Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Spikk

0 bejegyzést írt és 678 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem hittem a szememnek. Csapatok lefelé a bringaúton a Galagonyás oldalában, mellettem a csodálatosan megújult mányi út és a túloldalon ez a bútor. Szerintem ez egy spontán dobás lehetett. Valaki lomtalanított, de úgy gondolta, hogy itt legalább hasznát veszik? Újrahasznosította?  De ezt nem tudom,…..
Az amerikai filmek gyakori eleme, hogy a középiskolás gyerekek suli után vagy hétvégente dolgoznak valahol, a diákmunkából befolyó bevételekből aztán nyárra összejöhet az új bringa, egy menő teleszkóp, amivel a csillagokat lehet nézni a kertvárosi éjszakában vagy érettségit követően az utazgatás a…..
Spikk 2018.04.25 14:56:35
@ulpius66: Szerintem ideje lenne szakemberhez fordulnod. :(
08.46. Ha meg akarod tudni Nagy Bandó András mit hallott egy városban beszélgetve, itt megtudod. Az ATV azonban nem akarja, hogy ez kitudódjon, mert személyiségi jog, meg betegség, meg különben is. Orbán Viktort ne bántsa senki mert ő a mimagyarok, nála van a bölcsek köve, ő a mindent jobban tudok,…..
Alapvetően azt gondolom, hogy nem. Bár a tapasztalataim alapján aki fizetésre kötelezett, az inkább az igen felé hajlik, aki pedig kapja, az leginkább azon a véleményen van, hogy lehetne ez magasabb is. Abban megegyezhetünk, hogy legbiztosabb pedig az, ha a letiltással érkezik minden…..
Spikk 2016.08.18 17:45:45
@Zsuzsi25: "Eleg sokszor a ferfi lep le! Es nem a no hibas ezert..."
"mi, szemet nok kirakjuk a ferfjunket (arrol mar szo sem esik, hogy ha igy is van az legtobbszor a ferfi hibaja, nem a noe)"
Ehhez egyszerűen nincs mit hozzáfűzni.
Subba Lendületes hetet! 2015.04.13 08:28:00
 ..
Spikk 2015.04.13 10:18:05
@A sötét nagy Úr: Látod, hogy tetszik neki, folyton ezt csinálja.
Kell-e? Csak amennyire az élettől. Meg a levegőtől. Meg az apánktól. Ugyanis a kapitalizmus valóság. Csak a hozzá való viszonyunk változhat. A tőke, vagy tágabban magántulajdon alapú társadalom, amelyben a tulajdonát mindenki átfordíthatja befektetésbe (teszi tőkévé) akár…..
Spikk 2015.03.18 09:54:26
@unionista: Minden csak szándék kérdése. A szándék pedig lecsupaszítva ismeret és jellem kérdése, az ismeret tanulással, a jellem neveléssel fejleszthető.
Pár generáció alatt elérhető cél lehet, hogy az emberek ne azon törjék a fejüket, hogy hogyan lophatnák meg a másikat (ugyanis a kapitalizmus alapja ez a tevékenység, egy kis csalit használva zsebre tenni a másik termelő képességének minél nagyobb részét), hanem azon, hogy mit tehetek én azért, hogy mindenkinek jobb legyen.
Csak körül kell nézni, akár történelmileg is. Szinte mindenkinek maga felé hajlik a keze. Ezért tud működni a kapitalizmus.
Ugyanakkor az általad említett nyílt forráskódú világ jó példája annak, hogy lehet másképp is csinálni. Másik példák azok a tudósok, akiknek egy csomó dolgot köszönhetünk még a kapitalista, szabadalom alapú világ előtti időkből. (A tudás megosztásának az akadálya épp ez a kapitalista szemléletű szabadalmi rendszer. Izz aztán ismét a nyílt kódokra utalnék vissza.)

Szóval lényegében azt akarom mondani, hogy dehogynem. Csak akarni és tenni kell érte.
Korábban beszámoltam arról, hogyan költött el a város mintegy 155 millió forint uniós pénzt egy kémia-fizika tantermére. A tanterem kialakítását is nagyon drágán, 45 millió forintért végeztették a maradék pénzt azonban elképesztő címek alatt juttatta  bizonyos cégeknek,…..
Spikk 2014.06.04 20:38:56
@szdhunor:
Nem tudom, hogy szerinted mi lehetne ennél egyértelműbb bizonyíték, vagy hogy egy perben szerinted a bíró azt mondaná-e, hogy "Igen, ez szerintem is mellébeszélés, minek is bontották volna ki azokat a borítékokat? A vak is láthatja, hogy a nyertes ajánlattevő borítékját felbontották, a többivel foglalkozni időpazarlás lett volna. Tehát rágalmazás esete forog fenn. Az ítéletet kihirdetem, vádlott, álljon fel!".
Phiadelphia: Istanbul: Béke lépcsője (Szíria): Angers (Franciország): Rio de Janiero: Valparaiso, (Chile): Szicília:  Szöul: Beirut:..
Spikk 2014.06.04 13:12:10
@Anonym User: Tényleg, a menora már megvan, de hol a gyalázás?
  Mini vízerőművé alakul a toalett? Napjainkban egyre több olyan kutatási projekt zajlik világszerte, amely a mindennapi életünkben már használt és megszokott eszközökre és tevékenységekre próbál energetikai megoldásokat telepíteni. Mivel életünk elengedhetetlen alapeleme a…..
Spikk 2014.04.25 15:10:53
@Rodolfo63: Én azt mondom, hogy annak a helyzeti energiának az a feladata, hogy a csövön leesve mozgási energiává alakuljon, mely mozgási energiának egy részét adja át a barna medvének.
Ha áramot termelek vele, lelassul, ez nyilvánvaló. Akinek túl kevés gondja van a dugulásokkal, az esetleg gondolkodhat ilyesmin.

Az esővíz esetében lehet a dolognak realitása, én is gondolkodtam azon, hogy a tetőről lejövő víz energiáját használva a víz egy része felemelhető lenne valami magasabban lévő tartályba, de itt is igaz, hogy ha meg lehetne oldani, hogy le se jöjjön, akkor hatékonyabb lenne a dolog.
Tegnap élőben futottunk össze Kocsis Mátéval. S ha már összefutottunk, együtt is töltöttünk jó másfél órácskát. Merthogy a Fővárosi Törvényszéken futottunk össze. És nem véletlenül, ugyanis ugyanoda mentünk. Ugyanarra a tárgyalásra. A dolog érdekessége, hogy…..
Spikk 2014.02.13 11:15:53
@08.szabogabor: Ó! Pedig milyen szép bizonyítékok születhetnének ott is!
TComment Nem láttam, bocs 2014.02.12 06:15:00
Bocs, mondja nekem. Nem tőlem kell bocsánatot kérni. A gyalogostól, akit majdnem elütött. A zebra közepén. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Spikk 2014.02.12 13:51:29
@Grossglockner: Én meg nem szeretnék azért kifizetni pár 100 gyalogos felüljárót zebra helyett, hogy a kretén faszoknak ne kelljen odafigyelni, amikor vezetnek.
De tudod mit?
Építsen az autóklub felüljárókat az ő pénzükből.
win-win
Pakssal kapcsolatban sok minden előkerült már, de szeretném pár szóban összefoglalni a lényeget. 3.000- 4.000 milliárd forintba kerül, ennek 80 %-a, vagyis 2.400 - 3.200 milliárd orosz hitel lesz.Az orosz hitel törlesztését 2023-ban kell elkezdeni, futamideje 30 év.2023-ban a most…..
Spikk 2014.01.21 15:27:51
@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: Tényleg teljesen normális, hogy ilyen méretekben végezzünk emberkísérleteket. Költözz Paksra! Hátha részese lehetsz!
Nincs több kérdésem.
Spikk 2014.01.21 16:56:16
@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: Nem tudom, hogy képességeid hiányában nem értetted meg, amit írtam, szándékosan nem értetted meg, mert nem akarod érteni, vagy szándékosan kiforgatod a szavaimat...
Már hogy ne menne atomenergia nélkül???
1. Van egy csomó időnk a jelenlegi blokkok leállításáig.
2. A kutatási és fejlesztési források ma már erőteljes vándorlásban vannak a megújuló energiák, a takarékos megoldások és a teljesen új lehetőségek (pl. Széles Gábor, hehe) kutatása felé.
3. Ha az állam akár támogatás nélkül engedné az embereket és nem akarná keresztbe letolni a torkukon a korrupt nagyberuházásait, már sokkal előrébb tartanánk, de ha akár csak szerény adókedvezménnyel (csökkentett ÁFA?), egy kis hitel (kamat) támogatással meg az EU-s pályázati források magánszemélyekhez (is) történő eljuttatásával segítené a megújulók és takarékos megoldások (szigetelés, LED, stb.) elterjedését, akkor mesefilmbe illő fejlődés tanúi lehetnénk. Egy 300 W-os szélkerék megkapható kb. 125 ezerért. A napelemek egyre olcsóbbak és jobbak, a hőszivattyúk egész magas jóságfokkal tudnak eletromos energiából hőt fejleszteni...
4. Magadtól is tudsz lépni, egy egyszerűbb kollektor házilag megépíthető és ha csak előmelegíted vele a vizet, vagy fűtés rásegítésre használod, akkor is tudsz vele spórolni. Léteznek már komposztfűtésű házak, azokat sem korrupt külföldi cégek készítik, megnézel pár YT videót, utána olvasol, felveszed a kapcsolatot olyannal, aki csinált már ilyet és nekiállsz.

Szóval nem, nem látom be, hogy miért is lenne szükségünk egy felesleges, ám irgalmatlanul drága és sok veszélyt hordozó beruházásra.
Spikk 2014.01.28 19:37:46
@Mad Mind: Szerinted azt minek kell nevezni, hogy a Csermobilban kiszabadult sugárzó felhő végigszennyezte Európát, Fukusima meg máig ontja a tengerbe a sugárzó vizet, amit a hűtésre használnak?
Ezek az anyagok aztán bejárják az egész bolygót, simán megesszük őket idővel. Hogy ez miért baj? Azért, mert az ilyen hatások összeadódnak, nem kell ahhoz egy nagyobb dózis, hogy problémáid legyenek.
Olvasd el pl. ezt a cikket! Ami a mi szempontunkból érdekes benne, az az, hogy atomerőművek közelében a poloskák között a szokásos 1-2% helyett akár 30%-nyi mutáns példányt találtak. Ők is DNS-t használnak a tulajdonságaik örökítésére. Akárcsak mi.
www.origo.hu/tudomany/20110413-radioaktiv-sugarzas-alacsony-dozis-atomeromubaleset-fukusima-csernobil-mik-a-hosszu.html
Bicske, Kossuth utcában lévő áruházból érkezett 2014. január 25-én délelőtt az első bejelentés lopásról. Egy 79 éves bicskei férfi három darab burgonyát akart fizetés nélkül kivinni az üzletből. Cselekménye során azonban a biztonsági őrök tetten érték. A rendőrök…..
Spikk 2014.01.28 13:09:28
@manager2008: Néhány cikk Az Európai Unió Alapjogi Chartájából.
1. cikk - Az emberi méltóság
"Az emberi méltóság sérthetetlen. Tiszteletben kell tartani, és védelmezni kell"
2. cikk - Az élethez való jog
"(1) Minden embernek joga van az élethez."
25. cikk - Az idősek jogai
"Az Unió elismeri, és tiszteletben tartja az idősek jogát a méltó és önálló élethez, a társadalmi és
kulturális életben való részvételhez."
34. cikk - A szociális biztonság és a szociális segítségnyújtás
"(1) Az Unió, az uniós jog, valamint a nemzeti jogszabályok és gyakorlat által megállapított szabályokkal összhangban, elismeri és tiszteletben tartja a szociális biztonsági ellátásokra és szociális szolgáltatásokra való jogosultságot, amelyek védelmet nyújtanak anyaság, betegség, munkahelyi baleset, gondoskodásra utaltság vagy idős kor, továbbá a munkahely elvesztése esetén.
(2) Az Unión belül jogszerűen lakóhellyel rendelkező és tartózkodási helyét jogszerűen megvál­toztató minden személy jogosult – az uniós joggal, valamint a nemzeti jogszabályokkal és gyakor­lattal összhangban – szociális biztonsági ellátásokra és szociális előnyökre.
(3) A társadalmi kirekesztés és a szegénység leküzdése érdekében az Unió – az uniós jog, valamint a nemzeti jogszabályok és gyakorlat által lefektetett szabályokkal összhangban – elismeri és tiszte­letben tartja a jogot a tisztes megélhetést célzó szociális támogatásra és lakástámogatásra mindazok esetében, akik nem rendelkeznek az ehhez elégséges pénzeszközökkel."

Az élethez való jog úgy valósítható meg ebben az esetben, ha a 25. és a 34. cikknek megfelelően biztosítjuk az idősek megfelelő ellátását, azaz kapnak annyi nyugdíjat, amennyiből meg lehet élni.
Ha ez nem történik meg, akkor azt kell mondanom, hogy ez a lopás bizony nem az a lopás, amiről te beszélsz. Ez sajnos azért szükséges, mert a társadalom nem teljesíti a kötelességét, így az elkövető magasabb szintű jogainak védelme érdekében kényszerül a lopásra, azért, hogy életben maradhasson.

Nem kívánom, hogy majd a saját tapasztalataid gyújtsanak fényt az elmédben.
Kinézve az európai jólét falai mögül, a plázák csillogó márványán, a divatvilág értelmetlen rongyrázásán és a gyorséttermek menükínálatán túl, feltárul előttünk a Földnek egy olyan része, ahol az alapvető emberi jogok nap mint nap sérülnek. Az Amnesty International…..
Spikk 2013.12.08 21:43:43
@borzimorzi: Ez a családtervezős dolog marha jól hangzik, egy igazi zseni vagy. Kár, hogy azok az emberek többségükben írni, olvasni nem tudnak, fogalmuk sincs ilyen bonyolult dolgokról, hogy mi az az exponenciális, meg lineáris. Szóval jó ötlet, de halott ötlet. Esetleg magyarázd el nekik!
A probléma az, hogy ez volt jellemző korábban:
Sok szülés, de magas gyermekhalandóság. Kellett szülni 8-10 gyereket, hogy 2 felnőjön. Aztán eljutott oda pár orvos, védőoltás, épült pár kórház, aminek az lett a következménye, hogy kevesebb gyerek hal meg.
A másik, amit valószínűleg nem tudsz, az pedig az, hogy nincs nyugdíj, meg ilyesmi. Meg eleve is marha alacsonyak a fizetések, hogy te olcsón juthass a telefonodhoz, a tévédhez szükséges ásványokhoz, így a családok gyakorlatilag nem engedhetik meg maguknak, hogy ne legyenek gyerekeik, ráadásul azt sem nagyon, hogy azok tanuljanak, ne pedig dolgozzanak.
És biztos vannak még általam nem ismert tényezők is, amik ebben szerepet játszanak.
De azért megnézném az arcukat, amikor elmagyarázod nekik a tutit, meg hogy hogy küldenek el és hová...
Critical Biomass Krumplicsom 2013.11.25 23:20:13
A GMO-szkeptikusok expozéiban előszeretettel jelennek meg a genetikailag módosított növények, mint amolyan fotoszintetizáló Frankensteinek (lásd "frankenfood" és tsai), habár előállításuk módja nem igazán analóg a Mary Shelley által megálmodottakkal. Ha már valóban ilyeneket…..
Spikk 2013.11.26 18:51:05
@Sexcomb: Elolvastam. Nem egészen értem, hogy mire célzol. Pontosabban semennyire sem. A cikk egy létező dologról szól, de olyan szinten elfogult és annyira ferdít helyenként, hogy ezt nem lehet iróniának betudni.
Egy hozzászólásom meg sem jelenhetett, gondolom azért, mert beszóltam. Mondjuk örülnék konkrét visszajelzésnek, hogy mi volt a baj...

GMO: a módosítás genetikai szinten történik, szaporodásra képes egyedek jöhetnek (jönnek is) létre, ezért a módosítás "kiszabadulhat". Mondhatni törvényszerűen ki fog szabadulni.
Állítólag történt is olyan, hogy a szállításkor hanyagul (?) elszórt GM magokból kelt növények a környező GMO mentes földeket beszennyezték pollennel, majd a cég állítólag perelte a gazdákat, mert a szokásosan begyűjtött vetőmagjaik - meglepő módon - tartalmazták a jelölőgéneket, ami szellemi tulajdon. (Ez mellékszál, de nem elhanyagolható.)

Oltás: a növényi részek (gyökér, törzs, szár) az eredeti anyanövény genetikai tulajdonságát őrzik. Nem keverednek össze és nem jöhet létre olyan növény, ami az anyanövények valamelyikével genetikailag ne egyezne meg.
A cikkben említett hajtások a gyökérről természetesen burgonya szár és majd esetleg termés megjelenését eredményezik, de annak a paradicsomhoz csak annyi köze lesz, hogy közös a gyökerük. Így lehet pl. egy fán több fajta körte, de akár körte és alma is. Mindezek a módosítások semmilyen veszélyt nem hordoznak. Ha bármely növényi rész ivartalanul szaporodna, az egy korábban létező növény új példánya lenne azonos tulajdonságokkal.
Az oltást (és szemzést, miegymást) azért alkalmazzák, mert a nemes (szelektált, esetleg szándékosan keresztezett) termő részek gyökere adott esetben nem túl jó, nem ad elég tápanyagot, vagy nem tudná megtartani a fát, vagy csak kevés talajt bír. Ezért teszik rá egy olyan gyökérre (alanyra), ami sokféle talajon jól megél, sok tápanyagot szállít és rezisztens a talajban élő organizmusokra.

Kérlek magyarázd el, hogy ezzel mi a baj, illetve akkor már azt is, hogy mennyiben jobb a GMO!
Spikk 2013.11.26 21:37:27
@Sexcomb: Nem annyira értek a genetikához. Vagy talán még annyira sem. Kicsit kár is talán belebeszélnem így érzésre, de eléggé GM népszerűsítőnek tűnik itt a hangulat, az enyém meg ezzel ellentétes. Nézzétek el, hogy amatőr vagyok.

Azt a lépést nem értem, hogy az oltás helyén tapasztalt szervecsketranszfer hogyan fog öröklődni, ha az nem bántja a sejtmagot. Oké, van ott pár sejt, ami ilyen "fura" módon nyálat cserélt. De ezek a növénnyel együtt mennek majd a levesbe. Ez egy lokális jelenség az oltás helyén. Vagy nem? A másik cikkben is azt nem értem, hogy a laborvizsgálat miképp bizonyítja az öröklődést.
Jól értettem, hogy ez egy olyan része a sejteknek, ami osztódáskor szintén osztódik, így öröklődik a fajtája, de nem a sejtmagban van? A DNS határozza meg, hogy milyen lesz, vagy az, hogy a szülő növény sejtje milyet tartalmaz? Az anyáé, vagy az apáé számít (a pollenben "elfér", vagy csak anyailag öröklődik)?
A magokon keresztüli öröklődést talán még csak értem, az érvényes a GMO-kra, amikor pollent szórnak, de ez nem világos, hogy hogy szabadulhat el. Nem értem ennek a dolognak az öröklődését.

Az oltás nem mai találmány, de eddig olyat nem hallottam, hogy mondjuk a mandulára oltott őszibarack mandulát termett volna (tősarj, gyökérsarj nem ér). Olyat meg főleg nem, hogy olyan barack termett volna, aminek a magjából mandulafa nőtt. Úgy tudom, hogy az alkalmas alanyra oltott nemes tulajdonságaiban meg fog egyezni az eredeti anyanövénnyel. Rezisztencia, termés minősége, meg ilyesmi. Igaz, hogy az almafáknál vannak olyan alanyok, amik eltérő növekedést eredményeznek, meg biztosan más fajoknál is, de ez akár a tápanyag továbbítással, vagy az alany eltérő hormonális viselkedésével is összefügghet, vagy valami ilyesmivel.

Persze lehetne éppen az új párosítás miatt hatástanulmányt csinálni, de nem gondolom, hogy annak akár negatív eredménye is besározhatná a bevált technológiát. Olyan van, hogy egy párosítás nem jön be. Ez benne van a pakliban. Nem egyedi eset és nyilván ettől még vannak bevált, sokat bizonyított párosítások is, amiknél a tulajdonságok nem keverednek. (Én azt nem tudom megítélni, hogy oltásnál a valóságban mennyire keverednek dolgok, általában a tapasztalat szerint nem igazán, de ugye nem értem az elejét a sztorinak, így meg kicsit elbeszélünk egymás mellett. A tősarj (alany) termése nyilván nem azonos a ráoltott nemes terméssel, ha pedig hasonlít és mérgező, akkor valóban jogos a figyelem felhívás erre a tényre. Ezen nem fogunk vitatkozni.)

Szóval nem győztél meg. Érdekes ez a dolog, az tény, de szerintem nem következik belőle, hogy elszabadulhatnak az oltás során a gének.
Ahhoz vagy meg kellene értenem ezt a "lenyúlási" mechanizmust, vagy szándékosan oltott növényeken kimutatni, hogy az alany és a nemes között mi keveredik és az megjelenik-e az ivaros szaporodás során, vagy csak lokális "nyálcsere" történik. Milyen egyéb részecskék tudnak így keveredni és melyek nem. Meg hogy a kloroplasztisz megváltozása milyen következményekkel jár úgy egyébként a növény tulajdonságaira.
Szóval kicsit elhamarkodottnak látom a következtetést, de mondom, ebben a tudatlanságom is benne van.
Spikk 2013.11.29 23:38:00
@Sexcomb: Most megint sokat tanultam. Köszönöm a türelmedet és hogy ilyen hosszan válaszoltál.
De...

"Mondjuk, hogy a paradicsomba bejut a krumpli mitokondriuma, vagy kloroplasztisza, a paradicsomot megtermékenyíti eg másik paradicsom virágpora"

Na, akkor még egyszer:
Az oltás helyén tapasztalt keveredés hogy okoz genetikai változást az anyanövény majdani magjaiban?
Erre úgy érzem, hogy nem válaszoltál. Így nem értem azt a nagyon fontos részt, hogy az oltáskor egy növénybe kerülő 2 genom hogy keveredhet össze úgy, hogy a tulajdonságok a majdani utódokban is keveredjenek. Az általad hivatkozott cikk is csak azt említi, hogy az oltás helyén keveredtek meg ezek a részecskék.

Ez a kérdés azért nem hagy nyugodni, mert a GM növények a pollenen keresztül alkalmasak arra, hogy nem GM növények utódaiba GM géneket juttassanak el. Te pedig azt állítod, hogy az oltás is világméretű "járványt" okozhat a növények körében, de én nem így tudom, hanem úgy, hogy a tulajdonságok nem keverednek, meg a gének sem.
Az, hogy az alanytól függhet a nemes rész növekedési erélye, korántsem biztos, hogy genetikai okokra vezethető vissza, én inkább gondolnék valamilyen anyagcseréből adódó eltérésre, vagy eltérő tápanyag ellátásra valami olyan anyagból, ami hat a növekedésre.

És pár gondolat a GM- szkepticizmusról, hogy kicsit jobban megértsd azokat, akik ellenzik ezeket a dolgokat:
Ismerjük annyira a genetikát, hogy bizton állíthassuk egy így létre hozott példányról, hogy veszélytelen? Egy gén egy tulajdonságért felel? Mit tett a Tudodki, amikor megtudta, hogy a festékeiben használt PCB-k degeneratív elváltozásokat okoznak? A GM növények vizsgálatát független módon végezték, vagy a cég maga, esetleg a cég megfizetett valakiket? Bízhatunk bennük?
Nos, a Tudodki állítólag nem hogy visszavonta volna a PCB-ket, de 2 teljesen más dolgot találtak ki a probléma kezelésére.
1. Hírzárlatot rendeltek ez az ügyben.
2. Azonnal utasították az értékesítő ügynököket, hogy az összes készleten lévő PCB-t adják el.
Szerinted normális, hogy az emberek aggódnak és bizalmatlanok?

Ezzel együtt nem zavar, hogy vannak, akik ezzel foglalkoznak, de hadd ne erőltesse már rám senki, hogy mit szeretnék megenni és mit nem! Én majd eldöntöm, hogy oltott gyümölcsfát ültetek-e a kertembe, meg szeretném azt is magam eldönteni, hogy eszem-e GM növényeket. Szerintem jogom van ehhez. Miért akarsz meggyőzni engem, vagy bárki mást az ellenkezőjéről?
A 2011-es durbani megegyezés értelmében a 2015-ös párizsi csúcsra készen kell lennie az újabb jogilag kötelező és minden részes fél által elfogadott kibocsátás csökkentési protokollnak. Erre a a világ nem kicsit felelőtlen vezetői még mindig a globális flippernél tartanak, és passzolgatják a labdát.…..
Gyors és egyszerű pénzszerzési módot választottak a rendőrök az Astoriánál. Beállnak a Múzeum körúti McDonald’s elé, és kiszednek mindenkit, aki a Deák tér felől a külső sávból érkezik. Száz százalékos hatékonysággal büntetnek, mivel a kötelező haladási irányt…..
Spikk 2013.10.10 15:56:01
@f_miki: Magyarázd el kérlek, hogy mit jelent neked az a tábla! Mit gondolsz, mit jelenthet az a kerékpár ott azon a nyílon?
Amit még jelenthet, az a kerékpársáv. Azt is majdnem így jelölik, csak ott van a nyilak között folyamatos, vagy szaggatott sárga vonal.
Spikk 2013.10.10 21:46:15
@f_miki: A kerékpár jármű. Miért kellene külön jelezni, hogy egy adott sávban (főleg ha az a szélső, ahol kerékpárral közlekedni illik) kerékpárosok is közlekedhetnek?
promontor pedig kifejtette a más, hasonló táblákat is, amiket ismerve könnyen kitalálható lenne. Mondjuk szerintem ezek nélkül is sikerülhet, bár te is rosszul értetted, nyilván nem mindenki gondol ugyanarra.
Na de mindegy, most már tudod, eddig meg gondolom nem csaptál el senkit hasonló helyzetben. Ennyi a lényeg.
Győr belvárosában kapta le a helyi lap egyik olvasója ezt a csendéletet. Nagy terepjárók sorakoznak a Wesselényi utca és a Bartók Béla út kereszteződésében. Alattuk bicikliút. Fotó: kisalfold.hu "Ilyenkor szégyellem, hogy nekem is terepjáróm van. Tudomásul kellene venni,…..
Spikk 2013.09.20 13:39:11
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Az autó az csak egy tárgy. Nem tehet semmiről, ebben nagyon igazad van. Pontosan ennyire nem is fáj neki semmi és ha megsemmisíted egy óriási kalapáccsal, akkor nem kerül sehová a lelke, mert nincs neki. Mert csak egy tárgy.
A gazdája viszont tehet róla. Na, neki viszont fáj is, ha megsemmisíted a kocsiját.
Így már érted?
Ha csak szóba kerül bármilyen GMO élőlény, azonnal magasra csapnak az indulatok és általában a legképtelenebb érvek kerülnek elő a GMO élőlények felhasználása ellen. A mai cikk egy tökéletesen gyakorlati kérdést igyekszik megválaszolni: Mire is jók a jelenleg a…..
Spikk 2013.07.16 12:58:55
@Sexcomb: Amit nem vizsgáltak, az nem pusztán kalória kérdése. Azt írtad, hogyy nem is tudnának már visszatérni a nem GMO-ra. A GMO tehát egy nagy függőség, tekintettel arra, hogy nem teheted el a vetőmagot. Ki leszel szolgáltatva a gonoszmulti árpolitikájának, ha azt mondja, hogy 2x áron adja, akkor lehet megvenni annyiért, vagy el lehet menni öngyilkosnak. A GMO teszi meg a gonoszmultinak azt a szívességet, hogy segít a paraszt fejét önként a járomba hajtani. Persze a nem GMO mag idején sem volt nagy a mozgástér, de így sokkal közelebb van a 0-hoz. Ez a nem biológiai probléma.
A biológiai meg az lehet (nem tényként írom, mert a hatóanyagot nem ismerem), hogy a méregtől elpusztuló rovarokat megeszi a madarak, meg mindenféle más úton is közlekedhet a méreg. Nem fog az valahogy belekerülni az emberi fogyasztási láncba, még ha gyapotot viszonylag keveset is eszünk?
Avagy minden idők egyik leghülyébb nevű módosítója, aminek a háttere sem piskóta. 2013. április 22.: Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára az mfor.hu kérdésére elmondta, "a pénzügyi tranzakciós illeték alapja jelentős szezonalitást mutat…..
Spikk 2013.06.27 08:55:10
@zero: Mert nem hagyják békén egész évben. (De ha mondaná is, ki hinné el?)
Tizennyolc év autózás után bringára ült. Milyen a másik oldal? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Spikk 2013.06.05 10:37:55
@n53: Láttál már szélcsatornában készült felvételt autókról?
Ha nem, akkor elmondom, hogy a szélvédő aljánál beszívott levegő a kocsi orránál feltorlódott levegőből származik. Ahogy a kocsi halad, becsusszan a levegő alá, mint amikor az egér futkos a szőnyeg alatt a rajzfilmeken. Tehát a másfél méterrel szemben a fél-egy méter közötti magasságból származó levegő áll. Egyszer hajolj le, amikor átmész a zebrán és szippants egy jót, érezni fogod, hogy miről beszélünk.
Spikk 2013.06.05 13:55:55
@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik):
Aha. Szeretem, amikor így beböfög valaki valami hypertudományosat...
Keress rá a gugliban a "car wind tunnel" szavakra és nézegethetsz erről képeket.
Ha a link működni fog, akkor csak klikkelj!
www.google.hu/search?q=car+wind+tunnel&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=CievUeP1GJHZsgboxYGIBg&ved=0CDUQsAQ&biw=1163&bih=794
Az Amerikai Népszava cikke, ami Orbánt elmebetegnek állítja be, csupán újra azt igazolja, hogy egy undorító szennylapról beszélünk. A cikkben szájmozgásról és mozdulatokról bizonyítja be a szerző, hogy Orbán elmebeteg. "Ilyen mozgást egészséges ember szája nem végez" - majd…..
Spikk 2012.09.04 15:01:26
@Dr. jenőke (jenőke): Este iszom egy sört. Na?