Regisztráció Blogot indítok
Adatok
schwarz

11 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap sikeresen átköltöztettük a blogszerkesztőségként is funkcionáló irodámat, amiért külön köszönet illeti Krisz kollégámon kívül Tanácstalant és Don Blasiust, akik az off topicban önként ajánlották fel a segítségüket a bútorcipelésben.Úgyhogy itt az ideje Nem tudom…..
Van egy kis tartás benned, amikor Bosznia-Hercegovinában bemész egy kocsmába. Nem tudod, hogy akik ott vannak, melyik nemzetiséghez tartoznak. Mert nem mindegy ugye, hogy boszniai szerbek, vagy bosnyákok előtt iszod betegre magadat, pláne lánnyal. De ebből általában nem szokott gond…..
A nemzettudat hanyatlóban van. Egyre kevésbé fontosak a hagyományok, a történelem, a nemzeti szimbólumok. Ezek nem csak a hétköznapokból, hanem az oktatásból, médiából, közéletből is kikopófélben vannak. Ha nem akarjuk, hogy a hazafiasság végleg eltűnjön, és csupa…..
1995 tavaszán a magyar és a horvát nemzeti hadsereg kelet felől átlépte a szerb-horvát határt. Rövid, ám annál vehemensebb hadműveletben nyár elejéig átvették a Vajdaság nagy része felett az irányítást, amelyet egy korábbi egyezmény értelmében újra Magyarországhoz…..
Polír A spájzban vagyunk 2010.01.13 10:29:00
Ján Slota szerint Magyarország fegyverkezik. Állítólag titkosszolgáink már el is árasztották Szlovákiát, a hadsereg pedig egy hadgyakorlaton a Dunán való átkelést gyakorolta. Ez a rendkívül összetett ember azt javasolja, hogy Szlovákia óvakodjon a magyaroktól, és ne épüljön…..
Fussunk neki még egyszer ennek a szlovákos témának, mert úgy tűnik, nem mindekinek volt érthető. Jó sokan összegyűltetek, ha a hátsó sorban nem hallotok, gyertek bátran közelebb. Volt itt ugye egy post, aminek a fő és gyakorlatilag egyetlen mondanivalója a következő: annak…..
   Sorozatunkban a leghíresebb szláv labdarúgócsapatokat mutatjuk be, érintve múltjukat-jelenüket egyaránt! Úgy gondolom ez is hozzásegít ahhoz, hogy kicsit jobban megismerjük szlávságot, legalábbis a fanatizmust, rajongást, amit egy-egy szeretett csapat iránt éreznek.…..
schwarz 2009.12.22 09:53:57
@I Empire: Szerintem akkor még gólarányt mértek (=rúgott gól/kapott gól). Jó ez a poszt nagyon. köszi
Polír Egy nyári este 2009.12.14 10:24:00
Egy langyos júliusi estén K kilépett a pártiroda ajtaján. Arcát kisimította a lakossági fórum szellemi frissessége. Elköszönt az ajtóban álló fiataloktól, majd gyalog indult el a Kálvin térre.  2027 júliusa volt, pont egy év telt el a beiktatási ceremónia óta. Még…..
Botrány. A Fico-féle Smer újra teljes jogú tagja az Európai Szocialisták Pártjának.  Na ilyenkor az MSZP gyorsan kidobja a picsába az Internacionálét meg a testvériséget, és elkezd fideszest játszani. Hogy ezt nem lehet, mert nem engedik be a Sólymot. Meg hogy a…..
schwarz 2009.12.10 13:46:35
@ndb: semmit nem tartok veszélyesebbnek az általánosításnál. És bár igazad van, nem éltem egy percig sem Szlovákiában, de tapasztalataim igenis vannak. Nyilvánvaló, hogy vannak őrültek - mint ahogy le is írtam.
És javaslom, várjuk ki a slotamentes időszakot. Engem fog igazolni, legalább is remélem.
Polír Az igazság győzni fog 2009.12.03 08:20:00
Rendkívül fontos év lesz 2010. Már 200-at sem kell aludni, és újra megismétlődik az, ami csak egyszer adatik meg minden négy évben. A várakozások hatalmasak, hisz a tét is hatalmas: elsöprő diadalt aratnak-e azok, akik ma a legesélyesebbnek tűnnek? Csúcson tud-e maradni az, aki…..
Polír Országúti stroboszkópok 2009.11.28 13:55:00
Van egy-két dolog, amin változtatni kéne, hogy kellemesebb hely legyen Magyaország. Most a Magyar Közhangulatfelmérő Intézet segítségéel számbavesszük azokat a dolgokat, amely megkeserítik a mindennapokat. Elsőként kezdjük a közutakkal. Mondani szokták: hazánkban nincs…..
schwarz 2009.12.01 10:07:03
Van közlekedési kultúra, csak szar.
Helyszín: m3, egerből budapestre.
Szereplők: én (opel corsa), buzuki előttem.
Nagyjából 120 környékén mentem, vasárnap reggel 8 körül, teljesen üres az autópálya. Külső sáv, halk zene, cigi, pöcsvakargatás, semmi gond. Látom, hogy párszáz méterrel előttem egy suzuki halad a belsőben, külső sáv továbbra is teljesen üres. KB 110-zel mehet, be fogom érni, be is értem 1-2 percen belül. Ő még mindig a belsőben. Soha az életben nem fogok senkit se megelőzni jobbról, úgyhogy kb 50 méterrel előtte kihúzódok mögé. Semmi. 40 méter. Kiteszem az indexet - még mindig teljesen nyugodtan, biztos bambul, semmi gond. Semmi. 30 méter. Villantok egyet. Semmi. 20 méter. Kettőt villantok. Semmi. 10 méter. Kis duda, majd még egy kicsi - hangsúlyozom: nem az a megöllek te geci dudálás, hanem a jóreggelt tesó, jönnék dudálás. Szóval figyelemfelkeltés, na.
Erre az állatja: olyan padlóféket nyomott, hogy belecsikordult. ÉN is nyilván, kirántom a külsőbe (szerencsére továbbra is üres, mint ahogy a belső mögöttem)hogy ha állóra fékezve akar megleckéztetni, akkor bele azért ne haljunk. Nem kevésen múlott az ütközés - na itt elöntötte az agyamat a meleghúgy, utánmentem, folyamatos dudálás és villogás közepette. Egyszer csak lehúzódik, mellé érek, és már nézek át a ablakon és készítem elő a középső ujjam. Erre mit látok? 50-es apuci, snájdig bajusszal, anyuci kötötte kardigánnal, aranyos anyuci, virágcsokorral a kezében, hátul meg két csecsemő. Nem kisgyerek, hanem konkrétan babák.
Nem kiabáltam át, nem mutogattam. Ennek minek.
Azért remélem egyszer úgy megy majd fának, hogy a lurkók nincsenek mögötte.

Tetszett a poszt.
Polír Adj egy pacsit! 2009.11.11 11:11:00
- Szevasz Lacikám!- Szevasz Lajos, mivan veled?- Á, semmi. Most jöttem haza Kubából, erre látom, hogy már megint balhézik ez az Ibolya a rádiók miatt.- Kubából? Szidjátok itt a komcsikat, és kimész Kubába? Tudod nálunk gazdasági válság van, meg figyelni kell itten az ügyeket,…..
schwarz 2009.11.12 10:25:35
Polír Összenő, mi összetartozik 2009.11.09 08:15:00
20 évvel ezelőtt a német volt a világ legboldogabb népe. Előtte ez ritkán adatott meg nekik, azóta se nagyon, de azok a napok igazán róluk szóltak. A Berlini Fal leomlásával – mely a majd egy évvel későbbi német újraegyesítéssel teljesedett be – véget ért az a…..
Fölösleges volt előre bespájzolni konzervekből, ásványvízből, Marx-összesből, és mindenből, mi nélkülözhetetlen a világvége előtti átmeneti időszak átvészeléséhez. Mert hogy elmarad. Mármint a világvége. Amikor már azt hittük, nincs tovább és menekülni kell, keresni…..
Polír Megvezetnek minket 2009.11.02 10:58:00
Az ember hisz abban, hogy vannak dolgok, amelyek szentek. Hogy a politikai bohóckodás, cirkusz és szájtépés bizonyos szinten még akár működhet is, de vannak dolgok, amikben jobb egységesnek lenni, vagy legalábbis törekedni erre. Fontos dolog a politika, és sok véleménnyel…..