Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cake-

7 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az "újembert" szerettem volna meglepni vele, de nagyon keresgélni kellett, melyik nosaltyn látott receptet variáltam meg picit annak idején. Hogy ne kelljen újra keresgélni, plusz rögzitve legyen a változtatás, felrakom a saját kotyvasztós receptjeimhez is. Hozzávalók: 1 kg őszibarack vagy…..
kotyvasztó Gyors lencsesaláta 2017.03.03 10:41:33
Gyors lencsesaláta Hozzávalók: 25 dkg lencse 10 dkg füstölt hús vagy füstölt, főtt tarja 1 kis fej lilahagyma 1 főtt tojás babérlevél   Ha nem konzerv lencsét használok, akkor a lencsét előző nap beáztatom. Babérlevelekkel és egy kevés sóval 30 perc alatt készre főzzük. Vigyázzunk, hogy ne…..
Régebben gyakran készítettem, a gyerek is megeszi, de egy ideje valahogy kimaradt. Most újra szerettem volna megfőzni, és gondban voltam, hogy a sok frankfurti leves variáció közül, amely a neten kering, vajon melyik lehet az, amelyik a kisgengszternek ízlett, amikor kajareceptek blogon végre…..
Legutóbb 1984-et veséztem ki, ami után többen kérvényezték, hogy a következő ilyen poszt 1991-ről szóljon. Ez nem is meglepő, hiszen ez egy fontos, rendkívül termékeny és több szempontból is korszakváltó év volt a zenében. '91 ugyanis egyaránt engedett sok új zenekar és…..
Nagy divatja van nálunk mostanában az ázsiai kajáknak, kiemelt helye van ezek közül is a Japánban is népszerű teriyaki csirkének. A nagy Japán szakik biztos 1000 ponton bele tudnak kötni a receptbe, de hát ez már csak ilyen hortobágyi teriyaki csirke:) Komponensek: Csirke. Lehet…..
  Hozzávalók: 40 dkg tészta (tagliatelle, bavette, vagy spagetti) 1 közepes hagyma 2 gerezd fokhagyma Olaj, vaj 20 dkg mélyhűtött spenót 20 dkg füstölt lazac 1 doboz főzőtejszín (200-250 ml) (vagy 20 deka krémsajt helyette, ha sűrűbb mártást szeretnénk) Só, bors…..
Mielőtt a jótékony feledés homálya nyelné el az előző évezredet, emlékezzünk meg utolsó évtizedének SF terméséről. Olyan filmek kerülnek most terítékre, amik valamilyen szempontból meghatározták ezt a dekádot. Fellebezésnek helye van, reklamációt elfogadunk. A második…..
kotyvasztó Variációk Ricottára 2010.06.26 19:41:34
Az egyik nagy hipermarket lánc szokása, hogy lejárat előtt 3 nappal 25% kedvezménnyel sárga címkével, a lejárat napján pedig féláron, zöld címkével árusít védőgázas felvágottat és tejtermékeket. Én csak úgy hívom ezeket a hűtőládákat, hogy a turkáló. Nemrég a…..
Nem olyan régen, decemberben kezdtem kalandozni az almaborok világában. Cseppet pontosabban fogalmazva: brit típusú, szénsavas almaborokat, azaz cidereket kóstolgattam. Már akkor rájöhettünk, hogy készítés módja tekintetében a cider inkább bor, viszont csomagolás, marketing és…..
Tisztelt MT blog! Központi közigazgatás egyik szervénél dolgozom, férfiként, család (azaz feleség, gyerek) nélkül. Az állami ünnepek előtti munkanapokon a munkaidő a CSALÁDOS hölgyek részére 12 óráig vagy 14 óráig tart, a hivatalos 16.30 óra helyett. Sajnos leírva ez soha…..
Cake- 2009.11.05 21:47:13
@Zsit (nyújtózós macs; E.T, Dubai):

"Tévedsz, a GYES-GYED fedezete elvileg a korábbi fizetésedből levont TB. NEM _te_tartottál el, hanem én magamat! "

Ki kell, hogy javitsalak. A TGYÁS és a GYED a biztosítás alapú, azaz a régi befizetésedből visszajuttatott, a GYES alanyi jogos. Ezért mernek a megélhetési gyerekgyáros tücskök purdé potyogtatni, és ezért van a GYED maximalizálva, hogy ők kapjanak.

@CShm
ahelyett, hogy a gyedeseknek esel neki, aki előtte már tett a közösbe, inkább a soha nem dolgozott, csak gyereket gyártó, állandóan alanyi jogos gyesen levő tücsköknek kellene nekiesni, őket tartják el még a gyedesek is (a gyedből is vonnak adót, a gyesből nem).
Cake- 2009.11.05 21:55:53
@NGA:

"Miért kell a hétvégén bevásárlóközpontban flangálni? Az én szüleim hogy bírták ki enélkül? És hogy tudtak boldogan élni úgy, hogy szombat-vasárnap nem ott mászkáltak egy plázában? "

Viszont az ő idejükben is voltak folyamatos működésű 3-2-2-es munkarendű üzemek, 24/7-es készenléti jellegű munkakörök. Érdekes, a tűzoltókat sosem halljuk pattogni, hogy vasárnap nem akar oltani, vagy a nővér vasárnap nem akar az elfekvőben az öregeknek a kacsát vinni, csak a kereskedelemben dolgozók rinyálnak.
Cake- 2009.11.05 22:25:14
@Csmh:

"@Izmir: Bölcsőde. Tej lefejése, tápszer. Máshol működik. "

Máshol. Itt örülhetsz, ha másfél-2 évesen fellebbezés után felveszik a túlzsúfolt, helyhiánnyal küszködő bölcsibe, hogy a 3 hét beszoktatási időszak után vissza tudj menni dolgozni.
Nemrég csináltam gombás sonkatekercset, és valahogy eszembe jutott a réges-régi albérletem, ahol a lakótársaimmal felváltva főztünk. Először mindenféle lógósnak tituláltak, hogy le akarom tudni pár bolti sonkatekerccsel a napomat, egészen addig, amíg el nem kezdtem gombát meg…..
Sziasztok!10 éve élek házasságban és tavaly megcsalt a nejem.Igaz a 10 év alatt elég sok vitánk volt de mindig szerettük egymást.Sajnos én elkövettem alkoholos állapotban elég nagy hibákat irányában.Nem figyeltem rá és a munkahelyén volt aki kedvesebb volt hozzá mint én.Az ipse…..
Cake- 2009.06.27 13:52:17
@Kytia:

2 dologra lehet gondolni.

1. Megverte részegen.

2.Egyszer részegen megdugta a pultoslányt egy haveri sörözés után, vagy céges bulin az Icát a bérszámfejtésről, de a férj jól elsunnyogta.
Erre enged utalni az is, hogy egyet elnéz az asszonynak.

Tegnap a védőnőtől kaptam egy mintaszámot az Anyák lapja című újságból. Nem véletlenül adják ajándékba a lapot. Van benne sok hasznos dolog, és még annál is több reklám. Természetesen engem is sikerült megfertőznie az egyiknek. Találtam benne egy Doppler Ultrahangos Magzati…..
BABÁZUNK Kismama ruházat 2009.05.03 07:28:00
Most, hogy már elkezdett nőni a hasam, az eddig pont passzentos nadrágok és szoknyák szűkössé váltak. Nekiláttam hát az üzletek "terhes kínálatának" feltérképezéséhez. Elég szomorú tapasztalatokat sikerült szereznem. Ezeket a darabokat arany árban mérik, és…..
Cake- 2009.06.08 10:54:19
Első 3 hónapban a nemterhes ruháimat hordtam, elég volt egy terhes derékpánt, eltakarni a nadrágokon a cipzárt. Utána nyári, majd téli kollekció is kellett. Nyáron a nemterhes pólók közül tudtam hordani a bővebb szabásúakat, illetve 1 jóminőségű sztreccs anyagút, összesen 1 db nyári terhespólóm volt az Árkád C&A-ból. Nadrágból viszont 4 db-ot is beszereztem a nyárra: volt egy terhesfarmerem, ami pocak alatti fazon volt (Árkád C&A), egy világos vászon nadrágom (Árkád Babaház),egy alkalmi fekete nadrág és egy lezser térdnadrág (Brendon, kifutó szériás, leárazott (kiárusított) darabok). Kellett néhány téli darab is, mert december elején szültem. Kabátot nem vettem, a férjem egyik dzsekijét nyúztam. Téli nadrágok: Maternelle -Baross utca, egy farmer és egy fekete kordbársony, ugyanolyan szabásúak voltak, a nemterhes kardigánjaim szerencsére rugalmas anyagból voltak, tudtam őket még nagy pocakkal is hordani, csak az alsó cipzárt kellett felhúzni pocak felé.Pólók: 2 régi bővebb, rugalmas anyagú, illetve 2 db C&A.
Amivel gondom volt: pizsama (nem vagyok hálóing-szerető alkat), illetve melltartó (kb a 3. hónapban megnőtt F kosárra, és ez a kosárméret maradt szoptatás végéig)- végül aranyáron találtam csinos, nem nagymama fazonú darabokat az Anita mintaboltban. Szoptatós melltartóból pedig a Triumph Mamabel Cotton Pure jött be, szerencsére F kosárig van méretezve.
A férjem kitalálta, hogy próbáljak meg miszo levest főzni, mert nemrég rendelt az egyik japánkaja-futártól, és nagyon ízlett neki. 2-3 délutánt (persze a délutánból csak a gyerkőc alvásidejét) rászántam arra, hogy recept és alapanyag beszerzési forrás után kutassak a neten.…..
Esztike7 egy évvel hamarabb ment vissza munkahelyére GYED-ről , de így is ingyenélő lógosnak lett elkönyvelve.Látom, sokan osztják az észt, valós tapasztalat nélkül. Így én is megpróbálom elmesélni röviden a saját történetemet. - 4 év munkaviszony (a munkakörömben…..
Cake- 2009.03.04 16:57:48
@cdrom70:
"Azt a sok cigányt kellene munkára bírni és arra, hogy tanuljanak a gyerekeik de a magyar hivatalok képtelenek erre."

Egyszerű lenne. Meg kellene szüntetni az alanyi jogon járó GYEST, amit valamikor 95 környékén vezettek be az okos politikusaink. Engem az dühít, hogy évekig güriztem, fizettem az adót, TB-t a nem kis fizum után, munkáltatóm szintén nem keveset perkált állambácsinak utánam, aztán megnyirbálják a sok év TB jogviszony alapján adott juttatást (gy.k. maximalizált GYED, amiből adót is vonnak), hogy a sok "megélhetési gyeses" büdös cigány 5-6 purdéval egyhuzamban otthon maradjon, utána meg csodálkozzon a munkaügyi hivatalban, hogy 12 évig gyesen volt, előtte nem dolgozott, hogyhogy nem jár segély.

@sajtos pogi: "Ha már annyi adót és járulékot levonnak tőlünk, akkor ugyan hadd legyek már otthon a gyerekemmel amíg pl.biztonságosan megtanul enni, és ne a bölcsis néni éberségén múljon, hogy a gyerek félrenyelését észre veszi-e, vagy sem."
Ezzel egyetértek. Kb 2 éves kor körül érik el ezt a szintet. Utána viszont érdemesebb közösségbe járatni, hogy szocializálódjon.
Napi marhaság Karsai te ökör! 2009.02.17 09:15:00
Már az előző posztban is megemlékeztem a felelőtlen hitelfelvevőkről, de amit most hallottam, az ismét kiverte a biztosítékot.Eddig sem volt kétségem a felől, hogy Karsai József képviselő fejében valami nincs teljesen rendjén, az Indexen látott videó (itt) csak még jobban…..
Cake- 2009.02.17 12:57:40
@CyberPunK:
Angliában azért megy, mert ott sok helyen a fizut hetente adják, amiből azért könnyebb megcsinálni, hogy kapsz heti 80 fontot, abból 20 a providentnek, amint kézhez kapod. Nálunk viszont havi fizetés van. Amikor behozta a Provident a hiteltermékeit a magyar piacra, nem vette figyelembe az itteni körülményeket, azaz havonta egyszer van fizu, abból hónap elején az összes számlát kifizeti a delikvens, és nem gondol arra, hogy még 3 részlet esedékes a hónapban. Havi fizetéshez havi törlesztőrészlet illene, nem gondolod? Sok embernek csak az alacsony részlet lebeg a szeme előtt, arra nem gondolnak, hogy ezt egy hónapban 4-szer kell fizetni.
Gyuri egy nemrégiben megjelent cikk kapcsán gondolta úgy, hogy ideje megosztania a gondolatait az esettel kapcsolatban. Ti mit gondoltok, hibáztatható-e a baleset miatt az anya, aki csak gyermeke biztonásgára próbált ügyelni? Hasonló helyzetben felelősségre vonható-e a gyártó?…..
Cake- 2009.02.17 11:39:23
@Luckye:
Egy 10 kilós 15 hónapos gyereknek még simán jó a 0+-os, azaz a 0-13 kg-os hordozó, tehát egy kisebb termetű gyerek akár másfél éves koráig is ülhet a hátmenetes hordozóban elől,természetesen kikapcsolt légzsákkal, hogy ne fulladjon meg egy kinyílt légzsák miatt. Abban viszont igazad van, hogy 3 évesen már hátul a helye az I. típusú hordozóban.

Anyuka nagy butaságot csinált, azonnal meg kellett volna állni elakadásjelzővel, ahelyett, hogy bűvészmutatványokba kezd vezetés közben.