Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KEmber

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
B.J. szerette volna csoportos beszedéssel intézni a közüzemi költségeit, ám szolgáltatója szintén a Budapest Banknál van, a bankon belüli utalás pedig valamilyen oknál fogva térgörbületet okozna, így nem vállalják: Történt, hogy nemrégiben az egyik közüzemi szolgáltatóm…..
KEmber 2010.07.14 13:58:25
@Attila F: Azért jobb ha tudod, hogy a csekket a neten is be lehet fizetni, sorbanállás nélkül, és NEM lehet megadni fizetési plafont, csak azt adhatod meg, hogy mennyit vonhatnak le EGYSZERRE maximum. De azt nem adhatod meg, hogy azt hányszor... Meg persze a plafon úgy van beállítva, hogy a hideg téli napokon is legyen fűtés, így nyáron azért rendesen lehúzhatnak, plafon ide vagy oda. Volt ebből már pár Homár sztori.
Az alanti történet tanulsága nekünk az, hogy aki 110 ezer forintot kiperkál előre, az minimum nézze meg az apróbetűt, és legyen tisztában azzal, hogy előleget vagy foglalót fizet. Ebben a cikkben egy ügyvéd elemzi az előleg és a foglaló közötti különbséget. Annyit kapásból…..
Ahogy lassan kiürül a lakosság D-vitamin tartaléka, egyre könnyebb sikítós pánikba hajszolni az aggodó anyákat. D. a napi telefonterrort tegnap este unta meg és próbálta beoltatni magát több helyen is, de nem sikerült. Amerre ő járt, pont nem az orvosok tiltakoztak, akiket amúgy…..
KEmber 2009.12.03 17:21:06
@giulio_vecchio: Köszönjük, végre valaki elmondta a tényleges adatokat!!!
KEmber 2009.12.04 15:05:33
@sambalabammbumbumm: Az a baj, hogy, hogy nem látod át a számokat, nem érzed a nagyságrendi eltéréseket se. Magyarországon kb. minden napra jut egy gyilkosság, és hasonlóan kb. naponta lesz öngyilkos valaki. Ezekhez viszonyítsad már a költségeket és H1N1 veszélyességét. Egy nagyságrend minimum. És akkor még nem beszéltem az alkoholizmusról, TBC-ről, elhízásról, a balesetekről... Túl van pörgetve a téma, és el vannak túlozva a veszélyei. Sajnos az élet halálos, és minden évben több ezren meghalnak influenzában is. Terhesek is.
Ajánlom, hogy ezt nézegessed (világviszonylatban jelenleg a leprával van egy szinten):
www.flickr.com/photos/therealedwin/4073835474/sizes/l/
KEmber 2009.12.07 15:38:13
@hogolyo78: Az a baj, hogy te úgy viaskodsz, hogy el se olvasod azokat a szakmai (orvosok által írt) cikkeket és kutatásokat, amiket belinkelek. A H1N1 sokkal veszélytelenebb mint a szezonális influenza, a fatalitási ráta a NEGYEDE!
A másik cikk a gyerekekről szól, köztük azért viszonylag ritka a cukorbeteg, terhes, 65 év feletti stb., így nem igazán állja meg a helyét az állításod. Az a kutatás azt mondja ki egyértelműen, hogy ha beoltottak, akkor 66%-kal kevesebb az esélye, hogy elkapod, de ha elkapod, akkor utána súlyosabb lesz a tüneted (ellentétben a magyar állásponttal).

Egyébként a legfeltűnőbb az az, hogy ezek az adatok a rendelkezésére állnak az ÁNTSZ-nek, de nem publikálja. Pedig azzal sokakat meggyőzhetne. Mutass olyan kutatásokat, ami az oltás hosszú távú hatásait vizsgálja, és az agyas emberek készítették. Én mutattam neked, és engem igazol, mivel itt most több millió embert oltunk be, és már több tíz éve ezt csináljuk, biztos készített valamelyik agyas egy ilyet, nem?

Az orvosi szakma egyáltalán nem egységes, számos országban pont erről ment a cikkezés, hogy az orvosok jelentős része nem oltotta be a családját. De nálunk is sokan ellenzik, hiszen a korábbi években egyértelműen mások voltak az iránymutatások a sokkal veszélyesebb influenzák idején is. Régen például nem oltott senki se terhes nőket:
www.fn.hu/sertesinfluenza/20091008/oltas_egymas_ellen_fordult/
Ha Róbert nem lenne az Index gyémántkoszorús törzslevelezője, és ebből következően nem láttam volna tőle hasonlókat, el sem hinném, hogy az alant olvashatóhoz hasonlóen részletes panaszos levél létezik. De mégis, így, bér extrém hosszú, a Kocsis Istvánnak címzett…..
KEmber 2009.10.28 12:51:41
@nadivereb: Igazad van, de utána nem ugatsz be, ha kapsz egy csekket gyorshajtásról, hanem elfogadod, hogy igen, a vérző barátod élete megért 10e Ft büntetést. Mindenki szokott szabálytalankodni, de annak néha kellemetlen következményei vannak, és azt el kell viselni. Valahol meg kell húzni a határt és ez jelenleg az ajtót nem engedi. Ezt nem hiszem, hogy nehéz lenne felfogni. Nem szabad. Meg lehet próbálni, nincs azzal semmi baj, de ha rajtakapnak, akkor le kell szállni.
KEmber 2009.10.28 13:48:47
@Mialee: Azt akarod mondani, hogy mivel vannak veszélyesebb dolgok is mint egy ajtó, ezért az ajtó nyugodtan szállítható?
KEmber 2009.10.28 13:57:29
@staropramen: Igazad van, de a kultúra hosszú u. :-)
Laci az egyik CBA-ban bukkant az Ala Mamma Mia Kft. pogácsájára, vagyis annak tűnő termékére és nem bírta ki, hogy ne ossza meg velünk az összetevőket. A lista hosszú, és a végén még az is kiderült hogy hiába az ízfokozás és a színezés, ez a dolog rossz és biztos nem…..
KEmber 2009.10.27 13:57:56
SZA egy zseniális APEH-állásfoglalást talált, amiből kiderül, Rigó Jancsi és Rigó Jancsi között is lehet különbség. Vigyázzanak, a kizárólag csokoládés tejszínnel készült sütemények gyártói gonosz adócsalók is lehetnek! Az Apeh eddig sem a közérthető…..
Januári volt a történet, amiben faragic a Samsunghoz fordult plazmatévéje miatt, amibe beleégett az RTL Klub logója. A Samgung egy fél évvel korábbra dátumozott, LCD-tévéről írt "szakvéleménnyel" annak idején gyorsan elhajtotta, de ő nem adta fel. A Békéltető…..
KEmber 2009.10.14 16:12:44
@Bácsfi Diána a Centrálból: Az éves fenntartási költségben kevesebb mint 20$ az átlagos különbség (ez kevesebb mint napi 10 Ft). Egyébként meg lényegtelen, hogy miért vette ezt a TV-t, a lényeg, hogy ha megvette, és a használati utasításokban foglaltak szerint használta, akkor nem kéne, hogy baja legyen. Ha viszont baja van, akkor a jogszabályok szerint az ED a felelős.
KEmber 2009.10.15 16:11:59
@Kix: Kezdünk egy nevezőn lenni. ;-)
KEmber 2009.10.16 15:36:07
@Kix: Úgy néz ki Schwarzeneggert meggyőzted - Betiltaná a 40 hüvelyknél nagyobb energiafaló plazma és LCD TV-ket Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó: www.penzcentrum.hu/cikk/1020343/1/schwarzenegger_hasta_la_vista_tv
Zoltán telefont vett online, az ED telefont is küldött neki, csak éppen használtat, mire Zoltán kérte vissza a pénzét, amit kápéban nem kapott meg. Utalást ígértem neki pár napon belülre, ehhez képet eltelt egy hónap, és semmi. A poszt megjelenése után nem sokkal levelet kaptunk…..
KEmber 2009.10.12 11:03:24
@/tno+DA=: Te nem fogtad fel a dolgot. Kiment a szar, visszavették nagy nehezen és utána nem voltak hajlandók kifizetni, ez az igazság. Ki lehet fizetni KP-ben, semmi se tiltja! Többször is hazudtak a telefonban, nem tájékoztatták a vevőt a visszafizetés menetéről, mert annak nincs menete, vagyis addig húzzák, amíg csak lehet.
KEmber 2009.10.12 11:06:22
H@Babette: Ha tényleg chargeback-et akartak volna csinálni, akkor miért kérik el a vevő számlaszámát? Ahhoz elég a kártyaszám. Csak húzták az időt mindenfélével, és most megpróbálják áttolni a szart az út túloldalára.
KEmber 2009.10.13 11:21:14
@dtk74: A hozzá nem értők kedvéért ez butaság, hol van az szabályozva, hogy ha valaki kártyával fizetett, akkor csak úgy lehet visszaadni neki? (Eleve az ED se úgy akarta visszaadni, hiszen azért kérték el a számlaszámát, hogy simán visszautalhassák, csak gondolták még használják egy kicsit az ügyfél pénzét.) Szerinted mi van akkor, ha árleszállítást kér hibás teljesítés miatt az ügyfél? Akkor azt is csak "részleges tranzakciótörléssel" lehet megoldani? Tudom, hogy kis hazánkban nem áll valami erős lábon a jogalkotás, de ennyire azért nem rossz a helyzet.
Jól megbánta az online vásárlást Zoltán. Az ED-től vett mobil megkarcolt kijelzőjén nem volt fólia, a cég el is ismerte, hogy tévedésből használt telefont küldtek, de - misztikus, hogy miért - készpénzben nem voltak hajlandók visszaadni az árát, csak átutalással. A pénz…..
KEmber 2009.10.09 09:47:14
@Krisz30: Itt nem erről van szó, ne mossad őket, az a lényeg, hogy hazudoznak, azt mondták, hogy 2-3 napon belül utalnak, és 30 nap alatt se sikerült. Ha rögtön azzal kezdik, hogy "bocs, elnéztük, és a törvényben meghatározott időn belül utalunk", vagy rögtön arra hivatkoznak, hogy nem tudják kezelni az OTP online rendszerét, akkor semmi gond nem lett volna. De össze-vissza hazudoznak, ez a baj.
KEmber 2009.10.09 10:16:57
@JohnWatt: Hmmm, hát azért az, hogy egy ekkora boltban valakinek már sikerült egy új terméket kézhez kapnia, szerintem nem valami olyan, amire büszkék lehetnek... Mármint ez természetes, ilyen előfordul a legjobbakkal is. ;-)
KEmber 2009.10.09 10:20:54
@Krisz30: Egyetértek. Nekem legjobban a "3 napon belül visszavihetem" nevű, nem létező jog tetszik.
A Homár se látott még ilyen zsokételefont, mindenesetre a Ténél úgy gondolhatták, a mobiltelefonnal nem rendelkező/telefonkártyagyűjtő lakosság minden bizonnyal 4-6 éves lehet: Pénteken jót mulattam mikor megláttam eme férfit. Már ő is behódolt a T-mobile-nak. Rögtön…..