Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zizo1

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre kínosabban érinti a miniszterelnököt a múltja. Hiába próbálta ráfogni a Momentumra, hogy "álomgyilkos" és ők az "új SZDSZ". Könnyen belátható: ennél jobban mellé se lőhetett volna. Orbán arra számít, hogy a magyaroknak rövid az eszük és nem emlékeznek a politikai kaméleon múltjára. ..
Zizo1 2017.02.28 09:31:49
Tudom, hogy elfogultan nehéz gondolkodni, de mégis helyes lenne az olimpiával történteket higgadtan végig gondolni. Számoljunk egy keveset:
Bp. lakósága kb. 1400000. Ennek kb. negyede 18 év alatti, így marad durván 1050000 szavazóképes polgár. Ősszegyült 266000 aláírás, ami bő 25%. Az eddigi népszavazások alapján a végkimenetel a gyűjtött aláírások százalékos arányának minimum a dulája szokott lenni, vagyis min 50% fölött. Ha a szavazáson való részvétel gyenge akkor ez az arány akár 60-70%-is lehet. Tehát a népszavazás kimenetele eleve az az olimpia rendezésének elutasítását eredményezte volna.
Erre még ráerősített az a tény is, hogy a baloldali ellenzéki pártok támogatásának megvonására a Fidesz is visszalépett. (Ha a többiek nem, akkor ők sem). Ezután a Főváros a fölösleges pénzkidobást megelőzendően lemondta az olimpia rendezését.
Hurrá! Örömködjenek az aláírók. Győzött a Nolimpia és a Momentum!
Országos népszavazásról három okból is értelmetlen beszélni.
1. Budapest a pályázó és nem Magyarország!
2. Az aláírásokat nem országos népszavazásra, hanem a budapesti népszavazás számára gyűjtötték. (Gondolom azért, mert ha országosra gyűjtöttek volna nem igazán jött volna össze)
3. Mire az országos népszavazást leghamarabb megrendezhették volna (nem óvtak volna), már akkor is. okafogyott lelt volna, mert NOB-nak már az előtt döntenie kellett. (Ugyan már! Hogy nézett volna ki, hogy a NOB döntött, de a magyarok még mindig népszavazás eredményére várnak)
Korábban már többször értekeztünk arról, hogy van egy védhetetlen pontja Orbán Viktor migránsellenes politikájának. Vona Gábor csak a megfelelő pillanatra várt, hogy megcélozza a Fidesz Achilles-sarkát, így érve el azt, hogy komolyan vegyék az alkotmánymódosítási komédiában. A letelepedési kötvények…..
Zizo1 2016.10.20 22:31:42
@dadddd:
A zsarolhatóság edig is megvolt és eredménytelen volt, marad is.
A kérdés az, hogy megengedheti-e a Fidesz, hogy Vona győzelmi babérokat arasson mert elismerik zsarolhatóságukat. A válasz szerintem egyértelmű. Nem ismerik el. Nem tehetik és Vona mehet amerre lát.
A legrosszabb forgatókönyv az, ha bukik a szavazás, mert akkor 100% a nyakunkba kapjuk a migránsokat és az egész felelőséget menthetetlenül a Jobbikra tolják
  Hogy mit húzzak a testemre, nekem is nagy dilemmát okozott a kezdetekkor. Kérdezgettem mindenkit, hogy milyen sisakot, milyen kabátot, kesztyűt vegyek. De nagyon megoszlanak a vélemények, mindenki másra esküszik. A szerkesztőségen belül is szenvedélyes viták alakultak ki:…..
Zizo1 2012.04.15 15:05:45
@Feyd Rautha:
Nem szeretnélek megbántani. Tudod, a fizika törvényei akkor is (50-80..-as években is) éppen úgy érvényesek voltak mint ma.
Helyes és jó dolog, ha van megfelelő védőfelszerelésed, de sajnos egy ponton túl a márkás cuccok inkább hamis biztonság érzetet adnak, mintsem többlet védelmet. A helyzet az, hogy az emberi test terhelhetősége a legjobb felszereléssel sem növekszik.
Hogy megértsd amit mondtam, egy példát adnék: 40Km/h sebességgel ha a sisakod nekicsapódik egy oszlopnak, vagy az aszfaltnak, számolva 5cm vastag gyűrődő belső protektorréteggel, kb 1260g gyorsulás hat a koponyára. Ennek tizede is túlélhetetlen, függetlenül, hogy összetörik-e vagy sem a külső védőréteg. Az igazi és egyedüli védelmet a figyelem, a tudás és a tapasztalat adathatja, amit megelőző (preventív) vezetésnek hívnak. Sajnos mostanság ez egyre kevésbé divatos, egyenes arányban a cm3-vel és fordított arányban az életkorral.
Zizo1 2012.04.15 15:19:43
A Fidesz nem érti, hogy a bírósági ítéletek utólagos megsemmisítésével saját maguk és az egész magyar politikai rendszer alatt vágják a fát. A következő kormány ugyanígy megsemmisítheti a Fidesz-kormány idején hozott ítéleteket, kiszabadíthatja a hagyókat, hunvaldokat,…..
Zizo1 2011.02.26 17:20:28
Egyetértek a semmisségi törvénnyel, mert nem vonatkozik azokra az ítéletekre, amelyek jogosan születtek, de az egyetlen megvalósítható és helyes orvoslást adja azokra az ítéletekre, amelyek szerintem, sajnos többségükben, egy látszat demokrácia, koncepciós perei voltak.
Sem az amnesztia, sem a kegyelem nem adja, adhatja vissza a szerencsétlen, ártatlanul meghurcolt, megvert stb. egyének büntetlenségét, becsületét, csak az a beismerés, hogy az egyáltalán nem pártatlan rendőrségünk, és az (igazságtól sajnos eléggé) független ( és egyáltalán nem pártatlan) birokságunk, koncepciós ítéletek sorozatát hozta, újólag, mint története során, sokadszor.
Az meg, hogy ez a törvény aláássa a rendőrség és az igazságszolgáltatás tekintélyét, az nem igaz!
Ami nincs, azt nem igen lehet aláásni!
Az igazságot ugyan is, csak elhallgatni, elleplezni, figyelmen kívül hagyni és úgy tenni, mint ha…, vagy beismerni lehet!
És hogy világos legye!
Ezzel a törvénnyel sem mondja vagy gondolja senki sem azt, szerintem, hogy minden rendőr vagy bíró vétkes, vagy becstelen. Hiszem, hinni akarom, hogy igen is vannak tisztességes és becsületes hivatásukat elkötelezetten és magas szinten művelő rendőrök és bírók! De addig, amíg maguk közt megtűrik a vétkeseket, amíg a mundér állbecsületéért falaznak vagy kényszerből hallgatnak, addig a valóban tisztességest nem lehet megkülönböztetni a tisztességtelentől.
A beismerés, bár a legnehezebb, de első kihagyhatatlan lépés a megigazulás rögös útján! Amúgy, az igazságtól valójában csak az fél, akinek van félnivalója!
Ha ekkora a tiltakozás, az bizony arra utal, hogy sokan érintettek lehetnek.
Azt hiszem a magyar kormány páratlan dolgot hajtott végre. Azonban ez a teljesítmény nem pozitív előjellel kerül be a világtörténelembe. Ha egy európai külügyminiszter lediktátorozza egy másik európai ország miniszterelnökét az nagyon komoly dolog. Főként ha ezt a…..
Zizo1 2010.12.22 19:49:12
@röhögő: Hát erre gondoltam én is. A stáb fogata a magyar rinyálók küldöttségét. Mást nem tehetett a diplomáciai botrányok elkerülése végett, sőt megértően hallgattatták, hogy a gaz zobánék a világ békéjét fenyegetik, mi több, támadják a demokrácia alapjait. Nagyon megértően megígérték, hogy majd figyelnek a fejleményekre ...ha lesz idejük és kedvük.
Zizo1 2010.12.22 20:08:28
@röhögő: Nem fogod elhinni, bár a te bajod, hogy mit hiszel, de nem vagyok fideszes, sőt még csak nem is rájuk szavaztam.
Azonban utálom amit egyesek tesznek ebben az országban. Azelőtt ítélkeznek, mielőtt valami isi történt volna. Fűhöz-fához, idegenekhez futkároznak, ha nem az ő szájuk szerint döntenek, folyton a demokráciát féltik, de nem ám akkor mikor ártatlan emberek szemét lövik ki és háromszor is elgázosítják fővárosunkat. Utálom mikor rinyálásukkal kiröhögtetik hazánkat, miközben szívfájdalom nélkül nyakig eladósították rinyálás nélkül.
Zizo1 2010.12.22 20:26:28
@anyadmajma: Talán a Gyurcsánytól, vagy Gergényitől kérdezd meg, hogy hová tűntek a provokátorok, akik egy-két száz idiótát felhergeltek, hogy alapos okot adjanak ezrek megverésére és a fél ország megfélemlítésére. Bezzeg amikor a vad álarcos droidok a vak emberbe lődöztek két lépésről, majd földre teperték, és az ujját kitörték akkor nem panaszkodtatok. Akkor nem féltettétek az emberi méltóságot, akkor a ti "demokráciátokat" védték a sünök.
Banditos 2in1, autós és motoros is, így mindkét típusú jármű vezetőinek szemszögéből látja, hogy kihez hogy viszonyulnak a közlekedők, most pedig jól beszól nekik itt a blogon.Én is olyan motoros vagyok aki azért elég – túl? – gyakran autózik. Ezért el is szoktam…..
Zizo1 2010.10.03 09:54:48
@kompakt: Először is, a hülyeség ellen nincs orvosság, vagy úgy is mondhatnám, hogy öreg motorost már láttam, de vakmerő és öreg motorossal még nem találkoztam.
Másodszor pedig, azt figyeld, hogy merre indexel a mögötted jövő és csak ezután húzódj a keveset jobbra vagy balra. Nem kell feltétlen sávot váltanod. Ha pedig nem jelez, akkor talán a legokosabb irányváltoztatás nélkül haladnod sávközépen.
Zizo1 2010.10.03 11:11:20
@horex: Hát igen! Volt idő úgy 30-ig, amikor motorral is és autóval is igyekeztem megmutatni, hogy "ász" vagyok és majdnem sikerült is egy-két alakommal!!
Már régóta nem érdekel, nem akarom múltatni, hogy mekkora ász vagyok.
Bőven elég ha átlagos idővel célba érek! Vezetés közben leginkább azt figyelem, hogy mire készül az ázok- ásza, a totojázó mazsola, a dülöngélő bicajos vagy a sietős gyalogos.
Eddig sikerült. Remélem, ezután sem hagy el ŐRANGYALOM.
autózz! Anyukám, a gyorshajtó 2010.09.03 12:15:00
Pont Rácz Tamás aktuális rendőrös-büntetős kalandját olvastam Tibi levele előtt, úgy látszik, az ilyen problémák sem egyedül járnak. Több rendőrtől hallottam már vissza azt én is, hogy nincs kiadva kvóta, de az alapján nézik, hogy dolgoztak-e, hogy mennyi büntetést osztottak…..
Zizo1 2010.09.03 21:04:19
@soska71:Ne haragudj a kiigazításért. Tudsz valamit, csak nem jól! Az "órák" általában csalnak.
Ez igaz!
De nem kevesebbet,hanem többet mutatnak a tényleges sebességnél... Így az előbbi példa alapján, ha 45km/h volt a mutatott sebesség akkor a tényleges sebesség kb. 40km/h lehetett.
Különben én is helyesnek tartom, hogy a gyorshajtókat bemérik és büntetik, de ennek valódi haszna igazából csak a fokozottan veszélyes helyeken van. Talán ugyan ennyire vagy még ennél is fontosabb lenne, hogy a szándékos szabálysértőket pl.: a kanyarodó sávban előzőket stb. is elkapják és pénzbírság mellett a jogsit is bevonják. A bevont jogsi nélkül vezetőket, szerintem, pedig letöltendő börtönnel kéne büntetni, mert duplán szándékos törvényszegők.
A megcsalás nem szép dolog, de ezeket a sorokat olvasva, valahogy helyénvalónak tűnik. Két régi szerelmes találkozik újra, és a sok nosztalgiázás vége az lesz, hogy viharos gyorsasággal ágyba is kerülnek. Mivel mindketten házasok, megfogadják, hogy ez soha nem fordulhat elő és…..