Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jednota

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A Clark Ádám téri park a mai nappal már látogatható, az avatási ünnepségére szeretettel várjuk olvasóinkat! MEGHÍVÓ   A Budavári Önkormányzat tisztelettel meghívja Önt 2014. július 25-én 11.00 órakor az újjászületett Clark Ádám tér avatási ünnepségére majd…..
jednota 2014.07.22 17:49:55
@Éva Caesar: valami bele van vésve a burkolatba a 0 km körül, lehet, hogy az?
Régóta folyó nyomozás eredményeként fogták el a rendőrök egy gépkocsi - lopó társaság három tagját. A történet 2014. június 1-jén kezdődött, amikor a kerület egyik forgalmas utcájából eltulajdonítottak egy osztrák felségjelzésű, Audit. A nyomozás során sikerült…..
Elkészült a Tabáni harangláb, amelyet a Szerb Országos Önkormányzat állított a 1751-ben épült és 1949-ben lebontott Szent Demeter-templom helyének közelében.    A több mint négy méter magas, süttői mészkőből készülő harangláb Petrika Kristóf szobrász és Rétháti…..
jednota 2014.07.18 09:13:24
A Budavári Önkormányzat a napokban megújítja a vári turisztikai tájékoztató térképeket, emiatt a Budai Vár területéről a régi térképeket leszerelték. Az új, több és naprakészebb információt tartalmazó  térképek kihelyezése várhatóan csütörtök estig történik…..
Két fiatalt állítottak elő kerületünk egyik forgalmas teréről, mivel tetten érték őket, amint egyikük az Alagút melletti támfalon falfirkát helyezett el, míg társa a környéket figyelte, nehogy lebukjanak. Munkáját azonban rosszul végezte, így nemcsak ők, hanem az általuk…..
Szerda délelőtt a kivitelezést végző Penta Kft megnyitja a gépjárműforgalom előtt a Hess András tér, Hilton előtti útszakaszát, valamint a kis parkot. A Táncsics Mihály utcába visszaáll az eredeti forgalmi rend, mindkét irányból lehetőséget biztosítanak a behajtásra, de…..
Egy éve annak, hogy a Dunán levonult a valaha mért legmagasabb árhullám. A védekezésben egyaránt részt vettek a hivatásos állomány tagjai és civil lakosok. Példátlan összefogásuknak köszönhetően tragédia nélkül zajlott le az árvíz. Az esemény emlékére a Budavári…..
jednota 2014.06.25 09:04:35
Felújított, részben alacsony padlós (alacsony beépítésű) Ikarus 405-ös autóbusz állt forgalomba a 16-os autóbusz vonalán. A jármű 1995-ben készült el, kifejezetten mozgásukban korlátozott utasok szállítására alkalmas kivitelben, a második ajtónál részben alacsony padlós…..
jednota 2014.06.19 14:05:31
Még folynak az utómunkálatok az Alagút tetején, de a munkaterületet lezáró kerítést már elbontották, így ismét látogatható az Alagút tető.  A megújult burkolat mellett helyreállításra került a 2 éve megrongált, összetört ivókút valamint új gázlámpákat is…..
Ma délelőtt a Hegyalja úton három autó ütközött össze. Egy Skoda tulajdonosa figyelmen kívül hagyta a közlekedési lámpa piros jelzését, és az előtte álló autóknak ütközött.A vétkes sofőr megsérült, őt a mentők a helyszínen ellátták, és az ügyeletes egészségügyi…..
Utolsó írásunkban még arról számoltunk be, hogy jó, ha néhányan dolgoztak a téren és hiába volt hónapokig elzárva a tér, gyakorlatilag nem történt semmi. Azóta felgyorsultak az események. Rájöttek, hogy minek megvárni vele az április végét, ráadásul úgyis átadáscunami…..
A Lisznyai utcában (Czakó utca - Fém utca közötti szakaszon) elkészült a járdaszegély döntése. Jelenleg a Fém utca Fenyő utca közötti szakaszon dolgoznak az útépítők emiatt a munkaterület mellett szakaszos megállási tilalom kerül bevezetésre. Kérjük figyeljék a kihelyezett…..
A MOL Bubi közbringarendszer éles indulása az előzetes tervektől eltérően halasztódik, mert a rendszer kiépítését végző konzorcium tagja, a T-Systems Magyarország Zrt. koordinációjában készülő egyedi szoftver fejlesztését és tesztelését a szerződésben vállalt…..
Elkészült a Bécsi kapu alatti kockakő útburkolat garanciális javítása, így a Budai Vár mától a Bécsi kapun át ismételten megközelíthető.    A 16, 16A, 116-os autóbuszok a Széll K. tér - Dísz tér között átszállás nélküli terelt útvonalukon közlekednek.  Az…..
A Batthyány u. 2 sz. előtt a Budavári Önkormányzat és a Telekom egyeztetése nyomán a gyalogosforgalmat évek óta akadályozó telefonfülkét elszállították.  A burkolat helyreállítás folyamatban, kérjük fokozott figyelemmel közlekedjenek a jelzett területen   ..
jednota 2014.05.13 09:40:36
A néhány éve megszüntetett fahelyek visszaépítését végzik a Jégverem utcában ( 2 db.) Bem rakparton ( 1 db.) és a Halász utcában ( 1 db.) ezért a munkaterület mellett megállási tilalom lép érvénybe. A faültetésre a jövő héten kerül sor. ..
jednota 2014.05.09 08:47:43
Burkolatfelújítási munkálatok miatt az Alagút-tető teljes lezárásra került, így várhatóan június közepéig nem látogatható.  Információnk szerint helyreállításra kerül a néhány éve megrongált - és ideiglenesen megszüntetett ivókút - valamint bővítik a…..
A Budavári Önkormányzat beruházásában megkezdődött a Clark Ádám tér rendezése, mely várhatóan június végéig tart majd. A munkálatok során felújításra illetve átépítésre kerülnek a térburkolatok és a zöldfelületek. Ivókutat és automata öntözőberendezést is…..
A munkaterület átadásával ma megkezdődik a Clark Ádám tér rendezése. A megújult teret június végén adják át. A Budavári Önkormányzat beruházásában megkezdődik a Clark Ádám tér rendezése, amely várhatóan június végéig tart majd. A munkálatok során felújításra…..
A vári útfelújítás részeként 2014. március 20-tól megkezdődik a Dísz téren a Hunyadi János úti torkolat átépítése is. A munkálatok miatt jelentősen útszűkületre és forgalmi változásokra kell számítani. A munkálatok ideije alatt a Hunyadi János útról a turistabuszok,…..
Nagyobb méretű kép megtekintéséhez kattintson a képre:    ..