Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bahahaha

0 bejegyzést írt és 199 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma már semmi sem szent, de régen sem volt az. Meglepő módon, mint az olyan ártatlan dolgokban mint egy gyermek mese is, megbújnak olyan jelenetek amik talán nem a gyerekeknek valóak. A királykisasszony jegyei Ebben az epizódban a furfangos szegény legény ráveszi a királykisasszonyt,…..
bahahaha 2014.09.29 10:44:09
@gigabursch: A nagypéntekest passzolom, de a másik kettő elég egyértelműen a dugásról szól.
Szombaton, szeptember 20-án egy zágrábi téren tartottak demonstrációt a horvát állam és a Szentszék közötti Vatikáni Szerződés felmondását követelő szervezetek. Egy ellentüntető, dr. Ružica Ćavar: "Vörös bűnözők, adjatok vissza mindent az egyháznak, amit elraboltatok!"…..
bahahaha 2014.09.24 09:53:35
@pavor nocturnus: Nekem úgy tűnik, hogy itt két aggresszív hülyének sikerült egymással találkoznia és csak amiatt lett hír az egészből, mert véletlenül nagyon nem egy súlycsoportban voltak: ha két öreg néni tépi meg egymást vagy két nagydarab fickó ketrecharcol, abból nem lett volna hír.
bahahaha 2014.09.24 13:23:51
@Ad Dio: Persze, hogy ostobaság.

Egyébként, mint az ősi mondás tartja, az ateista abban különbözik az igazi hívőtől, hogy eggyel több vallásban nem hisz :)
Köszönve Komavary olvtársnak, ideje beszámolnunk az Amazon őszi (menetrend szerinti) termékpaletta-frissítéséről. A nagy iPhone6 - Note4 bejelentésháború árnyékában talán elsikkadna, pedig vannak érdekességek. Agyő, gombok A belépő szintű Kindle-ről is eltűntek a gombok,…..
bahahaha 2014.09.19 15:42:21
@parajos tank: A színes fotók valójában jóval kevésbé igénylik a dpit, mint a szöveg, mert ha ott nem látszik egy kicsike kis valami, az nem probléma, de ha egy serif font talpai nem látszanak, az elég zavaró tud lenni. Egyébként a régi lézernyomtatók mentek 300 dpi-n, a mostaniak már alapból 600 dpi-t tudnak (és mondom, ezek fekete-fehér lézernyomtatók, amiket gyakorlatilag csak szöveg nyomtatására használnak).
Kohn ’45-ben Angliába disszidál. ’49-ben hazalátogat és a Nagykörúton összefut Grünnel, aki megkérdi tőle, hogy mint megy kint a sora. Kohn elmeséli, hogy van egy kis háza, jól keres, miegyéb. Tehát akkor boldog ember vagy! - foglalja össze Grün. A fenét! –mondja lemondóan…..
bahahaha 2014.09.17 11:30:30
@aleb19: A UK államadóssága a GDP 90%-a, nem 400% (ráadásul a UK-n belül Skócia a központi költségvetés nettó haszonélvezője, vagyis ők eddig az államadósság növekedését indukálták).
De az ország gazdasági ereje ennél azért sokkal több tényezőtől függ, nem véletlen, hogy Budapestről Londonba mennek munkát vállalni az emberek és nem fordítva.
bahahaha 2014.09.17 12:39:13
@aleb19: A bankszektor adósságát?... Nyilván abból is a bruttót, mert az jó nagy szám, az meg ne zavarjon, hogy ebből csak annyi látszik, hogy a UK-nek jól fejlett bankrendszere van. Gratulálok.

"a fuggetlenedo uj orszagok europaban valahogy jobban boldogulnak a nagyobbteso nelkul/szlovak,horvat,szloven/"

Ok pont azért akartak függetlenedni Jugoszláviától, mert sokkal erősebb gazdaságuk volt, mint a maradék résznek. Skócia esetében ez pont fordítva van.
Magyar Asztal Bicskanyitogató I. 2014.09.12 16:00:00
Ismét billentyűzetet kell ragadjak, s reflektálnom kell egy, az online sajtóban megjelent cikkre. Ami fáj, hogy most nem egy névtelen hobbioldal írt bődületes tévedéseket, hanem maga az Index. A szeptember 5-én, Ki lehet hagyni az állatot a húsból című cikk verte ki most a…..
bahahaha 2014.09.15 11:18:40
Elég furcsa, hogy ez a cikk kirohan a félretájékoztatás ellen, ehhez képest kapásból egy izmos félreértéssel indít, illetve nagyjából teljesen hiányzik bármiféle információ arra vonatkozóan, hogy mi is az, ami nem úgy van és ezt milyen megbízható adatok támasztják alá.

"idővel a tudomány vívmányaival felvértezett élelmiszeripar képes lesz laboratóriumi körülmények között előállítani az állati izomzattal szinte teljes mértékben megegyező felépítésű anyagot. De ez az anyag soha nem lesz hús."

A cikk első fele arról szólt, hogy konkrét izomszövetet növesztenek, ami nem hasonlít a húsra, hanem konkrétan az.

"Egyetlen ilyen utánzat sem fogja hűen imitálni azt az ízt, azokat a vegyületeket, amelyek jelenlétét a valódi izomzatban az adott élőlény életmódja és tápláléka eredményez."

Erre egyrészt valami nagyon alapos kifejtés kellene, ugyanis ez egyáltalán nem magától értetődő és semmi más nem támasztja alá, mint az, hogy egy blogger azt mondta, másrészt meg az se látszik, hogy miért kellene pontosan lemásolni valamit - a kobe marhahús sem pontos mása semminek, aztán mégis jó.

"A szarvasmarhák által termelt metán gáz eredményezi a globális felmelegedést?"

Ilyen állítás nem volt a cikkben. Amit írtak, az az, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátásának egy részéért az állattartás felel, ráadásul a konkrét adatot a FAO-tól idézték. Erre abszolút semmi cáfolatot nem hozott a blogszerző, inkább előrángat mindenféle egyéb, nem ehhez kapcsolódó dolgot.

Szóval egyelőre úgy néz ki, hogy ez a blogposzt jóval összeszedetlenebb és jóval félrevezetőbb, mint a kritizált cikk.
bahahaha 2014.09.17 11:23:40
@Imre Laci: "Az állat húsának ízét az abban található különböző vegyületek eredményezik"

Ez egyértelmű. De miből gondolod azt, hogy ott, ahol izomszövetet (hasnyálmirigyet, akármit) tenyésztenek, ott konkrétan lehetetlen lenne ezeket a vegyületeket előállítani? Én se vagyok mikrobiológus, de nekem ez egyáltalán nem tűnik megoldhatatlan feladatnak.

"Én sem állítottam, hogy ne az állattartás lenne a felelős valamilyen mértékben az üvegház hatású gázok kibocsátásáért."

Akkor viszont végképp nem értem, hogy miért vitázol ezzel az állítással. Kétségtelenül igaz. Akkor miért mondod, hogy "tényként közöl olyan dolgokat, amelyek pusztán az interneten terjedő pletykák"?

"Pontosan lemásolni pedig azért volna célszerű az állatok húsát, mert aki evett már húst, az utána nem fogja ugyanígy nevezni a petricsészében nevelt anyagot."

De pontosan mit? A mostani hús sem egyféle, hanem meglehetősen nagy tartományban szór, eleve más a karaj mint a csülök, más az argentín marha, mint a wagyu meg mint a magyar fejőstehén.

"Nem mellesleg a bejegyzésben le is írtam, hogy mik azok a tényezők, amelyek meghatározzák a húsok ízét. Ezek a tényezők nem fognak hatni a lombikra."

Azok a tényezők a hús szempontjából csupa olyan dolgot jelentenek, amik természetesen a lombikban is hatnak a húsra.
    Az idő fogytán, a skótoknak csütörtökön dönteniük kell             Nagy meglepetést okozhatnak a világon – így Magyarországon is – a múlt heti közvélemény-kutatási adatok a skót „függetlenségi” népszavazással kapcsolatban. Az eredmények alapján…..
bahahaha 2014.09.16 13:25:15
@Azazuma: Az elszakadás mennyiben növelné a szabadságot? Ugyanis ez a szabadság egy remek szó, csak éppen azzal nem törődik senki, hogy konkrétan mi is ennek a jelentősége. Mennyivel lesz szabadabb az átlagskót attól, hogy nem Cameron, hanem Salmond lesz a miniszterelnöke?
A hazai médiapiacot idén nyáron az átigazolások tartották lázban (na jó, túlzásokba esünk, érdekelt pár ezer embert), először Stohl Buci mondott nemet a TV2 tízmilliós ajánlatára és maradt az RTL-nél, ahol viszont nem adnak neki műsort, majd Ördög Nóra ment át a TV2-höz…..
Kedden a Honvédelmi Minisztérium ujjongva jelentette be, hogy sikerült megállapodást kötni a francia gyártóval a Mistral légvédelmi rakétarendszer 2016 és 2018 közötti képességnövelő bővítéséről. Ez akár jó hír is lehetne, hiszen tudjuk jól, hogy a Honvédség…..
bahahaha 2014.08.21 10:43:51
@tobias2: Ezzel két probléma van. Egyrészt nem olvadt le a fűtőelem, másrészt a szóban forgó technológia gyakorlatilag német volt, az még a Siemenstől származott.
bahahaha 2014.08.21 14:11:44
@Fyall: "A 2002 őszi drégelypalánki éleslövészeten a következő történt az 1999/8-as Top Gun szerint"

A Top Gunt időutazók írják?
Az Én, a robot című filmben Will Smith karaktere azért gyűlölte a gépeket, mert egy korábbi autóbaleseténél, mikor egy tizenéves kislánnyal együtt a vízbe zuhant, a segítségükre induló robot gyors kalkulációja alapján az ő megmentésének volt nagyobb esélye, így ő tovább…..
bahahaha 2014.08.08 15:27:34
@1001nappal: Bocs, de azt kell mondanom, hogy nyilvánvalóan fingod sincs arról, hogy mit beszélsz.

És itt csatlakoznék azokhoz, akik szerint az ilyen fajta elmélkedésnek, mint ami itt a posztban meg utána sok hozzászólásban is volt, sok értelme nincs, mert olyan problémákról töprengenek, amik alapvetően nem értenek meg. Philosophy is dead, ahogy Hawkings mondta.
bahahaha 2014.08.08 15:41:39
@1001nappal: Aha. Persze. Ez teljesen hihető. Egy csendes zseni, aki olyan területtel fogalkozik otthon hobbiból, amit egy rakat ragyogó koponya kutat, de neki sikerült kitalálnia valamit, ami hatalmas áttörést hozhatna a témát, de szerénységből ezt inkább megtartja magának, mert nem akarja gennyesre keresni magát.
Minden második kommentelő ilyen.
bahahaha 2014.08.08 16:19:21
@galaxiscsirke: "Mégis mindig a pilóta vezet leszállásnál, szélcsendes tiszta időben is."

Pontosítsunk: pilóta vezet leszállásnál szélcsendes, tiszta időben. Rossz látási viszonyoknál meg az automata.

"Attól még messze vagyunk,hogy annyira redundáns legyen egy gépi rendszer,hogy az egyik alrendszer hibáját felismerje a rendszer és kijavítsa,ÉS mindez még költséghatékony is legyen."

Egyáltalán nem. Ahol kritikus rendszerek vannak, ott mindenhol ez van (repülőgépeken is) és teljesen nyilvánvalóan ez lesz az önvezető autóknál. Lehet, hogy most még viszonylag drága, de ez csak elektronika, annak meg kőként zuhan az ára.

@waldorfbalcon: Erre gyárthatunk elméleteket, csak ezzel az van, hogy ezek a problémák egyáltalán nem így, nem ilyen formában fognak jelentkezni a konkrét vezérlőszoftver számára. Emberi sofőröknél is gyárthatnánk erről remek filozófiai problémákat, csak az van, hogy a valóságban az ember úgyis csak annyit csinál, hogy rátapos a fékre meg agy nélkül elrántja a kormányt, teljesen mindegy, hogy mit szülnek meg a filozófusok.
Nyolc év után rendezték meg ismét a Magyar Bloggertalálkozót a debreceni Campus Fesztiválon. Bár sem a résztvevő bloggerek, sem a közönség létszáma nem reprezentálta igazán a magyar blogoszféra sokszínűségét és népszerűségét, ennek ellenére az esemény újraélesztése…..
bahahaha 2014.07.29 12:37:32
@Istóczy Győző: Te például mennyi állami pénzt kapsz azért, hogy ideírsz?
Miközben Magyarország könnyekkel küszködve szipog Steiner Kristóf megindító izraeli helyzetjelentésétől,– a nagyvilágban a Viva egykori szöszi celebjénél kissé híresebb figurák is kifejtették a véleményüket a palesztin-izraeli konfliktus újabb véres fejezetéről. És nem…..
bahahaha 2014.07.23 11:39:16
@Ad Dio: Nekem úgy tűnik, hogy a helyzetet leginkább az okozza, hogy pár ultranacionalista szervezet egymásnak esett.
Ha ezeket kivennénk a képből, akkor ahelyett, hogy egymást gyilkolnák, teljesen normálisan élhetnének a palesztínok meg a zsidók.
bahahaha 2014.07.23 12:44:45
@kabelbarat: "Gondolod, hogy bármelyik országban megválasztanak olyan vezetőt aki nem a saját polgárai érdekeit részesíti előnyben?"

Gondolom.
Hogy ne menjek nagyon messzire: Magyarországon például.
Pedig nagyon nem kéne annak lennie. A történet úgy kezdődött, hogy a hvg.hu feltett pár kérdést az MTVA-nak azzal kapcsolatban, hogy mégis, hogyan kerülhetett a tartalomszolgáltatási igazgatói posztra az a Pap Dániel, a Jobbik egykori méádiapolitikai kabinetfőnöke,…..
bahahaha 2014.07.22 11:13:03
@OkoskaTo:rp: Azért az nagyon szomorú valahol, hogy az ilyenkor elvárható normális reakció csak ironizálásként kerül elő.
Bár az Athosz-hegy az általam ismert világ egyik legszemrevalóbb helye, igazán nem lep meg, hogy alig 1800 ember döntött úgy, hogy itt éli le az életét. Szerzetesnek lenni egyáltalán nem vicces - no, persze nem is erre találták ki a dolgot.   ..
bahahaha 2014.07.15 11:14:50
@maxval, a gondolkodó birca: Ha rajtuk múlna, azok az istentelen brüsszeli bürokraták a boszorkányégetést is betiltanák. Szerencsére itt vagy te, hogy bátran szembeszállj velük!
bahahaha 2014.07.15 11:21:59
@lokotus: Az EU-s pénz minden bizonnyal műemlékvédelmi cimkével ment.
Ismerkedjetek meg Adam Butcherrel. Brit, 27 éves, filmrendező-forgatókönyvíró, és hobbiból 11 éves kora óta készítget játékokat. Éppen most fejezte be legújabb játékát, a Tobias and the Dark Sceptres című platformert. Tizenhárom év után. (Aki kíváncsi rá, itt le it…..
bahahaha 2014.06.23 14:35:40
@manson karcsi: A 25% soha nem probléma. A 80% sem. Ami gond, az a 100% :)
A katolikus kánonjog érdekes jogterület. Szabályozza az egyház belső életét, de minden katolikus számára is kötelezően követendő. Elképzeltünk néhány valószerűtlen, de elviekben lehetséges esetet, s megkérdeztünk egy érseki bírót, hogy ilyen esetekben mit mond az…..
Ritka pillanatot mutatott be még a hosszú hétvége előtt a nemrég összegründolt Válasz.hu, a Fidesz színes pártlapja a Heti Válasz Magyar Arckönyvvel turbózott online kiadása: Lázár János épp mosolyogva áldja meg a kisfiát a Parlamentben, és még véletlenül sem távolíttat…..
bahahaha 2014.06.10 14:07:03
www.tomatobubble.com/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/hitler-and-child.jpg

A fotón egyébként az ismert politikus tényleg egyáltalán nem úgy néz ki, mint aki népírtást tervez.
Most, hogy az Origónál ilyen botrányos dolgok történnek, teljesen egyértelművé vált, hogy Magyarországon megszűnt a sajtószabadság, immáron végérvényesen. Az ebben a legszomorúbb, hogy az a sajtószabadság szűnt meg, ami már 2011. januárjában is megszűnt, és minden, magára valamit adó médium rengeteg…..
Az első nagy kérdés, hogy egyáltalán nevezhető-e kis gyökérnek egy 14 éves gyerek, vagy ahhoz még túl fiatal? A második kérdés még inkább morális, hiszen némi szerencse is kellett ahhoz, hogy az egyik szülő - aki végül megállította az ámokfutást - ne okozzon maradandó…..
bahahaha 2014.06.02 16:56:35
@Nemzetiszinuaramvonal: Állítólag a Dodge-os fickó is rendőr, csak pont nem volt szolgálatban.
Ugye volt ez a hír egy hónapja, hogy a Microsoft támogatásával dokumentumfilmesek megkapargatták azt az új-mexikói szemétlerakatot, ahova a nyolcvanas években, a Nagy Videojátékkrach idején az Atari elkapart pár százezer játékot. Azóta több mint ezer példány került elő,…..
bahahaha 2014.06.02 13:23:49
@Stöki: "pöttyet körülményes megrajzolni lineto parancsokból pl. egy tisztességes tájképet"

Csak most, csak neked:

SetColor(White);
MoveTo(0,479);
LineTo(320,479);
SetColor(Green);
FloodFille(0,500,White);
SetColor(Blue);
FloodFille(0,200,White);

Ha csak egy egészen kicsit több sávot használnék, akkor megkapnám a Rhein II-t es eladhatnám négymillió dollárért :)
  A Malév (Magyar Légiközlekedési Vállalat) közép-európai légi fuvarozó vállalat volt, Magyarország nemzeti légitársasága 1946–2012 között. 2012 elején 22 lízingelt repülőgéppel rendelkezett. Szomorú, de így van. Orbán és Budai Gyula megint csak arra képes, hogy a szekrényből kihulló újabb…..
Mikor egy online boltba beérkezik egy megrendelés, a kiszedő munkatárs a rendelési listával a kezében körbesétál, összegyűjti a termékeket a polcokról, visszaviszi az asztalához, összerakja a csomagot, majd kezdődik minden előről a következő rendeléssel. Ezt hívják a…..
bahahaha 2014.05.15 10:37:11
@kakukk11: Az Amazonnak elég sok raktára van és ezek elég nagyok, összességében olyan tízezres nagyságrendben vannak raktári dolgozóik.
Az autósportban mindig is voltak úrversenyzők – kezdetben grófok, ma IT- és olajmilliárdosok keresnek maguknak ülést a kis csapatok autóiban. Ez mindig is egy drága sport volt, a gazdag hobbisták pénzinjekcióira bármikor akad igény. Kicsit szánalmas ez, de most őszintén, ki ne…..
bahahaha 2014.05.05 11:14:43
@toncsi64: Az ugye világos, hogy ez egyetlen verseny volt, azon belül is mintegy fél óra krónikája, ami azzal keződött, hogy átvette a második helyen lévő autót, ami két másodperccel volt lemaradva az elsőtől és azzal végződött, hogy a meglehetősen leamortizált autó négy körös hátrányban volt?

Egyébként érdekes, hogy vannak, akik nem értik, hogy mi ebben a szánalmas: az, hogy a szerencsétlennek abszolút semmi önkritikája nincs (és még mielőtt valaki felvetné, hogy "te is" - nem, nekem egyszer lett volna lehetőségem beszállni egy versenysorozatba pár futam erejéig egy rendesen felkészített autóval - aztán belegondoltam, hogy bár maga a gondolat kurva csábító, de valójában a pályán csak szerencsétlenkednék, mert abszolút nem vagyok erre felkészülve, így passzoltam a dolgot). Ez olyan túl nagy flash nem lehet, hogy mindenki lealázza a pályán meg hogy az autót igazán nem uralja. Éreznie kellene, hogy ez így nem fasza, készülnie, ilyenek. Megtehetné, van rá pénze. Ehelyett viszont versenyen csinál hülyét magából és veszélyeztet másokat.
Nem is tudom, valójában pontosan mikor került sor erre a beszélgetésre, amely végül itt kötött ki, ezen a blogon. Valószínűleg azért, mert úgy gondoltam, hogy mindenképpen érdekes és tanulságos, bátran leközölhető lett volna a sok bulvárszar mellett máshol is, de végül nem…..
bahahaha 2013.10.26 21:51:41
@Scaleo: Te meg ott vétesz hibát, hogy elfelejted azt, hogy a magyarban nincs rendhagyó ragozás. Egyáltalán nincs. Semennyire. Abszolút.
Többes számot csak és kizárólag a -k-val képzünk (tárgyesetet meg csak és kizárólag a -t-vel, stb), semmi mással*.
Vannak nyelvek, ahol vannak rendhagyó alakok (az angol kitűnő példa, ott a latin szavak megőrzik a latin többesszámukat, ott a medium többesszáma tényleg a media, viszont ott a folium többesszáma is folia), de a magyarban nincsenek.

Szóval a média nem lehet a médium többesszáma, mert a magyar nyelv teljesen egyértelműen nem így működik.

Azt lehet mondani, hogy a média egy külön szó, ami eleve valaminek az összességét jelenti, és ezért nincs értelme a többesszámnak (ahogy az "összeség", "mindenség" meg hasonló szavaknak sem)

*: még mielőtt valaki felhozná: a "lovak" esetében is szabályosan, -k-val képződik a többesszám, csak a ló esetében ragozott alakokban megmaradt a szótő egy régebbi formája - de maguk a ragok teljesen szabályosak.
bahahaha 2013.10.26 21:58:21
@ommm: "visszahozná a szombat délelőtti tanítást is, a gyerek idejéből nem hiányzik, a szülők pihennek"

Mondjuk ilyenkor azért látszik, hogy az általános iskolai tanár nem véletlenül külön szakma. A gyerek idejéből igenis hiányozna, a szülő meg nem nagyon tud úgy pihenni, ha nyolcra iskolába kell vinni a gyereket. Ráadásul tényleg semmi értelme, kell idő az ülepedéshez, meg ahhoz, hogy a gyerek azzal foglalkozasson, ami ÉRDEKLI, ugyanis az iskola elég hatékonyan ki tudja ölni az érdeklődést, és egyelőre nem nagyon látszik semmi általánosan használható megoldás arra, hogy ez ne így legyen.

Gondolj csak bele, hogy mi az, amihez tényleg értesz, és hogy abból mennyit tanultál az iskolában, meg mennyit az iskolán kívül. Érted.

Egyébként okos embereknek általános hibája, hogy elfeledkeznek arról, hogy nem értenek mindenhez, aztán olyan témákban is osztják az észt, amiben inkább nem kellene (Einstein meg Pauling is csinált ilyet).
Tiszta Beszéd Bér/feszültség 2013.04.12 10:37:51
 Ha konkrétan nem is fogalmazódik meg a kérdés, valahol mindannyiunkat foglalkoztat, hogyan lehetséges az, hogy Magyarországon időben ugyanannyit dolgozik az ember és minden ugyanannyiba vagy többe kerül, mint a Lajtán túl, mégis töredékét keresi a munkavállaló, mint a francia…..