Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tintamin

0 bejegyzést írt és 858 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A németek csúfosan leszerepeltek a világbajnokságon. Az átlagember taktikát, felkészültséget, játékost, edzőt hibáztat. De az ötös számú párttagkönyv tudja, ki a valódi bűnös: a háttérhatalom és Merkel. Eszerint tehát, hogy a magyar válogatott ki se jutott, Orbán lelkén szárad...
Kommentár nélkül. Kíváncsi vagyok ki mit lát meg benne, mi jut eszetekbe, van-e valami, amiről mesélni tudtok? Kommenteljetek bátran, ahogy eddig. 42 ritkán látható, színes fotó jön...
tintamin 2015.11.06 19:18:14
A mai poszt (ami indul a Magyarország és én pályázaton, szóval az írás végén és a Facebookon lehet szavazni) onnan indul, hogy szeretné megfejteni, miért is vágnak bele a határátkelésben oly sokan, és mire a végére ér, jóformán meg is válaszolja – de legalábbis ad egy…..
Persze, egy Évával kezdem a sorozatot. S persze, nőnapon. Írhatnám, hogy a magyar színésznők Évájával, de igazságtalan lenne a többi lélegzetelállító hölggyel szemben, és nem is lenne pontos, nagyon nem. Bár, kétségtelenül volt benne valami, amihez érdemes viszonyítani.…..
tintamin 2015.03.09 19:53:58
Bár múltheti listánkon nem szerepelt, egészen biztosak vagyunk abban, hogy Havasi Bertalan Hungarikum. Nem arról van szó, hogy ilyen formátumú ember más országban nem terem, hanem arról a tényről, hogy más országban ezek a figurák ritkán szoktak eljutni odáig, hogy…..
Nemigen hiszem, hogy bármi újdonságot tudnék mondani Hofi Gézával kapcsolatban, úgyhogy meg se próbálom. Egy biztos: nincs még egy olyan humorista, aki ekkora hatással lett volna nemzetünkre. Poénjai és gondolatisága generációkat nevettetett meg és gondolkodtatott el, szállóigéi…..
A filozófia a becsületes szenvedélyem, jön fel a politika, de vállalati tanácsadásból élek Ázsia-Európa-Amerika vertikumban, egy kisebb cégháló tulajdonosaként. Mióta kb. két éve belefogtam a közéletbe, és különösen mióta bejelentettem, hogy pártot alapítok, látványosan…..
Van egy ország, ahol az adóhivatal szervezi az adócsaló maffiát, ahol a söralátétes-egysávos adócsökkentés kormánya évek óta a legkifacsartabb unortodox adókkal húz le, a bevételekből minden sarki óriásplakáton rezsicsökkentést hirdetve. Egyszer biztos készül belőle egy…..
A Tilos Rádió adta hírül, hogy az NMHH Médiatanácsa érvénytelennek nyilvánította a 90.3 Mhz-es frekvenciára benyújtott pályázatukat. A döntést két hiányossággal indokolta a Médiatanács: nem volt megfelelő az első három havi működés fedezetére vonatkozó pénzügyi…..
Az X-Faktorban az a jó, hogy kiszámítható. Mint a gyorskaja: pontosan tudod, mit fogsz kapni, minden alkalommal pont ugyanolyan, éppen ezért nem fog nagyobb sokk vagy meglepetés érni, a mekis hamburgerben az uborka a legjobb dolog, a halas szendvicsben a szósz, az X-Faktorban meg a…..
Kenyér és cirkusz kell a népnek, tartották a régi rómaiak. Azóta szerencsére sikerült meghaladni ezt az elavult szemléletet, mert manapság úgy tűnik, bőven megelégszünk a cirkusszal is. Jobb helyeken a politika elsősorban jóléti, gazdasági, emberjogi kérdésekről szól, nálunk…..
A Népszabadság információ szerint közel tíz millió forint bevételre tett szert tavaly Berki Krisztián cége a BK Movie Star Film és Produkciós Kft. (csodálatos név!). Ennek nagy részét valószínűleg a TV2-től kapta Berki, az Édes életben való szerepléséért. Bár Berki…..
Niki élete gyakorlatilag egy hét alatt fordult meg, bár már régóta tervezgette a határátkelést, az szinte egyik napról a másikra történt meg vele. Így jutott ki Németországba, ahol sok minden kiderült, például az, hogy a nyelvtudása nem sokat ér. Az első időszak nehézségei…..
Pethő András, az Origo volt főszerkesztő-helyettesének vendégposztja. A Lázár-per igaz története. Lázár János már többször is jelét adta annak, hogy nem feltétlenül örül a rejtélyes külföldi útjai iránti érdeklődésnek. Egyik nyilatkozatában még azt is megpendítette,…..
Viccelni majdnem mindennel lehet, de komolyan, Louis CK vagy előtte Bill Hicks életműve az élő példa rá. A félig magyar származású CK párszor nagyon messze ment a korlátok feszegetése közben, egyik előadásának a “pedofil is ember valahol” témájú szegmensének abszurditása…..
Nem poénkodunk, sőt kegyeletet sem sértünk, inkább csak dühösek vagyunk, de meglehetősen: a köztévé M1 nevű kormányszócsövén csatornáján ma este 19:30-kor leadott Híradójába volt idő a kormány tankönyvprogramjának dicsérgetésére, az ellenzék baszogatására két…..
tintamin 2014.08.06 23:11:08
A rezsiháború fontos szerepet játszott a Fidesz sikeres 2014-es választási stratégiájában: szükségszerűen népszerű egy olyan intézkedés, amely a társadalom nagy része számára jelentett érezhető kiadáscsökkenést. A rezsicsökkentéssel kapcsolatban fanyalgók – akiket a…..
Magyaridióta Gyerekfejjel 2014.07.29 23:43:13
Elvben lehetne támogatni egy olyan (nyugdíj)szisztémát, amely a minél nagyobb számú gyerek vállalását preferálja, és bünteti azokat, akiknek nincs gyereke. Feltéve, ha nem mondana ellent teljesen egy ilyen rendszernek az emberiség várható technológiai fejlődése. Vagy mondjuk…..
Elég meglepő, de már a Magyar Nemzet is úgy érzi, a miniszterelnök sajtófőnöke néha túlságosan testőrnek érzi magát és nem eléggé sajtósnak. Ezt írja a Tusnádfürdőn elmondott beszédről tudósító újságírójuk: A miniszterelnök körül riasztóan megnőtt a…..
Folytatom nyári sorozatomat, mely Japán iskolai életével foglalkozik. Az első két rész elolvasható itt és itt. Kawaii, kogal, harajuku, decora, gothloli - szavak, amelyek jelentését csak a kultusz követői ismerik, egy olyan szubkultúra bennfentesei, amelyet az ezredforduló új…..