Regisztráció Blogot indítok
Adatok
abrakadabra40

0 bejegyzést írt és 248 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
SzabadPolgár Kutatások 2013.02.17 21:32:07
Kibaszott sok cég van, mely a közvélemény párthovatartozását méri. Csak a legismertebbek: Tárki,Ipsos,Medián,Századvég,Nézőpont. (a következőkben a cégeket a kezdőbetűikkel jelölöm)Lássuk csak, hogy mi bassza a csőröm(teljes népesség körében lévő %-okat fogom…..
Világszerte üldözik a keresztényeket - mondja Rétvári Bence, mire Víz Péter a Nemzetközi Krisztusi Szolidaritás - az ezmiazt majd magyarázza el valaki kommentben, mert az én ateista képzeletemben ők, tudjátok, világszerte megfeszítve szolidárisak, hogy átérezzék az Úrjézus…..
A fideszes Rogán Antal, Babák Mihály és Kapus Krisztián szombaton benyújtott egy módosító javaslatot a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvényhez. A módosítás értelmében a harmadik országbeli (vagyis EU-n kívüli) emberek…..
Sajnos október 23-a idén már nyomokban sem tartalmaz ünnepet ... van még 363 nap az évben, amikor össze lehetne mérni, hogy kinek nagyobb a szerszáma tömege, de nem, nekik a nemzeti ünnepet kell tönkre vágni. Mert a holnapi nap sem arról fog szólni, hogy 56 évvel ezelőtt micsoda…..
abrakadabra40 2012.10.22 16:47:00
@Zsoca87: Sajnos igazad van... :( Talán annyit tudunk tenni, hogy nyomás alatt tartjuk az LMP-t a Millát, 4K-t ,Szolidaritást és a szakszervezeteket, hogy össze ne álljanak 14-ben a szocikkal,Bajnaival,Dk-val stb...
abrakadabra40 2012.10.22 16:54:07
@Link Elek: Szóval csak az lehet az alternatíva, hogy az egyik maffia helyett visszahozom a másikat?
Fasza.
Csapataink harcban állnak – valami ilyesmi érzése lehet most annak, aki belülről, a kormányzat közelében éli át mindazt, ami ezekben a hetekben történik. Még senki sem indult el megkeresni a fehér zászlót, úgy tűnik, hogy a fontos pontokon tartható a harcállás, vannak…..
2006 óta szó volt arról, hogy Vát és Porpác közé kínai tőkéből épül egy repülőtér. Egy 100 milliárd forint értékű beruházás: 4000 méter hosszú, 60 méter széles kifutópálya, és a kiszolgálólétesítmények. Több száz új munkahely, a reptér mellé tervezett…..
Ellenzéki összefogás nélkül aláírták a halálos ítéletüket – idéztem már egy január végi bejegyzésben is a köztévé műsorvezetőjének sommás véleményét, amelyet az LMP akkor megválasztott frakcióvezetőjének mondott.  A magabiztos verdikt számtalan formában ma is…..
abrakadabra40 2012.09.22 12:37:40
Rendkívül bonyolult a helyzet.

2014-ben lesz nagyjából 8.5 millió választásra jogosult. Ebből regisztrálja magát 70%. Ennek a tömegnek pedig 10-15%-a biztosan nem megy el a döntő pillanatban. Tehát számolhatunk 5.1 millió választóval.

Egyrészt adott a Fidesz-KDNP tábor, amely 2014 áprilisában számolhat a 2002 óta folyamatosan meglévő közel 2-2.2 milliós(2002,2006,2010)táborával + 300-400 ezer határon túli szavazóval. Hiába mondják a kutatók, hogy nincs ekkora Fidesz tábor, senkinek ne legyen kétsége, hogy el fognak menni ennyien az Orbánékra szavazni.

Adott a Jobbik, amely úgy néz ki 600-800 ezres stabil táborral rendelkezik, melyet megtart 14-ig.

Tehát marad közel 2 millió szavazó az 5-ből, akik választhatnak a többi párt közül.

MSZP,Lmp,dk,szociális únió(Szili),civil mozgalom(Seres Mária)stb..

Hogy miért említem az utolsó három jelentéktelennek tűnő pártot. Azért, mert 14-ben közel 25 ezer ajánlás összegyűjtésével bármely párt indíthat egyéni jelöltet az összes körzetben. Tehát meglesz az összes területi listájuk,ebből adódóan az országos is.
Akár 200-300 ezer voksot is "ellophatnak" a többiektől. (Gyurcsány biztosan, mert őt 100%,hogy nem vennék be az olajfába. Tehát, ki akarják nyírni. Ergo, fogja magát és inkább elindul egyedül,hogy legyen esélye bejutni)

Marad 1.7-1.8 millió szavazó. Ezzel nyerni nem lehet. Ezért nem tartanám logikusnak, hogy az Lmp beálljon a szocik mögé. Minek? Ha már esély sincs nyerni, akkor minek engednék, hogy a szocik SZDSZ-t csináljanak belőlük. Értelmesebb "tiszta"alternatívaként esélyesnek maradni 18-ig.

Sakk matt.
Elterjedt kép Magyarországon, hogy ez az ország tele van nácikkal. Igazából tele nincsen, de bármilyen gyülölködőből egynél több is sok. Hogy miként tudjuk megkülönböztetni a hazáját szerető embert a nácitól? A mai Izreali állampolgárokat ért terrortámadás után csupán…..
Van ezen az oldalon egy kifejezés, amelynek használatától eltanácsoltam a hozzászólókat: a wishful thinking, azaz a vágyvezérelt gondolkozás itt tiltólistán szerepel. Nem szeretem, mert gyakori alkalmazása megszabadít a gondolkozástól: aki ezzel kíván hitelteleníteni egy…..
Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Közgép-sztori a második Orbán-kormány legkellemetlenebb, legveszélyesebb témája lehet. Amikor legutóbb, két hónappal ezelőtt írtam róla, még csak az volt világos: a Fidesznek dolgoznia kell azon, hogy elhárítsa az ellenzéki támadásokat. Mára…..
Viktorunk szerint korszakos adót vetettek ki a nagyeszűek a tranzakciós adóval. Korszakos lesz ez tény, legfeljebb nem abban az értelemben válik azzá, ahogy Viktorunk gondolja. Jelenleg úgy néz ki szegény, mint a Lali előtt sámlin kuporgó Király Sanyi, aki követeli a királylányos…..
Csapj fel te is pénzügyminiszternek! Szavazz arról, hogy hol változtatnál a gazdaságpolitikán? Állíts fel egy alternatív költségvetést! Mely adókat és kiadásokat növelnéd, vagy éppen csökkentenéd? Persze úgy, hogy a költségvetés egyensúlya fennmaradjon. Az alábbiakban…..
abrakadabra40 2012.06.30 20:43:39
@abrakadabra40: Mrd-ról
abrakadabra40 2012.06.30 20:47:25
@hackbard.celine: Ezen sokat gondolkoztam. 3.8 volt a cél. Lett belőle kb 4.2. Hogyan? Pedig jelentősen nőttek a bevételek(különadók) és csökkentek a kiadások(zárolások). Az adócsökkentések pedig 2011 elején indultak.
abrakadabra40 2012.06.30 20:51:22
@ccactus: A jófejséget erősnek érzem. Persze ilyen is van. A fő ok a magas adókban keresendő. Viszont,ha szinte minden adót lecsökkentenek, akkor borul minden. Nem egyszerű. Ember legyen a talpán aki ezt megoldja.
Szűkszavú olvasói levél érkezett: "Ezt kaptam tegnap a bérpapírommal együtt." Kiemelés tőlünk.     ..
abrakadabra40 2012.06.13 10:35:31
@Flaggx: Igazat kell, hogy adjak neked. Ez a csaj tényeleg rende szedte a GYSEV-et. Meg lehet nézni. Ha rajta is kifog a MÁV, akkor hagyni kell a picsába.
A minapi médiaszenzáció szerint Németország, illetve az észak-európai centrum vezetése alatt hamarosan megszülethet az Európai Egyesült Államok. E sorsdöntő hetekben talán nem lesz teljesen érdektelen, ha megfelelek azokra a kritikákra, melyeket a közelmúltban kaptam, s amelyek…..
Itt van nekünk Menczer Erzsébet, fideszes képviselő, Óbuda reménysugara. Menczer a Kulturális és sajtóbizottság tagja, az ő neve alatt került megszavazásra a médiatörvény módosítása, ami érinti a folyamatban lévő Médiatanács-Klubrádió meccset, bár Karácsony Gergő szerint…..
abrakadabra40 2012.05.22 15:02:38
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Próbálod kiforgatni a szavaimat. 1944 novemberében a fronttól már relatíve messze lévő területekről minden ok nélkül(pontosabban nem ok nélkül, hanem az ország "megtisztítása" céljából előre megfontotot szándékkal)vitték a szovjetek az embereket a gulágra, malenkij robotra stb. Moszkovita a nyíregyházi pártfőtitkár atyaúúúristen volt. Aki nem teszett neki és a brancsának, azt vitték. Erre azt mondani, hogy nem diktatúra, az igen érdekes.

Horthy geci, Szálasi, meg ezek, hogy jönnek ide?
abrakadabra40 2012.05.22 17:08:29
@Gyurma Pappa: "Mielőtt megpróbálod a szellemi vezetőiddel egyetemben átalakítani a történelmet," Schiffer András át akarja alakítani a történelmet?
Ártatlan embereket, időseket,15 év körüli fiatalok títzezer számra bekúrni a vagonba válogatás nélkül. Hmmm. Nem mellesleg ezt csinálták 1956-57-ig. Szóval még azt sem lehet mondani, hogy ezt a háborús hév miatt csinálták.

És a rokonaid évekig ott is maradtak a nyugati táborokban?
abrakadabra40 2012.05.22 17:09:36
@vmalcsik: Ezt próbálom magyarázni én is, de reménytelen.
   A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi folyamatait elemző Mi a jobb? sorozatunkban Szilvay Gergely (Mandiner, Konzervatórium) írását olvashatják. „Azok a legcsüggedtebbek, akik még mindig nem mondtak el a fejlődés és a felvilágosodás…..
abrakadabra40 2012.05.20 15:11:48
@Counter: Bencsik szdsz-es országgyűlési képviselő volt. Ángyán meg Budai nem egy brancs, de a magoszos,kisgazda kötődés mindkettőnél megvan.
2010-ben egyben volt a tábor. A Jobbik az más. Ők soha az életben nem szavaznának a "Zsideszre" és "Orsós Viktorra". A Fidesznek (erős kézzel) elsőként sikerült egységesítenie a jobboldat.
abrakadabra40 2012.05.20 15:18:43
@bbjnick: Nem vagyok hitgyüli fan, de tudomásom szerint vallásszabadság van. A hitgyülinek(sajnos-nem sajnos egy másik kérdés)sok támogatója-hívője van. Ezt nem hagyhatja figyelmen kívül a magyar állam. Ez van.

Ami a tablettát-abortuszt illeti. Itt van egy jogi szabályozás. Magyarországon legális az abortusz. És szerintem ez még humánusabb(már, ha lehet itt humanitásról beszélni), mint a kikaparás...
Amúgy kicsit utána jártam ennek a tablettás témának. Ezt azért nem úgy kell elképzelni, hogy bemegyek a patikába és megveszem.

Amúgy a tendencia jó, mert 20 év alatt lement évi 90 ezerről 40 ezerre az abortuszok száma.
  Megfontolandó, hogy a költségvetési takarékosság jegyében ne kapjanak állami támogatást a pártok 2013-ban és 2014-ben – vetette fel Orbán Viktor a Fidesz országos választmányának csütörtöki ülésén. Az álszent intézkedés – mint a politikaellenes…..
abrakadabra40 2012.05.18 19:55:12
@Counter: Ezt tény, de a kampány előtti években is finanszírozni kell valahogy a pártokat. Amúgy a 386 milliós kampányköltést tényleg betartják a pártok. Mivel mindenhez nyomott áron jutnak hozzá.

Szerintem Orbánék meglépik. Sanszosnak érzem. A kettő egymásból egyenesen következik. Mindegy. Majd meglátjuk. Napok kérdése.
abrakadabra40 2012.05.18 19:56:01
@viperakapitany: Nem akarsz feljelentést tenni?
abrakadabra40 2012.05.18 20:13:31
@Counter: Nem mondtam, hogy Orbán ötlete, de szerintem logikus lenne, ha meglépné. Ezzel marhára kifehéredne a rendszer. Nyilván csak részben(de az jelentős lenne), mert mindent ki lehet játszani.
Kettős Mérce A kör bezárul 2012.05.18 13:53:35
Ha tényleg átmegy Orbán javaslata a pártok állami támogatásának elvételéről, a körül bezárul. A Fidesz birodalma a pártrendszert is felszámolja és nagyobb társadalmi ellenállás nem lévén, az utolsó szög is bekerül a magyar demokrácia koporsójába. Amit tudunk, az az, hogy…..
abrakadabra40 2012.05.18 19:29:31
Kövezzetek meg, de én támogatom az ötletet.

A pártokat Magyarországon(illetve az egész! világon) a tehetősebb vállalkozók, üzleti körök finanszírozzák. Ezen nem is kell meglepődni. Az állam ne adjon egy büdös petákot se. Oldják meg maguk. (lásd USA) A Fidesz-Kdnp szövetség és az Mszp-Dk formációk alsó hangon fel tudnak maguk mögé sorakozni 2-3 tucat gazdag embert.
A kérdés az Lmp és a Jobbik.
Az LMP-nek ott vannak a nyugati liberális körök, a Jobbiknak meg azok a mecénásai akik évi több száz milliót invesztálnak a Barikád és a Hazai pálya folyóiratjaikba. (Gyerekek! A Hazai pálya 2 havonta jelenik meg 2 milliós példányszámban. Ergo ez 12 millió újságot jelent/év. Az újság ingyenes, plusz nincsenek benne hirdetések. Több száz milliós lehet a veszteség. Barikád dettó. Mégis nyomatják őket. Vajon miből? Ki állja a veszteséget? :))

Az ellenzék valódi problémája az, hogy most fény derül a finanszírozóikra. Az Lmp-ről is hallani egyes elit kávézókban, hogy Amerikából küldik nekik a pénzt. Persze nem nagy tételeket, csak évi pár 10 milliót. De a honi zöldeknek ez egyenlőre bőven elég. Most majd max 100 milliókat kell kapniuk. Megoldják.

Minden egyes pártoknak adott támogatást(ha csak 1 forintról van is szó)nevesíteni kell.
Ez maga a totális fehérség.

Mondok egy példát. A pártfinanszírozási törvény szerint a pártoknak nem kell feltüntetniük az adományozó nevét fél millió forint alatt. Ergo, ha a Soros alapítvány naponta átküld az Lmp-nek 499 000 forintot, akkor éves szinten kb 180 milliót tud beléjük pumpálnia anélkül, hogy nyilvánosságra kerülne Soros neve. Ezt fel kéne számolni.(szerintem ezt is meglépik)

+ ugye egy kibaszott forintot nem kapnának a pártok az államtól.

Nekem ez tetszik.
abrakadabra40 2012.05.18 20:04:20
@Malachi: "százmilliárdokat keres évente" Azért ezt te sem gonolod komolyan. Őrizzük meg a komolyságunkat. A tenderek értéke 200 mrd forint. Nem ennyit keresnek. Ebből kell elvégezni a melót. Másrészt a Közgép konzorciumokban indult.(nagyrészt a Strabaggal(ők finanszírozzák jelentős részben a ballib pártokat már jó 10-15 éve) Ergo a pénznek mondjuk csak a felét használhatják fel. Az ugye 100 mrd. Ebből elvégzik a melókat, adóznak stb.. A tényleges nyereség 5-6 mrd forint.(2011-ben 60 mrd árbevétel mellett a nyereség 3 mrd volt) Ami szintén geci jó pénz, de azért koránt sem több száz milliárd.
A Simicska - Nyerges dream teamhez köthető cég a KE-VÍZ 21” Zrt-vel és a KÖTIVIÉP’B Kft-vel konzorciumban nyert az Országos Vízügyi Főigazgatóság közbeszerzési pályázatán. A cégek bő 11 milliárd forintért építhetik meg a Szamos-Kraszna-közi árvízszint…..
abrakadabra40 2012.05.08 07:54:21
@nu pagagyí: Ahhhaa. Szóval az állam vonuljon ki minden nyereséges piacról? Szerintem meg vegye fel a versenyt és szerezze vissza azt amit a 90-es években eladtak. Vagy legalábbis próbálja meg.
abrakadabra40 2012.05.08 07:55:12
@különvélemény2: Pont ezt akartam írni.
abrakadabra40 2012.05.08 07:58:21
@dr. Bubó: ? Ez nem lopás. Magyarországon nem létezne a médiák 70%-a állami hirdetés nélkül. Még a TV2 is megroppanna.
Vastagbőr Már megint 2012.04.25 13:25:00
Ma reggel első fokon felmentette a bíróság az UD-ügyben Szilvásy Györgyöt, Dávid Ibolyát, Herényi Károlyt és Tóth Károlyt. Secnir felhívta a figyelmünket az ítélethirdetésről készült MTI-fotóra, ami megint picit homályos. De csak egy helyen. Véletlenül pont ott, ahol…..
abrakadabra40 2012.04.25 13:51:44
@ketroot: Hát most húzom a számat. A vastagbőr is kezd egy szenzációhajhász vonalat felvenni. Kár...
abrakadabra40 2012.04.25 14:15:34
@ketroot: Ebben is van ráció. Törölni kéne. Ez elég ciki.
  22 év telt el a rendszerváltoztatás óta. Azóta sokan és sokféleképpen nyúltak az ügynökkérdéshez, születtek róla ilyen és olyan listák, jó filmek és rosszak, de a mai napig nem tudhatjuk, kit szervezett be a diktatúra titkosszolgálata és kit nem, ki jelentett és ki nem.…..
Kezdjük azzal, hogy nem létezik olyan, hogy szakértői kormányzás. Egy kormánynak jó esetben vannak szakértői, ez alapfeltétele a jó kormányzásnak, ad absurdum ülhetnek a kormányban bizonyos területek szakértői is. A szakértők feladata azonban alapvetően a demokratikusan…..
abrakadabra40 2012.01.17 16:18:59
@nemecsek ernő áruló: ez nettó hazugság. nagy az esély arra, hogy 2014-re újra 23 ezer fölé megy a MOl. Ergo a kezünkben lévő pakett újra 500 millirdnál többet fog érni.
abrakadabra40 2012.01.17 16:19:42
@abrakadabra40: de még ez is mindegy, mert semmi áron nem szabad eladni. 20-25 éves távlatokban kell gondolkodni.
törökgáborelemez 430. Egynek jó 2012.01.15 18:18:00
Ez a hétvége, mint cseppben a tenger, szépen megmutatta, hogy miért nevezhetjük a mai magyar ellenzéket a Fidesz legnagyobb esélyének. Az LMP a frakcióvezető lemondásával demonstrálta, hogy valóban a szétesés küszöbére jutott; a Demokratikus Koalíció két emblematikus volt…..
  "Balázs Vendéglő. Született 1799-ben, meghalt 2012-ben. De utóbbi éveiben csak kómában és egyre romló állapotban várta, hogy valami történjen. A gyors elmúlást vagy a csodával felérő feltámadást." - emlékezik meg a több mint 200 éves hűvösvölgyi…..
abrakadabra40 2012.01.09 14:19:29
@KopaszMercis: Valóban nem rossz a náncsi, csak elkényelmesedtek. Mondjuk ez betudható annak, hogy a környéken nincs konkurencia.
abrakadabra40 2012.01.09 15:02:33
@the_lonewolf: 1. Nem hiszem, hogy bárki is odaköltözne a főút mellé(egy gazdag ember biztosan nem). 2. A helyiek(köztük én) egytől egyig örülnek, hogy végre ledózerolták. Elképesztően sok drogos és csöves élt ott évek óta. Gyilkotak,drgoztak,gyújtogattak stb... pfújjj
Miközben 100 m-re tőle ott az óvoda és a végállomás.
Fővárosi Blog Ez is behalt... 2011.12.31 11:00:00
Immár harmadik éve tart az ingatlanpiaci finanszírozásból eredő, világméretű válság. Ez idő alatt rengeteg projektet állítottak le, vagy el sem indítottak. Ezekből szemezgetünk ismét.  Nemzeti Szálló: Közel két évvel ezelőtt még bizakodóan írtam a szállodáról.…..