Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mediocris

0 bejegyzést írt és 651 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Pillantás a jövőbe 2011.04.07 10:01:50
Az idei Game Developers Conference-ről már voltak kézikamerás videók az Unreal engine bemutatójáról, de most itt a hivatalos, hd anyag, ami leginkább a motor DirectX11-es trükkjeit, meg a mobilos fejlesztés lehetőségeit demózza. Szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik,…..
mediocris 2011.04.08 22:42:22
@vargatom:

"Borzasztó sokat köszönhet a PC is a konzoloknak, a Battlefield 3 és a Crysis 2 alapvető technológiáit a konzolokon találták ki"

Milyen technológiákra gondolsz?

"azt ugyanis "majd vesz nagyobb videokártyát a user" alapon nem nagyon optimalizálták"

Én inkább arra tippelnék hogy nincs rá idő/pénz alapon nem optimalizálták tovább akkor. A Warheadbe már tovább optimalizálták a kódot.

"a konzolos kiadást viszont muszáj volt, és ennek eredményét is mind vissza lehetett vinni a PC-s verzióba."

Cryengine2 soha nem ment konzolra. A Far Cry motorja került átírásra. A Cryengine3 pedig sokkal inkább a 2 továbbfejlesztése. Szerintem egyszerűen többet dolgoztak az optimalizáción, ezért fut jobban. A Cryengine2-nél egyértelműen a minél szebb grafika volt az elsődleges szempont, és jobb volt mint bármely konzolos grafika 2008-ban.
mediocris 2011.04.08 23:22:04
@molnibalage:

Jó, de bárki megveheti és csinálhat belőle olyan RPG-t amilyet akar. Ez az engine nem csak FPS-be jó. Ha maradunk a shooter kategóriánál, akkor is nagyon széles skálán mozoghat a játékstílus. Pl. a Splinter Cell sorozat, ami Unreal alapokon futott, de akár a Deus Exet is említhetném, ami részben RPG volt.
mediocris 2011.04.09 19:43:06
@vargatom:

Biztosan jobban értesz hozzá, és azt sem tagadom hogy a konzolok ösztönzik a hatékony kódok írását, de a következtetéssel nem tudok egyet érteni. Szerintem azt mondani hogy "Borzasztó sokat köszönhet a PC is a konzoloknak" az pont olyan mint: Borzasztó sokat köszönhet a gazdaság a válságnak. Persze van benne némi igazság. Van gazdász aki szerint a válság idején megszabadulunk a sallangtól. De akár azzal is érvelhetnél hogy most már szinte senki nem vásárol hitelre autót. Viszont az éremnek van másik oldala is.

Azért ha belegondolsz, akkor ezek a fejlesztések mentek volna konzolpiac nélkül is, csak nem voltak eléggé ösztönözve, ezért a know how a konzoljátékoknál fejlődött ki, nyilván ott találsz rutinosabb fejlesztőket. Hogy a PC piac sokat köszönhet a konzolnak, azt pedig az olyan játékok miatt nem veszi be a gyomrom, mint a Halo CE, vagy a Force Unleashed. Ezeket a büdös életben nem venném meg PC-re. Ha pedig szigorúan a grafikánál maradunk, azért 2005-ben a PoP: Two Thrones nem volt éppen a csúcs, és főleg mert PS2-alá fejlesztették. Ha belegondolsz, akkor ezek a konzolok maradnak még 2-3 évig minimum. A PC-s hardver már nagyon messze lesz a konzolok szintjétől. Lehet hogy UE, CE esetén nem lesz nagy a baj, de ha van egy hanyag fejlesztőd, akit csak kötelességből bíz meg a kiadó, akkor borítékolható lesz a silány végeredmény.

Továbbá köszönhetjük még azt is a konzoloknak, hogy sikerült a játékmenetet hozzábutítani a kontrollerekhez. Ez sok játéknál nem okoz különösebb fájdalmat, de azért bőven van olyan, amitől sírni tudnék. Nem véletlenül nincsenek szimulátorok konzolra.

Azt is köszönhetjük a konzoloknak, hogy Dózsa György után ismét visszatért a röghöz kötés gyakorlata. Ha van egy exkluzív játék, akkor veheted meg konzollal együtt (vehetsz hozzá egy tv-t is). Arról ne is beszéljünk hogy esetleg csak egyik platformra írják meg jól, vagy hogy kénytelen vagy megvenni a játékot ha ki akarod próbálni. Szerintem egyszerűen nevetséges elvárni egy felhasználótól hogy minden játékot/filmet/zenét megvegyen (pláne konzolostól), amihez valaha is köze volt.

Szóval összefoglalva, a konzol piac talán segített valamiben a PC piacnak, de ez néhány eléggé kellemetlen "externáliát" vont maga után, és az sem igaz minden esetben, hogy PC-n jobb lesz a grafika. A Cryteknek pedig szívből kívánom, hogy minden második Crysis2-t a Gamestop polcairól vegyenek meg, ha már sikerült egy ilyen jó kis konzoljátékot összedobni.
Ha valakinek kedve támadna otthonra összebarkácsolni egy ilyet, a készítők előzékenyen szolgálnak hozzá útmutatóval. Kell majd 900 led, egy csomó további random alkatrész, meg némi szabadidő és kézügyesség. Szuperneed kategória...
Pénteken megígértem az Imperium Galactica-cikkben, hogy külön posztot kaptok arról, miért nem készült el az Imperium Galactica III, illetve hogy miért volt helyette két másik űrstratégia három fejlesztőcégtől. A történet tanulságos, és egyik szereplője sem lehet büszke rá.…..
mediocris 2011.03.29 22:29:09
@Cifu78:

"Esetleg kezdj el olvasni katonai elemzéseket egy hordozó életképességéről és katonai értékéről."

Szóval ha jól értem, akkor neked a méretekkel és a praktikussággal vannak problémáid. És mi a helyzet azzal az aprósággal, hogy egy anyahajón szolgálatot teljesítő repülőgép kb. 50-150 millió dollár körül van szárazon, fegyverek és üzemeltetés nélkül? Te pedig ehhez képest 2 milliárdból embert küldenél a Holdra. Valószínű.

"Mennyivel nevetségesebb, hogy Afganisztánban háborúznak"

Nevetséges vagy sem, ez a valóság, az űrélet pedig a fantázia.

"Nagyon úgy látom, hogy te csak azt az álláspontot tudod elfogadni, amit te jónak vélsz."

??? Azt várod tőlem, hogy olyan álláspontokat fogadjak el, amiket nem vélek jónak? Komolyan? Ha sikerül jól érvelni, akkor esetleg meggyőződöm. Nekem is az a célom hogy okuljak. A tudománynak is. Ok nélkül sajnos nem fejlődünk. Mondjuk értékelem, hogy legalább megpróbálod, mert sajnos sokan az önkritika olyan szintjére sem képesek, hogy legalább felvállalják a véleményüket.

Ami engem illet, a realisztikus definíciójával még tartozom. Nekem az a valósághű, ami a jelenlegi tudományos ismereteink szerint helytálló. Én a valószínűségszámítást is tudománynak tekintem, és ha egy esemény egész számra kerekítve 0%-os valószínűséggel rendelkezik, akkor annak a bekövetkeztét csodának tekintem. Ahhoz hogy az említett realisztikus scifik bekövetkezzenek, csodák sorozatára lenne szükség, ezért én egyszerűen azt a következtetést vonom le, hogy ezek nem fognak bekövetkezni a tudomány jelenlegi állása szerint. Ennyi.

A 70-es években szentül hitték az emberek, hogy 20 éven belül eljutunk a Marsra is, hogy lesz holdbázis, űrplatformok űrlifttel (mint a Starcraftban). Ha valaki engem megkérdezett volna, akkor megmondtam volna, hogy nem. Videotelefon, talán. Űrutazás, Mars kolónia nem. Pláne nem civileknek (Ja, és az nem űrturizmus, hogy kilövünk pár gazdag ember, megutaztatjuk a Föld körül, aztán landolás.). Az pedig teljesen mindegy hogy miért nem lesz (nem a fizika és a gazdaság ez egyetlen akadály), ha egyszer nincs rá reális esély, akkor nem realisztikus elvárás, hanem fantázia. Különvélemény pont erre célzott amikor le lett fikkantva :). Így már remélem érthető hogy miért paradoxon realisztikus scifiről beszélni (mondjuk az igaz, hogy mivel űrscifiről volt szó, én is arra gondoltam). És van itt még egy hibás következtetési mód, ami gyakran megjelenik a gondolkodásban:

"ha 50 éve képesek voltunk rá..."

Tegyünk egy próbát. Fogj egy stoppert és sprintelj le 100m-t. Várj mondjuk 25 évet, és próbáld meg újra. Kíváncsi leszek hogy képes leszel-e legalább ugyanolyan gyorsan lefutni.

Ha holnap csak az arabok elzárnák az olajcsapokat, akkor nem egyszerűen nem tudnál autózni, de Európában rövid idő alatt egyszerűen éhen halna egy csomó ember, és visszasüllyednénk a középkorba. Először csak technológiailag, aztán szellemileg is. Na ez egy realisztikus scifi lenne tudományos alapokkal, vagy legalábbis sokkal nagyobb az esélye, hogy zöld szóját fogsz enni, mint hogy embert küldünk a Jupiterre. Ez egy keserű pirula, de sajnos le kell nyelni. Ami pedig a véleményemet illeti, szerintem ha valaki azért néz scifit, mert hihető, és esetleg ez lesz a jövőben, azt én csak sajnálni tudom. A művészetnek pont az a lényege, hogy az ötletek teljesen függetlenek a valóságtól, mégis zseniálisak. A művészek ezért gyakran próbálnak olyannal előrukkolni, ami felnyitja az emberek szemét. Hogy megsértődsz a fás hasonlaton, azzal csak saját magad árulod el. Hogy a valóságon lovagolsz, az pont azt mutatja, hogy nem értetted meg a 2001-et. Nézegesd kicsit a monolitot, hátha leesik.

www.blackstarlimousines.com/images/black_screen.jpg

Esetleg aláfestésnek, hátha így inspirálóbb:

www.youtube.com/watch?v=JnuAaKiX1sg

"a másik dimenzióba való átlépést, és feltételezi, hogy ott talán más fizikai szabályok működnek"

Kubrick néhány évvel megelőzte Michio Kakut. A vászon az új dimenzió.
mediocris 2011.03.30 10:23:10
@Cifu78:

"Szóval innen indultunk, erre már itt tartunk?"

:) Szerintem sincs értelme ebbe mélyebben belemenni (bár felőlem beszélgethetünk róla), de elolvastam a linkeket. Az egész csak a költségvonzata miatt volt fontos, és igazából még most sem látom, hogy harckész űrhajókat lehetne gyártani megfizethető, értelmes áron a jövőben, vagy hogy ennek bármilyen haszna is lehetne.

"Csináljak neked komplett költségelemzést?"

Ha csinálsz, akkor mindenképpen olyat kérnék ahol nem per fő számolják a költségeket, hanem a teljes projekt büdzséje szerepel. A minimum kritérium pedig, hogy leszálljon a Holdra, majd szervizelés és külső segítség nélkül, önerőből vissza is térjen a Földre. Mert a Szojuz (és a szovjet asztronauták) tudtommal viszonylag kevésszer jártak még a Holdon. Talán 2025-re tervezik hogy sikerül eljutni végre a ... a Holdra. A Jupiter innen elég távolinak tűnik.

"A reális űrharc ugye az, ahol egy novella, film vagy játék a tudományos eredményeket tiszteletben tartja."

Én azt hiszem sikerült jól megértenem a realisztikussággal kapcsolatos álláspontotokat. De ez számomra pontosan olyan, mintha azt mondanád hogy törvénytisztelő állampolgár vagy, mert nem gyilkolsz, de a nemi erőszak és a zsarolás felett szemet hunysz. Szerintem viszont ez nem így működik. A tudományt nem lehet úgy tiszteletben tartani, hogy kiválasztok pár részterületet, és azokból szemezgetve megpróbálok pár kritériumnak megfelelni. A tudománynak mint egésznek kell megfelelni.

Eszembe jutott régen a tanárom mondta, hogy az egyetlen dolog amihez felülről kezdünk hozzá, az a gödör. Ezek szerint tévedett, mert a scifi is pontosan ilyen. Van egy cél, ami a sztori megvalósítása, vagy hasonló, és ehhez kezdi el idomítani környezetét. Ha valami csúnyán beleütközne valamilyen fontosabb törvénybe, akkor azt megpróbálja elkerülni, vagy kicselezni. Aztán a munkába és reszelgetésbe belefárad egy idő után szegény szerző, és így keletkeznek azok a dolgok, amik ugyan nem mondanak ellent közvetlenül a fizikának, de egyelőre fikció. Csakhogy a nem tudományos kérdésekkel a tudomány nem is foglalkozik, ezért ezek a megoldások nem tekinthetőek tudományosan megalapozottnak, és nyilván nem fogja őket cáfolni. Egyáltalán nem biztos hogy lehetségesek, de ha valami csoda folytán mégis azok lennének, akkor sincs rá semmilyen garancia, hogy ezek valaha is meg fognak valósulni, vagy egyáltalán meg tudjuk őket valósítani. Ez viszont borzasztóan messze van a tudományos igényességtől. Ha te tudományos munkát végzel, akkor ott az eredmények szabják meg a lehetőségeket, nem pedig a fantázia. Nyilván egy-két ember egyedül nem képes, hogy tökéletesen valósághű alapokat tegyen egy történet alá. Többek között ezért nem épített Asimov űrhajót.

"Akkor nem értem mi a vita tárgya közöttünk, mert ugyanazt valljuk. :)"

Az a vita tárgya közöttünk, hogy a "realisztikus scifi" (aka. hard scifi), az nem realisztikus, mert nem az igazi valóságot jelenti, hanem csak imitálja azt. A történet részemről pedig ott kezdődött, hogy sikerült lebarmozni valakit (nem neked), aki szerint a scifi mese és kitaláció. Pedig szerintem elég nyilvánvaló hogy a scifinek pont az a lényege hogy kitaláció legyen. Ha teljesen megfelelne a valóságnak akkor dokumentumfilmnek, vagy kutatómunkának hívnák (és nem mellékesen, rengeteg értéket el is veszítene). Ehhez képest eljutottunk oda, hogy én "hülyézem" le azokat, akik nem képesek megérteni hogy a scifi az micsoda. Amit először írtál az IP3-ról, azzal semmi bajom nem volt. Ha te a hard vonalat szereted, akkor tedd azt. Viszont szerintem butaság lenne azon vitázni, hogy melyik a jobb, a soft vagy a hard vonal. Kb. az RTS vs. TBS flamewarra hasonlítana. Mindegyik ugyanolyan jó tud lenni, csak valaki az egyiket szereti jobban, valaki pedig a másikat. Egyébként meg mindenki tudja, hogy a valódi háború az nem olyan mint a Starcraft.

"A művészetben is vannak olyanok, akik a reális ábrázolás hívei és vannak akik éppen hogy teljesen elszakadnak tőle."

Nem erre céloztam, hanem arra hogy nem az ábrázolás módja adja a művészi értéket, hanem ami mögötte van. Minden műfajnak lehet művészi értéke, és ennek a mértékét nem a műfaj fogja megszabni. Pláne nem lesz attól valami értékesebb, hogy "valósághűbb".

"Szerinted az, hogy értékelem a 2001-ben azt, hogy reálisan közelítette meg a űrhajózás, űrkutatás jövőbeli ábrázolását egyből azt jelenti, hogy nem értettem meg a 2001-et?"

Nem. Nem az a baj, hogy értékeled a reális megközelítést. Én is értékelem. Inkább az a baj, hogy jelentőségteljesnek érzed, pedig eltörpül a film valódi üzenete mellett. Kb. olyan, mint Ferraiban a légkondi. Ha valaki elvisz egy körre egy Ferrarit, te nem néznél rá furcsán, ha a végén csak a légkondit méltatná? Szerintem elég szomorú amikor az emberek nem értik a filmeket, és az alapján próbálják őket megítélni, hogy milyen minőségű a kép, vagy mennyi bennük az akció. Ismerek olyat, aki egy Coen filmet azért nem nézett meg, mert fekete-fehér volt, ő meg olyat nem néz. Mondjuk igazán csak arra szoktam kiakadni, amikor ezek az emberek, a művészeket dolgozni akarják küldeni, hogy "csináljanak valami értelmeset is".
mediocris 2011.03.30 10:36:25
@vargatom:

"Ha azonban az üzemanyag tömege elhanyagolható lenne, akkor vidáman fel lehetne gyorsítani akár 0,9c-re is"

Tehát eljutottunk a végtelen (ingyen) energia problémájához. Illetve most már nem csak sok kell belőle, hanem kis helyen is el kell férnie. Számoltam egyet. Tfh. ezt megoldottuk. Ahhoz hogy elérjük a 0,9c-t normális G viszonyok mellett, kb. annyi ideig tartana felgyorsítani, mint kihordani egy gyereket.

"Kár, hogy a működő fúziós reaktor mindig olyan 30-40 évnyi távolságra van tőlünk ;)"

Hát a hidegfúziós álmok összedőlése óta már csak így megy ez. Hetesiék írtak párszor róla, ha valakit érdekel. Pl. ezt:

ffek.hu/cikk/fuzios_energia_valos_helyzete

"hatékony meghajtással azért a naprendszerünk alaposan felderíthető és akár a Hold kolonizálása is megoldható lenne."

Én azért nem szaladnék előre. A NASA űrsikló programjában a veszélyforrásokat így rangsorolták:

1. Micro-Meteoroid Orbital Debris (MMOD) strikes
2. Space Shuttle Main Engine (SSME)-induced or SSME catastrophic failure
3. Ascent debris strikes to TPS leading to LOCV on orbit or entry
4. Crew error during entry
5. RSRM-induced RSRM catastrophic failure (RSRM are the Solid Rocket Boosters)
6. COPV failure (COPV are tanks inside the orbiter that hold gas at high pressure)

Ebből kimaradtak a kozmoszban tomboló viharok, amikből azért Mars misszió esetén szinte garantáltan kapnának a próbálkozók.
A játék, ami nekem egészen addig egy vicc lesz, amíg a kezembe nem vehetem, elméletileg hosszú, mármint rekordhosszú (14 év, azért az már lassan egy teljes játékosgeneráció) fejlesztési idő végén elméletileg május elején jelent volna meg. Nos, Randy Pitchford, a Gearbox…..
És ez bizony (játék)történelmi esemény, mert ilyen még sosem történt, ahogy a díj átvételekor a szerző, Christopher Tin meg is jegyzi. Az 53. Grammy-gála "Best Instrumental Arrangement Accompanying Vocalist(s)" kategóriájában nyert a Baba Yetu, amit eredetileg a…..
mediocris 2011.02.17 02:23:31
Az az igazság, hogy a Civilization sorozat sosem fogott meg igazán. Nekem a Galactic Civilizations sokkal jobban bejött. Ami érdekes, hogy a zenéjükkel is ugyanígy vagyok.

www.youtube.com/watch?v=7B5FiN5Rz7o

www.youtube.com/watch?v=GyhSShv3noA

www.youtube.com/watch?v=kYdOrRL7xZQ

A témához még illik megjegyezni, hogy rengeteg jó zene született játékokhoz Rob Hubbardtól napjainkig. Ezek közül sok díjazva is volt, és a mai napig elismertek. Lehet, hogy Grammyt ez kapott először, de ma már nem kell meglepődni, ha egy játék (valamelyik része) ilyen neves díjakat nyer. A piac annyira felpörgött, hogy már egyes játékprojektek meghaladják a 100millió dollárt is, gyakran neves zeneszerzők és zenekarok szerzik hozzájuk a zenét. A játékipar tényező lett.

Ezért tudom hogy Jeszy majd Shag Beckur, de házi feladatnak mindenki keressen rá a C64 orchestra özönre, és ússzon benne, mielőtt kiszárad. Rob Hubbard és Jeroen Tel may be with you. Na irány a 4chan :).
Márciusi állásfoglalása nyomán beadvánnyal fordult az Alkotmánybírósághoz a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa, amelyben indítványozta Páty Község Önkormányzatának egy 2006-os rendelettel elfogadott szabályozási terve, a hatályos településszerkezeti tervet…..
mediocris 2010.07.29 21:09:57
Két cikk, különösebb kommentár nélkül:

tudtad.blog.hu/2010/07/29/nyereseges_a_magyar_forma_1

sportgeza.hu/forma1/2010/07/29/palik_laszlo_utolso_nagydijat_vezenyli/

Na jó, azt azért megjegyezném hogy amíg a kommentelők ennyire hülyék, addig tényleg bármit meg lehet csinálni.

Aláírás: Egy Forma-1 rajongó
mediocris 2010.07.30 22:09:36
@kozlony:

Hát amíg nem közpénzeket visznek az ilyen mókák, addig nincs különösebb ellenvetésem. Sávolyra még érdemes lesz odafigyelni a jövőben.

Emlékszem pár éve még én kis naiv nem értettem hogy hogyan lesz egy sportminiszterből miniszterelnök. Vagy hogy egyáltalán miért érdekelne bárkit is politikusként a sport. Azon már egyszerűen csak nevettem amikor komoly alkudozások után tavaly bejelentették az új Forma-1 megállapodást, és hogy sikerült 10%-ról 7,5%-re lealkudni a jogdíjemelkedést. Persze szerintem aprópénzek ezek. Annyira nem is zavar, inkább csak jelzés értékű hogy a lakosság mennyire nem tesz semmit a korrupció megállítására, gyakran még támogatja is. Nem a konkrét esetekről van szó, hanem arról hogy a korrupció rendszerszinten be van épülve a társadalomba, és ezt gyakran még foggal-körömmel védik is a "rajongók". Ez a valódi jelentősége a fentebbi cikkeknek.
Év végi kínzó kérdésnek kaptam ma egy vádlotti idézést a bíróságtól indoklás és iratok nélkül, úgyhogy most fogalmam sincs konkrétan melyik ügyről lehet szó (nagyon sokan fenyegetőztek már ezzel a praxisom során), és a téli törvénykezési szünet végéig valószínűleg…..
mediocris 2010.12.28 21:47:32
Szerintem Per Csalkovics volt amiért nem moderáltad ki a valami karmikus véletlen folytán rosszul írt nevét a kommentemben.

@egy nik a sok közül:

Ajánlom figyelmedbe a decemberi blogbejegyzéseket a blogon. Egyébként meg azért mert nem volt rajtuk sapka :).
mediocris 2010.12.28 21:51:26
@mediocris:

Jaj, már megint hülye vagyok. Nem is Per Csalkovics volt az hanem "Laci úr" :). Na mindegy, ő sincs a listán.
Torrentrazzia, matricabotrány, szellemi tulajdon és magáncélú másolat - kinek áll érdekében a szerzői jogvédelem? Mi szükség van az üres adathordozók után fizetendő jogdíja? Mennyi ideig tartson a kultúrjavakat megillető védelmi idő? Minden DJ potenciális…..
mediocris 2010.12.24 00:54:48
Az alábbi két szép epizódot szeretném még megosztani a magyar igazságszolgáltatás működéséről. Vigyázat, szociokrimi :):

asva.info/jobb-egy-pedofil-ma-mint-holnap-egy-kaloz-2010-10.html

asva.info/kotelessegtudo-allampolgar-jutalma-ellene-inditott-eljaras-2010-10.html

Kedves Tamás! A jövőben a többi újságíróval figyeljetek majd erre is ha netán rátok küldenék a médiagestapot és lefoglalnák az "írógépet" (ahogy annak idején a stasi is tette :)). Mit is mondott Kontrád Károly a múlt héten? "Abba' bízunk hogy akinek nincs félnivalója etekintetben, azt nem érinti hátrányosan ez a vizsgálat."

Ez a mondat örök klasszis lesz. Sokat fogom még emlegetni. Úgy tűnik megindultunk az Egyesült Államok útján és egyre jobban hasonlítunk rájuk. Majd figyeljük csak meg milyen jó kis dolgok történnek ha elveszik az emberektől a szabadságot és a választás lehetőségét.

www.youtube.com/watch?v=yt49DsfKDMc
Az IDDQD követi a friss nemzetközi trendeket, és most a Wikileaks nyomán egy szupertitkos dokumentumot fogunk kiszivárogtatni, mégpedig azt a csillió dolláros knowhow-t, aminek alapján a világ összes videojátékának összes fő- és mellékszereplőjét, valamint főellenségét…..
Pilu Sunyi kisdobos 2010.12.22 08:25:00
 Már idejét sem tudom, mikor esett meg, mikor a büdösnagymagyar Internetben, a Kurucinfó VS Tomcat vitában Polgár Tamás kijelentette Novák Eődről, hogy ő maga a Kuruc.info (fő)szerkesztője. Tomcat megnyilvánulása nem lehetett minden alap nélküli, hiszen maga is szerkesztette…..
mediocris 2010.12.22 16:14:33
Parlamenti felszólalásában Novák Előd kifejtette hogy mennyire jó dolognak tartja ha nyilvánosságra hozzák politikusok elérhetőségeit. Nos, tegyük próbára.
Forrás:

jobbik.hu/novakelod

Elérhetőségeim:
30/358-27-23 (Jobbik-flottás)
novak.elod(csiga)jobbik.hu

Felesége: Dúró Dóra. Lakhely: Egy Szentimrevárosi 43 négyzetméteres lakás
mediocris 2010.12.22 16:41:57
@ddance:

Nem foglalok állást. Majd kiderül hogy igaza volt-e Nováknak. Lehet hogy keresek pár melegfórumot is a neten és ott is megosztom. Végülis a kurucinfo az a politikusgyűlölők gyűjtőhelye, Novák pedig a melegeknek tett keresztbe. Így lenne igazságos.
A mai műsorban az új médiatörvényről lesz szó, vendégünk lesz Fleck Zoltán jogszociológus. Ha Mong Attilát tényleg kirúgták a Kossuth Rádiótól, megpróbáljuk őt is megszólaltatni.  Update: Nem rúgták ki Attilát, csak felfüggesztették, egyelőre más rádióban nem…..
mediocris 2010.12.22 02:31:38
Boldog névnapot Tamás! Azt hiszem a volt pártod, a fidesz is gondolt rád. Ezért kaptad tőlük ajándékba az új médiatörvényt ;).

A műsor ismét jó volt, de annyira hasonlóan gondolkodunk hogy nincs is értelme beszélnem róla. Az egyik érdekes gondolathoz csak annyit fűznék hozzá: "You either die a hero or you live long enough to see yourself become the villain."

www.youtube.com/watch?v=GROmJWb-3wU

Úgy látom januártól nem számít hogy van-e rajtad sapka. Azt hiszem én az újévi fogadalmak közé felveszem hogy nem szólok hozzá többé semmihez az interneten, hanem a háttérből figyelem szellemként az eseményeket. Természetesen ezt ugyanolyan gumiszabályként fogom kezelni szolidaritásból, mint ahogy a kormány kezeli a médiatörvényt.
Engem meg már megint a rosszullét kerülget, mint mindig, amikor azt látom, hogy kedvenc platformomat megerőszakolják sliccből, szárazon, hátulról. Az abúzust most a Commodore USA nevű cég követi el, akiről már hallhattunk idén, Phoenix néven akarta piacra dobni ezt a borzalmat, de…..
mediocris 2010.12.21 20:25:41
@Spiritmonger:

"justin bieber, akármilyen szar is, tehetségben nagyságrendekkel veri a túlhájpolt, tehetségtelen, zenélni nem tudó kurt cobaint"

Ezt én a Megagigasztárfaktor szerű tátikakutató műsoroknak tulajdonítom be. Mondtam már korábban is. Nem szabad tévét nézni. A tévé öl, butít, nyomorba dönt :). Agymosás. Egyszerű agymosás. Cobain és Bieber még csak nem is egy táborban vannak, mert az egyik művész, a másik zenész imitátor. Bakker, a művészet ma már senkit nem érdekel? Az emberek torkán ma már minden szart le lehet nyomni, és még fizetni is hajlandóak érte? Janis Joplin meg azért nem volt sehol Justinékhoz képest mert rekedt és ronda volt? Ez már nekem túl sok. Ezt az üzletcentrikus giccsparádét el kell tüntetni a Föld felszínéről. Megfojt mindent mi érték. Kiadók reszkessetek!!! :)

Ami a Commodore újjáélesztést illeti. Szerintem sincs vele baj. A baj azzal van hogy ez egy hatalmas sznobság és álretró hangulat. A baj azzal van hogy túl sok agymosott ember venné meg ezt a giccses szart mert trendi és cuki és divat, de közben le se szarják az eredeti ötletet és ami mögötte volt. Joan Jettet felváltotta Britney Spears a színpadon és erre csápolnak a tínédzserek. Beteg ez a világ. Sárcok, ti itt megölitek, megerőszakoljátok a RocknRollt! Keith Richards forog a sírjában, pedig az ipse még meg se halt! A Fender az 50-edik évfordulóra elővette a raktárból a régi gépeket és szerszámokat, majd a régi munkamódszerekkel legyártott egy sorozat Stratocastert. Így kell csinálni a retrót. Nem az ilyen utánzó szarokkal. Ez retrósznobság, nem retró. Az igazi retró amikor nem csak a látszatnak tetszelgünk, hanem valóban az eredetit élvezzük/szeretjük, azért ami.
Tavaly decemberi napirend előtti felszólalásában a Sukoró-ügyhöz hasonlította a Grupo Milton „ujpátyi megapláza" néven emlegetett beruházásának tervét Gulyás Dénes fideszes országgyűlési képviselő - aztán megfenyegették és elhallgatott. A Bajnai-kormány tavasszal…..
mediocris 2010.12.20 18:48:11
Szép és hosszú lett az ÉS cikk. Komolyan még nekem is volt benne újdonság. Kár hogy nem jut el annyi emberhez mintha az index közölné le. Talán két dolog hiányoltam belőle:

1. A Balatonring 2009-ben a tervek szerint már MotoGP futamot rendezett volna. A tervek szerint szállodák és egy sor más épület lett volna a pálya köré építve. Ez a beruházás meghiúsult. KBJ szerint ők mindent megtettek hogy elkészüljön a pálya időre, de nem támogatták a projektet eléggé. Szerintem viszont felhívta a figyelmet arra hogy a Sedesának és a Grupo Miltonnak nem stabil az anyagi háttere. Ezt látszottak igazolni a 2010-es tervek, amik már csak a pályára, a hatalmas állami finanszírozásra és a privát haszonszerzésre fókuszáltak. Ez így mindjárt más fénybe helyezi a Grupo Milton beruházásait. Ugyanis amíg 2009-ben még csak egy sima mutyiüzletnek tűnt a beruházás, addig 2010-re világossá vált hogy KBJ csapata egy sereg csóró, akik a közpénzekből akar megtollasodni, és ezért semmi jóra nem számíthatunk a beruházásaikból. Ez a történet ami 2010-től folyik, már egy bűnszövetségben elkövetett nagyértékű csoportos lopási (gyakorlatilag erőszakot is alkalmaztak, ezért a rablás szó jobban tükrözné a valóságot) kísérlet.

2. Nem csak a Grupo Milton szórta a támogatásokat, hanem többek között kedvenc a MOL is. Ezt azért említettem volna meg, mert valamiért gyanús hirtelenséggel kihátráltak az első adandó alkalommal Talmácsi mögül (A Balatonringes kilépése után), és ezt egy nagyon átlátszó marketingszöveggel próbálták megmagyarázni. Ez mutyiszagúvá tette a MOL által támogatott sporteseményeket.

totalbike.hu/hirek/2010/07/17/talmacsi_mogul_kihatralt_a_mol/

www.origo.hu/auto/20100721-talmacsi-mol-szakitas-nem-tudott-dobogot-igerni-a-versenyzo.html

"A Talmácsi-féle támogatásmegvonás időpontjával (a hatodik, július 4-i futam után) szinte egyszerre, július 1-étől lett a Mol a Videoton FC labdarúgócsapat "gyémántfokozatú támogatója"."

Remélem Demján Wallis érdekeltségből vásárolt Milton bankja azóta lelkesen nyújtja a hiteleket a KKV szektornak. De az az érzésem hogy sokba fog még kerülni az országnak amíg ez a spanyol itt parádézik. Amennyit ez az ember és a barátai összeharácsolnak, annyival kevesebb lesz az államnak és a polgárainak.
A birtokunkba került szerződés szerint Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes hétfőn hazudott a parlamentben, amikor lehazugozta Scheiring Gábor LMP-s képviselőt. Navracsics szerint az előző, szocialista többségű székesfehérvári önkormányzat vállalta egy 121 hektáros terület…..
mediocris 2010.12.19 17:35:18
@Agyalap:

Ó, dehogynem! Nézd csak meg jobban a két képet. Az a sok kis apróság ami különbözik. Az változott meg :). Nagyon vicces volt látni Megyót és Gyurcsókot (a két ellenpólus) egy képen pólóval feszíteni (A nénin még egy MOL logó is van). De még kb. kismillió apróság van a háttértől kezdve a mimikáig. Szerintem annyira hihetetlen jól el van találva, hogy a rendezőt ki kéne tüntetni valamilyen díjjal. Jobb híján azt hiszem hogy ezt az elismerést az élet érdemli:).

Más: ráakadtam egy régi cikkre. Nem tűnik annyira jelentős ügynek, nem tudom mekkora volt a mutyifaktor ebben az üzletben, de mindenképp érdekes:

index.hu/belfold/2010/valasztas/a_jobbik_lepolitkusbunozozte_pokornit/

Lehet hogy valami laza 10%-os ügy volt csak és semmi komoly, de a fidesz-Wallis tengely előjött.

"A szerződés ráadásul lehetőséget adott a vevő, a Wallis-csoporthoz tartozó WPR Nonus Kft.-nek, hogy visszalépjen az üzlettől, ha az önkormányzat nem változtat a KSZT-n."

Igazából megértem hogy Viktor fel volt háborodva hogy őt meg sem kérdezték Sukoróval kapcsolatban. Ennyi év békés (nagykoalíciós) nemzeti összefogás után ilyen csúnyán hátat fordítani neki, igazi arcátlanság volt :). Hát az úttörőbecsület már semmit sem ér?

www.youtube.com/watch?v=bgvrTJOYu7g

Szóval mi is volt azzal a Milton bankkal? Milyen haszna van a pártnak vagy egyes embereinek ebből az Alsóvárosi rétből? Egyáltalán a Milton mit fog vele kezdeni? Nagyon meglepődnék ha valami is épülne rajta a saját pénzükön. Szerintem simán el lesz jelzálogosítva, vagy valamilyen spekulatív mutyiüzlet zálogaként, esetleg MFB hitel fedezeteként lesz felhasználva. De ez az én véleményem szerint nem közérdeket szolgál.
mediocris 2010.12.19 22:51:39
@főkút:

Nem vagyok benne biztos hogy ez most pro vagy kontra érv volt-e. Ha jól értem akkor a jobbikot kritizálod hogy nem volt jogos a vádaskodás.

Én csak annyit látok hogy egy gyanús cég csinált (Wallis kötődésű, és erőteljesen korrupciógyanús a tapasztalatok alapján) egy látszólag előnyös üzletet, az önkormányzat indokolatlanul kibújót adott a cégnek (ez közérdekkel ellentétes), valamint erre az volt a reakció hogy "A Hegyvidéki Önkormányzat rágalmazásért feljelenti Novák Elődöt.". Szerintem demokráciában szükség van a kritikus szemléletre, még akkor is ha a gyanú a végén nem igazolódik be. Az átlag választópolgárhoz egész egyszerűen nem jutnának el ezek az információk és minden 10%-os kenőakciót láthatatlanul meg tudna oldani a közgyűlés. Nekem nagyon gyanús ha erővel próbálják elfojtani az érdeklődést, ahelyett hogy tisztázni próbálnák a helyzetet és higgadtan elmagyaráznák.

Ugyanez történt Székesfehérváron is. A polgármester kötött egy város részéről előnytelen szerződést (A Miltont gyakrolatilag a Warvasovszkyval kötött szerződés értelmében nem terheli semmilyen felelősség a beruházások elmaradásáért), a korábbi tulajdonosok kárára olcsón jutott telekhez a Milton, majd ezt belterületté minősítette a közgyűlés, a védőerdő méretét is levitték 100m-re (ez a szerződésben is külön szerepel). Az ezeket firtató cikkekre és felszólalásokra pedig agresszió és fenyegetés volt a válasz (Mint ahogy a Milton ügyeire általában). Mint választópolgár, részemről ez elfogadhatatlan. Ezeket én ki nem kényszerített hibának minősítem. Egyszerűen nem is értem miért akarna ma tisztességes személy vagy szervezet barátságosan és partnerként viselkedni a Miltonnal vagy a Wallisszal (a rossz hírnév és köznépi ellenszenv közepette is), hacsak nem kaptak némi kp-t érte a képviselő és polgármester urak.

Szerintem a két ügyben nagyon sok közös van és szerintem a jobbik és Novák Előd sokkal jobban tenné ha nem a buzikról tartana beszédet a Nemzeti Színház mögött, hanem ezekről a korrupciós ügyekről. A Wallis-Milton mutyitengely felszámolása biztosan több hasznot hozna az államnak, és lehet hogy a támogatottságuk is nőne (legalábbis a képviselőik száma nem csökkenne). Szóval kampány ide vagy oda, én nem tudok ezért a vádaskodásért neheztelni a jobbikra, mert szerintem pontosan ezt kéne most is csinálniuk.
bodoky Túlkapások Reloaded 2010.12.15 08:19:00
Megjelent és rendelhető a 2006-os rendőri brutalitásról és jogsértésekről szóló riportkönyvem második, bővített kiadása. Bekerült több olyan cikk, amelyek a 2008-as első kiadás után jelentek meg, például megszólalnak benne rendőrök is - az első kiadást sokan kritizálták…..
mediocris 2010.12.18 17:24:34
@ZöldMarci:

"The man who hungers for truth should expect no mercy and give none."

Hunter S. Thompson

:)
IDDQD Felkelés a haláltáborban 2010.12.15 12:45:00
(Remélem nem most törik meg az a hagyomány az IDDQD-n, hogy lehetett bármekkora vita is, a kommentelők nem jutottak el egymás durva sértegetéséig, a sok potenciális magas labda ellenére is nagyjából megúsztuk nácizás, cigányozás és zsidózás nélkül, szóval nagyon jó lenne, ha…..
mediocris 2010.12.15 18:29:47
@Nelson Mandula:

Mert te talán kevésbé voltál kirekesztő és provokátor?
mediocris 2010.12.15 18:30:44
@Nelson Mandula:

Erről a témáról nem beszélek itt többet. Én a TASZ álláspontját osztom.
IDDQD Odaver az új Deus Ex trailer 2010.12.11 19:00:00
Kevés játék létezik, aminek a trailerét hajlandóak vagyunk bekötni ide, de a készülő új Deus Ex játékkal (alcím: Human Revolution) már egyszer kivételt tettünk, és az új trailernek is itt a helye. Én egészen filozofikus hangulatba kerültem tőle. Néha hihetetlennek tűnik,…..
mediocris 2010.12.11 20:57:16
  Az elmúlt húsz év egyetlen igazán időtálló, ugyanakkor alapvetően felvilágosult abszolutista szellemben fogant reformját tervezi megszüntetni a kormány. Török Gábor, politológus, 2010. november 24.   Török Gábor exeszdéeszes. Neoliberális fajtársai pajtásaival…..
mediocris 2010.12.08 16:19:34
@tesz-vesz:

Közben rájöttem hogy a pénztári kifizetések 14 hónapos felfüggesztése volt alkotmányellenes, az "államosító" törvényjavaslat csak később született. Azt csak most próbálják alkotmányellenesnek minősíttetni a magánpénztárak (de már nincs jelentősége a jogkör szűkítése miatt).

Alstom metrókocsik? Nem történt semmi különös, csak nagyon emlékeztet a Combino beszerzésekre. Ha abból indulok ki hogyan működnek de facto ezek a közbeszerzési eljárások, akkor valószínű hogy a fővároshoz is érkezett némi kenőanyag a cégtől. A fidesz pedig nem szereti ha kihagyják őket a fontos dolgokból.

index.hu/belfold/budapest/2010/10/20/a_bkv_felmondta_az_alstom-szerzodest/

Ilyen indokokkal a Siemensnek is felmondhattak volna a Combinoval (megjegyzem jogos is lett volna. eleve nem azt a könnyűvázú villamost kaptuk amiről eredetileg szó volt és amivel nyertek).
mediocris 2010.12.08 17:33:50
@tesz-vesz:

Szerintem egyértelmű hogy az állami nyugdíjjal most jobban jár szinte minden fiatalabb munkavállaló, hozamoktól most teljesen függetlenül. Ugyanis aki marad magánpénztártag, az kiszerződik az állami rendszerből és közben ugyanúgy fizeti majd a munkáltatói 24%-os TB-t. Persze lehet hogy ezen enyhít majd a kormány valamikor a jövőben, de jelenleg szinte senkinek nem éri meg maradni.
mediocris 2010.12.10 15:33:20
@tesz-vesz:

Ez nem a munkáltatók, hanem a munkavállalók döntése. De akkor kell csak nyilatkoznod, ha nem akarsz visszatérni az állami rendszerbe:

www.parlament.hu/irom39/01817/01817.pdf

"Abban az esetben, ha a tag a megadott határidőn belül nem nyilatkozik, a végelszámoló intézkedik a tag társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe történő visszaléptetése érdekében."
Mint azt mindannyian tudjuk, a warezolás nagyrészt úgy működik, hogy a letöltött program mellé "kapunk" egy kódot is, amit beütve megszabadulunk a folyamatos zaklatástól, hogy vegyük meg, és hogy már csak harminc... huszonkilenc... huszonnyolc nap van hátra. Gondolom nem…..
mediocris 2010.12.08 16:48:56
@hókuszpókusz:

Én csak azt furcsállottam hogy hogyan lesz a 20millió afgánból 140.
mediocris 2010.12.08 16:57:34
@hókuszpókusz:

Nem vagyok benne teljesen biztos, de azért rákérdeznék. Az a történet tanulsága hogy senkit nem érdekel mennyi a warez, csak a vatikáni 2 darab?
mediocris 2010.12.09 01:21:45
@Atisz:

Nem, de ezt a böszmeséget csakis a pápa és a helyettese követhette el :).
És persze ne felejtsük el, hogy ma jelent meg az új World of Warcraft kiegészítő, a Cataclysm. Ez most olcsó és gonosz poén lesz, de hadd köszöntsem a játékot a lenti videóval, amit az előző kiegészítő, a Wrath of the Lich King termelt ki, és amit biztosan ismer az olvasók 90…..
Vicces másolásvédelem kategóriában érkezett egy erős versenyző, ami simán elhomályosítja a Settlers nemtudommárhányadik részének trükkjét, amikor a kovács féldisznókat kezdett el gyártani a sokadik pályán, befejezhetetlenné téve azt a szintet (akkoriban egy gémer…..
mediocris 2010.12.04 13:59:51
royal.pingdom.com/2009/08/26/wacky-copy-protection-methods-from-the-good-old-days/

Természetesen a PC piac már akkor is haldoklott :).

"Bill Gates wrote an open letter to a computer hobbyist club complaining that “most of you steal your software.” "
IDDQD Ez nem Starcraft 2010.11.30 11:09:37
Bár mind ezer példát hallottunk már arra, milyen szinten nemzeti sportként kezelik a Starcraftot Koreában, még mindig meg tud lepni, amikor kiderül, hogy ez tényleg nem vicc vagy barokkos túlzás.Biztos mind hallottunk már a két Korea között a múlt héten kitört villongásról,…..
mediocris 2010.12.02 16:37:45
Nálunk a foci a "nemzeti sport". Ennyi.

Egyébként ha valaki szerint nem sport egy játék, akkor nézze meg közelről mi is történik egy ilyen meccsen. Lehet hogy nem éppen fizikális, de mentálisan a legkeményebbek között van (ha nem a legkeményebb. Talán a kerékpársportoknál és az autóversenyzésnél is keményebb.), nézőként pedig nincs különbség hogy fizikai sport, vagy nem. Ha valaki ezt nem érti akkor nézze meg ezt:

www.youtube.com/watch?v=7fAayHD_qNo

Mondom ezt úgy hogy nem is szeretem a RTS-eket. De ezen a meccsen egyszerűen meghaltam. Nem is értem hogy ezek után ki akar még focit nézni és milliárdokat fizetni azért hogy két tucatnyi lusta senkiházi lábbal pofozzon egy bogyót a háló felé? Bakker a Starcraft az igazi sport. Ott minden másodpercben küzdeni kell. Szóval szerintem nem Korea furcsa, hanem Európa.
mediocris 2010.12.04 13:15:18
@Adani:

Nem is tudom eldönteni igazából hogy vicces, vagy szomorú. Ez a videó jól összefoglalja a jelenséget:

index.hu/video/2010/11/28/tolnai_foci/

Nem is az döbbent le igazán hogy van pár szerencsétlen akinek ez az élete, vagy hogy néha szembe fut velem pár vérző drukker, akik a szomszédos kerületi focimeccsről menekülnek, hanem az hogy még az értelmesebb rétegnél is (sőt, még az egyetemistáknál is) inkább erre van igény. Valahogy nem tudom elképzelni hogy egy csoport ember összejön a kocsmában egy Starcaft meccs után, és arról keseregnek részegedve hogy megint elvesztettek egy játékot. Vagy azt sem hogy egymásnak magyaráznak tuti taktikákat (amik közül természetesen hülyeség mind), hogy ezt vagy azt kellett volna csinálni és akkor nyert volna. Én pl. még egyszer sem éreztem úgy hogy Starcraft meccsen meg akarnám mondani a játékosnak hogy mit csináljon. Szerintem a foci és az itthoni hozzáállás a beteg és Korea a normális. Ott mintha az embereknek élvezetet is okozna a rajongás.
mediocris 2010.12.04 13:18:29
@mediocris:

Ja, és még annyit tennék hozzá hogy próbálnának meg ilyen hozzáállással és mentalitással a focisták eredményt elérni Starcraftban, de akár autósportokban. Hihetetlen nagyot koppannának.
IDDQD Heti retro: Populous 2010.12.02 10:30:00
Aki rendszeresen követi a blogot, annak talán feltűnt már, hogy egyik kedvenc fejlesztőm a Monkey Islandek és a Day of the Tentacle révén elhíresült Tim Schafer. A másik pedig az ötletmilliomos Peter Molyneux, akiről most fogok bővebben megemlékezni, hiszen múlt héten a Populoust…..
mediocris 2010.12.02 16:21:14
@moli:

Nekem is :). Nem a világot váltotta meg, de unalom ellen jó volt. Ráadásul a hangkártya korszak kezdetén jött ki a játék, és hanggal hatalmas élmény volt (egy ideig anélkül nyomtam).

Stöki cikkeiben viszont nem tetszik hogy nagyon részrehajló. Néha van kedve/ideje írni, néha pedig érezni rajta hogy össze kellett dobni a cikket. Nem várom én tőle hogy mindent szeressen és megírjon jól, de akkor mi értelme ennek a szavazós rendszernek? Inkább írja meg azokat a játékokat amik tetszenek neki jól, mint azokat amik nem, rosszul. Ahhoz se ragaszkodom hogy minden héten legyen cikk.
mediocris 2010.12.02 16:49:00
@Stöki:

Jó, értem én. Csak az nem tetszik hogy olyan újságírós, megjelentetős formában zajlik az egész, mintha valami ütemtervet kéne tartanotok. Ez egy blog, webkettő, internet, stb. Én elsősorban adatbázisnak kezelem a retro rovatot. Ha valami érdekel, akkor utánanézek és elolvasom. Azt sajnálom igazán amikor készül egy poszt és látszik rajta hogy nincs kész igazán, viszont a jövőben már nem is foglalkozik vele senki, mert már régebben megjelent. Pl. a Laser Squad, vagy akár a PoP is ilyen poszt volt. Azt értem én hogy nehéz utánajárni és összesen ketten vagytok az egész blogra, de szerintem akkor is elsősorban adatbázisként kéne kezelni a rovatot, nem hírblogként. Jelen esetben pedig szerintem a demokrácia is másodlagos, mert mindenkinek az lenne érdeke hogy jó posztok szülessenek.