Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mihalytoth

36 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Index érdeklődésére részletesebben kifejtette a Nemzetgazdasági Minisztérium, miért szüntették meg az adósságnyomás-mérőt.Egészen pontosan mindenki arra volt kíváncsi, hogy miért hazudta azt az NGM, hogy az alkalmazást "technikai okokból, magas szoftverkarbantartási igénye…..
Legfontosabb infók: Július elsején indul hivatalosan a járat A menetrend pénteken, tehát ma kerül ki a BKV honlapjára (kikerült) Két majdnem egyforma hétköznapi és egy hétvégi járat lesz Hétköznaponként a Meder és a Haller utca közt félóránként jár a hajó A menetidő…..
Nevetséges ez az egész. Végre lett volna egy épkézláb ötlet, de a megvalósítás elégtelen, ezt is sikerült profin elkúrnunk. Igen, vonjuk be a Dunát a közösségi közlekedés vérkeringésébe, hiszen a folyami szállítmányozás az egyik legolcsóbb megoldás - aki valaha tanult…..
mihalytoth 2012.07.17 21:15:33
A BKV hajók menetrendjét eleddig homályos okból csak letölthető 2 megás PDF-ben lehetett elérni, mostantól viszont akár mobilról is: bphajojarat.hu A kiesett Haller utca itt már jelölve, a mobilos változaton pedig még a kikötő fotója is ott díszeleg. Haladás?
Kapanyél Virágzik a Tisza! 2012.06.14 09:35:00
Minden évben így június közepe táján csodálhatjuk meg a kérészek csupán néhány napig tartó különleges násztáncát. Az egykor Európa szerte elterjedt faj mára a kontinens legnagyobb részéről eltűnt. Hazánkban nagy tömegben már csak a Tiszában és mellékfolyóiban él.…..
Az idő és az események rövidtávon nem Orbán Viktornak dolgoznak - írja aktuális számában az Economist. Akár a kormányfői poszton is lehet változás – vetettem fel egy hete az IMF-politika megváltoztatásának bejelentésekor. Áh, dehogy – mondta a minap egy kollégám,…..
Tudom, még messze van a szeretet ünnepe, de a márkák – már idehaza is – sorra jönnek elő a karácsonyi reklámfilmjeikkel. Így tett az angol John Lewis áruházlánc is, amely november 11-én útnak indította legújabb szpotját, ami máris 400 ezres nézettségnél jár a YouTube-on.…..
A megrendelő a kampánytól az alábbiakat várta el: - A márka ismertségét és elfogadottságát növelni - Aktív, 21 évesnél idősebb városi fiatal felnőtt célcsoportot generálni. - A célcsoporttal a márkát a számára pozitív környezetben megismertetni. Kampányelemek: 1. Facebook…..
Az I. Nemzetközi Veteránautó Kiállításra a Sportarénába két ügyfelünkkel közösen érkeztünk. Az EZWash + CastrolMB promóció elsődleges feladatául azt a cél tűztük ki, hogy legalább 500 db autós vendég emailcímét gyűjtsük össze. A másodlagos cél pedig az volt, hogy a…..
Ügyfelünk számára Facebook-alapú kampányt végzünk, amelynek elérés/kattintás/játékos száma adatai érdekes következtetéseket engednek. Az adatsor röviden:   KÉK a hirdetésre kattintók száma ZÖLD…..
Ha elsétálsz mellette az utcán, akkor az tűnik fel először, hogy mindene mosolyog. A szeme, az arca, de még a kézmozdulatai is, ahogy kutyusát, Lujzát igazgatja a "Parkba kutyát behozni tilos" tábla mellett. Ahogy ő fogalmaz, ő egy "felelős gazdi", aki figyel a…..
KERKOM Nők a pályán - ANAOLA 2011.08.05 13:03:00
Azt mondják, hogy generációs veszteséget szenved el az én korosztályom - a mai harmincasok. A rendszerváltáskor ugyanis még gyerekként "nem voltunk helyzetben", ahhoz, hogy saját vállalkozásunk legyen, viszont a minket követő egy tízessel fiatalabb generáció meg már az…..
A Facebook megújult adatlapjával sokféle varázslatot láttunk már, egyet mi is kigondoltunk: A cél egy olyan felület megalkotása volt, amely imitálja egy saját weboldal gombsorát. Az eredményen még mi is meglepődtünk... Íme a facebookos adatlap, a tetején a négy…..
Feladatba kaptuk, hogy a 18 éve ugyanazzal az arculattal futó Esküvő Kiállítás és Vásár arculatát frissítsük fel és tervezzünk olyan eszközöket, amivel sikerrel tud idén megjelenni. Feladat volt a médiamix "felturbózása" is, hiszen korábban elsősorban…..
A három kismalac egyike szalmából, a második gallyakból a harmadik téglából épített házat. Amikor jött a farkas, az első kettőt egyszerűen elfújta, míg a harmadik esetében a fondorlat sem segített a malackákat megenni. A weboldalépítés a legokosabb malacka házépítési…..
Az előző postban leírtam, hogy milyen hibákat látok a bevásárlóközpontok weboldalán. A cikk végét egy ígérettel zártam: megmutatjuk milyen a jó bevásárlóközponti weboldal. Több kutatást is felhasználtunk a vázlat elkészítéséhez, így nyugodtan állíthatom, hogy a…..
 Mit várunk egy bevásárlóközpont weboldalától? Én ezt: 1. Egy üzletet vagy márkát keresek, tehát gyorsan legyen lehetőségem megtalálni azt. 2. Kíváncsi vagyok egy konkrét eseményre mostanában, hogy mikor van. 3. Hogyan lehet megközelíteni, parkolni (mennyibe kerül),…..
Közösségi média, web2, blog - és úgy általában az online kommunikáció teljes bűvöletében fürdünk. Cégek tucatja érkezik hozzánk egy hónapban, hogy frissítsük a weboldalukat, és indítsunk nekik "ingyen elérhető felületeken internetes hirdetést". A weboldalak…..
KERKOM X - a mindent tudó jel! 2010.11.04 15:26:00
Ahány X, annyi szokás. A különféle programok különböző X jeleket használnak, különféle funkciókra. Éppen ezért a weboldal megtervezésekor egyáltalán nem mindegy, hogy melyik X-et használjuk, nehogy olyasmit értsenek alatta, ami nem jó.Elsősorban a "Mégse", angolul a…..
Miért fontos egy marketinggel foglalkozó cégnek jelenlétével támogatni a kereskedelem ünnepét? Íme néhány ok:1. A marketing elsődleges célja vállalkozások nyereségességének javítása. Az, hogy a termék/szolgáltatás híre eljusson azokhoz a vevőcsoportokhoz, amelyek arra…..
Az idei DentalWorld Fogászati Konferencián két előadással jelentünk meg, az egyik a weboldalakról szólt, a másik a stratégiáról. Ennek következményeként fogorvosok sokasága jelentkezett céges auditra. Olyan ez, mint a thai masszázs: fájdalmas, de a végén jobb lesz.A…..
Ezúttal egy "nagyágyú", a Castrol Hungária bízott meg minket, hogy javítsuk a piaci pozícióját és öregbítsük a jó hírét a 30 évesnél idősebb családos budapesti férfiak körében. Mit tudtunk róluk? - Nagy eséllyel van gyerekük, aki 3-4-6-8-10-12 éves. - Szereti a…..
KERKOM Amikor a farok csóválja 2010.03.24 14:26:00
A Castrol Mintabolt egy magyar kisvállalkozás, egy telephellyel Budapesten. Érdekessége, hogy önmaga egyedül végzi a márkanév tulajdonosának a kommunikációját sok esetben, hiszen önálló Castrol kampányt nemigen láthatunk. Ezúttal a Budapest Motorshown állított önálló Castrol…..
Korszakos probléma vagy mindig is jelen volt, hogy a kimondott szó pont az ellenkezőjét jelenti, mint amit felfedezni vélünk? Az elmúlt négy-öt hétben egy tucat olyan vállalkozás vezetőjével találkoztam, akik szeretnének változtatni a jelenlegi helyzetükön, de nem biztosak a…..
Van néhány ügyfelünk, akiknek a weboldalát sokadjára kell az alapoktól újratervezzük, mert az ügyvezetőnek "nem tetszik". Antagonisztikus ellentét: vajon a megrendelőnek kell, hogy "tessen" az oldal vagy a vevőnek? Egy pozitív példa: Fogászat a XIII.…..
Sziasztok! Irodában dolgozom, ez az első munkahelyem. A vezetőséggel elégedett vagyok, a kollégákkal viszont nem túl jó a kapcsolatom. Egész másképp állnak hozzá a dolgokhoz, mint ahogy az normális lenne szerintem. Mindenki igyekszik túlélni a munkanapokat és mindent elkövetnek,…..
mihalytoth 2010.02.17 08:53:35
@Mária: Sajnálom Mária, hogy olyan vagy, mint az egyszeri vicchős, akinek mindenről ugyanaz jut az eszébe.

Ennek ellenére egy eleme van a felkiáltásodnak, amire reagálnék:

Ha csak azon kesergünk örökké, hogy milyen országban élünk, de soha semelyik generáció nem kezd el a "művelt Európához" igazodni, akkor a változás pont semmikor sem kezdődik el.

Nekem nap, mint nap meg kell harcolnom azért, hogy a kollégáim figyeljenek egymásra, hogy képesek legyenek az önálló munkavégzésre, hogy delegálhassam nekik a munkát, és ne csupán irányított emberek legyenek. Ehhez elsősorban nekem magamnak kell élő példaként elöl járni, és akkor van hitele annak, amit mondok.
Nem "lehúzni" kell a munkavállalót, hanem felemelni. Fokozatosan növelni a terhelést, és megtalálni az optimális feladatmennyiséget és minőséget, amit szívesen elvégez, és ami kihívást jelent számára.

Ekkor ugyanis nem a kávézás lesz a napi rutin fő motorja.

Tudom, hogy te önálló marketing tanácsadó vagy, így ezzel a kérdéssel nem találkozol naponta, de ez azért nem jelenti azt, hogy nem is létezik.

(Ja, és olvass többet, mielőtt baromságokat írsz támadólag, mert a feladott labdát nemigen szoktam figyelmen kívül hagyni. Ezúttal azonban
a téma nemesebb a buta harcnál.)

Üdv,

TM