Regisztráció Blogot indítok
Adatok
WarenSeth

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugyan még nincs könyv arról, miért álljunk ki a melegházasság mellett, de máris megszületett az ellenvéleményt összefoglaló 464 oldalas írás Szilvay Gergelytől. A Mandiner.hu újságírójának az volt a célja, hogy egy olyan kötetet írjon, melyben objektív érvek találhatóak az azonos neműek házassága…..
WarenSeth 2016.07.11 19:02:26
@Tranquillius: az alkotmány szerint visszavonhatják, igen. Korábban már született egy döntés, amikor úgy döntöttek, az azonos neműek közti házasság alkotmányellenes, ezt a döntést írták felül nemrég. Bármikor felterjeszthetnek eléjük újabb jogorvoslatra ilyen esetet, akár a bírák halála sem szükséges hozzá. (A bírók döntik el milyen ügyeket beszélnek meg, valószínűleg ha most melegházassággal kapcsolatos üggyel keresnék meg őket, azokat egyből elutasítanák, mondván, erről most hoztunk döntést, nem bíráltuk még felül, de ha bármelyikőjük úgy érzi, megváltozott a véleménye, dönthet úgy, hogy újra megtárgyalják)
WarenSeth 2016.07.18 14:10:20
@Tranquillius: Hát épp ezzel van a problémám. Ha a könyv szerzője az alkotmánybíróság döntését úgy fogalmazza meg, hogy "az ország kormánya", az olyan szintű hozzá nem értést tükröz, hogy számomra megkérdőjelezhetővé válik az összes többi érv szakmai megalapozottsága. Egy ország kormánya és az alkotmánybíróság az ég és föld, közük nincs egymáshoz. Ezért írtam a legelső kommentemben, hogy kíváncsi vagyok hogy a cikk írója fogalmazott-e így, vagy a könyvben is kormány szerepel. Ha a könyvben ki van fejtve hogy az alkotmánybíróság döntését találja nem-demokratikusnak, az egy olyan érv, amit abszolút el tudok fogadni, további hosszú vitát lehet folytatni erről az érvről, teljesen oké. De ha a könyvben úgy hangzik el, hogy az ország kormánya hozta a döntést, akkor egyszerűen nem látja át a helyzetet, tehát joggal feltételezhetem, hogy sok más politikai helyzetet sem tud átlátni, akkor pedig hogy vegyem komolyan az érveit?
WarenSeth 2016.07.18 14:16:48
@Tranquillius: Valóban :D Erre is irányult az első kérdésem, hogy valaki, akinek megvan a könyv, vagy esetleg a cikk szerzője meg tudja-e ezt válaszolni. A további kommentjeimben csak ugyanezt az érvet próbáltam ismételgetni, de valamiért mindenki úgy értelmezte a kommentemet, hogy nem értek egyet valamivel, holott én pusztán csak arra akartam rávilágítani, hogy ha így érvel, akkor az pontatlan.
Nem gondoltam volna, hogy lesz olyan Magyarország-kritikus cikk a nemzetközi sajtóban, ami még 2014-ben is képes felbosszantani, de az ABC, az ausztrál közmédia honlapjának friss írása elérte ezt nálam. Komolyan, a nagyját tényleg meg lehetett volna írni a klasszikus balliberális…..
Ha a magyarugarozásról szóló posztunkhoz kapcsolódóan szöveggyűjteményt adnánk ki valamikor, akkor szabóZ „A Sound az új Sziget?” című tegnapi cikke az Index kultrovatából kiemelt helyen szerepelne benne. Oké, hogy a gonzó stílus – amit ezen a blogon is sokat…..
Ketyeg az órám. Na nem arra a biológiaira gondolok, mert az is ketyeg persze, szaporodó ősz hajszálaim a megmondhatói, hanem a simára. Mindjárt vége ugyanis a hétfőnek és még nem írtam semmit. Talán hülyeség, meg sznobkodás volt ez a minden hétfőn írok dolog, egy olyan blog…..
Akik szerették a korábbi gitározós játékokat, azoknak igazi csemege lehet a Santa Rockstar. Egy vagány télapóval kell a szokásos módon "zenélni", tetszőlegesen választható öt billentyű lenyomásával, haladóknak plusz egy pengető billentyű is választható. Na és a…..