Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csibus

107 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
... hangzott el a napokban egy párbeszéd keretében, mely két huszonéves lány között zajlott a 31-es buszon. Utána olvasom azon a bizonyos üzenőfalon, látom felugró hirdetésekben, újságokban, plakátokon... mindenhol!!! Sok jelző jut eszembe az "ünneppel" kapcsolatban, de mind…..
Súlyos gondolatok első blogbejegyzésnek, viszont megfontolandó... Egyre többször látom azt, hogy a világ értékrendje nem a jó irányba halad. Reagálhatunk erre többféleképpen: belepihenhetünk, hogy majd lesz jobb vagy tehetünk ellene. Persze nem forradalmat szeretnék szítani, mert…..
Angol kalandok Befejező gondolatok 2012.08.15 13:47:45
Talán a legnehezebb része ez a kalandnak, mert be kell fejezni, le kell zárni valamit, ami soha nem fog megismétlődni! Tudom, hogy soha nem szabad azt mondani, hogy soha, de lássuk be, annak, hogy ilyen körülmények között töltsek el még egy nyarat, nagyon kevés az esélye. :(…..
Ezeket a sorokat már a Berettyó utcából írom... :) Utolsó előtti bejegyzésem témája a kalandos utazásom. Reggel mindenki időben ébredt, mert már kellően izgultunk és vártuk a nagy pillanatot, hogy elinduljunk. Jack és Kathy az utolsó pillanatban, a taxi érkezése előtt 5…..
Angol kalandok 15. hét 2012.08.12 23:26:37
Sajnálatos bejelentésem van, kedves Olvasó! :( A történet, a kalandok a végéhez közelednek: az utolsó hét eseményei fognak következni. Terveim szerint a 15. hetet a vasárnappal zárom (mármint blogírás szempontjából), majd egy külön bejegyzés az utazásról (az extra 106.…..
Angol kalandok 14. hét 2012.08.07 01:29:19
Mikor felírtuk hétfőn a heti tervre, hogy 14. hét, valahogy mindenki kételkedve kezdett el számolni magában, hogy ez lehetetlen, nagyon közel a vége. A héten már én is éreztem, már vágyom haza, de kitartok, mert nagyon úgy fest, hogy ha én nem, akkor összedől a rendszer, mert a…..
Angol kalandok 13. hét 2012.08.02 00:24:38
Vészesen közeledik a vége, egyesek már nagyon is érzik ezt és nagyon vágynak haza. Én még nem tartozom ezek közé az emberek közé, és hangoztatom is, hogy szerintem még ne számoljuk a hátralevő napokat, mert akkor egyrészt nagyon lassan fog telni, másrészt pedig elsuhanunk olyan…..
Angol kalandok 12. hét 2012.07.30 02:36:00
Bizakodva néztünk a 12. hét elé, ugyanis borítékoltuk, hogy az előzőnél rosszabb már nem lehet. Hétfő reggel nem volt szokásos heti terv, nem beszéltünk meg semmit, mert a nagy fehérnek valami megbeszélése volt már korán reggel, úgyhogy sietnie kellett. Mi meg tudtuk a…..
Angol kalandok 11. hét 2012.07.22 00:46:00
Hétfőn azt hiszem semmi érdemleges nem történt, főleg azért, mert a nap felét átaludtam. Jack szerint ez pocséklás, de nem baj, mert máskor meg én vagyok az, aki késő éjjelig fent bagolykodik. Szóval felébredtem 11kor, addigra már mindenki megreggelizett és elfoglalta magát.…..
Angol kalandok 10. hét 2012.07.12 23:48:00
Megkezdődött a tizedik hét, egyszerűen nem tudom feldolgozni, milyen hamar eltelt, hihetetlen! Angol kedveseinknek is nagyon hihetetlen, hogy elszaladt a 2/3. Hétfő reggel a megbeszélésen összeraktuk a szokásos heti tervet: megint szurkolni kell a jó időért, ugyanis lesz egy tengerparti…..
Angol kalandok 9. hét 2012.07.02 02:03:00
Elöljáróban annyit, hogy a szokottnál is fantasztikusabb hetem volt! :))) Ha még egyáltalán lehet fokozni... Hétfő reggel a szokásos heti eligazítás: a bázis-programokon túl most lesz több kirándulás is, úgyhogy szurkolni kell, hogy jó idő legyen. Nálam már a jó idő csak…..
Angol kalandok 8. hét 2012.07.01 01:38:00
Hétfőn sikerült elaludni úgy, ahogy az a nagy könyvben meg van írva, 8:40-kor ébresztettek a többiek, de én félálomban csak annyit mondtam, hogy nincs kedvem a hétfőhöz, majd kedden visszatérhetünk a kérdésre. :) Végül csak összekaptam magam, igaz a reggeli végét a heti terv…..
Angol kalandok 7. hét 2012.06.26 02:02:00
A hétfő szokásos hétkezdésként indult. Reggel megbeszéltük a heti tervet, amit a legjobban várok, az a hétvége, ugyanis pénteken elutazunk Exeter mellé egy területre, ahol az lesz a feladat, hogy 24 óra alatt minél több fajt figyeljünk meg és regisztráljunk. Érdekesnek…..
Angol kalandok 6. hét 2012.06.20 01:27:00
Azt hiszem először is szeretnék minden kedves olvasótól elnézést kérni, akinek a kalandos történeteim a hétfő- vagy kedd reggeli kávé elmaradhatatlan tartozékai. :) Egyszerű lustaság az oka, semmi több. Mondanám, hogy nem fog többet előfordulni, de ilyet nem ígérhetek, hiszen…..
Angol kalandok 5. hét 2012.06.03 19:33:00
Újabb hét kezdődött el, szokásos hétfői nappal. Reggel 9-kor eligazítás, heti terv elkészítése. 10-re mentünk a kertbe, ezúttal ott volt Jane, kérte is az elnézést, hogy nem volt a múlt héten, mi meg jót mosolyogtunk magunkba, hogy biztos sokáig tartott az asztalon táncolás,…..
Angol kalandok 4. hét 2012.05.29 01:21:00
A hétfő szokásos, átlagos hétfőnek indult… Reggel megbeszéléssel kezdtünk, Jack felvázolta a heti tervet, programokat. Elvileg ez a hét madarakra koncentráló hétnek van kikiáltva, aminek kifejezetten örülök, meg gondolom Andris is örülni fog, ha visszaér. Ezenkívül…..
Úgy döntöttem, a szokásos heti beszámolón túl, ha van valami észrevételem, meglátásom, véleményem, akkor azt külön írom le, mert jobbára nem tartozik egyik naphoz sem, de mégis mindegyikhez. Ezek amolyan személyes vélemények az itteni életformáról, emberekről, amolyan…..
Angol kalandok 3. hét 2012.05.20 22:51:12
A hétfői napot egy gyors megbeszéléssel kezdtük, ma Mike volt a felvigyázónk. Utána irány a kert, a szokásos hétfő délelőtti kertészkedés. Ezúttal a lányokra egy kis borsóágy-gyomlálást, illetve a fiúkra bakhát-készítést bíztak. Szakmailag nem volt nagy  kihívás,…..
Angol kalandok 2. hét 2012.05.08 23:58:00
Legjobb döntésünk volt vasárnap este, hogy beszedtük a már majdnem megszáradt ruhákat, gondolva arra, hogy talán esni fog. Esett… Hétfő egyébként itt munkaszüneti nap, ugyanis nagyra becsült királynőjük születésnapját ünneplik: választhattunk, hogy akarunk-e dolgozni.…..
Angol kalandok 1. hét 2012.05.05 22:59:00
Nos, az első hetet máris elrontottam blogírás szempontjából :) Ugyanis annyi minden történt egy hét alatt, hogy felét elfelejtettem. :D Na de azért megkísérlek hozzáfogni.Az egész április 30-án, hétfőn kezdődött. Reggel fél8-kor elindultunk, kisebb csorbai kerülővel…..
Nem is tudom mivel kezdjem... Talán azzal, hogy sok szeretettel köszöntök mindenkit a második felvonásban. :) 2012. április 30-án újra nekivágtam egy 15 hetes kalandnak, ezúttal Anglia a célország. Egy természetvédelmi ösztöndíjprogramban veszek részt, célja, hogy mind…..
Ezeket a sorokat már hétfőn (vagyis inkább kedden) írom Debrecenből. Kicsit befejezetlennek éreztem a blogot azzal, hogy csak leírtam, hogy hazaérkeztem és ennyi. Hétfőn voltam kint a Nimfeában, tartottam egy minimális élménybeszámolót és rájöttem, hogy nem minden derült ki a…..
Reggel keltünk időben, megreggeliztünk, szétnéztünk mégegyszer, hogy mindent összeszedtünk-e. Egyedül csak a nagypárnát hagytuk ott, de azért majd bemegy Kati a reptérről visszafele, szóval megnyerte. :) Felcuccoltunk és elindultunk a buszhoz. Visszanéztem mégegyszer a szobába,…..
Mára nem terveztünk igazából semmit, mert úgy gondoltam, hogy mindent megnéztünk, amit egy hét alatt érdemes volt. Nem akartam túl sokat se, hiszen nem hajtott minket a tatár és szerintem Panka élményekkel tele fog hazamenni. Úgyhogy reggel sokáig aludtunk, reggeli után úgy…..
Pénteken aludtunk egy nagyot Pankával, majd elmentünk a koordinátorhoz, Krisztinek az albérlős papírjait elintézni. Utána elmentünk a menzára és levásároltuk a pénzt a menzakártyáról: halat ettünk! :D:D Utoljára... :( Nagyon finom volt és nagyon sokat adtak. Krisztivel…..