Regisztráció Blogot indítok
Adatok
meroving

0 bejegyzést írt és 141 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Oké, nem a Tescóban, mert olyan ott nincs, de azért a Walmart sem az az a Harrods, inkább a nagy tömegek bevásárlóközpontja.Ennek ellenére a jövő héten megkezdik a boltokban az iPadek árusítását, vége tehát annak az időszaknak, amikor a tabletet csak elegáns store-okban lehetett…..
Dan Brown „Angyalok és démonok” című bestsellerének egyik pozitív hozadéka (a szerző bankszámlájának gyarapodása mellett) az, hogy tíz- (ha nem száz-) milliók kapják fel a fejüket, ha az Illuminátusokról hallanak. Mivel mégiscsak egy thrillerről (és nem…..
meroving 2010.08.15 00:13:46
Végre komoly csapattal találkozik Argentína, az utolsó aduász is kihullhat az ellendrukkerek kezéből, továbbjutásuk esetén hivatalosan is masszív vb-esélyesek lesznek. Éles helyzetben még nem kaptak gólt, lefutott kilencven perceken szépített az ellenfél, Mexikót meg szügyön…..
meroving 2010.07.03 15:15:04
@Csöncsön: De ez egy hatalmas meccs akárhogy is, amelyik MINDIG háromesélyes.

A továbbjutásos mérkőzesek MINDIG két esélyesek. Vagy egyik, vagy másik... :)
Újra élvonalba álltak, akik már régen megmondták, hogy ez már nem az a Barca, viszont ez a Real Madrid az a Real Madrid lehet. A sok szakértés és a meg nem kerülhető tények mellett, több kérdés merült fel bennünk annak kapcsán, hogy mi is történik valójában a 25. fordulót…..
Az iskolán belüli erőszak újabb példáját írta meg nekünk Bukott rockzenész - b-oldal.blog.hu -. Levele olvasása közben még a legjámborabb szülő zsebében is kinyílik a bicska, egyszerűen hihetetlen, hogy ennyire eszköztelenné vált az iskola az erőszakkal szemben. Kedves…..
meroving 2009.12.02 10:29:16
Kedves Posztíró! Lévén tanítok egy igen kemény középsuliban csatlakoznék némi kiegészítéssel az előttem szólóhoz.

@manager2008:
"2. szülőknek beavatkozni prolémás, de néha nem árt, vagy szükségszerű (esetleg a problémás gyermek szüleivel is illik beszélni)"

A "menő" gyerek azért olyan 12 évesen, mert ezt az alapot kapta otthon. 99%-ban a szülő tesz majd rá nagy ívben, hogy Neked v másnak mi a véleményed.

"3. kis gyermekünk önvédelmi alapkiképzése nem hátrányos, legfeljebb ő lesz a bandavezér, ami szintén jobb mint áldozatnak lenni"

Csak javasolni tudom. Önvédelmi sport, sport. A sporttal a gyerekednek teljesebb élete lehet. A mozgás szeretete fontos.
Arról nem beszélve, hogy a küzdő sportok pár év után nem csak ütni tanítanak, hanem gondolkodni - élni is, ami szintén csak előnyére vállhat, ha új dolgokat lát (még ha nem is úgy él, csak megtapasztalja, hogy más út is létezik). 6-8 év után az lesz a gyermekednek a "legkissebb előnye", hogy ha kell meg tudja védeni magát.

"4. tanári kar felejthető, gyakorlatilag nulla, rendőrség detto"

Tanári karnak sem jogi sem más lehetősége nincs bizonyos dolgok megfékezésére. Ha megvernek vkit, arra az egyre van lehetőség... azonban ott előjön az, hogy ezeket a gyerekeket már nem aggasztja a beírás, az egyes, a lelki fröccs (nem értik / nem érdekli őket). 12 éves korban, ha nem olyan az otthonról hozott alap, nevelni már bajosan lehet.
Arról ne beszéljünk nyilván, hogy azért amilyen helyzetben tanítaniuk kell, annyiért - amennyiért, senki nem fogja kockáztatni a testi épségét és egy idő után a lelki békéjét sem. Jönnek a friss tanárok. Egy ideig lelkesek, de ez elmúlik. Mindenkinél. A kérdés csak az, hogy mennyi idő alatt.

És nem lenézve a posztban írt dolgokat, de amíg csak mellett fényképeznek, az tényleg nagyon light-os... Nálunk ehhez képest háború van.
meroving 2009.12.02 11:48:37
Kedves Mindenki!
Sokan abból indultok ki milyen a kamaszkor, meg milyen volt a Ti időtökben... Sose hasonlítsatok. A mai középiskolák hírből sem hasonlítanak a 10 évvel ezelőttihez, nemhogy ami azon túl van. A kamaszkor persze adott.
Csak mint mondtam - tapasztalat -, hogy akinek olyanok a szülei - a mai 12 évesek közül -, hogy értelmesen lehet velük kommunikálni, azoknak a gyereke is "ért" az intőből (persze azoknál erre nem is szokott szükség lenni).
Akinek a szülei nem olyanok, nem olyan hátteret kapott (és ez ahogy látom független a családi, egyéb avagy anyagi körülményektől) azt nem érdekli - és a szülőt se fogja.

Megváltozott a világ. A 20 évvel ezelőtti nevelési módszerek - melyeket tanítanak leendő tanároknak - nagyjából semmit nem érnek, mivel egy olyan erkölcsi és morális alapra építenek, ami ma már nincsen meg.

A tanárok védelmében mondom - saját tapasztalat -, hogy néhol azt is nehéz elérni, hogy tettleges bántalmazás ne nagyon legyen. Ha még jut energia tanítani is, akkor az már kánaán.

Btw az iskolának nem az kellene elsődleges szerepe legyen, hogy megtanuld a Bánk Bánt, vagy a másodfokú egyenletet, vagy a fémek olvadási pontját. Hanem, hogy felkészítsen a életed hátralevő részének elkezdéséhez, ill. a társadalomban való normális életre, csapatunkára, az önképzés elsajátítására stb... Persze, nem olyan formán, ahogy a posztíró leírta sajnos. De ez ellen nincs mit tenni a tanárok oldaláról. Egyszerűen 0 lehetőséged van. Természetesen, ha vkinek van működő ötlete szívesen látom, tanulni sosem késő és nem is szégyen :)

ui.: én magam nem vagyok szülő, így pl. fogalmam sincs (tanárként) mit tudnék javasolni a posztírónak (olyat, ami korrekt, értelmes, használható és jogilag is megengedett), vagy bárkinek hasonló helyzetben, lévén én magam egy másik aspektusból sem látom a megoldást.
meroving 2009.12.02 11:57:02
@El Topo (Sgt. Elias):

A ketrecharc az kissé elvetemült példa :)
Én eredetileg azért említettem, hogy a megfelelő küzdősport jó ötlet hosszú távon, mert:
1, felnőttkorban majd x év után segít megvédeni magad, ha tényleg nincs más lehetőség
2, sok olyan embert ismerek, akik évekig keleti harcművészeteket tanultak / tanulnak és (nem) meglepő módon ezek az emberek jámborak, és megtanultak úgy élni, hogy ne fegyverként használják, amit tanultak.

A tradícionális keleti harcművészetek az életre tanítanak, megfelelő gondolkodásmódra, erkölcsre stb... Téveszme az, hogy elviszem a hiperaktív rosszcsont kisfijam kung-fu-zni és majd 3 év múlva karddal vagdalkózik a suliban. Aki mögött 4-6 év kung-fu van (de mondhatnék más küzdősportot is), az megtanulta használni a testét, de nem fog azzal mások kárára cselekedni. Lévén a kung-fu pl. harcművészet, de nem arról szól, hogy ki rúg nagyobbat.
Levélírónk a magyar oktatási rendszer visszásságait veszi sorra levelében. Mit tehet a szülő, ha az osztályfőnök a gyerek nevét sem tudja? Fejleszti, vagy sorvasztja az iskola a gyerekek személyiségét? Elláthatja-e az az intézmény a funkcióját, amely az általa vállalt…..
meroving 2009.10.21 15:16:10
@karnagyúr: én idén mentem új helyre.
340 diákot tanítok heti 1, vagy kétheti 2 órában. Ebből 20-at ismertem korábbról. Kaptam melléjük 30 kollégát és pechemre most váltottam magánéletben is ősszel sport klubbot, ahol edzők és társak újabb 30 ember.

Én kérek elnézést, de valószínúleg év végére sem fogom tudni mindenkinek a teljes nevét - totál kizárt sztem.

És hogy miért? Mert 32 fős osztályban nehéz heti 1 órában mindenkire akár csak 40 másodpercet is szánni...
Nem, mégis inkább íztelen, só és fűszerek nélküli, zokniba töltött fűrészpor. A Bayern München 2007 ősze óta képtelen kiegyensúlyozott, meggyőző játékot hozni, ha az ember leküzdi magában az obligát képzettársításokat (vérszomjas, domináns, kegyetlen, meg a többi,…..
Folytatódik a Real Madrid nyári nagybevásárlása. A hajlott kora ellenére tetterős Florentino Perez elnök, aki immáron nyolcadik alkalommal került vissza a futballvilág talán legnagyobb presztízsű és múltú, de az elmúlt években a nagy elődökhöz méltatlan teljesítményt…..
meroving 2009.08.05 13:26:00
Egy fecske nem csinál nyarat. Két dudás egy csárdában, két asszony egy konyhában nem fér meg. Három a magyar igazság. A lónak is négy lába van, mégis megbotlik. Hol öt ember jóllakik, a hatodik sem marad éhen. Heten vannak, mint a gonoszok, ráadásul az egyik tizenkilenc, a másik…..
A világ arra való, hogy az okos nemzetek más kárán tanulhassanak. Ha tudjuk, mit és hogyan kúrnak el más országok, akkor azt nekünk már nem kell kipróbálni. De a magyar embert nem annyira érdekli a közvetlen szomszédaink sorsa sem, mint a magyar celebvilág pillanatnyi áleseményei,…..
meroving 2009.07.08 22:48:06
@phaidros: Véleményem szerint Ők, és még sok kisebbség is itt él velünk. Van személyi kártyájuk, magyar. Dolgoznak itthon, vagy nem dolgoznak - teljesen mind1. Nekik is két kezük, két lábuk van mint Neked, vagy bárki másnak.
Ők is magyarok.

A közös problémáinkat - ha vannak ilyenek - illene és jó volna valamilyen módon megoldani (nem tudom hogyan, ha tudnám, lehet foglalkoznék politikával, v kisebbségi integrációval).

De az talán nem a legjobb megoldás hosszútávon (gyk: lehet, hogy sokaknak most jó, de majd a következő generáció szemszögéből már lehet ordas ez a szemlélet), hogy kijelentjük, Ők nem magyarok és "raus van".

Persze amit írok, az egy jóval nehezebb út, de így 2009 fele Európa közepén, lehet már bele kellene férnie ennek is.

Btw, nem akarok senkit megsérteni a véleményemmel. Lehet totál nem látom jól a dolgokat :)
meroving 2009.07.08 23:12:00
@phaidros: cigányok?
Én az emberekre gondolok. Alapból mindenki egyenlő. Aztán mégsem. És azt nehéz befolyásolni, hogy Anyu+Apu melyik országban hoz a világra...

Biztos, hogy nem hibátlanok a beilleszkedni nem tudó csoportok (mind1, ki az), de nem is csak az ő saruk. De, amit írtál abban egyet értünk. Csak annak lehet segíteni, aki akarja is ;)

Szép estét!
Bigyóblog Milk 2009.06.22 11:13:50
Hogy biztosan tudjuk, mi van a fehér dobozban.Thx Dawe, Via I New Idea..
Régebben volt egy lázálmam arról, hogy hogyan kellene kinéznie egy dj szettnek a 2010-es években. A belépő egy olyan karszalag, mely méri a pulzusszámot, és egy értékelő gomb is van rajta. (A karszalag használata opcionális! Privacy paragépeknek marad a csuklóra nyomtatott…..
Nem nagyon szeretek panaszkodni. Főleg postban nem. Főleg olyan témában nem, ami csak nekem fáj. Ám mégiscsak arra érdemesnek gondolom, hogy legyen itt erről egy post, mert egyszerűen nem értem, hogy hogyan lehetséges valamit ennyire szerencsétlenül menedzselni.Ugye történt, hogy…..
Csontrepesztő dolgoknak kell itt történniük, hogy szezon előtti jóslatunk - mely szerint a Bundás csak az utolsó előtti fordulóban dől majd el - valóra váljon. Ezen nem kell különösebben csodálkozni, hiszen a felületes tévhitet - mely szerint úgy is a Bayern, mindig a Bayern -…..
Kábé ez az a mondat, aminél felébredtem, így a post végére. Igen, a nemzetközi sikerszájtok "klónozása" legalább olyan jó flémindító, mint mondjuk rezzenéstelen arccal kijelenteni, hogy az Ubuntu a mindent vivő oprendszer, vagy hogy az Apple termékeiben olyan sűrűn van…..
Sweet sixteens&Rorschach forever; keressük popp (2#), ktn, Oarbeaskoa, Aradebil, loveBZ, shinigami, Isarsturm (2#), ZenZo, vár a tévé, itáliainagysándor, pattopo, rowi és sporttárs méltó követőit. Legatyásítva, a Rorschach-teszt lényege, hogy az ember kapásból rávágja, mi jut…..
Ki tud többet a Bundesligáról? – avagy aki most bemondja, ki lesz a bajnok Bundi-földön, ahhoz év végén hozzávágunk egy dedikált Diego-mezt. Nem vicc, vérkomoly. Annyit azért nehezítünk, hogy a dobogós helyezetteket is ex-katedra meg kell nevezni. Magunk is sorba vesszük pro…..
meroving 2009.03.06 09:12:02
   A Zugügyvéd az nagy vihart kavart újabb megfigyelési, lehallgatási vagy ki tudja milyen ügy egyik érintettjétől, -vagyis inkább  szenvedő alanyától  - kapta az alábbi kis szösszenetet. Ebből megtudhatjuk milyen megélni egy házkutatást, amikor visznek…..