Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IE6373

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Masszandráról kétszer írtam előző életemben, előbb, amikor megkóstoltam egy aktuálisan piacon lévő cabernet sauvignont és egy Madeirát, utóbb, amikor a pincészet százévesnél is öregebb Livadiáját készültek árverezni Londonban. A Masszandra komoly cég, mondtam akkor. Most…..
IE6373 2009.10.06 15:45:33
@AG 2.0: Egy olvasmányom szerint határozottan Tokaji aszú előállításának céljából telepítettek a Krímbe hegyaljáról származó furmint és hárslevelű vesszőket, és valamennyi próbálkozás (pl. az olaszoké, vagy a franciáké a Napóleoni háborúk idején) közül ez volt a legsikerültebb. A sarkalatos tényező, az aszúsodás itt közelítette meg leginkább az eredeti szintet. Az a forrás nem említett hozzáadott alkoholt, akkor nem is nevezhetnénk a legjobb próbálkozásnak.