Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magyarmobilház

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Három budapesti kerületben tervez mobilház-lakóparkot létrehozni a Magyarmobilház.hu Kft., amely hirdetéseiben a panellakások helyett ajánlja ezt a megoldást." - írj a Napi Gazdaságra hivatkozva az mfor.hu. Lendüljünk túl azon az apróságon, hogy az Opten cégtárában nem szerepel…..
Magyarmobilház 2009.10.05 21:04:22
A cikk:

Mobilház lakóparkok, mint a panelek alternatívái

Három hét alatt elkészül, összeállítása sem igényel többet egy pár óránál, ráadásul építési engedély sem kell hozzá, mégis télen-nyáron lakható a mobilház – állítja a Magyarmobilház.hu Kft. egyik tulajdonosa, Gál Viktor. A mobilházait eddig jellemzően balatoni nyaralóként értékesítő cég négy éves piaci múlttal a háta mögött immár a budapesti lakáspiacon kínál alternatívát a lakáskeresőknek, három kerületben mobilház parkot terveznek létrehozni.
Mint azt Gál Viktortól megtudtuk, a mobilházak egy új fejlesztés eredményeként télen-nyáron lakhatóvá váltak, az acéllemezek közti szigetelőanyagból álló szendvicspanel hőszigetelési tulajdonságai jobbak, mint a hagyományos 38-as téglán 5 centi hőszigetelő vakolattal ellátott falnak. Fűtése elektromos infrafűtés, a szennyvizet pedig biológiai tisztítóberendezésel kezelik ott, ahol nincs csatornázás. A házak a cég dunakeszi műhelyében készülnek, innen szállítják kamionnal a megrendelő telkére, vagy a tervezett mobilház parkokba Soroksárra, a III. kerületi Csúcshegyre, vagy a XVII. kerületbe. A leendő mobilház parkok közül kettőben rendelkezésre állnak a közművek, víz és villany a harmadik telken is van, csak a csatorna érhető el távolabb, vezetékes gázt pedig az előírások szerint úgysem lehet mobilházban használni.. A mobilházakat berendezve, kulcsrakészen szállítják, a helyszínen csatlakoztatják a közművekhez. Alapozásra nincs szükség, a háromtonnás épület a kerekein és az alátámasztáson nyugszik Élettartama legalább 30 év.
Mérete 18 négyzetmétertől akár 100 négyzetméterig is terjedhet, egy 30 négyzetméter alapterületű mobilházat a tervezett parkokban 2-300 négyzetméteres kerttel 6,9 millió forintért kínálnak, a 60 négyzetméteresek ára 8,5 millió forint. A telkek osztatlan közös tulajdonban maradnak, de a tulajdonos kizárólagos használattal rendelkezik.
Az ár, a gyorsaság, és a kertes ház iránti vágy gyorsan gyűjti az érdeklődőket, már eddig 150 jelentkezőt regisztráltak a tervezett lakóparkokba.

kiemelés:
Az USA-ban 60 éve használják a mobilházakat, Olaszországban is széles körben terjedt el.