Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hanyikur

275 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Európai Unió FP7 Kutatási Keretprogramjának támogatásával megvalósuló ERNEST projekt keretében az Észak-magyarországi Turisztikai Kutatás-fejlesztési Alapítvány az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség (NORDA) közreműködésével konferenciát rendez.A…..
Regisztráció:      09.00 - 09.30Köszöntők:         09.30 - 09.45•    Dr. Magda Sándor rektor (Károly Róbert Főiskola)•    Kalocsai Kornél cégvezető, fejlesztési igazgató…..
A beharangozónak megfelelően augusztus 10-től részletesebben is tájékozódhatunk a megyeszékhelyünket érintő jövőbeli, vagy éppen már futó beruházásokról az www.eger.hu-n.A jelenleg feltöltött tartalomban az Agora, a Szépasszonyvölgy, a Belváros, a Kepes Nemzetközi…..
Az Osztrák Szövetségi Államvasút (ÖBB) törzsutasainak küldött friss nyári hírlevél külön magyarországi tippajánlóval csábítja az osztrákokat hazánkba. A több tízezres címlistára szétküldött ajánlatok Budapest mellett Szeged, Debrecen és Eger meglátogatást is…..
...címmel invitálta a sajtót tájékoztatóra ma a Tokaj Kereskedőház Zrt. vezérkara. Dr. Kiss István vezérigazgató így fogalmazott: az elmúlt évek megnyert csatái után, felkészülünk a nagy küzdelemre, mert a jó értelemben vett háború még zajlik. Mint mondta az elmúlt…..
Történelmi képek elevenednek meg a honfoglalástól a lovagkorig Hollókõ várának tövében az augusztus 20-án, Szent István napján rendezett várjátékon. A szervezõ Hollókõért Közalapítvány munkatársának közlése szerint a délelõtt 11 órakor kezdõdõ várjátékot, amelynek…..
Háromoldalas, fotókkal gazdagított úti beszámoló jelent meg a belgiumi Plus Magazine augusztusi számában a Tisza-tóról, valamint Debrecenrõl, Hortobágyról és Egerrõl. A belga lap tudósítója a nyár elején járt Magyarországon a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében. A…..
Két év alatt, 365 millió forintos támogatás felhasználásával hajtják végre a vár rekonstrukcióját, s a tervezett fejlesztéseket. Sirokban márciusban írták alá a nagyszabású várrekonstrukciót támogató szerződést. A „Végvárak világa – Sirok barlangvár,…..
Elkészült az ország elsõ sörkútja; az igazi látványosságnak számító és speciális technikájú díszkút a Borsod megyei Bõcs fõterén kapott helyet.A Bõcs fõterén díszelgõ kút az ország elsõ olyan kútja, amelybõl nemcsak víz folyhat, hanem alkalmanként sört is lehet…..
A Moonvalley Wines Tokaj borászat 2008-as évjáratú, késői szüretelésű, dűlőszelektált sárgamuskotály bora aranyérmet nyert az idei franciaországi Muscats du Monde versenyen és egyedüli magyar borként egyúttal bekerült a TOP 10 közé is.A muskotályok legrangosabb…..
A Magyar Fürdőszövetség közzétette, hogy az ország mely strandjai csatlakoztak az ez évi Strandok Éjszakája rendezvényhez.Tavaly, a nagy sikerű Vizek Évében megrendezett Fürdők éjszakája után, idén a Kulturális Turizmus Évében különleges kulturális felfrissülésre…..
Aláírásgyűjtésbe kezdett az MSZP egri polgármesterjelöltje annak érdekében, hogy maradjon az eredeti helyén, a Dobó téren a Végvári vitézek című szoborcsoport.Nagy István szerdán tájékoztatta kezdeményezéséről az MTI-t, utalva arra: felvetődött, hogy a belváros tervezett…..
A turizmus szakemberei közül sokan úgy mondják, hogy Eger legnagyobb "marketingese" Gárdonyi Géza volt.Mondják ezt azért, mert az általa írt Egri Csillagok című regénnyel tette világhírűvé a hevesi megyeszékhelyet.Az iró 147. születésnapjára kedden emlékező…..
Augusztus 6-7-én gazdag programmal várja az érdeklõdõket a Bor, mámor Bénye elnevezésû fesztivál Erdõbényén. Az eseményt tavaly rendezték meg elõször a Bor, Mámor… Bénye Egyesület tagjai. A két napos programban több helyszínen szerepelnek egyebek mellett különbözõ…..
Újabb cikk jelent meg hazánk turisztikai kínálatáról az izraeli médiában a Magyar Turizmus Zrt. izraeli külképviselete és a Malév Zrt. által szervezett tanulmányút nyomán. Ezúttal a Yediot Achronot országos napilap újságírója, Amir Shuan, 4 oldalas írásban foglalja össze…..
Miocén erdõvel, lombkorona sétánnyal, játszótérrel, vendéglátó épülettel és pihenõhelyekkel bõvült az ipolytarnóci õslábnyomos terület. A korábban már Európa Diplomával díjazott, természeti örökségnek számító bemutatóhely fejlesztéseit csütörtökön adták…..
Már csak a nagyfeszültségű vezeték áthelyezése van hátra, azután 760 milliós beruházással indulhat egy régi épületre emeletráépítéssel az új szálloda. 2011 nyarán fogadhat vendégeket a Tanszálloda 60 ággyal. Tulajdonosa három évig a gyöngyösi Észak-Magyarországi…..
Aki Gárdonyi Géza: Egri csillagok című regényét olvasta, és az egri várba látogat, ugyancsak kíváncsi a földalatti erődrendszerre. A kőtár, az ágyútermek, az aknafigyelő folyosók vezetővel látogathatók. A Setét-kapuban Bornemissza Gergely tüzes kerekének rekonstruált mása…..
Az abasári Bolt-tetőn folytatódik a régészeti ásatás. Július 30-ig főiskolások segítségével történik az itt talált rotunda – körkápolna - feltárása. A helyi önkormányzat, az Aba Sámuel Alapítvány, a Dobó István Vármúzeum, valamint az Eszterházy Károly Főiskola…..
Vasárnap a felsőtárkányi Egeres-völgyből rajtol a 10. Bükk Maraton mezőnye. A T-Mobile Top Maraton sorozat 3. állomásán is három táv közül lehet választani; hét közepéig 7 országból mintegy 1400-an neveztek. A sorozatot félidőnél a tavalyi két összetett felnőtt győztes:…..
Jótékonysági gyűjtést szervez Eger Vára Barátainak Köre a Gárdonyi-ház kerítésének felújítására augusztus 3-án az író házának kertjében.Az Egerbe érkező turisták körében fontos célpontak számít idén is a Gárdonyi-ház meglátogatása. A nagy író háza múzeum,…..
Az Európai Uniós támogatással megvalósuló, több, mint 1,2 milliárd forint értékű fejlesztés, a fürdő  folyamatos működésének biztosítása érdekében több szakaszban valósul meg. A beruházás két jelentős elemének munkálatai már befejeződtek. A kör és a…..
Daru Sándor andornaktályai polgármester a helyiek, az önkormányzati képviselők és a kivitelezésben résztvevők jelenlétében adta át a Faluház előtti felújított főteret. A korábbi betonozott, több helyen már megsüllyedt területen szökőkutat állítottak fel, körülötte…..
Ha manapság szabadságra megyünk, a jó öreg hajtogatós térképet  egyre kevésbé visszük magunkkal, annál inkább elterjedt a navigációs készülékek és az internetes útvonaltervezõk használata.Amint azt a legújabb közvéleménykutatás eredménye is igazolta, az utazóknak…..
A Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviselete kitartó munkájának köszönhetõen háromoldalas, címlapos cikket közölt a tokaji borokról, illetve a Tokaj-hegyaljai borvidékrõl a patinás The New York Times szombati, július 25-i számának utazási melléklete, amely elõfizetõinek száma…..