Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Norris74

0 bejegyzést írt és 232 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Immáron két hete van vészhelyzet Magyarországon a korona vírus miatt, nézzük meg mit tett eddig a miniszterelnök azokért az emberekért, akik ezt az országot üzemeltetik. Nem kell fizetni a banki hiteleket. Nos, ez kedves gesztus, valóban. Csakhogy előbb – utóbb újra fizetni kell. Megemelt…..
Norris74 2020.03.26 21:02:40
@csorsza: "2. Áhhh...a többire nem is írok inkább semmit."

Jobb is....
 Az előző posztban elkezdtük végigvenni a tíz legnagyobb fantasy klisét, abban a szellemben, hogy hiába szeretünk valamit nagyon-nagyon, attól még felismerjük (és elfogadjuk) a hibáit is, amelyek nélkül talán nem is lenne az igazi. Ahogyan egy krimitől is elvárjuk a…..
Norris74 2015.02.15 07:50:56
@csak_csendben2: " Az AD&D-nek is volt olyan elágazása, ami sci-fi keverék (űrhajókkal stb, vesszek meg, nem jut eszembe a neve és a szabálykönyvet sem tudom hova raktam)"

Szerintem a Spelljammer-re gondolsz.
Norris74 2015.02.15 07:54:00
@Skulo: Hmm...a Megatraveller "sci-fi fantasy" lenne? Hmm...mondj benne csak egyetlen fantasy elemet is. :) A MT kőkemény sci-fi, amiben érdekesen keverednek Asimov "Alapítványának" és Herbert "Dűnéjének" elemei.
3M Mélyinterjú Raoul Renierrel 2015.02.09 10:28:27
Debreceni lévén tudtam, hogy a magyar fantasy egyik ősatyja, Kornya Zsolt a földim. De azt is tudtam, hogy modernkori remeteként él, így nehéz a hozzá vezető utat meglelni. A tavalyi Világok Szárnyai Szerepjáték találkozón azonban mégis sikerült megismerkednünk, majd a…..
Norris74 2015.02.11 12:04:44
@Zaraken: Ezzel nem értek egyet. Az lehet, hogy fantasy témájú (számítógépes) játékokkal, MMO-kkal ma sokkal többen játszanak - akár még többen is, mint egykor - de ennek semmi köze a szerepjátékhoz. Az, hogy a zsáner ugyanaz, attól még nem lesz szerepjáték. Az számítógépes játékokban a program szab kereteket, az MMO-ban pedig ha 1000 játékosból egy "szerepként" játssza a karakterét, akkor sokat mondok. Menj fel egy bármilyen MMO-ra, és próbálj "szerepjátszani"....nem kicsit fognak hülyének nézni a "hack'n'slash" játékosok. A "Vérpistikék" pedig nem kihaltak, csak átmentek az MMO-kra. :) Az jobban támogatja a létük értelmét, mint bármely RPG csapat.
A szerepjáték a fantázia és annak szárnyalásának játéka. Az MMO-kban semmi ilyesmire nincs szükség, mindent készen kapsz. Így tehát ez nem szerepjáték, és így a szerepjátékosok száma is messze alacsonyabb, mint volt egykor. Igaz, a minőség sokat javult, mert az asztali RPG-nél csak azok maradtak meg, akik tényleg tudnak is valamit benne. :) Szvsz.
Dinamó Műhely Az utolsó órában 2014.11.19 09:45:53
A „jó” szakszervezet az, amelyik nem tüntet, nem sztrájkol, csendben marad, és majd a fehér asztalnál oldja meg a dolgokat. Ennek egyik ára, hogy míg 1992-ben még 2,7 millió tagdíjfizető volt, ma ma 4-500 ezer tagról szólnak a becslések. Ilyen helyzetben a szakszervezeti…..
Még be sem mutatták, máris mindenki kutyázza a Disney első saját Star Wars-os animációs sorozatát, a veterán Lucasfilm Animation-dolgozókkal elkészített, Lázadókat. Lassan ott tartunk, hogy a "lézercsúzli" meg az "Aladdinból átemelt főhős" nagyobb bűnnek számít az elvakult…..
SF.blog Dobókockával a Verzumban! 2014.05.14 07:16:00
A Firefly az a sci-fi-western sorozat, aminek rövid pályafutása ellenére hatalmas kultusza lett. A mai napig érthetetlen, hogy miért is kaszálták el olyan gyorsan. Rajongók tömege mozgatott meg minden követ, hogy valamilyen módon folytatódhasson a Serenity legénységének…..
A magyar „balliberális” oldal provincializmusa sajnos közismert. Tamás Gáspár Miklós az olvasottságával, Szalai Erzsébet a baloldaliságával, vagy a FentÉsLent blogközösség a balpopulizmusával igencsak egyedül van. Ma Orbán Viktor kormányával és pártjával szemben – mely…..
Most komolyan; Kiss Dávid HÖK-elnök bezárja a Corvinust, a hallgatók elől, akik ennek láttán fújolnak egy haragosat, majd szúrós tekintetüket néha hátra-hátra vetve távoznak. Ezek után reggel beül a HÖOK egyik tyúkmellű elnökségi tagja a Mokkába, közli, hogy roppant…..
Norris74 2012.12.14 19:24:32
@sárkányfő: Ez a kormány ezerszer meg egyszer tanújelét adta annak, hogy az intézkedései ellen a békés tüntetéség annyit ér, mint halottnak a búcsúcsók.
Tovább az "erőszaknak" is vannak olyan formái, amelyek nem feltétlenül emberek ellen irányul, de éppen eléggé jelzs értékű ahhoz, hogy esetleg vegyék a lapot.
Személy szerint ezt a tökösséget hiányolom az egészből.Meg azt, hogy nem látják át/meg, hogy valójában mi ellen is kellene inkább tüntetniük.
Megvan az a reklám, amikor a srác hatkor ébred a óracsörgésre? Ül az ágyban és bámul ki a fejéből, amikor felül a barátnője és megkérdi, hogy Hova mész?. Dolgozni. – hangzik a válasz… Az ember egy ilyen reklámra - főként olyan időkben, amikor a csapból is a munkaalapú…..
Aki nem szereti a melodrámát és a hosszú ömlengést, a spoilert viszont annál inkább, annak két mondatban a lényeg: 1. Ebben a formában ez (az s8) a Zandagort utolsó fordulója. 2. Kiadom az egészet nyílt forráskóddal, vagyis ha a közösség valamilyen formában megszervezi a…..
Norris74 2012.09.16 17:32:20
@Rózsaszín Lódenkabát: Üdv!
Ne vedd magadra! :) A soraidból kitűnik, hogy te éppen azok közé tartozol, akik azokat képviselik, akik tennének valamit. Tényleg csak ilyen kicsikből is összejöhetne az egész. Ha mindenki csak egy kicsit - kis pénzt, kis munkát (vagy éppen nagyot) ajánl fel a játék "megmentésének" vagy életben tartásának érdekében, és lesz olyan személy vagy kis csoport, amelyik magára vállalja ezen felajánlások koordinálását, akkor a Zanda szerintem megy tovább. Még több ilyen kell. Én az illetékeseknek megtettem a magam szerény (de közel sem elégséges) felajánlását és erre bátorítok mindenkit, aki szeretne még Zandázni a jövőben.
A múltkori után Norris újabb írással örvendeztet meg minket. Konkrét történet egy konkrét játékbeli eseményről, de azért megint több van benne, mint első ránézésre gondolnánk... - Fényt ki, holovetítő bekapcsol! A karthapolisi tanácsteremre fekete fátyolként hullt alá…..
Sokan beküldtétek a lenti képet, meg persze magunktól is rátaláltunk, de azt nem sikerült kiderítenem, hogy ki készítette. Mindenesetre az illető elég jól vágja a DOS-os játékokat, ezekből szedte össze a száz legjobbat egy szép listába. Látszik, hogy sok melóval, nagy…..
Subba Puki Trek 2012.06.26 11:57:00
Bocsi. ..
Norris74 2012.06.26 17:45:34
A SZOLIDARITÁS MOZGALOM köszöni szépen!Mióta hál istennek eltűnt az ECHO-TV adásáról Bencsik András, hatalmas űr keletkezett a kormánypárti dicsőítés területén, kívánjon az bármilyen nyilvánvaló hazugságot is. A HÍR-TV  igyekszik betölteni ezt a médiatörténelem sötét…..
Van egy jó meg egy rossz hírem. Kezdem a rosszal: most péntek helyett jövő kedden indul csak az s8. Tehát június 19-én kedden este 6-kor. A címbeli kérdés megválaszolására pályázatot hirdetek, mert most így hirtelen nem ugrik be semmi.....
Norris74 2012.06.16 21:30:34
@cu2: Majd jól megideologizálom egy rövid novellával. ;)
Hogyan lesz kormányképes alternatíva az LMP? Hogyan lehet elkergetni a Fideszt? Hogyan lehet véget vetni Orbán Viktor dilettáns kormányzásának? Hogyan lehet gátat szabni az oligarcháknak? Ki fog megálljt parancsolni a féktelen populizmusnak? Melyik politikai erő fogja újjáépíteni a…..
Kettős Mérce A fenébe is, Milla! 2012.06.04 14:46:17
Én kedvellek titeket, sokszor nem értek egyet azzal, amit csináltok, de azt gondolom a cél, a társadalmi aktivizmus segítése, az egyik legfontosabb dolog, amelyet ma Magyarországon tenni lehet! Csináltok számtalan hülyeséget, de mindenki hibázhat. Viszont azt a képet és szöveget,…..
Ettől a levélben való szavazástól már csak egy lépésre van az interneten leadott szavazatok elfogadása, persze ez kizárólag a kormányoldali tetszikre vonatkozik, ez ellenzéknek továbbra is három aláírással kell még hitelesíteni a szavazatát az internetes fórumokon, a…..
Eszembe jut a mondás, hogy "Nincs új a nap alatt" - ahányszor csak megmozdul az orbáni gépezet, én kénytelen vagyok időutazást tenni hol csak 60évet, hol 90-et, máskor meg másfél századnyit is vissza a MÚLTBA. A fideszi destruktivitást volt idő megtapasztalni, de hogy…..