Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Caramon

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez zseniális!!  ..
Caramon 2011.10.12 05:44:35
@EvilHedgehog: ehh, ez nem japán! A vak is látja, hogy azok koreai jelek...
Subba Szupermozi: En garde! 2011.06.14 12:10:00
Caramon 2011.06.15 00:00:51
Subba Ne gecizz az erősebbel 2011.03.28 14:35:00
A kis kucu gecinek jó két percig tart mire kihozza az állatot a fickóból, de végül csak sikerül. ..
– Jean, tegyen a székre egy újságpapírt, míg rááll.– Fölösleges, uram, így is elérem a POLCot.Tudjátok kedves Olvasók, blogot írni felettébb idő- és kutatásigényes művelet. A sodró mindennapokba nem mindig fér bele, ezért is fordul elő, hogy jó szándékunk és…..
Brooklyn-ban az első szabály az, hogy foglalkozz a saját dolgoddal, és akkor se szólj be, ha szerinted a metrón spagettit zabálni proli dolog.   ..
Sziasztok,  ez egy gyűjtőposzt lesz a Kindle háztáji turbózásáról. Ide kommenteljetek mindent, ami firmware, hack, és egyéb okosság, igyekszem a posztszöveget élve tartani. Review-k: K2, K3, K3 Beszerzős poszt Tartalomgyártási kiskáté Jailbreakelős okosságok Magyar…..
Caramon 2011.03.09 00:57:26
@Gukker: ez a prog amit mondtál a balesetes pdfből jól kiolvasta a szöveget. két hiba lett csak

az ő meg ű olyan ékezetet kapott hogy o felülhullám meg u felülhullám

ez nem is lenne vészes, de valahogy olyan bonyolultan rakta át rtf-be a tartalmat, hogy minden konvertálóprogi meghülyül tőle, és nem képes rendes mobit csinálni

valami köze lehet a millió szakasztöréshez meg besoroló felsoroló, alásoroló bekezdéseket csinált

SaGa amit írtál, hogy átkódolni szöveget, azt kifejtenéd, hogy hogy meg mivel?

amúgy semmi vészhelyzet nincsen, csak tapasztalati pontokért meg a jövő kedvéért babrálok vele hogy hogyan lehet béna pdf-ből jól konvertálni;)
Subba A nap képe: Reflex 2011.03.08 11:51:59
Mitch Davie épp fél kézzel kap el egy pályáról a közönségbe repült baseballütőt az Atlanta Braces-Toronto Blue Jays meccsen. ..
Az NFL döntőjének csak egy, bár igen jelentős része maga a sport, ez egy globális médiaesemény a felvezető és lecsengető showműsorokkal, a félidei koncertekkel, no meg a reklámfilmekkel, amikről minden évben írunk pár posztot, mert megérdemlik. Míg nekünk a hüvelygomba és a…..
Caramon 2011.02.09 21:41:49
E-könyv olvasók K, mint mélység 2010.09.13 06:45:00
Igen sokat gondolkodtam azon, hogy mit is kezdjek Bigyó Felügyelő nagylelkű felajánlásaként megkapott Kindle WiFi-vel, már ami a mélységi tesztet illeti. Úgy döntöttem, hogy nagyon adja magát az összehasonlítás a Nookról készült cikkemmel, ezért, bár nem azonos mélységben,…..
E-könyv olvasók 'adeerrttx 2010.09.29 09:00:00
Ezt olvassa ki valaki! Ugye nehéz? Kis meglepetés volt, hogy Dworkyll olvtárs is megjelent az eKönyv Magyarország, a Magyar Telekom és a Bookline által szervezett 'txtr Reader össz-társadalmi tapizáson, ezzel viszont levette a vállamról azt a terhet, hogy érdemben beszéljek, sőt,…..
Caramon 2010.09.30 17:32:42
@bbandi: detto!
Intro Úgy fest, végre tárgyiasul a régóta lebegtetett 'textr olvasó, az E-könyv Magyarország hétfőn tartott egy kis zártkörű termékbemutatót, ahová már egész impresszív mennyiségű készlettel, két nagy kartondoboznyival érkeztek. Ennek következtében várható, hogy…..
Caramon 2010.09.29 11:50:33
@no mail, no problem: anélkül hogy árképzési filozófiák közgazdaságtani összecsapatásába kezdenék, a saját júzer szemszögemből azért gondolom, hogy az ekönyvnek olcsóbbnak kéne lennie, mert használhatóságban, szolgáltatásban kevesebbet kapok mint egy papírkönyv esetében.

említhetném a korlátozott használhatóságot úgyis mint közvetlen eolvasótípushoz kötöttséget (vagy formátum miatt vagy szó szerint) vagy pl. a kölcsönadhatatlanságot.

a skála igencsak széles, az utópisztikus vége, amit még megérünk, hogy az olvasó minden oldalt 1x nyithat meg vlah és utána már le is törli, mert egyszeri olvasási jogot vettél csak, nem könyvet
E rendhagyó postban az E-könyv olvasók blog szerzői foglalják össze gondolataikat az Amazon új, a könyvpiacot várhatóan alapjaiban megrengető kezdeményezéséről. Pro és kontra, szeret/nem szeret, jó/rossz.A lényeg dióhéjban: az Amazon két nagy bejelentést tett. Egyrészt azt,…..
E-könyv olvasók A "puha" DRM 2009.12.07 22:00:00
Egyszer már nekiszaladtam a témának, hogy ostorozzam kicsit a jeleneg piacon lévő, vagy oda igyekvő "kemény" DRM-sémákat. Röviden összefoglalva az alábbi problémákat látom velük:korlátozzák a jogtiszta felhasználást (pl. eszközhöz kötik a használhatóságot,…..
Caramon 2010.01.06 16:36:02
@ff48bp: a tanárok (végig értsd a kiegészítő iskolák/tanszékek stb.) olyan mennyiségű és annyira durva módszereket használnak a saját tankönyveik megvásárlásának kikényszerítésére, hogy ez önmagában azt váltja ki bennem, hogy egyáltalán nem sajnálok semmi olyan megoldást, ami a céljuk elérésében gátolja őket

csak pár:
- indokolatlanul sűrűn, akár félévről félévre "felújított" példány újrakiadása, majd természetesen a csak ebben meglévő új info minél keményebb számonkérése
- állandó monopolisztikus önreklám akkoris ha van versenytárs
- azonnali buktatás, ha bármilyen módon az derül ki a vizsgáztatás során, hogy a diák nem vett a könyvéből (nyílt vagy kevésbé nyílt, de az eredmény mindig ugyanaz)

és sorolhatnám

szerintem ez egy minibemutató az eltorzult magyar gazdasági folyamatokról

itt is a minőségnek kéne érvényesülni

arról nem beszélve, hogy a célcsoport teljesen speciális, szinte teljesen keresőképtelen és mégis anyagilag agyonterhelt
Amióta csak kézzelfogható lehetőséggé vált, hogy egy civil elektronikus könyvet olvasson, amióta vannak digitalizált szövegek ÉS azok megjelenítésére alkalmas mobil eszközök, azóta lángolnak föl időről időre viták, hogy jó-e ez az egész e-könyvesdi vagy sem. Ami…..
Nem volt rossz ez az év, főleg hogy a blog márciusi indulásakor nem gondoltam volna, hogy ennyi izgalmas szerkezet jelenik meg még az idén, és hol van még a karácsony? Sajnos ezek az eszközök a világ elterjedtebb nyelvein beszélő helyeken jelentek meg főleg, a "hatalmas"…..
Caramon 2009.10.29 13:06:23
@Dworkyll: úgy értem, ha találok a neten pl. letölthető pdf-et - az áltatlam papírban természetesen birtokolt könyvről

akkor a 3G-t ugye nem arra használja, hogy az amazon vagy a cia vagy mulder ügynök csekkolgatja, hogy mit olvasok, netán meg se nyitja, amit nem tőlük vettem?

pl ha lehet helyből elő se fizetnék a hálózatos marhaságokra, megszerzem én, amit olvasni akarok pc-re:)

azt még eddig elfelejtettem mondani, hogy kafa a blogod!;)
Caramon 2009.10.29 23:31:36
@Dworkyll: "az amazon a tartalomértékesítésből finanszírozza az olvasót és persze saját magát is."

én azért azt feltételezem, hogy még $250-ért is le tudják úgy gyártani a vasat, hogy ne kelljen szegényeket sajnálnom, ha már több pénzt nem látnak tőlem soha

mindenesetre továbbra is vezet a listámon a koobe és csak második a kindle 2, túl paranoid vagyok a high tech gadgetekkel

ha már itt tartunk, és te gondolom meg tudod mondani, a koobe juniornál érzékelhető bármilyen hátrány, hogy túl picinek tűnhet a kijelzője?
TalpraCigány Jönnek a cigányok 2009.10.04 14:39:00
...és jöjjenek is. Itt volt az ideje. Kállai László roma jogvédő, egy békés menettel kívánja felhívni a figyelmet arra, hogy szarul bánunk a cigányokkal. Jövő vasárnap híveivel együtt, a Hősök terére érkezik. A "szalonrasszisták" -akik mindig készséggel elismerik hogy a…..
Caramon 2009.10.06 15:59:35
a néger/cigány párhuzam a leggyalázatosabb a világon

őket odahurcolták rabszolgaként és alig 1-200 év alatt oda jutottak ahova máris

a cigányok ide maguktól jöttek, mint az egyetlen végtelenül toleráns helyre, ahol nem gyilkolták le őket kettő hét után

ezer éves nagyságrendnyi idejük lett volna beilleszkedni.. nem tették meg

világosan látszik, hogy nem a magyarokon múlt ez
1. minden adott volt és most is az a beilleszkedéshez, ami 70 más népnek sikerült
2. aki be akart illeszkedni akár a cigányok közül, annak is sikerült

szerintem összegzésként könnyen megállapítható, hogy a békés együttélésre a cigányok, amíg a jelenlegi a "kultúrájuk" tökéletesen alkalmatlanok

"kultúrájuk" úgy is mint:
- nulla erkölcs - amit alapjaiban általában a vallás ad és nem a törvény..
- dehát nincs vallásuk se!! (szerintem a legnagyobb forrása a bajoknak)
- a magántulajdon tiszteletének teljes hiánya
- az emberek egymásközti viszonyában egyetlen erő érvényesülése: ERŐSZAK
kizárólag erőszakkal lehet őket rávenni bármire, mert félni tudnak, erőszakra kizárólag erőszakkal válaszolnak, és gyengeségre is kizárólag erőszakkal válaszolnak (nem is lehet ez másként, hiszen a felsorolás elejéről látszik, hogy más emberi normájuk nincs)
- mocsok, igénytelenség, a tisztaság illetve rend iránti 0 igény
- lustaság, a munkától való beteges félelem

jól látszik, az összes említett pozitív példából, hogy kizárólag azokkal a cigányokkal nincs baj, akik a kultúrájuknak a fent felsorolt részeit levetik, eldobják, és asszimilálódnak

de ha ezt megteszik, mitől maradnának cigányok, hiszen

a kultúrájuknak alig van megőrizhető pozitív oldala:
földjük nincs, a nyelvük egy vicc, egyedül talán a zene maradhatna meg

jöhet a következtetés tehát: MEG KELL VÁLTOZTATNI A KULTÚRÁJUKAT

na ez az ami kívülről nem megy!

hogy változtatod meg egy népnek a kultúráját kívülről az ő akarata nélkül?!?! (arról nem beszélve, hogy közben ne válj utópisztikus fasisztává..)

még a legbékésebb nép se hagyja ezt, nemhogy egy erőszakos, akinek mása sincs, ráadásul a napi megélhetéshez is muszáj cigánynak maradni (segélyek, követelőzések, jogalap erőszakos bosszúkra)

belülről viszont nem akarják

honnan lehet tudni?

amelyikük hajlandó erre, érdekes módon azonnal sikerül neki

a többiek viszont azért vannak itt elítélt cigányként, mert nem akarják

és sokszáz éve nem akarják maguktól

miért akarnák pont most, amikor még történelmileg is a legjobban működik nekik az erőszak és sajnáltatás kettős stratégiája a cigány tábla mögül?!

hát ez nekik tökéletesen működik!

egy dolog nem stimmel, még picit nagyobb arányt kell képviselniük, hogy erősebbek legyenek az egyetlen szabály, az erőszak szabály szerint, és köszönik, jól vannak

akkor mi a megoldás?

hogy lehet őket rávenni arra, hogy lemondjanak a kultúrájuk sötét oldaláról és magyarokká váljanak, de úgy, hogy ezt ők is akarják?

na ezt kéne kitalálni

a blog pedig sajnos nem erről szól szerintem, hanem arról, hogy azzal az elhanyagolhatóan kevés cigánnyal, aki magától hajlandó a változásra, ne
b@sszunk ki - ezzel úgyis mindenki egyetért, de nem ez a cigány kérdés kulcsa

hogy vegyük rá őket, hogy emberi együttműködésre alkalmassá akarjanak maguktól válni?

erőszakos hittérítés? utópisztikus agymosás?

szomorú dologra utalnék vissza, jelesül, mi az egyetlen motivációs tényező az életükben, amivel bármilyen irányba hatni lehet rájuk..?

sajnos az

bárcsak a fenyegetettség érzése elég lenne nekik!

szerintetek egy Japánban ilyen életvitel és munkakerülés mellett ez a nép meddig maradt volna fent?

és nem elég nekik, hogy lehetőséget kapnak ettől a b@lfasz országtól, pontosan úgy a közepébe sz@rnak mint amikor szereznek egy palotát
Caramon 2009.10.07 21:00:44
nagyon jellemző, hogy deep pszichoregresszió után milyen pozitív történetet tudtam felcsikarni magamból

kiskoromban még az oviban az átlagosan picit nagyobb és erősebb bírkózógép voltam

nem bántottam a gyengébbeket - ok nélkül - lányokat se, viszont öntörvényűen mindenkit igen, akik őket

igazából alig volt partnerem kiélni a döhöngő őrjöngést.. egy kivétellel

volt egy kis cigánylány a csoportomban, aki lány ellenére akkora és olyan erős volt mint én - azt már nem tudom, hogy volt-e és hány év korelőnye -

ő is meglehetősen túlmozgásos volt, ezért hamar egymásra találtunk, hogy kivel lehetne naphosszat birkózni

az egyik nap aztán annyira össze-vissza vertük egymást játszásiból, hogy mindkettőnkön alaposan meglátszott a nyoma - foltok, sebek, zúzódások

mikor nagyanyám jött értem napvégén, falfehér lett, és teljesen összecsinálta magát, hogy mit fognak szólni a cigánylány szülei, hogy összevertem a gyerekeküket - mi amúgy észre se vettük, tehát köztünk semmi harag nem keletkezett, csak szétrúgtuk egymás seggét:)

szóval a pozitív történet ebből az lett, hogy amikor jöttek a cigánylány szülei tök normálisan reagálták le a dolgot, hogy ugyanmár az csak egy kis karcolás a gyerekeknek pont ez kell, sőt igazából örültek, hogy a kislányuk végre talált magának elég strapabíró játszótársat, mert az eddigiek mind vagy túl gyengék voltak hozzá vagy nem elég agresszívek..:)

szal ott volt egy jó egymást gyúró évünk, picit jobban aludtunk esténként - aminek mindkét oldal szülei is örültek - és a pozitív történet igazából akárhogy nézem, mindössze egy elővételezett negatív reakció hiánya
Tegyük fel, hogy a cigányok ugyanolyan emberek mint mi. Fontos nekik a családjuk, a barátaik, és ha tehetnék, akkor jómódban, egészségesen, tisztességesen élnének. Aztán tegyük fel, hogy nem mindenki rasszista aki reflexből utálja a cigányokat, de eddig csak rossz tapasztalatai…..
Caramon 2009.10.06 18:04:50
"Mindenki azt írja, "Kezdjék ők a változást", "Ők akarjanak integrálódni", de kérdezem én: Milyenek legyenek? Milyen pozitív mintájuk van? Semmilyen. "

végtelen számú együttélésre alkalmas emberi viselkedésmintából választhatnak magunknak egy csaomagot.

Vegyük észre a kontrasztot, nem azon vitatkozunk, hogy segíthetnék jobban ezt az országot

vagy hogy fizessenek több adót

vagy hogy alkossanak művészeti/ tudományos ágakban

ami egyébként tökéletesen jogos elvárás minden anyaországtól, ahova bárki más jönne

mi csak annyit kérünk, hogy ne a kárunkra érvényesüljenek, ne gyilkoljanak, raboljanak, lopjanak, mocskoljanak be mindent, fenyítsenek erőszakoskodjanak stb.

már ez is elég lenne, ezt meg kell mondani valakinek, hogy ez a minimum?

itt görcsölünk a problémájukon helyettük is!

az én lelkemet ki jön megmenteni, ha rablógyilkolok egyet?
én milyen alapon várhatnám ezt el mástól?

még mit tegyünk meg mi helyettük?

blogoló még a te boldogságod is duplán megakadályozzák
1. direktben, ha véletlen épp a te barátnőddel futnak össze
2. indirekt mert te annyira kifinomult vagy, hogy még a saját boldogságod se teljes amíg az ő tisztátalan lelkük nincs megmentve!

de érdekes, a gengszterputri tökéletes boldogságot tud átélni a te véredből, a te életedet tönkretéve, a te közvetlen károdra

valóban óriási probléma, hogy mi keressük a megoldást, de a hatalom
sz@rik

az ostoba népet mindig félelemben kell tartani - tökéletes a cigánykérdés

az ostoba népnek el kell vonni a figyelmét a hatalom szemérmetlen rablásáról - tökéletes a cigánykérdés

a hatalom megtartásához jól manipulálható közvetlen szavazatok, és közvetett (cigánnyal riogatás) szavaztok is kellenek

pedig jó lenne ezt megoldani mielőtt végképp beülünk a cigányszavazóhintába, amikor már annyian lesznek, hogy senki nem akar ellenük semmit tenni, nehogy milliós szavazatot ne kapjon meg

ötletek vannak, de ki valósítja meg őket

leginkább azt kell megvonni tőlük, ami miatt most annyira jól érzik magukat, és ezt mindet:
- ne erőszakoskodhassank senkivel szemben, ne félemlíthessenek meg senkit
- brutálisan szigorú büntetés a bűnöző cigányoknak, de olyan, hogy belegebedjenek
- 0 segély meg családi pótlék, kizárólag adókedvezmény!
- nem mellesleg a törvényeket is szigorítani kell, vicc amit a rendőrök mesélnek, hogyha már fél méterre a betört ablaktól a lopott szajréval a kezében kapják el a cigányt, akkor még csak le se lehet csukatni!!!!! találta bazmeg! lehet találni egy ékszeresdobozt, meg 1M készpénzt az utcán!

majd ha valóban rosszul érzik magukat, akkor lesz motivációjuk változni, de ezt semmiféle példamutatással, morális ráhatással, lelkizéssel, térítéssel

nem

fogod

elérni

amíg mindent megcsinálhatnak, és mi engedjük

és ha te egy családapa vagy, akit azért dobnak ki egy munkahelyről, hogy mesterségesen munkát adjanak származási alapon egy cigánynak azmi???

azonkívül hogy a legdurvább rasszista diszkrimináció?!?

a te családodat ki menti meg???