Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ruszki

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogy is van a mondás? Két dologról nem akarod tudni, hogy készül, a kolbász és a politika? Őszintén szólva, a House of Cards, azaz Kártyavár három évadát látva engem a kolbász…..
ruszki 2015.08.07 08:44:37
A Ryanair talán a legkeményebb fapados légitársaság, de ezúttal nem a beszállás intézése, a pukkasztott nullás felárak vagy a késés a téma. Szegény Jánoséknak az az egyszerű igazság fájt jó sokba, hogy pénz nem teszünk bőröndbe. Legalább is, ha jól értettem nem a…..
ruszki 2014.08.21 16:19:22
@telkoe: csípőfogót/körömcsipeszt jóeséllyel elkobozzák az átvilágításnál. A cippzárt nem kocsi mozgatásával nyitják, hanem egy hegyes tárggyal (pl. golyóstoll) beszúrnak a behúzott cippzár fogak közé
ruszki 2014.08.21 19:53:07
www.bud.hu/utazas/indulas_elott/kezi_poggyasz
"Az éles, vagy veszélyes tárgyakat (például a bicska, kés, olló, manikűrkészlet, tű, reszelő, dísztőr, bármilyen szúró-vágó eszköz, dísztárgy, savas akkumulátor, hőfejlesztő eszközök stb.) a feladandó poggyászba kell csomagolni mivel ezek semmilyen körülmények között nem vihetők fel a fedélzetre."
31 éves, és pont úgy néz ki így távolról, mint Chandler Riggs (a színész, aki Carlt alakítja a sorozatban.) ..
ruszki 2014.03.28 14:21:42
A központi vagyonújrafelosztás egzotikus formája a lakóhelyen nem bejelentkezésért visszamenőlegesen kiosztott 3 évnyi büntetés, amivel naiv soroksári lakos csak 3 évvel a rendelet után a késedelmi kamattal terhelt büntetés-adó kombóval együtt értesült: 2007-ben vásároltam…..
Marta Kauffman, a Jóbarátok című kevéssé ismert és sikeres sitcom készítője a Warner Bros. Televisionnál készíti a Az időutazó felesége című regény (és film) tévés adaptációját az ABC számára. Az ötlet, mármint, hogy tévésorozat is legyen a műből, akkor…..
Az alanti, jó hosszú történet, amiben egy magyar kislányt elüt egy autó Horvátországban, igen vicces lesz. No persze nem emiatt, még akkor sem, ha a kislány azóta jó úton halad a teljes gyógyulás felé. A sztoriban az a vicces, hogy Zolee teljesen jogos felháborodással idézi fel,…..
Meg amúgyis minek, ilyenkor csak a sör meg a gyümölcs megy, ne akarjon naiv ügyfél egész héten zabálni. Greg03 azonban hajthatatlan, két helyen is előfizetett heti menüre, de egyik sem szállít. Ha valakinek van aszfaltolvadásbiztos tippje, ne sajnálja: Úgy látszik, a…..
Majdnem lemaradtunk a Burn Notice című vicceskémes sorozat premierjének beharangozójáról, mert a 'Minden lében négy kanál" cím mellett elsiklottunk, ugyanis ez akkora böszmeség, amire nem hittük volna, hogy egy tévé a XXI. században rá meri szánni magát. A Nyolcadik utas a…..
A szocialista szakértői kormány várhatóan új világszámot prezentál jövő héten: bemutatják, hogy lehet a közvéleménnyel (és saját pártjukkal) megutáltatni egy egyébként tökéletesen vállalhatóvá és korrekté tehető adót, az ingatlanadót. A Fidesz már be is jelentette,…..
  Ha rossz pillanatban megy csődbe a kereskedő, rémálommá válhat az új autó vásárlása. És nem az Elm utcában, hanem itt és most, a mai Magyarországon.  Vélemények az azonos című írásunkról...
Nem kell már sokat aludni, hogy visszatérjen a képernyőkre Hank Moody, a leglazább köcsög a Hudsonon innen és túl. A Showtime nálunk is vetített, zseniális, Kaliforgia című sorozata a második évadot szó szerint ott folytatja, ahol az első abbamaradt, és amint az a beágyazott…..
comment:com Sorozatpremierek napja 2008.06.02 17:59:00
Ma belekezdhetünk, ha már évek óta próbáljuk rászánni magunk, de valahogy soha nem úgy jön össze, meg lekéssük a tévében és épp nincs bent a tékában sem. Meg belekezdhetünk, ha fogalmunk sincs, hogy mibe is. Egyrészt 21:20-kor a Tv6 elkezdi a Deadwoodot, ami ugyan már ment a…..
Amikor a kicsinyesség az ügyetlenséggel találkozik, akkor az ember sokat vár a föld alatt, majd többet fizet, mint illene. András levelének végén a megoldás: használjátok a metrót, vagy parkoljatok a panelek közé ha a Sugár-hoz támad kedvetek, esetleg vegyetek egy doboz…..
Igazi hétvégi sikítós horrorsztori Grrrr-től, aki a rikta citibankos automaták egyik leamortizált darabjában hagyta a kártyáját: Báthory utcai Citibank ATM - citibankosok tudják, hogy van budapesten összesen kb 5 darab automatájuk van, amennyiben nem tőlük vesz ki az ember, az…..
ruszki 2007.10.17 14:29:24
amikor még bíztam a Citi-ben...
Előjáték:
akkoriban a Citi havi bankszámlakivonatom 6-7 lapos volt. A Citinél lehetett egy limit a borítékoló masinán, hogy csak 6 lapot pakolt egy borítékba, a maradékot már egy másikba. Így rendszeresen két borítékban kaptam a számlakivonatot.
Aktus:
1 hétre Tunéziába utaztunk. A kiutazás előtt felhívtam a Citi-t, hogy állítsák a valuta számlát a pénzfelvevős kártyám mögé. A 4. napon már elfogyott a kp. java, így esedékes lett agy pénzkiadó automata meglátogatása. Útközben betértünk egy kézműves boltba. Nagyon megtetszett egy fából faragott szobor. Komoly alkuba kezdtünk, mű sértődéssel, boltból kivonulással, tenyérbe csapkodással - ahogy illik. Elértünk egy kedvező árat. Sajnos a kp. nem volt elég, előlegnek ott hagytam, hogy nyomatékosítsam, komoly vevők vagyunk. Ígértem neki, hogy mindjárt hozom a maradékot.
Utcára ki, első automata PIN kód megadása után visszautasít, második, majd harmadik is. A gyomrom kezdett összeszorulni, mert nem volt több pénzünk kajára!
Maradék apróból hívtam utcai telefonon keresztül a Citi-t, hogy mi a fax van a kártyámmal. Hosszú tanakodás után közli velem, hogy a számlám (nem a kártyám) le van tiltva! Noo
f@king way!
Akkor oldja fel! Persze, persze, de ez 24 órát vesz igénybe. Sem az üvöltözés sem a könyörgés nem segített.
Vissza a boltba és visszakunyeráltam az előlegként ott hagyott pénzt - egy sikeres alku után ez egy negyon megalázó helyzet. Így végülis lett vacsoránk és képeslapokat is tudtunk venni.
Utójáték
Hazautazás után első dolgom volt kérdőre vonni őket. Kiderült, hogy egy számlakivonat levél visszament hozzájuk "címzett ismeretlen" jelöléssel. Rögtön kezdett derengeni, hogy pár hónappal korábban a szokásos két számlakivonatos levél helyett csak egyet kaptam, de mivel az utolsó oldal nem jött meg, ami mindig csak reklám volt hasznos infó nélkül, nem is izgatott igazán. Kiderült, hogy egy belső szabályozás szerint, ha visszamegy hozzájuk egy levél, akkor automatikusan zárolják a számlát. Természetesen ez a szabályozás nem volt nyilvános (ezért belső). Amikor a kiutazás előtt felhívtam őket, az ügyintéző b@szott szólni, hogy a számlám zárolva van.
Sajnos akkoriban technikai okokból nem tudtam megszüntetni a számlámat. Ez később újabb megalázásomhoz vezetett, folyt köv.

Ma már a CIB-nél vagyok elégedett ügyfél.
ruszki 2007.10.17 15:19:29
amikor már nem bíztam a Citiben...
USA túra magán szervezésben. Készültem kp. felvevő kártyával ÉS hitelkártyával (400eHUF limit), továbbá annyi kp.-t vittem magammal, hogy normál körülmények között ne kelljen a bankhoz fordulni.
USA belső repülő járattal (12 fős kisgép) egy poros kisvárosba érkeztünk éjjel 11 körül. Eredeti terv szerint autót szerettünk volna bérelni a helyi repülőtéren, de ez nem jött össze, mert már az atókölcsönzős hazament. Busz ott nincs, mindenkinek van kocsija. Távolsági busz sem megy át a kisvároson, két opció van: autóbérlés vagy repülő. Szívességből egy rendes ember elvitt minket egy motelbe. Másnap reggel taxi rendel, vissza a repülőtérre autót bérelni. Természetesen volt autó, és abba is beleegyezett, hogy egy távoli nagyvárosban adjuk le a verdát.
Hitelkártyát kért fedezetnek. Noó problem! Készültem! Lehúzza a kártyámat a készülékén, de nincs elég fedezet! kb. 225eHUF összeggel próbálkozott. Aztán még vagy négyszer. Noo
f@king way!
400 > 255 ugye? Ajánlottam kp-t - no no no, csak hitelkártya.
Mint fentebb vázoltam a kocsi bérlés volt az egyedüli igazi opciónk, ragaszkodtam hozzá, hogy a kártyám OK. Erre felhívta a bankját, ahol manuálisan próbálták beterhelni a kártyámat. Nem ment. Felhívtam a Citi-t a kölcsönzős! telefonjáról, ahol a következőt tudtam meg: habár a limitem 400e, belsőleg! szabályozott okból csak 50%-ot lehet egyszerre beterhelni. Kérdeztem, hol van ez leírva, mert én nem találkoztam ilyennel az apróbetűs részben sem! Hát hogy ez egy belső szabály!
Itt már túl voltunk a 2 óra telefonáláson. A megoldás az lett, hogy felhívtuk a kölcsönzős bankját megint, ez a bankos felhívta a Citi ügyintézőmet, ON-THE-LINE beterhelték két részletben a kártyámat, a generálódó két foglalási számot megkapta a kölcsönzős és még éppen ebéd előtt már gurulhattunk a kocsival.
Ehhez nagyon kellett a kölcsönzős full elkötelezettsége, hogy most ezekkel a külföldiekkel igenis üzletet fog kötni (Magyarország? az hol van?).