenekar elkészült a tavaly megjelent Perihelion lemezük első klipjével. A képanyag a Stellar Outcast című dalra állt össze, és a lemez dizájnjához hasonlóan itt is az volt a csapat célja, hogy megjelenítsék a zenét képekben és színekben, így koncert,…..
Alternatíva Bayer 2013.01.09 08:30:20
Most azt mondja Bayer Zsolt, hogy ő nem akar likvidálni senkit, csak szeretné, ha kimondanánk és helyesen látnánk a problémát. Mondjuk ki ezt is, persze: bizonyára vannak olyan cigányok ma Magyarországon, akik a jelenlegi helyzetben képtelennek látszanak az együttélésre. Nem csak…..
drrodopszin 2013.01.09 17:42:19
Három dolgot szeretnék írni:

1)Karinthy a 30-as években (vagy talán már kicsit előtte), amikor egyre többen zsidóztak, írta valami olyasmit, hogy "Nem azt kéne nézni, hogy ki mit tesz? Ha közöttük több a zsidó, annál rosszabb nekik!", magyarán, hogy minden embert a tettei alapján, objektíven ítéljünk meg.
Szerintem ide kéne visszatérni.

2) Helytelen összemosni egy ember kultúráját/neveltetését a származásával. Valószínűleg, ha lenne egy nagy genetikai vizsgálat, csúnyán kiderülne, hogy elég heterogén és nehezen körülhatárolható az emlegetett kisebbség.

3) Na most, a fenti kettőből két logikai hiba van a két oldal trolljai közt közkézen: a) a cigányok genetikailag gonoszak, b) a cigányok csak bűnbakok, pont annyira bűnöznek, mint a nemcigányok. Az a tömény harag, ami egy ilyen cikk után (jogosan) jön, az abból származik, hogy akit (vagy egy közeli ismerősét) megtámadtak már, kifosztottak stb. vagy csak szimplán megfenyegették alanyi jogon, mert magyar, annál azonnal kicsapja a biztosítékot a mentegetés.

Mert nem mentegetni kéne, sem pedig ártatlan embereket származásuk miatt elítélni. Egyszerűen szétválasztani a kultúrát a származástól. A két oldalnak közösen kell megegyeznie abban, hogy annak a KULTÚRÁnak nincs helye, amelyik az áldozatot fenyegeti meg, hogy még több vér fog folyni. Ne keverjük bele a cigány szót, mondjuk azt, hogy "bűnözést támogató kultúra" vagy ilyesmi, de az Istenért, ne tagadjuk, hogy
i) létezik egy ilyen kultúra,
ii) a tagjai nem akarnak beilleszkedni (mármint a kultúrának és nem a népnek)
iii) nagyon ravasz és naivitást mellőző programokat kell kitalálni, hogy a többségi társadalom sztenderdjéhez szoktassuk őket (munka, a vagyon és az emberi élet tisztelete)
drrodopszin 2013.01.09 17:43:07