Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsolt Szabó

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Futóblog Gyorsteszt: Lunarglide 3 2011.09.06 10:55:06
Sikeresen igazoltam Onicuka bácsi tételét. Az öreg, illetve akkor még csak harmincegynéhány éves guru a kosárlabdázók után a maratonistáknak készített sportcipőket, és kutatásának fókuszában az a probléma állt, mi okozza a vízhólyagokat. Onicuka szan arra a meglepő…..
Csoroghat a nyála annak a vállalati dolgozónak, aki ahhoz szokott hozzá, hogy a céges bulira a főnök az Irigy Hónaljmirigy valamelyik darabját, esetleg egy levitézlett valóságsószereplőt hív meg, aki, ha nagyon szerencsénk van, belehány a személyzetis Marika ritiküljébe, mert…..
Meglepő hír jött néhány perce, a Google megvette a Motorola Mobilityt 12,5 milliárd dollárért. Ezzel alapjaiban változik meg a mobilpiac, a Google már nemcsak oprációs rendszer fejlesztő lesz, hanem készülékgyártó is. Ezzel egy csapásra a konkurense lesz az összes…..
Sokat lehetne írni arról, hogy miért nem sikerült igazi áttöréseket elérnie a Google-nak a hírfogyasztás és a közösségépítés terén. Kudarcos a Google News, kudarcos az Orkut, kudarcos a Google Wave és kudarcos a Google Buzz is. Mit csinál rosszul a Google ebben a témában? Az…..
addict Illat 18 éven felülieknek 2010.03.20 17:40:00
Mivel tavaly mi is beszámoltunk a megszületéséről, azóta talán mindenki hallott már a meglehetősen lényegretörő, Vulva fantázianevű illatszerről. Ennek lényege, hogy a gyártó és a reklámok ígérete szerint éppen azt tartalmazza, amit a neve ígér, vagyis egy üvegcsényi…..
Néhány napja azt mutattam meg nektek, hogyan lehet igazi zöld szemlélettel egy másik tevékenység energiáját újrahasznosítva, a saját oldalatok HTML kódját felhasználva zenét "szerkeszteni", most pedig arról lesz szó, hogyan alakíthatjátok át a munka vagy szórakozás…..
Critical Miss Ki miért nem ad? 2010.01.06 07:39:00
A Social Media Today tette be egy bejegyzés linkjét, ahol sorra veszik, általában miért nem adakoznak az emberek non-profit szervezeteknek. Az okok (egy-egy példával):- Nincs beazonosítható "áldozat".- Túl nagy a földrajzi távolság.- Nem látható, hogy valóban számítani…..
Zsolt Szabó 2010.01.06 11:22:02
Azzal semmi baj, ha a civil szervezetek saját maguk fenntartására is fordítanak. Ja és ha pl. egy szervezet kap támogatást valamire, akkor azt ugyanúgy felhasználhatják a pl. kiállítás körüli költségek és szervezés járulékos költségeire is. Ha így nézem, akkor ne legyen üresjárat, és folyamatosan fedezve vannak a működési költségek is.

De nem nevezném civil szervezetnek a külsős cégeket, semmilyen formában. Ha egy szervezetnek nincs meg a stábja és outsource-olni kényszerül a gyűjtési tevékenységet, akkor az egyenes út mindkét oldal szimultán lefejésére. Az egyetlen aki ilyenkor jól jár a köztes "szürke" cég/szervezet. Szervezz be 20 telemarketingest nyavalyás "sikerdíjért", dőlj hátra és dől a lé. Az egyetlen "komoly" feladat ráérezni arra a százalékra ami miatt a civil szervezet még külsőssel dolgoztat (jóhiszeműen: kényszerből), de a lehető legtöbb pénz tüntethető el a transzfer közben. Azért ez sem nehéz feladat...

Akikkel én találkoztam legtöbbször különféle orvosi eszközökre, műtétekre, beteg gyerekek számára, mentőre, és egyéb "szívhez szóló" célokra hivatkoznak. Az 1%-os időszakban pl. heti több ilyen hívást kapok, persze a tel.számom publikus.

Szeretném megvilágítani a másik oldalt is: legyen egy adott szervezet bármennyire is nemes célokkal, de ha külsős céggel gyűjtet, akkor sem fogok adni ilyen módon, ha mindent rendben találok. Egyszerűen nem követhető az adomány útja - és bár ez nem szerepel az általad felsorolt főbb indokok között, de szerintem nagyon fontos szempont.
Ha most megkérdezném, hogy vajon hány Facebook-felhasználó tudja, hogy mi is változott a legutóbbi adatvédelmi beállítások módosításakor, bizonyára csak nagyon kevesen tudnák a választ. Sőt, valószínűleg akkor is hasonló eredményt kapnánk, ha azt kérdeznénk a…..
Bigyóblog Elosztó - másképp 2009.11.10 08:26:00
Mennyire egyszerű ötlet és mégis mennyire kényelmes. Egyből ötöt és helyet sem foglal.Via Engadget..