Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kelma

0 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahhoz képest, hogy a felek már évek óta az egekbe emelik a 2014-es választás tétjét, négy hónappal a voksolás előtt tartalmi értelemben szinte semmi sem utal a tavaszi eseményre. A pártok persze kampányolgatnak, a kormánypárti orgánumokban mindent elural a lassan egy éve…..
Kelma 2013.12.06 08:54:21
@Ventura Blvd: Horváth Andrásnak hívják az urat, aki mer tenni. Ott voltam az Átlátszó kerekasztal-beszélgetésén vele. Minden a kezében van. Cégek, számok, számlák, összefüggések. Ezt szépen adagolni fogja. Nagyon okos ember és egy kerek évet szánt rá, hogy az anyagot összerakja. Ez az a nagyságrend, amit szerintem nem lehet már egyszerűen az asztal alá söpörni.
Az életben majdnem mindenhez kitartás és alázat kell, feltéve, hogy az ember nem annyira a maga ura, hogy egy lakatlan szigeten éljen. Tolerancia, mértékletesség, szerénység, alázat.. jelentenek ezek a szavak még bármit is?  Nem, én nem tudom és nem is akarom megválaszolni ezt…..
FEKETE-BÁRÁNY Az eszem megáll!! 2013.03.10 06:56:54
Facebook-ról jött a hír, hogy amerikai kutatók felfedezték, hogy a szállításra, eltarthatóságra irányuló nemesítési (és génmanipulációs) tevékenységük eredményeként íztelen termékek uralják a piacot- és ez hiba. Mármint beismerték, hogy elrontották a tudományos…..
A BioBalaton misszió egyfajta szövetségként annak érdekében jött létre, hogy a Balaton környékén élő, elhivatott és tisztességes kistermelőket összefogja, működésüket és fejlődésüket segítse.  Miért is van erre szükség? Mert hazánkban az a furcsa kettősség…..
Matolcsy bejelentette ma reggel, hogy tervezik betömni a 400 milliárdos hiányt a 2013-as költségvetésben.Persze betöm 3 lyukat, de 5 új lyuk keletkezik, amire majd újabb csomagot kell készíteni, ami betöm pár lyukat, de néhány újabbat is okoz és így tovább, és így tovább…..
Szokatlanul erős állítással kezdem. Az elmúlt időszakban egyre inkább dolgozik bennem az a gondolat, hogy a kormányt félreismerik és félreértelmezik politikai ellenfelei: nem félelmetes, hanem időnként félelmetesen béna. Itt van például az előzetes regisztráció…..
Kelma 2012.10.03 21:43:34
@panelburzsuj: Nem. Nincsen, mert sokkal kevesebben vannak. Relatíve persze sokan vannak, sokkal többen,mint kellene, de ahhoz kevesen, hogy választást döntsenek el.
Kelma 2012.10.03 22:10:52
@panelburzsuj: Az lehet, hogy a pártokat ők csinálják, de mire mennek a pártjaikkal, ha csak a saját rétegük szavaz rá. A tömeg meg nem. A szavazat darabra megy. A "demokrácia" alapja ugye, hogy egy darab vagy 10000 darab szavazat ugyanúgy 1 vagy 10000, akárki is szavazott. Pont ez zavarja őket, szeretnék kicsit súlyozni a dolgot. Elég macera kivacakolni azt, hogy nekik megfelelő szervezetek alakuljanak. Ne kelljen már nyalni a számukra teljesen lényegtelen rétegeknek is, csak hogy meglegyen a többség. Sokkal egyszerűbb kirekeszteni őket.
Kelma 2012.10.03 22:22:15
@aszekelyek: Biztos, hogy nekem akartál válaszolni? Elég értelmezhetetlen, amit írtál. Legalábbis nincs sok köze a bejegyzéshez...
  Épül már az ellenkultúra, épül nagyon. Régi-új alapja Schmitt Pál. Az ellenállók önkéntesen doktori címet írnak a nevük elé Facebookon, izzik a memegenerator.net, ha pedig a helyzet változatlan marad, gyakorlatilag április közepéig akad biztos pont az ATV-s agenda…..
Kelma 2012.01.18 09:23:47
@Kandeláber: Véljük az ártatlanságot, persze. Viszont nehezen hiszünk a szemünknek, amikor egymás mellett látjuk a két anyagot. Hidd el, bármit gondoltok, nem kárörvendően mosolyog az ember, hanem kínjában. Nem azért kellene mennie, mert pártkatona. Mindenki tudja, hogy újabb pártkatona érkezik a helyére, és bármi történik is, két évvel tovább regnál majd. Azért kellene mennie, mert egy ilyen dolgot erkölcsileg nem lehet túlélni, már akinek van egyáltalán gerince. Ketten-hárman belebuktak ebbe csak az elmúlt években Európában. Én csak azt nem szeretném, hogy Magyarországot képviselő elnökre, úgy nézzenek mindenhol ahogy fognak, ha marad. És ez már független attól, hogy mit dönt a teljesen pártatlan ügyészség által kijelölt teljesen független magyar bíróság...
Kelma 2012.01.18 09:28:28
@Viktus: lájk!
Kelma 2012.01.18 11:00:01
@Kandeláber: Tök üdítő kivétel, hogy úgy véded a fideszes álláspontokat, hogy közben nem zsidózol, gyurcsányozol, meg komcsi-libsizel. lájk!
(The article is available in English.) „Úgyse hiszi senki el magának, hogy amit lát, az tényleg van, hanem várja, hogy a valódi látványt jelző kürtszó felharsan.”(Kispál és a Borz: Zsákmányállat)A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány egy évvel ezelőtt…..
Kelma 2012.01.09 22:15:31
@szgy: Asszem életrajzban nem vagy túl jó, de tudod mit? Segítek:
hu.wikipedia.org/wiki/Bajnai_Gordon
Mivel írtad, hogy nem akarsz bulvárba elmenni, jobb lesz ha innen tájékozódsz és nem a Blikk-ből. :)
Kelma 2012.01.09 22:15:32
@Éhes_ló: Igazából vicces, hogy bármelyik blogon járok a fidesznyik kommentelők, folyamatosan az mszp-től, meg gyurcsánytól paráznak. Nagyon meg fogtok lepődni szerintem. Az a bagázs örülhet, ha megugorja az 5%-ot. Nem onnan jön majd a leváltás a Viktátornak...
Kelma 2012.01.10 06:53:00
@bervas: "Esetleg maradjon az általános választójog, de az állam fix összegért visszavásárolhassa a neki önként felajánlott szavazólapokat." Vicces javaslat, de nekem tetszik. :DD Az egyetlen baj, hogy a jelenlegi közhangulatban szinte finanszírozhatatlan lenne...
Bizonyára sokan emlékeznek arra, amikor 2007. március 15-én Gyurcsány Ferenc a Művészetek Palotájában szónokolt, miközben a rendőrök éppen oszlattak az Andrássy úton. A kormányfő akkor de facto már bukott politikus volt: sem a közvélemény-kutatásokban, sem az utcán nem volt…..
Kelma 2012.01.02 22:45:47
@aszekelyek: Számomra érdekes, hogy minden Orbánfan gyurcsányozik. Ferinek semmi esélye sincs visszatérni. Csak ti féltek tőle, mint az ördög a szenteltvíztől. Ugyanolyan pszichopata, mint a Viktorunk, és Viktorunk ugyanúgy fog eltűnni a süllyesztőben, mint a Ferink. Ez a két ember ártott a legtöbbet ennek az országnak az elmúlt 20 évben. Csak a Feri már túl is van a zeniten, a Viktornak meg van még pár éve. A tüntetésen meg sztem az Iványi beszéde volt a legjobb...
Liberatórium Törökvész 2012.01.01 10:41:00
Mire kell ébrednem? Új év, új hülyeség. Török Gábor alighanem meglehetősen bepezsgőzött, mert attól retteg, hogy "külföld" átveszi az irányítást. "Ma ugyanis nem az a kérdés, hogy figyelembe vesszük-e katonai, politikai és gazdasági partnereink,…..
Kelma 2012.01.02 10:02:44
@szoja122: Úgy gondolom, hogy a Fidesznek hosszútávú érdeke a Jobbik bizonyos támogatottsági szinten történő tartása. Mivel az un. demokratikus pártok a Jobbikkal nem nagyon szeretnek mutyizni, ezáltal nagyon valószínűtlenné válik - még a picit távolabbi jövőben is - hogy a parlament meg tudja változtatni 2/3os törvényeket. Bukhat nagyot a Fidesz (fog is abban a pillanatban, ahogy megjelenik valamilyen épkézláb alternatíva) de a Jobbikkal együtt azért el fogják érni az 1/3ot hosszabb távon is.
  Csak kapkodjuk a fejünket. Szédítő tempóban érkeznek a súlyos hírek, politikabuzi legyen a talpán, aki képes követni, hogy mi hogyan változik. A január elsejétől hatályos, festményre kívánkozó alaptörvényt még két héttel a hatályba lépése előtt is össze-vissza…..
Kezdjük azzal, hogy az uniós csúcson végül kialakított magyar álláspont szerintem helyes: egy ilyen horderejű ügyben a törvényhozásnak kell kimondania a végső szót. Még akkor is így van ez, ha pontosan tudjuk, hogy a kormánypárti többség minden bizonnyal felsorakozik a…..
Kelma 2011.12.09 23:23:13
@Ordnassac: igen ezt már én is hallottam, de, ha a Fellegi, már tegnap hosszasan magyarázta a médiában, hogy miért is mond le, és ezek után OV ma(!) azt nyilatkozza, hogy nem tud semmilyen lemondásról, akkor A. OV nincs tisztában a napi politikával. B. nem mond igazat, és ezt olyan nyilvánvalóan teszi, hogy úgy érzem, teljesen hülyének néznek. (Tippem a B. válasz)
Kelma 2011.12.09 23:37:41
@Ordnassac: Tehát szerinted, függetlenül attól, hogy az Infórádióban tegnap a Fellegi hosszasan elmagyarázta, hogy miért kéri a felmentését lehetséges az, hogy a Miniszterelnök ma reggel még nem tudott erről? Szerintem ez kicsit furcsa lenne. Végül is azért nem pl. a Szalai Annamáriáról van szó, hanem egy elég fajsúlyos miniszterről.
Kelma 2011.12.09 23:41:28
@Ordnassac: Amúgy szerintem ez a két ember az, akinek a lehető legsürgősebben kellene politikai nyugdíjba vonulnia és szépen csendben maradni a következő egy-másfél évtizedben...

Big lájk!!!
törökgáborelemez 409. Sok hűhó 2011.11.16 09:21:00
Azóta, hogy tavaly nyáron Orbán Viktor az IMF-delegációval való megbeszélésről elrobogott a Videoton-Maribor meccsre, a Valutaalaphoz fűződőn viszony kérdése egyre komolyabb politikai jelentőséget kapott. Akadnak olyanok, akik már a miniszterelnök lemondását fantáziálják arra…..
Kelma 2011.11.16 09:58:05
@teevee: Alapvetően igazad van, hogy skandalum, csak ez a politikai elit így működik. (ld. Megérteni Orbán Viktort 1.2.3. sorrozat a blogon) Így alakult, és lehet, hogy azért alakult így, mert ezt érdemeljük. Tanulságos, hogyan látják ezt kívülről. Olvassátok el, érdemes!
ujszo.com/online/velemeny-es-hatter/2011/10/23/magyarorszag-tragediaja
Hát igen, Fradika kell, Corvinus nem – foglalta össze tegnap a rektor tájékoztatója közben egy mögöttem álló hallgató a fejleményeket. A kétségtelenül populista ízű megközelítés már csak azért is pikáns, mert bizonyára valami hasonló (a foci helyére állami…..
Ma délután a Magyar Nemzettől kerestek telefonon, hogy kommentáljam a szocialista párttal kapcsolatos legújabb értesülésüket. Miután azonban egészen addig a fűnyírásnál komolyabb szellemi kalandom nem volt, a hívás pillanatában pedig éppen egy homokvár felépítésén…..
Kelma 2011.04.08 00:04:18
@Gali Máté: "Ha a szocik komolyan gondolják, hogy 2014-ben nyerni akarnak, akkor arra szerintem csak Gyurcsánnyal az élen van esélyük." Itt asszem a "van esélyük" az erős túlzás. Mondjuk abban igazad van, hogy nagyobb az esélyük Gyurcsánnyal, mint Mesterházyval, de ez az esély - hát hogy is mondjam... Ha nem találnak valaki újat, meg nem söprik ki végre a Laci bácsit, meg az Ildi nénit meg az egész régi bagázst nem sok jövőt jósolok a csapatnak.
A történelmi alkotáshoz illendően, lelkiismeretesen igyekeztem követni az új alkotmány tervezetének általános vitáját, s ha egy-két hozzászólást el is mulasztottam, az biztos, hogy a parlamenti képviselők többségénél lényegesen több időt töltöttem a felszólalások…..
. Szart se érek? A rendszerváltozás idején 14-15 éves voltam. Anyám épp akkor vált el második férjétől, mert nem bírta tovább annak alkoholizmusát. A „vagyon” (bérlakás Pesten) addigra már elúszott. Vidéki városi lakásunk árán telket vásárolt, maradék pénzt,…..
„Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem." Lázár János különös okfejtése már ma estére ellenzéki össztüzet és komoly médiafigyelmet kapott – s feltehetően ez csak a kezdet. Sok…..
Kelma 2011.03.19 23:16:51
@Ver Sacrum: yesss,
Ha lenne 5-nél több olyan mentalitású, a "szakmájához" olyan alázattal viszonyuló politikus, ahogy egy 150 nettók kereső kórházi orvos viszonyul a sajátjához, már más lenne itthon a világ. (az meg már csk külön fricska, hogy ezek az orvosok is beletartoznak a szorgalmas és nagytudású LJ által lenézett körbe)
Ha valaki tud ilyen politikust jelezze!
Kelma 2011.03.19 23:23:34
@==T==: És még csak most fog bekeményedni a médiatörvény. Addig is örüljünk, hogy legalább még itt a blogokon hallunk a dolgokról.
Kelma 2011.03.19 23:26:42
@szociologus: miért kire fog szavazni a legalább 51? Az almára?
Mint tegnap már egy kommentben jeleztem, talán ideje lenne feleleveníteni a  parlamentben a dualizmus időszakában még érvényben lévő beszédolvasási tilalmat: a miniszterelnök szövegei ugyanis sokkal érdekesebbek, tanulságosabbak és önazonosabbak, ha nem a beszédírók által…..
Kelma 2011.02.15 23:07:48
@a-kis-herceg: Amíg nem lesz értelmezhető, esetleg választható alternatívát nyújtó ellenzék. Úgyhogy sztem az 5. a helyes válasz. :(
Kelma 2011.02.15 23:12:02
@a-kis-herceg: nem hazudik. egyszerűen nem mond semmit... és ez már így megy több mint egy éve.
Kelma 2011.02.15 23:18:59
@Zozi79: Tudod, ebben a mezőnyben nem nagy ügy királynak lenni. Én személy szerint nem nagyon lennék rá büszke. De hidd el elismerjük, hogy a vezér kiemelkedik közülük. Azt meg hogy azért hibázgat ő is elolvashatod egy előző kommentemből.
A fülkeforradalom óta a népszavazás intézménye vélhetően kényelmetlenné vált, inkább leveleket küldözgetnek Orbánék a Zembereknek. Most éppen alkotmányügyben, ezt a hétvégén tudtuk meg.Két héten belül tizenkét kérdésből álló kérdőívet küld ki a választópolgárok…..