Regisztráció Blogot indítok
Adatok
S.Hianberg

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem túl szimpatikus húzás a tévécsatornáktól, amikor a filmeket megszakító reklámok hangerejét az egekbe emelik, frászt hozva ezzel az éppen elszundító nézőre. Bármilyen furcsa, a dolog hátterében pontosan az a jelenség áll, amely napjainkra gyakorlatilag teljesen kiirtotta a…..
S.Hianberg 2016.05.11 11:06:40
Azért kicsit gondoljuk át a dolgot. A hangminőség álltatlánosan sosem határozta meg a zene "jóságát", max a hallgathatóságát. De ez minden embernél más. Izlés kérdése.

No de...

A mai világ lehallgató rendszerei elég sokszínűek, ezért bizonyos hallgatási területre egyéni hangzást kell legyártani a zenéhez. Akiknek van erre kapacitásuk, azok úgy csinálják. Egy radio verzó egy extended esetleg egy club verzio, attól függ mi a cél.

Egy zene minősége meghatározható többféle képpen (audio-hangzás, zenei részletesség, hangszeres játék, stb...) és ezekre külömbözőek az igényeink.

Pl, egy discozenéhez nem kell precíz játék vagy részletesség, lényeg hogy dübörögjön és lehessen rá ugrálni. Ott ez az igény, mondhatnánk. Igazság az, hogy nincs szükség ezekre mert a túl hangos zene ép annyira veszít a hangzásrészletességéből mint a túl halk.
Túlkompresszálják? Persze, hogy a 140db-en felül is halják szerencsétlenek a zenék részletei.
Gyönge a master? Hangosan minden jól tud szólni. Ugye?! :D

Manapság nem lehet minden célnak megfelelő hangzást kreálni és a régi zenék digitalizált verzióit is próbálják a mai zenékhez mérten remasterelni, hogy ne lógjon ki a tercklist-ből. Sajnos annak idején nem volt ennyi féle hangrendszer, így "sokkal könyebb" volt a doliguk a hangmérnököknek.

Nehezíti a mai zenei hangzás kialakítását az is, hogy az újabb előadók zenéiben egyszerűen nincs ilyen és ezért a hangrendszereket készítik fel úgy, hogy azok egészítsék ki a zenéket, hogy ne szóljanak ótvarul (3D sound, bass-bost, dinamikus eq, kompresszorok, sub-generátorok, stb...). Persze ha ezeken próbálunk minden területen minőséginek nevezhető zenét hallgatni, akkor meggyűlik velük a bajunk.

Egy szó mint száz: a mai hangrendszerek nem a minőségi zenékre vannak hangolva. Ha minőségi zenét akarunk hallgatni, akkor ki kell kapcsolni a legtöbb extrát vagy elmenni a koncertre.

Amiért haragszom a mai elektronikus zenészekre az-az, hogy nem használják ki a virtuális hangzásvilág adta lehetőséget és egyre butább zenék kerülnek napvilágra. Annyira buták a zenék, hogy már az élő produkciókat is redukálni kell részleteiben hogy az ezekhez szokott füleknek ne tűnjön túl soknak vagy zavaróan sokszínűnek. Szeretem a minimalista zenéket, de van aminek jól áll és van aminek nem. Jó lenne, ha végre komplexebb, telítettebb hangzásokal ellátott zenék is kerülnének a rádiókba, amikről nem az jön le, hogy egy 15 éves kisiskolás rakta össze házifeladatként otthon apuci tablet-jén.

:)
Tegnap írtam egy postot arról, hogy az IDF-en demózott, darabokra szedett gép valószínűleg Hackintosh volt, mert Macre nem emlékeztetett, viszont OS X futott rajta.Mondjuk nekem gyanús volt a Mac Prókból is ismert kék alaplap, de nem tudtam annyit a frissen bemutatott Light Peakről,…..
S.Hianberg 2009.10.08 11:30:28
Hali!
Látom ide összegyült pár informatikai analfabéta (tisztelet a kivételnek).

A Macintosh gépek PC-k. Személyi számítógépek.
Az Apple pedig egy márka, ugyan úgy mint az Asus vagy a Dell. A Mac vs PC háburúnak fingom nincs mi értelme. Olyin mint ha szt mondanám:
Ferrari vs autó.

Tény, h. az Apple fényévekkel minőségibb termékeket árul mint az előbb felsorolt termékek, mert az Apple teljes kompatibilítást biztosít rendszer és hardver között.
Asus nem ad Asus rendszert a laptopjain és a Windows sem fogja jobban támogatni az Asus gépek hardverét.

Ha tehetném én is almagépet vennék, de nem azért, hogy villogjak hanem, mert egyszerűen nincs használhatóbb dolog a piacon.

Én végigjártam a Windows összes verzóját egy Asus A6f-en és a tapasztalatom az volt, hogy XP SP3 a legjobb. A Win 7 még várat magára, majd a 2. SP-nál lesz használható az is.

Aztán én is bebuzultam :).
Feltettem egy heckmeket a gépemre.
A tapasztalat: 250% stabilításnövekedés.
Pedig még csak nem is Apple gépen fut!! :O
Házilag mókányolt driverekkel 10x stabilam mint az XP-m volt.

Igaz én munkára használom a gépet ritkán játszom rajta. De az a 10Gb jól jönne a timemasinának na meg akkor vennék egy brutál háttértárat amin szintén van 10Gb-os csatlakozás és arról futtanám mondjuk a Final Cut-et és a Logic-Pro-t.

Nem láttam a teljes videót de gondolom nem véletlenül így mutatják. Az előadás elején még egyben lehetett.
Egy prototípusnak hogy kell kinéznie?
Sztem nem így fogják kirakni a boltokba (újranyomják a panelokat áttervezik lapkákat...).
S.Hianberg 2009.10.08 11:31:08