Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Viasz Major

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavasz óta folyamatosan rengeteg panasz érkezik a motorosokra, hogy milyen pofátlanok, szabálytalanok, mennek tökön-paszulyon át, mert ők úgyis elférnek. Viasz Major arra mutat rá két videójával, hogy az autósok között is van bőven, aki ugyanezen elv szerint közlekedik, kanyarban,…..
Viasz Major 2009.10.06 18:10:41
Nem nagyon terveztem a személyes hozzászólást, de végül egy-két dolog a levegőben maradt, talán megér annyit, hogy személyesen is "tiszteletem teszem", és nem csak az a köcsög posztoló leszek, aki más vezetésébe "indokolatlanul" beleköt...
(Köszönöm azoknak, akik védelmükbe vettek a második esetnél - lásd, jogosan haladok-e a belsőben -, már amennyiben védelemre szorultam.)

1. Róbert-Lehel
A pofátlan autóst azért engedtem be, mert egyrészt bepofátlankodott, másrészt (ahogy írtam) más is járt már pórul helyismeret híján és a legszélső, elfogyó sávot nézte kanyarodónak (egy hibát elkövetőt pedig beengedek, mert mindenki lehet időnként béna). Ha jobbra kanyarodott volna, semmi gond, a felvétel sosem kerül közszemlére. De ő tényleg tahó volt, és kanyarodó sávból egyenesen ment.

2. Hűvösvölgyi
Én viszonylag (szigorúan hétköznapi szinten) jó vezetőnek tartom magam, még ha nem is tudom, mi a jósofőrség mértékegysége. Például 10-ből 9-szer senkit nem tartok fel a belső sávban...
A felvételt kevésbé amiatt tettem fel, mert engem konkrétan veszélyeztetett, sokkal inkább az előzés tűnt nagyon szabálytalannak, még ha alárendelt útkereszteződésben meg is van engedve az előzés. A kitérő kormánymozdulat annak szólt, hogy a kanyarba érve, hirtelen megpillantva az autót még nem tudja első pillantásra felbecsülni az ember annak sebességét, csak azt, hogy az én sávomban jön, ergo kényszerű egy ösztönös mozdulat. Nem volt életveszélyes helyzet, de hogy a helyes előzésnek nem sok kellékét mutatta be, az biztos.

És biztos vannak ennél cifrább jelenetek is városszerte, de én sajnos csak ilyenekkel tudok szolgálni...:) Majd idővel...:)

ps: én sem vezetek mindig full szabályosan, bevallom. És azért kötök bele más hibáiba, mert más is nyugodtan megteheti ezt az én hibáimmal... én felvállalom a sajátjaimat.

ps2: a felvételek egy kifejezetten autós kamerával készültek. Nem tudom, mennyire örülne neki a blog, ha közölnék részleteket, az érdeklődök keressenek rá a gugliban, hogy "autós kamera", hamar eljutnak egy oldalra. Egy jótanács: az USA-ban, ahonnan jön a termék, dupla ilyen árért vannak 640x480-as felbontású (és még jobb) darabok, ha valakinek fontos.