Regisztráció Blogot indítok
Adatok
UFP P

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt két évben elég sok jó film jelent meg a magyar mozikban, mondhatni a bőség zavarával küzdöttünk. Ezek között voltak olyanok, amelyek megfelelő elismerést kaptak a kritikusoktól (méltányolták színvonalukat) voltak amelyeket nem értékeltek helyükön (alábecsült alkotások) és akadtak olyanok…..
UFP P 2017.07.23 12:23:54
@Túlélő ...: Ha téged a mad maxben ezek a dolgok zavartak, akkor tényleg nagyon elment melletted az a film haver... még jó, hogy a csupasz pisztolyban nem vagy fönnakadva azon hogy egy inkompetens karakter rendőrt játszik...

Mondd csak! Nem szereted te véletlenül az adam sandler és transformers filmeket ?
Őszintén bevallom, gyerekkorom óta rajongok az autókért. Ma már nem olvasom zseblámpa fényénél újra és újra a néhány itthon kapható autósújság aktuális számát a lepedő alatt, de a maranellói gyár bármelyik remekét látva az utcán a szívverésem felgyorsul, a pupilláim kitágulnak és vágyakozva nézek a…..
UFP P 2017.06.17 06:29:33
@dukeekud: aranyos az egybites trollkodásod, de a villanyautó szintén gecire környezetszennyező. a lítium egy nagyon véges nyersanyag, és nagyon durván szennyező a bányászása. +miután kinyúlik az akku, nem lehet értelmesen újrahasznosítani. márpedig az akku kinyúlik... és akkor még nem beszéltünk arról hogy túlnyomó százalékát az áramnak ami a villanyautót hajtja, szenet, és egyéb nem megújuló erőforrásokat használó erőművektől kapja. faszfej.
Csapdák és aknák A vietnami háború harcászati megoldásai között mindenképp be kell mutatnunk a Vietkong által használt csapdákat is, melyek alkalmazása szerves részét képezte a helyi gerilla-hadviselésnek. A partizánok komoly tapasztalatokkal bírtak ezek felállításában (őseik a korábbi konfliktusok…..
UFP P 2017.05.03 09:42:17
@CoolKoon: Engem nem érdekel mivel, csak le kell gyalulni őket a térképről...
1981-ben a BBC Tomorrow’s World című programjában a műsorvezető úgy jellemezte az akkoriban forgalomba került CD-ket, hogy elpusztíthatatlanok, gyűjtők számára ideálisak. Ám már a 80-as évek második felében a gyártók és a szakemberek észrevették, hogy erről szó sincs. 1988-ban a Nimbus, az egyik…..
Nagy áttörés történt a köztévében az újévnek ezen a fagyos reggelén. Mivel az M1-et sokan azzal vádolják, hogy minden ott kiejtett és kiírt betűt alaposan megvizsgálnak, jóváhagyatnak, előzetesen cenzúráznak, és hogy a vendégek csak alapos szűrés után kerülhetnek be,…..
UFP P 2016.01.03 19:09:04
@HaKohen: Áruld már el ebben mi volt a troll... azt se tudod mit jelent szerintem a jelző, csak dobálod, mint a nácit szokás.
A Lángoló történetében először szétválasztottuk az éves listákat. Lesz külön metál, illetve nem metál, ráadásul egyiknél sem állítottunk fel sorrendet, hanem egyszerűen megmondjuk, hogy mi volt a legjobb 25 nem magyar metál és nem metál album az idén. Alább a nagyra hízott metálos lista, mindegyik…..
A tömegközlekedés minden nagyvárosban kulcsfontosságú kérdés, de viszonylag ritkán látjuk, hogyan is telik az azt működtetők egy napja. A mai poszt több szempontból is kakukktojás a blog történetében, hiszen a magyar fővárosban játszódik, ugyanakkor olyasvalaki írta, aki élt…..
UFP P 2015.12.18 06:41:59
@A nagy kékség: Először is! Szeretném leszarozni a blog dizájnját... Hogy lehet ennyire fosul elkülöníteni egymástól a kommenteket ? Majdnem rossz embernek válaszoltam mert most honnan tudjam, hogy a "Válasz erre" az egy hozzászóláshoz alulról vagy felülről csatlakozik....

Másik: Nem személyes komolyan, hogy az emberek nem szeretik kiengedni maguk elé az ilyen dolgokat. Szép gondolat, hogy segíteni kéne a haladásukat, csakhogy ezek a buszok és teherautók 100% hogy dízelek, 80% hogy lefingott 20 éves dízelek, és a legritkább esetben "haladnak", csak püfögnek 40-50-el, és én meg hülye leszek magamat szopatni, hogy mögötte szívjam a végtermékét...

Értem én hogy nem így kéne működjön, de sajnos(vagy nem sajnos) nem egy ideális világban élünk.
UFP P 2015.12.18 08:15:52
@A nagy kékség: Busz nyílvánvalóan nem fog száguldozni, és ez nem is baj. Akkor kúr szét az ideg, amikor a 70-es táblánál cirkál előttem 45-el a rakparton a fos teherautó.(előzni persze lehetetlen)

Azért én ki szoktam engedni a kék hernyót ha tudom hogy el fogok tudni menni mellette, és nem kell a végén lógnom.

Euro 6 meg ide, vagy oda, a DÍZEL geci büdös, ezzel sajnos nincs mit csinálni. max kevésbé geci büdös mint a 405-ös ikarus
1964. Nem óriás ananászokat látunk, hanem a kék agávé növény óriási töveit, amiből a tequila készül. További érdekesség a növényről, hogy nem egy rovar, hanem egy denevérfajra porozza be, és leginkább 1500 méterrel a tengerszint felett érzi jól magát  ..
A hivatalos bejelentés előtt szellőztette meg a The Hollywood Reporter, hogy Alex Kurtzman producer (Star Trek-filmek, Hawaii Five-O, százezer más) újra befogja durrantani a világ legjobb tévés sci-fi-univerzumát. Egyelőre írókat keres hozzá. A THR szerint pont menő lenne, ha jövőre…..
UFP P 2015.11.03 00:39:12
@tyberius: Ha minden igaz Ronald D Moore-ék már ott is akartak egy olyan szép lassú részenkénti lestrapálódást a hajót tekintve, mint amilyen a BSG-ben a Galactica-é volt, de nemtudom miért nem lett belőle végül semmi. Mondjuk nem is lett volna olyan könnyű, elvégre a voyageren ott van a replikátor meg antianyag reaktor, szóval valahol jogos, hogy rendbe tudják rakni a hajót nagyjából... de amennyi büntetést elviselt a voyager a 7 év alatt... hát ha mindet ilyenre építenék akkor a dominion warsban a föderáció nem veszített volna egy hajót sem :)
Ezen a nyáron úgy véltük, nem egy összefüggő sorozatot indítunk, mint az elmúlt 3 évben, hanem minden héten (augusztus végéig) egy bizonyos témát járunk körül. Most megnézzük…..
UFP P 2015.08.05 00:55:34
Ron Perlman a monte-carlói tévéfesztiválra nem azért jött, hogy egy konkrét sorozatot promózzon, hanem zsűritagnak - a minisorozatok zsűrijében ült a Hídból ismerős Kim Bodnia társaságában. Ettől még persze van neki olyan sorozata, amiről lehetett beszélni, az Amazonnak…..
UFP P 2015.06.22 16:18:36
A Galaxy S6 (meg persze tesója, az Edge) jött, láttuk és győzött - legalábbis annyiban, hogy lényegében mindenki odavan érte, és a hírek szerint az eladások is jól alakulnak (vagy mégsem? ez majd év végére eldől).   A kellemes (bár kissé ismerős) külsejű és kiváló…..
Belsőség Heti merítés 2015.05.31 09:52:43
Aztán megláttam ŐT Egyvalami biztos volt, hogy kupét szeretnék. Ehhez képest lett egy 5 ajtós, zöld Peugeot 207-esem, 1.6VTI motorral, "sporty" felszereltséggel, ami kb. kimerül egy amúgy tetszetős fehér számlap, króm kipufogóvég, krómkeretes ködlámpa összeállításban…..
“Istenem, Istenem”  - ezek a kiáltások hallható több nyelven azon a felvételen, amelyet a Germanwings fedélzetén, a hátsó sorokból rögzített valaki mobiltelefonnal a becsapódás előtt. A rövid klipet tartalmazó memóriakártyát a mentőalakulatok találták meg, és…..
UFP P 2015.04.01 12:04:06
@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: egyrészt egy ember fér oda, másrészt azt az ajtót pontosan arra találták ki, hogy felkészült embereket órákon keresztül kint tartson. Ha egy hónapjuk van rá, akkor se jutnak be, nemhogy 10 perc alatt. Másrészt ha tudom hogy 5 perc múlva kampó, persze hogy nekiállok videózni, dokumentálni, és nem a kitalált barátomhoz fohászkodok.(aki ugye kurvára le is szarta hogy becsapódnak a hegyoldalba)
Szégyenérzettel kevert izgatottsággal jártuk be japán újdonsült szellemvárosait a monitor elől. A helyszín a Fukusima prefektúra, egy nagyjából két Békés-megye nagyságú közigazgatási terület, amelynek nevét Japán történelmének legnagyobb földrengése óta ismeri a világ.…..
UFP P 2015.03.12 01:35:24
@Tökösmákos: :'DDDD agyhalott
Napokig készült ez a poszt, így már jól belecsúsztunk 2015-be, de nem akartam, hogy egy szép hagyomány megszakadjon, idén is csokorba gyűjtöttem a legjobb tavalyi keresőkifejezéseket (korábbi évek: 2010, 2011, 2012, 2013). Sajnos a Google Analytics kb. másfél éve bevezette, hogy…..
UFP P 2015.01.14 00:18:28
@Sam. Joe: ugyan most nincs macskám, de sokáig volt, és azt hiszem jobban is kedvelem a macskákat mint az embereket. ezek után mondom, hogy aki szerint ez állatkínzás, az egy barom.
Az alábbiakban 50 évvel ezelőtti hírekből válogatunk, a korabeli sajtó cikkei alapján. A cikksorozat összes megjelent tagja itt olvasható. November 1: Finis az Erzsébet-hídon. Az esős október bizony nagyon próbára tette az Erzsébet-híd építőinek kitartását, akarását. Több…..
UFP P 2014.11.21 17:46:36
@geegee: volt fontosabb dolguk is a háború után, pl. az utcáról a halottak ellapátolása, a gránáttölcsérek éltüntetése, és a lakások újrahúzása. szóval nem volt prioritás ENNEK a hídnak újraépítése. voltak ponton hidak, és más hidak előbb elkészültek
Igazából nem is számítottunk rá, éppen ezért ért nagyon kellemes meglepetésként sokakat, mikor felröppent a hír, hogy a Samsung Galaxy S3 (pontosabban annak legelterjedtebb, nemzetközi, i9300-as variánsa) talán mégis megkapja a hivatalos 4.4-es frissítést - az amerikai Sprint…..
UFP P 2014.05.09 20:04:12
@][-][alo: ha meg is tudnád bütykölni, amihez komoly szaktudás és felszerelés kell, akkor is rohadt nehéz lenne egyeltalán kompatibilis RAM chipet találni, ami nagyobb kapacitású. De ha még ez is megvan, akkor is komoly szoftveres módosítások kellenének hozzá, meghozzá olyan alacsony szintű módosítások, amiket nem valószínű hogy meg tudsz tenni a megfelelő forráskódok és dokumentáció nélkül. Tehát elméletileg lehetséges, de valószinűleg nagyon nehéz, bonyolult, és drága is lenne, ha egyeltalán sikerülni, tehát egyszerűbb és olcsóbb venni egy eszközt amiben több RAM van egyszerűen.
Wartburgot láttunk South Parkban.Nem viccelünk, tényleg.Na jó, mégis viccelünk.Először is tisztázzuk, hogy South Park nevű hely tényleg létezik Colorado államban. Igaz, csupán Fairplay egy sarkában, egy 1880-as állapotában helyreállított bányászvárosként. Nos, ettől…..
Az Apollo-űrhajók a puskagolyó sebességének közel ötvenszeresével kezdték meg útjukat a Hold felé. Erről is ír az első amerikai űrhajós, Alan Shepard és Deke Slayton az általuk közösen jegyzett "Moonshot" című könyvben, amiből ezen a blogon fordítunk részleteket…..
UFP P 2014.02.09 16:11:48
@wmiki: Miattad bevállalnám azt pár év börtönt haver.
A 2013-as év is igen jó felhozatalt hozott a telefonok piacán, érzéseink szerint olvasóink hosszas fórumozások, tesztolvasások és ismerős-kikérdezések után is csak nagyon nehezen tudták eldönteni, hogy mire cseréljék le esetlegesen az előző évekről megmaradt készüléküket.…..
Szomorúan olvastam más blogokon a Jogász kritikáját, a kritikusok többségnek nem tetszett a film (danialves véleménye egyáltalán nem ilyen negatív). Ridley Scott kiváló rendező, szóval nem kellene még leírni azért, mert ez az alkotása megbukott. Nem minden filmje volt…..