Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsobal

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogy demokrácia van-e Magyarországon nem újkeletű vita: a mindenkori magyar ellenzék mindig is türelmetlenül várta az aktuális kormányzat bukását, és többnyire joggal, kiszorítva érezte magát a demokratikus döntéshozatalból. Amikor a jobboldal volt ellenzékben, akkor ők is a szocialisták és a szabad…..
zsobal 2019.01.07 10:15:36
@Androsz: De Gaulle? Churchill ? Roosevelt? Miről beszélsz? Diktátorok diktatúra nélkül nincsenek. Márpedig a három érintett ország se akkor, sem később nem volt diktatúra. Mai kifejezéssel: jogállamok voltak és ma is azok (természetesen nem hibátlanok). Jogállamban nincsenek diktátorok. A magam részéről régóta nem használom a demokrácia szót, mert nincs közmegegyezés annak tartalmáról, tehát külön bekezdésekben kellene mindig leírni, én mit értek alatta. Ezzel szemben a jogállam kifejezés tartalma sokkal egyértelműbb. Hitler és Orbán hatalomra jutása a példa arra, hogy milyen hasznavehetetlen a demokrácia kifejezés. A többségi döntéseket rafinált propagandával, a tanulatlan, tájékozatlan, de szavazó többség révén elő lehet állítani, ld. még Brexit-népszavazás, Trump győzelme. E két utóbbi esetben a "demokrácia" érvényesült, de szerencsére (egyelőre?) a jogállamot nem rengette meg. Nálunk viszont, mivel az alkotmányosság, a jogállam nagyon fiatal képződmény volt, rövid úton szétverhető volt és esély van a diktatúra előállítására is. Ld. Weimari Köztársaság.
Ma reggel négy után néhány perccel a volt miniszterelnök hangjára ébredtem. Gyurcsány Ferenc Fiala Jánossal beszélgetett a Civil Rádióban. A műsorvezető sokat állított és keveset kérdezett, ez azonban nem akadályozta meg a neves interjúalanyt abban, hogy lélekbe markoló szállóigével vétesse észre…..
Tényleg undorral nyúl már az ember a témához, annyira dühítően fárasztó nézni az ellenzék vergődését a Botka-zsákutcában, és hétről hétre leírni, hogy gyerekek, ebből így semmi nem lesz, helyből vagytok ennyire hülyék vagy nekifutásból? A "messziről jött ember" a hétvégén tovább tolta a…..
Csak a vak nem látja, mi folyik itt. Tíz hónappal a választás előtt egy nyolc évvel ezelőtt indított történetben olyan ítéletet hoztak, amelyben nem számított, hogy korábban a vádlottakat jogerősen - bűncselekmény hiányában - felmentették. Hogy a Fidesz hörögve ujjong, azt értjük, de hogy az LMP is…..
A magyar parlament orosz és izraeli mintára akar elfogadni egy törvényt, ami a magyar kormánytól függetlenül működő civil szervezeteket azzal a váddal akarja megbélyegezni, hogy külföldi érdekeket képviselnek.  A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) - mint a tervezett szabályozás egyik célpontja és…..
zsobal 2017.04.07 17:49:24
@MaxVal BircaMan HJCD: Azt nem kell majd piros felkiáltójellel feltüntetni, hogy egy szervezetet a közpénzekből a kormány támogatja?
Történt, hogy még tavaly szeptember 27-én a közmédia szinte összes kinövése, amiket nem mellesleg a bíróság szerint simán titulálhatunk állami (nemi)szervnek, az Itthon vagy - Magyarország, szeretlek! című műsorfolyamra lelkesen eltapsolt vagy 600 millió forintot, majd a…..
Na nem úgy, de ez végül is mindegy. Végre lendületet vesz az elszámoltatás :) A mai kihallgatással az ügyészség válláról lekerül a teher, hiszen az alapvető elvárásokat teljesítik. Ma végre elkészülhetnek azok a vágóképek az éppen induló választási kampányra, melyek a…..
Ami nem sikerült sokáig senkinek, azt a Jobbik és csatolt mindenféle ifjúsági részei megoldották egy nap alatt. A pártkötődésű ELTE BTK HÖK előbb Garbai Ádám vamzerkedésével kínálta föl magát turhatáblának, árulkodását ráadásul Mezey Barna rektor a "súlyának…..
Az LMP ma hűtlen kezelésért feljelentette Gyurcsányt az ügyészségen hivatali visszaélésért, történetesen a sukorói ingatlanbizniszben való közreműködés kapcsán, de ez sokadlagos. A különböző közösségi portálokon, kommentekben olvasók sokasága értetlenkedett, hogy miért…..
zsobal 2009.10.08 07:14:56
@Lastres: Nagyon kíváncsi leszek, hogy ha neadjisten, bár valószínűleg a Fidesz hatalomra kerül Schiffer úr mekkora elánnal fogja majd üldözni az újgonoszokat. Hányszor fog kiállni az alkotmányosság lábbal tiprása ellen. Schiffer úr akkor lenne hiteles, ha volna épkézláb mondanivalója az ország legfontosabb ügyeiről. Addig nekem csak egy karrierista, magamutogató ember.
zsobal 2009.10.08 16:35:04
@Lastres: Attól, hogy valaki civilszervezetekben mozog, még lehet karrierista. Ez az mostani feljelentés azért leplezi le, mert egy jogász már ránézésre is tudja, hogy ez a feljelentés semmi más, mint média-balhé. Ilyen bűncselekményért azon az alapon, amit Schiffer mond senkit nem lehet elítélni. Valószínűleg ezt Schiffer is pontosan tudja. Akkor pedig miről is van szó?
zsobal 2009.10.08 16:39:39
@Bartoki: Hát igen. Ilyen egyszerű az egész. Nem kell itt semmit tenni, csak elkergetni a mostani kormányzati embereket, és mindjárt itt a Kánaán. A gazdasági világválság menten meghátrál, dől majd a pénz az egészségügybe, önmagát megreformálja az oktatás, és mindenki rohan az eltitkolt adóját befizetni, stb. stb.